50 най-добри средства за естествени домашни средства за пърхот Стилове в живота

Има различни видове домашни лекарства за пърхот, които човек може да използва за предотвратяване и решаване на проблема с люспи на скалпа. Преди да решите това с химическа формулировка, човек трябва да изпробва някои естествени средства за защита срещу пърхот, които му подхождат най-малко 2 или повече месеца, за да забележите всяка забележима разлика. Но с тези домашни средства за пърхот, последващо и редовно поддържане е от съществено значение за подобряване на състоянието. И тази статия може да даде отговори на вашия въпрос, който е как да се намали пърхот с помощта на естествени и най-добри вътрешни средства за защита у дома с разходите, малко време на него.

У дома remedies for dandruff

Най-доброто физическо средство за вътрешни средства за премахване на пърхота:

По-долу са намерени 50 бита и естествени домашни средства за отстраняване на пърхота заедно с изображения у дома и без никакви екстензивни химически обработки.

1. Лимонови пилинг:

лимон peels

Това може да бъде всеки лимон. Може да бъде и портокалова кора или обикновена лимонова кора. Можете да смилате коричките с малко вода, направете паста от нея и нанесете върху скалпа, за да третирате люспите. Тя ще ви отърве от пърхот или всякаква форма на подутини. Ако това реагира и получавате дразнене или малки обриви, тогава трябва да избягвате това. Можете да опитате смесване Neem паста заедно с него, за да има по-добър ефект върху подутини или каквито и да било кипи на главата.Това е един от най-добрите дома средства за пърхот.

2. Лимонов сок:

Това съдържа киселинни свойства, които могат да се използват за лечение на люспи на главата ви. Можете да използвате това за измиване на скалпа редовно, като изстискате сок и го смесвате с 1 порция вода. Измийте главата с шампоан и използвайте това. Не изплакнете незабавно, но го оставете в продължение на още 10 минути, както можете да направите, докато сте сапунени по това време.

лимон Juice

След това измийте главата с нормална вода. Кондициониране, ако е необходимо, може да се направи, но се уверете, че не е отпуск за кондициониране. Лимонов сок е един от най-редовните и се предлага лесно на пазара естествени средства за проблема с пърхота.

Виж повече: Как да премахнете пърхот пърхот

3. Оцет за премахване на пърхот:

оцет

Това е доказано лекарство, когато става въпрос за сух скалп или пърхот. Можете да измивате главата си редовно с съотношение 1: 1 оцет, смесен в чиста вода. Това може да стане, след като сте шампонирали косата си. Използвайте първо чиста вода, след това следвайте с измиването на оцет, така че да остане на главата. Не измивайте повече. Обикновена кърпа сухата глава и повторете това редовно, за да получите ефективни резултати.Една от най-добрите пърхови средства за пърхот е оцетът и дава резултати бързо.

4. кисело извара за пърхота Проблем:

Това е една от чудесните средства за пърхот на пърхот за борба с всяка форма на бактериална инфекция или люспи по скалпа. Можете да използвате това и за цялата дължина на вашите ключалки, за да излекувате всякакви форми на висящи люспи по нишките. Можете да победите киселото извара с електрически биберон и освен това можете да използвате някои чаени лъжици лимонов сок в това. Можете да я приложите правилно, докато повърхността и дължината на нишките са напълно покрити. Дръжте това за около 20 минути. Можете да носите пластмасова капачка, за да предотвратите капенето й навсякъде. Измийте с лек шампоан и обикновено няма да имате нужда от балсам, защото извара вече има свойства на кондициониране.

извара

Ако имате изключително сухи нишки, можете да използвате балсам, който е лек и нямат никакви екстремни химикали в него. Имаме толкова много домашни средства за пърхота, в този списък извара има по-голямо предпочитание да се предотврати падането на косата и почиства пърхот.

5. Оставете върху масленият масаж:

горещ oil massage

Това е най-доброто начало средство за пърхот, за да се освободи от проблема с пърхота. За разлика от масаж с горещо масло, който измивате, това е отпуск по масаж, който може да предотврати по-нататъшно нападение на люспи. Ако причината за пърхот е поради изключително сухия скалп и изсъхналите сухи нишки, тогава можете да използвате този метод.

