50 най – добри домашни съвети за дълги коси | Стилове в живота

Индийските момичета са известни по целия свят с дългите си красиви черни косми. Но поддържането на дълги косми не е толкова лесно. Трябва да следваме стриктния режим, за да държим косите си здрави и красиви заедно с дългата дължина. От яденето право да миете космите правилно всички са важни! Следват няколкото домашни съвета за отглеждане на дълги косми, които винаги трябва да се имат предвид за здрави и дълги коси.

домашно Tips For Long Hair

Най-добрите и ефективни домашни съвети за дълга коса:

1. Как да се борим с разделянето на края:

Разстилането на краката се случва поради счупване на косата вертикално при крайните разходи за хранителна недостатъчност или козметична злоупотреба. За да избегнете разделените краища, избягвайте прекаленото химическо и топлинно насилие и изключете недостиг на витамини.

50 най - добри домашни съвети за дълги коси | Стилове в живота

Подрязването на космите редовно помага за избягване на разлетите краища, тъй като разделените краища намаляват растежа на косата.

2. Здравословна диета с много вода:

Ниското съдържание на желязо в тялото може да доведе до падане на косата. Така че, включете храни в диетата си и да получите много сън. Също така е важно да пиете най-малко 3 литра вода всеки ден.

50 най - добри домашни съвети за дълги коси | Стилове в живота

Водата не само помага при поддържането на добрата ни кожа, но и помага в укрепването на корените на косата.

50 най - добри домашни съвети за дълги коси | Стилове в живота

3. Избягвайте алкохола, за да получите дълга коса:

50 най - добри домашни съвети за дълги коси | Стилове в живота

Избягвайте кофеина, алкохола и пушенето. Те не само увреждат здравето, но и забавят процеса на растеж на косата.

4. Оставете си стрес по време на работа:

стрес for long hair

Ако правите всичко, което можете и все още виждате падащи коси на косата, това означава, че страдате от падане на косата проблем, излизащ от стреса. Зехтинът знае, че намалява нивото на стрес. Това прилага редовно, прави косата силна и подобрява нейната текстура.

5. Брашно с грижа:

Бъдете внимателни, докато перете косата си и използвайте широка четка за зъби и разклатете бавно косата си. Изгладете косата си веднъж преди измиване на косата.

50 най - добри домашни съвети за дълги коси | Стилове в живота

Комбинирането на космите преди измиването на косата намалява шансовете за заплитане при измиването им. И най-напред позволете на космите да изсъхнат естествено, когато корените станат слаби, когато измием косата си. Комбинирането на влажни косми обикновено издърпва няколко нишки от косми, които причиняват падане на косата. Затова не се печете влажни коси. Това е едно от най-добрите и прости средства за домашни средства за дълъг растеж на косата.

6. Hair Antics:

удар dry hairs for long hair

Кърлинг, сушене, изправяне, оцветяване са част от тази рутина. Избягвайте сушилнята за издуване и изправянето колкото е възможно повече.

50 най - добри домашни съвети за дълги коси | Стилове в живота

Тънките плитки могат да причинят по-голямо падане на косата, отколкото е необходимо. Така че, избягвайте стегнатите плитки, така че те да не издърпат косата ви. Също така, имайте предвид само за плитка на суха коса. Когато плетете на мокра коса, задържаната влага често изгнива космените фоликули и предизвиква загуба на коса.

7. Хормонални промени:

50 най - добри домашни съвети за дълги коси | Стилове в живота

Може да забележите, че често в месеца косата ви по-често пада повече от останалите. Така че не се паникьосвайте всеки път, когато видите влакна за коса на вашия гребен, просто имайте предвид, че това е естествено и това се случва с всички на определена възраст. Но когато забележите огромен брой нишки, незабавно се консултирайте с лекар.

8. Хапчета за контрол на раждаемостта:

50 най - добри домашни съвети за дълги коси | Стилове в живота

Тези хапчета за контрол на раждаемостта могат да причинят падане на косата и да предизвикат и загуба на коса. Така че, консултирайте се с лекар и говорете с нея, ако приемате такива хапчета, за да се отървете от косата, попаднат на ситуацията.

9. Поддържайте рутинния план за измиване на косата:

коса wash for long hair

Вземете косата три пъти седмично. Избягвайте да измивате косата всеки ден. Измийте косата си като променя дни като вторник, петък и неделя. Във вторни се прилага извара за 10 минути, в петък нанесете лимонов сок в продължение на 10 минути и в неделя масажирайте косата си с кокосово масло и шампоан след това.

