6 известни паркове в Jamshedpur с снимки | Стилове в живота

Jamshedpur е малък индустриален град с умерено население. Макар и не толкова развит, колкото градовете на метрото, той е добре поддържан и предлага всичко, което може да се превърне в основен град. Това е като проект за домашни любимци на индустрията на Tata Steel, която има своите заводи разположени тук. Градът често се нарича "Тата" или "Градът на стоманата". Макар че е индустриален град, това място все още има своята зеленина. В района има много паркове и езера.

Невероятни паркове в Jamshedpur с изображения:

Нека трябва да разгледаме най-добрите паркове в jamshedpur.

 1. Юбилеен парк:

паркове-In-Jamshedpur-юбилей-парк

Tata Steel има много общо с развитието на Jamshedpur. Един от приносите й беше в разкрасяването на града. Първият парк, на който Тата стомана е дарил града, е "Юбилеен парк". Тя бе открита от първия министър-председател на Индия Пандит Джавахарлал Нехру и следователно е на няколко години. Това е чудесно място да прекарате успокояваща вечер или да отидете на сутрешна разходка. Паркът разполага с отделен детски парк с люлки и други развлекателни разходки. Той има фонтани и буйни розови градини, които допълват чара му. Велосипедисти, джогисти, пешачи и техните харесващи често се срещат в тази област.

2. Зоологически парк Tata Steel:

паркове-In-Jamshedpur-Tata стомана-зоологически парк

Този парк е още един пример за това колко добре компанията "Тата" помага да се поддържа балансът в природата. Разположен в близост до стоманодобивния завод, буйната зеленина и разнообразната дива природа на този парк помагат да се компенсира замърсяването и димът, който растението причинява. Самата зоологическа градина е отлично място за тих пикник. Разходката из езерото Юбиле или по пътеката на природата е отличен начин да успокоите нервите си. Сафари паркът в зоологическата градина ви позволява да се движите през защитената зона на парка, където можете да видите животни, които се наслаждават на живота си в естественото си местообитание!

Виж повече: Водни паркове в Лудхиана

3. Увеселителен парк Jubilee Nicco:

паркове-In-Jamshedpur-юбилей-nicco-увеселителен парк

Това е първият увеселителен парк, който ще бъде отворен в района, и по този начин е благосклонна към децата на Jamshedpur, които преди това са чували за такива вълнуващи разходки в увеселителните паркове на метростанциите. Паркът включва забавни и приключенски вози като въртене във вятъра, елегантни автомобили, подвижния до луната, езда на дерби, каране на гъсеница и 75-метров слайд. За разлика от увеселителните паркове на метро градове, които имат много цвят заедно с бетон, този парк разполага със зелени хълмове и сини водни тела, които добавят естествено очарование към околната среда. Това е най-доброто място да прекарате една неделя със семейството си.

4. Парк Сър Дораби Тъта:

паркове-In-Jamshedpur-сър-dorabji-Tata-парк

Това е един от най-красивите паркове в Джамсдпур. То спортува зелени полета с цветни цветя, осеяни на площадката, с прясна миризма, изгаряща от вятъра. Известното ежегодно цветно шоу на Jamshedpur се провежда на тези места. Брилянтно осветени фонтани, които се активират всяка вечер, добавят към очарованието на мястото. Паркът се намира около района на стадион Keenan и е място, което си заслужава да бъде посетено. Това са прекрасните паркове в ямпедпур.

Виж повече: Водни паркове близо до Вадодара

5. Парк Бхатия:

паркове-In-Jamshedpur-Bhatia-парк

Разположен покрай бреговете на Субарнарека или река Харкай, това е друг отличен парк, който се намира в Джамсдпур. Паркът е зелен и много привлекателен за окото. Маникюрните тревни площи и добре поддържаните цветни лехи утежняват естетическото си усещане. Това е безопасно място, за да оставиш децата ви да се впуснат. Сенчестите дървета и бетонната пътека го правят подходящо място да прекарате една вечер или да отидете на сутрешна разходка в.

Виж повече: Увеселителен парк в Бангалор

6. Детски парк в парка "Юбилей":

паркове-In-Jamshedpur-детско-парк-в-юбилей-парк

В парка "Юбилей" е направен отделен парк. Това е един от най-любимите обиколки на повечето деца на града. Освен люлки, пързалки и други подобни забавления, паркът предлага всичко, което детето би мечтало в своя мечтанен парк. Фъстъци, розови памучни бонбони, сладолед и други подобни неща се продават от продавачите в парка. Той дори има пързалка!

Leave A Comment

+ 38 = 48