Виж повече: Как да контролира пърхот

6. Алое Вера:

Пресни алое вера шлам от листата се казва, че има много ползи. Това не се използва само на лицето или на други части на тялото, но също така се консумира много. Когато се консумира, тя може да ви помогне да получите добро движение на червата и помага да имате ясни черва. Той също така е полезен за храносмилането. Не само това, той съдържа противовъзпалителни, антибактериални и други успокояващи средства, които спомагат за успокояване на кожата. Това може да бъде прясно приложено върху главата, а също и нишките, за да се излекува сухота, подутини, сърбеж, люспи или други проблеми.

алое вера

Той също така обуславя вашите коси от корени до върховете. Това може да се приложи и да се задържи за около 20 минути и да се измие. Ако смесите добре, няма да се наложи да се измиете дори. Ако вече сте измили главата, пазете сместа и не измийте. Шампоан редуват дни и пази сместа на главата за останалата част от алтернативните days.You може да наблюдава от по-горе данни тя действа като пърхот лекарство също.

7. Кокосово масло за отървете от пърхот:

кокосово масло-4561

Това е естествено средство за пърхота и много известно масло и се използва изобилно за готвене и употреба в лосиони и като масло за коса. Това има успокояващи и до известна степен антибактериални свойства. Това може да успокои скалпа и да го овлажни по едно и също време. Ако направите горещ масаж с това и го запазите или измиете след 15-20 минути, тогава може да сте в състояние да получите проблема с люспите решен. Трябва обаче да използвате това редовно и да видите ефекта в него.

8. Плодова целулоза:

оранжево-плодов пулп-за-пърхот

Някои плодове са полезни, тъй като съдържат киселинни и антиоксидантни свойства. Най-известните сред тях са портокал, лимон, ябълки и грозде до известна степен. Те съдържат и овлажняващи и успокояващи свойства. Плодове по ваш избор между тях, могат да бъдат направени в пулпа без зърна, семена, влакна, с кожа (в случай на портокали лимон) или без (в случай на ябълки и грозде) могат да бъдат използвани върху скалпа. Това ще успокои повърхността и ще я направи по-мек, овлажнен и ще бъдат намалени неравностите или люспите. Това е прекрасно средство за пърхот за пърхот, което можете да правите с обикновените плодове. Дръжте я за около 20 минути и измийте с мек шампоан.

9. Използване на Margosa за премахване на пърхот:

Това е популярно известно като neem, както всички го знаем в нормалния смисъл на думата. Това е много полезно растение и всяка част от това дърво се използва като в кората на стъблото до листата му и дори плодове и цветя. Дори корените й се използват в медицинската наука и древната Аюрведа винаги е разпознала прекрасните свойства, които този дървен материал притежава. Листата се нуждаят от максимално споменаване, тъй като те се консумират, приготвят се в опаковки, използвани за лечение на малка шарка, използвани за кожни обриви и кипене.

ним

Можете да направите паста от тези пресни листа и да ги използвате на скалпа. Не е нужно да я накиснете, освен ако не използвате изсушена форма или в прахообразна форма. В този случай ще трябва да попиете листата в топла вода в стъклена купа за една нощ и след това да използвате върху главата, след като сте разделили нишките с широк зъбен гребен. Съхранявайте сместа в продължение на около 20 минути до 30 минути и няма да ви се налага да я използвате по всички направления. Използването на повърхността е повече от необходимо. Измийте това с мек шампоан и след това подредете главата. Правейки това редовно или поне 4 пъти седмично, ще ви даде забележим резултат и пърхотът ви трябва да се предотврати. Това е един от най-добрите примери за вътрешни средства за отстраняване на пърхота.

10. Tulasi:

Това е прекрасно растение и чудесно домашно лекарство за пърхот. Тя има няколко предимства от излекуване на студ, кашлица до нормален дим, за успокояване на кожата и също така може да излекува обриви, пърхот. Можете да направите паста от листата и след това да разделите скалпа с помощта на широк зъб гребен.

Тулси Paste

Използвайте това в разделите и след това го запазете за около 30 минути. Измийте с мек шампоан и проблема ви с пърхота трябва да бъде решен при редовна употреба. Това е лесно да се направи и паста, както добре. Можете да използвате някои прясно изцеден лимонов сок за това или дори някои ментови листа за ефекта на охлаждане в устата. Това може да се използва дори и с други прахове или паста от други билки като neem, shikakai или дори сухи плодове Amla. Твърда паста ще работи от дълбините на кожата и ще ви отведе до голяма степен проблема ви с люспи. Можете да сте сигурни, че редовното или продължителното използване на това ще бъде много полезно. Един от най-добрите и вечнозелени домашни средства за пърхот е туласи (босилек).