10. Маслото стимулира растежа на космите:

Глава Massage FOR LONG HAIR

Това е стар популярен метод. На пазара се предлагат различни видове масло, като например кокосово масло, лавандулово масло, яджаво масло, рициново масло, бадемово масло, сусамово масло, зехтин и др. Можете също така да смесвате различни масла и след това да ги прилагате на скалпа. Винаги оправяйте косата си веднъж месечно и се грижете за домашно лечение с горещо масло. Това лекарство предотвратява падането на косата.

11. Алое Вера играе доста важна роля, когато става дума за бързо развиваща се коса:

50 най - добри домашни съвети за дълги коси | Стилове в живота

Можете да отрежете листата на Алое Вера от кожата и да разтривате гела, подобно на субстанцията на листата на скалпа на косата. Дръжте я за 20 минути и я изплакнете с нормалния шампоан. Можете да използвате сок от алое вера по същия начин.

12.Маскус за коса и яйчен жълтък за коса:

50 най - добри домашни съвети за дълги коси | Стилове в живота

Вземете 3-4 яйца (според дължината) и ги бийте добре. Добавете един лимонов сок, така че да не се раздразните с миризмата на яйцето и да го нанесете върху косата си. Покрийте цялата си коса и я оставете за половин час. След това измийте косата, както обикновено, с шампоан. Можете да нанесете яйца и ако сте в много сухи удари или укрепващи средства.

13. Използвайте майонеза:

50 най - добри домашни съвети за дълги коси | Стилове в живота

Използвайте майонеза, за да подготвите косата си, ако използвате химикал, за да оцветите косата си. Просто вземете една чаша майонеза (обикновена майонеза) и я нанесете върху сухата си коса. Покрийте целия си скалп с него и шампоан нормално след 20 минути. Това ще направи вашата коса подхранвана и ще я предпази от по-нататъшно увреждане.

14. Билкови средства за дълъг растеж на космите:

хибискус for long hair

Вземете 10 листа от цветето на хибискус и ги вари в 200 мл кокосово масло. Когато завриш с това масло, то ще се превърне в червено. Оставете го първо да се охлади и след това го съхранявайте в бутилка. Внимателно масажирайте косата си с това масло. Това масло е много ефективно при лечение на проблеми с падането на косата и насърчава растежа на косата. Той също така предпазва от преждевременно зреене на косата.

15. Грижа за косата с изплакване на косата:

50 най - добри домашни съвети за дълги коси | Стилове в живота

Доброто изплакване на косата стимулира здравата и блестяща коса. Измивачите за коса са основно продукта, който използваме, за да покрием косата си след шампоане! Кондиционери са по-познати коса изплакнете с нас. Можем да изпробваме няколко естествени и домашно изплакващи измивания като чай за изплакване, изцеждане на оцет за коса, изплакване с лимон, лайка, градински чай, биберони за цветя и бира. Тези косъмчици са лесно достъпни на пазара или просто можете да ги приготвите вкъщи!

16. Monsoon Грижа за косата:

По време на сезона на мускус мастната коса става накуцвала и изисква много шампоани. За да намалите маслото от скалпа, нанесете лимонов сок за 15 минути и след това го изплакнете.

лимон Juice FOR LONG HAIR

Това е доста популярно ефективно средство за лечение на скалпа без масло. Не излезте от слънцето, след като нанесете лимонов сок, тъй като това може да промени цвета на косата ви.

Виж повече: Начало средства за дълги коси

17. Грижа за цветните косми:

50 най - добри домашни съвети за дълги коси | Стилове в живота

Никога не използвайте уреди за изправяне или навиване непосредствено след оцветяването на космите. Изчакайте най-малко три дни назад да сте оцветили косата си, тъй като изправянето или навиването решения ще увредят косата и ще забележите, че косата ви се разчупва много по-лесно, отколкото преди.

18.Изправяне на фризурите косми:

Ако искате коса с прави очи, тогава им дайте изплакване със студена вода, което, разбира се, може да издържите, след като използвате шампоан и балсам. Студената вода заключва кожичките ни и ги прави незамърсяващи, правейки космите да изглеждат по-тънки.

50 най - добри домашни съвети за дълги коси | Стилове в живота

Избягвайте да триете мократа си коса с кърпа, тъй като те са склонни да правят космите по-физи. Така че вместо това пазете кърпата на косата си за 10 минути и след това извадете кърпата.

19. Лечение на пърхота Полезно за дългия растеж на косъма:

50 най - добри домашни съвети за дълги коси | Стилове в живота

Има много домашно направени средства за лечение на пърхот. Изпробвайте този прост домашен лекар, за да намалите образуването на пърхот. Вземете 4 супена лъжица заземени листа от неома в купа, към която добавете капка масло от карамфил. Смесете ги добре и приложете това върху скалпа. Задръжте го за 10-15 минути и шампоан. Това ще намали проблемите с сърбежа на скалпа и също така ще третира пърхота.

