6 известни храмове в Сурат Стилове в живота

Сурат е считан за един от големите градове в Индия и е административен столичен район на района Суат. Той е един от най-големите градове в Гуджарат и е осемте най-големи града в Индия. Има редица места на този град с голямо религиозно значение. Огромното население на този град набляга на религиозния аспект и тук можете да намерите няколко храма. Хора от цялата страна идват да посетят различните храмове на Сурат. В интерес на истината, храмовете на града са силно населени, особено по време на ежегодните фестивали в сравнение с всеки друг град в Индия. Ето някои от най-добрите храмове в Сурат, които трябва да посетите.

1. Храмът Ambaj (стар):

храмове in surat

Разположен в средата на града, този храм е от огромно значение за изграждането на репутацията на Сура. Смята се, че е един от най-старите храмове на страната. "Rathhyatra" се провежда в сурат и този храм играе огромна роля в този определен период от време. "Rath" или колесницата се движи от хора и е един фестивал, който си заслужава да бъде споменат. Количката е украсена със сребро и тази концепция е представена за пръв път от стар художник, който остава в Ахмедабад. На всяка дашерия тази "ратихара" се изпълнява и хората от почти всяка част на страната идват да наблюдават този религиозен карнавал.

2. Шри Агам Мандир:

храмове in surat2

Това е един от най-големите мандари на Агам или храмове, разположени в цялата страна. Разположен в непосредствена близост до града, Agarm Mandir of surat е кръстен на легендарния Брахмин Гопи. Хора от цялата страна идват да наблюдават модела на пуджа и архитектурната красота на този храм. Храмът е посветен на лорд Махавир и съдържа красива статуя на този бог. Наред с това в този храм се покланят и други богове. Поклонниците също се възхищават на надписите, направени навсякъде около храма.

3. Храм Чинтамани Джайн:

храмове in surat3

Сред всички храмове в Сура, това е най-забележителното. Хората, принадлежащи към религията на Джаин, посещават често този храм. Храмът е от огромно историческо значение, тъй като е построен под надзора на императорите на Mughal през 16 век. Храмът показва популярната растителна боя, която се намира в Гуджарат по стените. Храмът също така показва качеството на артистичното изкуство, отпечатано върху дървените стени. Ако сте почитател на изкуството, то това може да е точното място за вас. Както вътрешната, така и екстериорната красота на този храм са ценни.

4. Храмът ISKCON в Сурат:

храмове in surat4

Сред многобройните храмове на ISKCON около Индия, храмът, който се намира в Сурат, заслужава да се отбележи. Хората от цялата страна и страната посещават този храм. Този храм е създаден от Шрила Прабхупада и е разположен на брега на река Тапи. Околната красота на този храм го прави популярно място.

Виж повече:  Известни храмове във Варанаси

5. Храм "Кантаревар Махадев":

храмове in surat5

Това е един от най-старите храмове в Сурат и е посветен на лорд Шива. Според местните хора този храм всъщност е установен от майка Kunti и Pandavas. Легендите казват същото също. Това е един от най-важните храмове в града и се посещава от стотици хора всеки ден.

Виж повече:  Храмове в Ранчи

6. Храмът Ампика Никитан:

храмове in surat6

Този храм се счита за едно от най-свещените места за поклонение в града и е известен със своята красива околност. Храмът се намира на брега на река Tapti. Според легендите този известен храм е построен в средата на 19-ти век и е посветен на Богинята на майката, която е една от многото въплъщения на богинята Аштабухия Ампика.

Виж повече:  Храмът в Оот

Leave A Comment

33 − = 26