11. Amla:

Благоприятна за плодовете Amla, която има редица употреби. От подпомагането на храносмилането до даването на добри косъмчета, този плод може да се използва по много начини. Можете да направите паста Amla прах или пресни Amla и да използвате това за предотвратяване на проблема със сухи люспи.

Amlaki

Това също така овлажнява главата до известна степен. Можете да я запазите за 15-20 минути и след това да се измиете. Можете да използвате естествен шампоан с ретха или лек шампоан за дни, през които използвате тази паста, а за други дни можете да използвате всеки шампоан по ваш избор. Този процес ще помогне да се подобри работата на Amla. Амла ще бъде най-доброто средство за пърхот и предотвратяване на падането на косата.

12. Лук:

Лук

Лукът има екстремни противовъзпалителни и антибактериални свойства. Сокът му, когато се прилага върху главата, може да предотврати появата на пърхот и също така да ви отърве от всякаква форма на раздразнения заедно с проблема със сухи люспи. Можете да изстискате сок от лук и да го използвате директно върху главата. Почиствайте косата и скалпа с това и след това носете капачката за около 15 минути или повече. Миризмата на лук пречи на хората да използват това чудесно лекарство, но това може да ви помогне да разрешите проблема с летвата лесно и на евтини цени.

13. Чесън за предотвратяване на пърхота:

Чесън

Подобно на лука, чесънът е полезен и за лечение на всякакви кожни проблеми. Можете да счупите свежи големи скилидки чесън и да ги използвате директно върху кожата на главата. Дръжте това за около 15 минути и след това измийте. Миризмата е много огромна и затова хората избягват да използват това. Можете да опитате да използвате в малки количества и ако не можете да носите миризмата, тогава не трябва да я използвате по-нататък.

14. Reetha:

Reetha

Това е естествен почистващ агент. Можете да го използвате в паста, направена с топла вода, за да изперете косата си. Това може да реши в голяма степен проблема с лющенето. Това е най-доброто начало средство за пърхот и е използван от древни времена.

15. Растителна целулоза:

зелен Leafy Vegetables

Зеленчуци като цвекло и джинджифил, когато са превърнати в пулп с съотношение 3: 1, могат да се използват върху скалпа, за да се предотвратят проблеми със сухи люспи или дори сърбеж или подутини. Дръжте това на нормални опаковки в продължение на около 20 минути, след което използвайте мек шампоан за измиване.

16. Грам брашно:

грам Flour

Това е отличен почистващ агент. Масажи влажна повърхност на главата с шепа грама брашно и след това измийте. Това, когато се прави редовно, може да реши проблема до голяма степен от пърхот.

17. Сока за печене за намаляване на пърхота:

бакпулвер

Можете да използвате това много лесно и трябва да помните, че содата за хляб е призната като много добро средство за решаване на проблеми, свързани с кожни заболявания като удари, обриви, сърбеж или дори подуване и акне. Понякога люспестата скалпа може да доведе до сърбеж, рани, подутини и малки вари. Можете да навлажнете главата с ледена вода и след това да използвате шепа сода за печене, за да масажирате скалпа за около 10 минути. Измийте я и след това използвайте лек шампоан. Лесен за използване средство, което може да ви помогне да разрешите проблема.

18. Използване на розмарин:

розмарин

Това е чудесна билка. Ако можете да си купите това прясно от пазара, това може да бъде много добро нещо, което да използвате на главата си, за да лекувате почти всякаква форма на проблем, свързан с вашите коси или епидермиса на повърхността. Можете да направите паста от листата и цвета на тази билка заедно с изцеден лимонов сок и след това да приложите това като опаковка на разрязаните нишки. Дръжте това за около 20 минути и след това измийте. За тези, които не могат да получат свежи листа, паста от сухи листа също може да помогне, но няма да бъде толкова ефективна. Все пак можете да опитате това и да видите дали той решава проблема.

19. Използване на феминистка:

Тези семена често се пренебрегват, що се отнася до техните полезни свойства. Това са много горчив вкус и следователно повечето хора дори не се опитват да ги използват за лечение. Можете да накиснете семената на сминдух в стъклена купа или желязна купа за една нощ в топла или чиста вода. На следващата сутрин можете да направите паста от тях, като ги смилате.