20. Печена сода за дълга коса:

Слоевете от гел и спрей могат да пречупват щандовете на блясък. Направете това, като напръскате една чаена лъжичка сода за хляб в обичайната доза шампоан и измийте косата си със сместа веднъж месечно.

50 най - добри домашни съвети за дълги коси | Стилове в живота

Някои се опитват да стоят далеч съвети според различни видове коса. Много от избраните грешни прически или подстригвания, които обръщат главата си, приличат на загуба на коса или други проблеми с косата. Дори ако имаме проблеми с косата, те могат да бъдат незабележими, като използват различни разфасовки според структурата на косъма. Тук дадохме някои правилни прически, които могат да направят косата ни дълго.

21. Фина и прави коса:

Опитайте - дълги лъскави рязани рязания, за да покажете перфектните си прави косми. Можете също така да опитате кратки разфасовки, тъй като те се добавят допълнително тяло, правейки косите ви да изглеждат повече по обем.

50 най - добри домашни съвети за дълги коси | Стилове в живота

Останете далеч от дълги слоеве. Те правят глоба, прави коса изглеждат много тънки и вие ще получите много полет далеч.

Виж повече: Как да направите косата расте по-бързо

Дебела и прави коса:

50 най - добри домашни съвети за дълги коси | Стилове в живота

Изпробвайте дълги, многослойни срезове или бобове с дължина на брадичката. Тези стилове на коса дават гъста коса на движение и ги карат да изглеждат по-пълни.
Стойте далеч от затъпени порязвания.

22.Мека и къдрава / вълнообразна коса:

Опитайте Дължина на брадичката или по-висока (разрез на рамото). Това ще ви помогне да направите фина коса да изглежда пълна.

50 най - добри домашни съвети за дълги коси | Стилове в живота

Останете далеч от супер дългите коси. Вашите къдрици ще се заплитат и ще изсъхнат и те също ще бъдат по-трудни за поддържане.

Дебела и къдрава / вълнообразна коса:

Опитайте дългите слоеве или нарязаните косми. Срязването на слоевете показва красивите ви къдрици и подчертава лицето ви. Дълбоко изрязани косми, които ще ви помогнат да предпазите вашите къдрици от претоварване.

50 най - добри домашни съвети за дълги коси | Стилове в живота

Останете далеч от - пластове разфасовки и кратки разфасовки, тъй като те дават на лицето ни изглежда по-скоро като геометрична форма. И, погрешно, никой не изглежда добре с триъгълна глава!!

23. Фина и текстурирана коса:

Опитайте с поглед на дължина на раменете с постепенни слоеве на лицевата рамка. Психично за прав? Използвайте горещи валяци в краищата на изсушените от удари изправени косми, за да им дадете малко къдрене. С помощта на горещи валяци в краищата на косата ви се получава флип вид.

50 най - добри домашни съвети за дълги коси | Стилове в живота

Останете далеч от - дълга коса на екстремни слоеве. Екстремните слоеве понякога могат да взривяват направо всички брави, текстурирана коса, със своята енергия и скачане, може да се опита да отиде в три посоки в унции,.

Дебела и текстурирана коса:

50 най - добри домашни съвети за дълги коси | Стилове в живота

Try- френски плитки мини-плитки и за по-къси коси, geny teeny къси плитки с мъниста на края.
Останете далеч от накъсани пластове или напълно естествен вид.

24. Мазна косми:

50 най - добри домашни съвети за дълги коси | Стилове в живота

Ако косата ви е лъскава, има тенденция да се натрупва тежко и неравномерно в корените и започва да изглежда мазна, когато гребете или я изчеткате, имате мазна коса. Избягвайте тежките продукти за оформяне като гелове и не се побърквайте със спрей за коса. Шампоан ежедневно с формула, предназначена специално за мазна коса. Използвайте балсам само при краищата на косата, като избягвате скалпа. Изпробвайте четка със синтетични влакна, а не естествени. Синтетичните четина ще стигнат, без да се разпространява масло от скалпа.

25. Тънки, сухи косми:

Ако косата ви се разчупи лесно и е склонна да разделя краищата, вие имате сухи косми. За да помогнете на вашите кремове да възстановят дневния си кондиционер за влага и да изберат допълнителен шампоан за тяло. Уверете се, че получавате чести парчета, за да контролирате завършванията на разцепките, и опитайте да си направите почивка от сушенето на удари от време на време.

50 най - добри домашни съвети за дълги коси | Стилове в живота

Фини косми:

Ако косата ви не разполага с много тяло и можете да увиете около три допиралки около нея три или четири пъти, имате фини косми. Опитайте обемно шампоан и лек балсам за подсилване. За допълнителен асансьор, нанесете малък мус на корени, след което изсушете косата си, като обърнете главата си с главата надолу.