сминдух-3

Нанесете върху главата си чрез разрязване на косата с широка зъбна греда. След това я оставете за около 20 минути и измийте с мек шампоан. Ще се нуждаете от някаква кондиция, защото сминдухът обикновено изсушава влакната от косъмчетата. Сминдухът е още една от най-добрите вътрешни средства за борба с пърхота.

20. Shikakai прах:

Това се смята за много добра домашно приготвена рецепта, когато става въпрос за лечение на всякакви люспести или сърбящи проблеми на скалпа. Това почиства кожата на главата и подхранва корените на косата. Това може да бъде нещо, което можете лесно да направите, тъй като прахът е лесно достъпен на пазарите.

Винаги помнете да изберете разнообразие, което е от една добра марка. Те могат да имат тежък ефект върху скалпа, ако сортът не е добър. Качеството на продукта ще има значение, когато искате по-добри резултати. Също така понякога те могат да имат определени примеси. За да управлявате лошите ефекти на тези, ще трябва да се съсредоточите върху използването на нещо, което има антибактериални свойства, така че дори ако това не е от сложната марка, това все пак ще получи полезните свойства в максимална степен.

У дома Remedies for tips hair

Можете да разбъркате праха около 4 части с една част от сухата Margosa и след това да нанесете върху скалпа. Уверете се, че скалпа е суха и почиства с шампоан предишния ден. Дръжте това за около 20 минути. Друго важно нещо е да отделите скалпа за приложение. Трябва да се разделим с широк зъбен гребен и след това да приложите. Запазете го за необходимото време, както е посочено по-горе, след което изплакнете с чиста вода. Използвайте шампоан и след това кондиционер, ако е необходимо. Можете също да използвате лимонов сок, разреден във вода, за да го измиете. Това ще има още по-добър ефект от обикновената вода.

21. Хибискус:

Казано е, че този цвят на хибискуса има някои много приложими предимства. Те често се използват в древната Аюрведа, за да лекуват проблеми, свързани със скалпа. Това е смачкано и се използва, за да стане косата расте по-бързо и по-силно в по-кратък период от време.

хибискус for dandruff

Това също така има свойства, които могат да излекуват състоянието на лющене на кожата на скалпа. Можете да купите или да отглеждате хибискус в градината си и след това да смажете около 6 до 10 венчелистчета и да го използвате на разчленен скалп. Дръжте го за 15 или 20 минути преди измиване. За да направите тази паста още по-ефективна, използвайте заедно с нея и листенца невен. Невенът има противовъзпалителни и антибактериални свойства, които могат да излекуват всяко сърбеж или зачервяване или подутини.

22. Масаж с горещо масло може да предотврати проблема с пърхота:

Смята се, че това е много ефективно нещо, за да се излекува всякаква форма на сухота. Можете да използвате всякакъв вид нормално масло или етерични масла от бадеми, кокосови, горчица или дори нормално зехтин. Те са полезни, когато става въпрос за измъкване на фалшификатите. Ако главата ви е прекалено суха, това също може да е причина за този проблем. За да направите кожата там да се нормализира, ще трябва да направите горещ масаж.

масло Massages

Попитайте за някаква помощна ръка или го направете сама, като загреете тези масла в необходимите пропорции, които са необходими. Масажирайте това за 15 минути и след това обвийте топла кърпа около главата. Седнете в продължение на 20 минути и след това измийте с шампоан. Кондиционирането няма да се изисква докато и ако нямате изключително фризова коса.

23. Яйца - най-доброто средство за отстраняване на пърхота:

яйца food

Не много хора знаят за това, но яйцето може да бъде много добро домашно лекарство за пърхот и сухи люспи. Това може да бъде добро средство за защита, когато става въпрос за някаква форма на раздразнения или изкривявания на главата. Понякога яйцата или смесената яйчна смес се прилагат върху нормалното акне или пъпки. Дори яйчната смес помага да се предотвратят по-нататъшни пробиви. За хората, на чието тяло това не е подходящо, това може да доведе до по-нататъшни пробиви. Трябва да приложите това и да видите ефекта от него. По същия начин по същия начин, смес от яйца, когато се прилагат върху главата, това може да заблуди всяка обриви или сърбеж и също така предотвратяване на още пърхот атака. Смесването на лимонов сок с това може допълнително да увеличи цялостната полза от него.

24. Мед лимонов сок:

Медът прави направленията по-меки и по-управляеми. Ако пърхотът ви се дължи на скалпа или нишките се суха, тогава медът може да го овлажни. В същото време, лимоновият сок помага да се преборите със сухите люспи и е чудесно нещо, което трябва да използвате, когато става дума за този проблем. Можете да използвате тази лесна и проста смес и да я държите за около 30 минути.

лимон and honey

Измийте това с чиста вода и след това използвайте лек шампоан. Ако искате, можете да избегнете употребата на шампоан напълно и само шампоан 3 или 4 дни в седмицата и просто измийте тази опаковка с вода през останалите дни. Това ще помогне на лимонов сок да остане на скалпа, докато медът го овлажнява за по-дълго време.

25. Авокадо и извара:

Това е прекрасен пакет, който може да се използва за втвърдяване на сухи люспи. Това също обуславя направленията. Авокадо е известно, че съдържат обширни кондициониращи свойства, които могат да направят дори най-сухите от нишките гладки и копринени. Това обаче е само когато прилагате това редовно или поне 3 пъти седмично или повече.

авокадо on white

Това отново зависи от вида на косата, която имате. Екстрактът заедно с авокадо ще направи люспите излекувани от дълбоко вътре. От една страна, изварата изглажда сърбежа, а от друга страна авокадото овлажнява скалпа, за да предотврати по-нататъшни сухи люспи. И двата типа, използвани като паста, могат да действат чудесно за проблема ви. Можете да носите капачка, когато сте поставили тази паста и седите 20 минути преди измиване.

26. Евкалиптово масло:

евкалипт oil fr dandruff (1)

Евкалиптовото масло е част от многото етерични масла, които се използват в ароматерапията и други лечения. Това несъмнено е една от най-добрите вътрешни средства за пърхота. Най-добрият начин, по който можете да го използвате, е да го смесите с обикновения си шампоан и да го използвате, когато е необходимо. По този начин не е нужно да полагате допълнителни усилия за отделни маски за коса.

27. Целина:

У дома Remedies for Dandruff - Celery

Дръжките от целина също са една от първите средства за пърхот и можете да приготвите тоник лосион с това, за да се отървете от проблемите с пърхота в по-кратко време. За това просто трябва да вземете прясна и сочна дръжка от целина, след което я сложете в един литър вода и след това се сваряват и двете много добре. След това го охладете, разтеглете го и го използвайте като серум, за да масажирате скалпа.

28. Ябълков оцет:

ябълков оцет

Този вид оцет е основно лечение за редица проблеми, свързани с косата и здравето. Много е лесно да се използва оцет от ябълково вино и също така е основно средство за пърхот. Просто трябва да вземете еднакви количества оцет и вода и да я разредете и след това да приложите към скалпа и косата си. Уверете се обаче, че не го използвате, ако използвате цвят на косата, тъй като тя откъсва цвета.

29. Ароматерапия Направете пърхот без коса:

Ароматерапия fr dandruff

Това е по-скоро като релаксиращ масаж на косата с екзотични масла и серуми. Тези основни и ароматни масла са естествени средства за пърхота и помагат за поддържането на добра коса. Тези масла обикновено се извличат от цветя и дървета като розмарин, градински чай и жожоба. Можете просто да вземете тези масла и леко да се прилага на косата си или да ги разбърквате във всяка маска за коса, за да получите добри ефекти.

30. Органичен шампоан:

У дома Remedies for Dandruff - Organic shampoo

Един чудесен начин да се отървете от пърхота е да преминете към органичен шампоан от обичайния химически шампоан, който обикновено се прилага върху главата ви. Направете органичен шампоан с употребата на рейта и етерични масла, а след това оставете всички тези почивки за няколко дни и това е, че сте готови. Просто вземете това, за да миете косата си вместо алкалните шампоани за естествени средства за пърхота.

31. Водороден пероксид:

50 най-добри средства за естествени домашни средства за пърхот Стилове в живота

Дори и силният пърхот се страхува от това домашно лекарство за пърхот. Просто трябва да вземете малко количество водороден пероксид в ръцете си и след това да го сложите върху скалпа с пръсти. Можете да го оставите за около 15-20 минути или малко повече в зависимост от количеството пърхот и след това да измиете косата си с шампоан против пърхот.

32. Масло от чаено дърво:

Дърво tea oil fr dandruff

Масло от чаено дърво е много етерично масло и е много добро за здравата коса, както и е една от най-добрите домашни средства за пърхота. За най-добро използване можете да вземете втвърдено кокосово масло и след това да го затоплите малко. Сега вземете голяма част от това и добавете към това около 10 капки масло от чаено дърво и след това масажирайте скалпа и косата. Следвайте с турбанна терапия и след това изплакнете с лек шампоан на следващата сутрин.

33. Куркума е най-доброто начало средство за пърхот:

mm and turmeric for dandruff

Успокояващ домашен лек за пърхот, куркума е бил използван в продължение на много години за тази цел. Вземете чисто кокосово масло и добавете малко куркума към него. Сега започнете да сваляте маслото, докато видите, че куркумата е станала напълно черна. Можете също да добавите малко грам брашно към тази смес, което ще изгори, за да стане бяло. Сега прилагайте това добре на главата и скалпа и оставете го да почива 24 часа, преди да изплакнете косата си с мек шампоан.

34. Бебешки шампоан:

У дома Remedies for Dandruff - Baby shampoo

Пърхотът се нуждае от нежно почистване и така бебешкият шампоан е една от най-добрите лекарства за пърхот за всички. Не трябва да правите нищо, просто да преминете от стария шампоан към обикновен бебе шампоан и да го използвате редовно. Също така не бъдете сурови с косата си и изхвърлете вашите сушилня. Опитайте се винаги да изсушавате косата си.

35. Вода:

много of water fr dandruff

Ще бъдете изненадани, че приемането на вода може да помогне и като едно от естествените лекарства за пърхот. Винаги се знае, че водата изчиства вредните токсини от тялото ви, като по този начин ви прави по-здрави. Сега водата ви помага да поддържате хидратирана, което означава, че дори вашият скалп няма да бъде сух, за да предизвика косата ви да стане заснежена с пърхот.

36. Маслиново масло:

маслина for dandruff

Маслиновото масло е най-добрият приятел на косата от незапомнени времена и е известно, че е крайно средство за отстраняване на всички проблеми, свързани с косата. Независимо дали става въпрос за съставка, необходима в маска за коса, за решение за масаж на коса, изтъняване на косата или за пърхот, маслиновото масло с турванна терапия винаги действа.

37. Рибено масло за намаляване на пърхота Проблем:

риба oil capsules fr dandruff

Да, това е същото рибено масло, което сме използвали при приготвянето на храна. Той съдържа някои важни витамини, а също и високото количество сол в него помага при лечение на пърхот. Сега най-добрият начин да използвате рибеното масло като един от първите лекарства за пърхот не го използва сурово, а като приема рибено масло витаминни добавки дневно.

38. Охладена вода:

У дома Remedies For Dandruff-Cool Water

Когато от една страна хладка вода действа наистина добре за суха и коса, след като сте измили или шампоани косата си, едната от другата ръка студена вода е домашно лекарство за пърхот. Опитайте се да измиете косата само със студена вода, тъй като се казва, че тя заключва много повече влага, отколкото когато измивате косата с топла или дори хладка вода.

39. Кокосово мляко:

кокосов орех milk for dandruff

Не само кокосовото мляко прави храната вкусна, но и е една от многото добри естествени средства за пърхот. Много е лесно да използвате кокосово мляко, тъй като просто трябва да го вземете и да се постави директно върху скалпа и косата и да се остави за около 20-25 минути и след това да се измие с мек шампоан.

40. Кокосово масло:

Кокосов орех Oil forDandruff

Да, вярно е, че почти всички форми на кокос са наистина добри за косата. Тук от едната страна кокосовото масло се използва като основа за редица маски за коса и отново кокосовото масло може също самостоятелно да излекува редица проблеми, свързани с косата. Просто трябва да вземете малко кокосово масло, да го затоплите и да масажирате главата си с едни и същи и след това да измиете гнездото сутрин за добри резултати.

41. Тип коса:

У дома Remedies for Dandruff - Hair types

На първо място е много важно да знаете кой тип коса притежавате. Често всички видове домашни лекарства за пърхот се объркат при неправилно използване. Това се случва на моменти, когато вашият проблем е мазен скалп вместо сух скалп и вие го третирате обратно. По този начин познайте вида на косата, преди да продължите с лечението.

42. Бадемово масло за пърхот:

У дома Remedies for Dandruff - Almond oil

Бадемите са полезни за растежа на косата и за получаване на здрава коса и по този начин се използват широко по целия свят. Има няколко начина, по които можете да използвате бадемово масло, като например в козметични опаковки, маска за коса, като космено масло или може би в шампоани. Сега за лечение на пърхот, най-добре е да комбинирате малко сладко бадемово масло с няколко капки етерично масло от чаено дърво и масажирайте скалпа със същото.

43. Аспирини:

аспирин for dandruff

Изненадващо е да знаете, че аспирините също са една от най-добрите вътрешни средства за пърхот. Можете да го използвате по няколко начина. Преди всичко можете да вземете две хапчета за аспирин, да го нанесете на прах и да го разбърквате или да направите същия прах и да го разбъркате в разтвор от вода и ябълков оцет, за да масажирате скалпа.

44. Сминдух и топла зехтин:

У дома Remedies For Dandruff-fenugreek and olive oil

Това е отдавна известно домашно приготвено лекарство, което също се използва и тества от редица хора. Една от най-често срещаните лекарства за пърхот на пърхот, просто трябва да вземете скилидка или мети и да ги раздробите, след което ги разбъркайте с топло зехтин или кокосово масло, за да охладите маслото. След охлаждане, пастата от сминдух се нанася добре върху скалпа на главата и я слагате в продължение на 2 часа, след което почистете напълно косата със студена вода. Тя е много ефективна природна домашна защита, за да се отървете от пърхот, който се използва от години.

45. Царевица:

У дома Remedies for Dandruff - Cornmeal

Както беше казано по-рано, сухият скалп не е единствената причина или единственият тип коса, който е склонен да развива тежък пърхот. Прекомерното омазняване на косата може да доведе до големи количества пърхот. В този случай можете да вземете малко царевично брашно и да си сложите косата с него, за да се отървете от маслото и по този начин от пърхота на косата.

46. ​​Корените на бялата цвекло имат отлични пърхотия за пърхота:

У дома Remedies for Dandruff - White beet roots

Това е едно от много необичайните природни средства за пърхот. Тъй като е бяло цвекло не се използва много за готвене или консумация цели, но със сигурност е голяма помощ, когато се използва за да се отървете от пърхот и дразнене на косата, причинени от него. Трябва да вземете бялото цвекло и да направите хубава паста от него. Сега трябва да масажирате косата си редовно с това, докато не сте напълно без пърхот.

47. Извара с лимон и Amla Решение:

У дома Remedies For Dandruff curd and lemon

Извара с авокадо е един чудесен начин да се отървете от пърхот, но има още по-добра опаковка за коса за по-добри резултати. За това ще ви трябва извара, лимонов сок, амла сок и ябълков оцет. Сега просто смесете всички тези заедно, за да направите мека паста и да прилагате това на косата си най-малко два пъти седмично за най-добри резултати.

48. Чист скалп:

У дома Remedies for Dandruff - Clean scalp

Чист и без мазнини скалп е изключително необходим, за да се предотврати косата да се засегне с пърхот. Очевидно е, че маслото остава от външното замърсяване, което често причинява лепкавост в косата и води до пърхот. Измиването на косата с меки шампоани най-малко три пъти седмично е добро начало на лекарството за пърхот.

49. Подходящо пране:

У дома Remedies for Dandruff - Proper washing

Остатъците от шампоани, залепени или нанесени върху скалпа, често водят до дразнене, което се сърди и когато започнете сърбеж на скалпа, ще забележите, че падате с люспест пърхот. Това са всъщност люспи на пяната, които не успяхте да измиете по време на шампоанирането. Така че е много важно шампоани правилно.

50. Бръснене на косата:

У дома Remedies for Dandruff - Hair combing

Бъркането на косата приятно няколко пъти всеки ден също е начало средство за пърхот. По този начин пърхотът бавно пада надолу, причинявайки намаляването му от скалпа. Също така, използването на дървени гребени, винаги са по-добри в сравнение с други материали като пластмаса, за да гребете косата си.

Пърхотът вече е универсален проблем и за съжаление също е много трудно напълно да се отървем от него незабавно. Сега с тези средства за борба с пърхота можете лесно да се отървете от пърхота наистина бързо.

Изображения Източник: Shutter stock

Leave A Comment

97 − 87 =