26. Авокадо:

авокадо

Авокадото е плод, който има твърда външна обвивка и наистина мека пулпа, покриваща голямо кръгло семе. Сега този плод се отличава с целия списък на дългата коса, поради съдържанието и хранителните вещества, които са особено добри за хранене на косата. За да го използвате, трябва да направите коса опаковка с половин каша авокадо и заедно с това чифт яйчен белтък. Просто ги смесвайте добре, нанесете върху косата си, оставете я да почине и след това измийте с лек шампоан, последван от балсам.

27. Какаово масло:

какао Butter FOR LONG HAIR

Какаовото масло е вкусно, когато се слага в десерти и тостове и също е като балсам за косата ви. Един от най-добрите съвети за дълга коса е комбинацията от какаово масло и кокосова вода, която е специален бразилски накрайник. За това ще трябва да нанесете какаово масло върху главата и косата си и след това след известно време да го измиете първо с кокосова вода и след това всичко друго.

28. Сардини:

домашно Tips For Long Hair - ardines

Рибите във всеки случай са много добри средства за здравословна и блестяща коса, а сардинатите са едни от най-добрите риби сред всички. Те се казва, че имат високо съдържание на Омега 3 мастни киселини, което е много добро за косата и можете да направите тази риба част от диетата си план да получите здрави дълги коси отвътре и от корените.

29. Сушилня за кърпи:

домашно Tips For Long Hair - Towel dryer

Не, това не е машина и дори не е една от домашните съвети за дълга коса. Това е като навик да запазите дългите си коси безопасни и здрави за дълго време. Сега вече знаем лошите ефекти на сушилнята, така че е по-добре да изсушете кърпата си. Просто вземете кърпата си и изсушете косата нежно, като триете назад и назад. Останалата част от влажността може да бъде въздушно суха, разбира се.

30. Желатин За да запазите косата си дълъг:

желатин for long hair

Това е отдавна известно лекарство за грижа за косата и също е един от дългите съвети за коса, които всяка жена трябва да знае. Тук се нуждаете от желатин, малко вода, както и от ябълков оцет. За да направите това решение просто вземете торбичка желатин и я излейте в малко вода, заедно с което ще трябва да смесите някакъв оцет от ябълково вино и да разбъркате всичко това добре и да нанесете като коса.

Виж повече: Как да стигнем дълга коса естествено

31. Кактус:

домашно Tips For Long Hair - Cactus

Това може да звучи наистина страшно, но всъщност е едно от многото скрити съвети за дълга коса, което е по-често срещано в пустинните райони на отдалечена Африка. Не се страхувайте, тъй като няма да ни накараме да изплюем скалпа с бодли, но вместо това ще трябва да отлепим външния слой на кактусните листа и да вземем маслото отвътре, което може да се приложи като естествен кондиционер за коса.

32. Студен душ:

домашно Tips For Long Hair - Cold water

Хладката или топла вода може да е по-удобна от студения душ, но студената вода е изключително важна като един от домашните съвети за дълга коса. За това не е необходимо да се налага да се намокрите в студена вода всеки ден. Само в края на топъл душ, измийте косата си с малко студена вода, за да запечатате краищата и да заключите влагата.

33. Лайка:

chammolle tea for long hair

Чайковият чай вече е много полезен за здраво тяло, а маслото от лайка е едно от етеричните масла за растежа на косата. Тук говорим за дълги съвети за коса и изненадващо характеристики на лайка тук, както добре. Тук трябва да вземете цветя от лайка, да ги варите, да ги напръскате и да ги напръскате колкото е възможно повече пъти косата си.

34. Масло от шопинг за продължителна и здрава коса:

Шей butter for long hair

Маслото от Шиа е също много добър овлажнител и балсам за здрава и блестяща кожа. Употребата на шоково масло като един от съвети за дълга коса звучи като кондициониране дори преди да измиете косата си и е много полезно също. Трябва да вземете малко масло от Шеа и след това да нанесете хубаво върху скалпа и косата си и да го масажирате, преди да измиете косата си. Просто не използвайте друг кондиционер след това.

35. Защитен спрей:

домашно Tips For Long Hair - protection spray

За да защитите дългите си коси от суровото време, ветровете и UV лъчите на слънцето, когато излезете навън, добре е да нанесете спрей за топлинна защита, след като измиете косата си. Той действа като щит от всички сили на природата и на свой ред предпазва косата ви от пълна повреда, счупване и изкривяване.

36. Бира:

бира и за коса растеж

Приемането на алкохол просто не е добро за вашето здраве и коса, но решението на ракия или бира с вода е един от най-добрите домашни съвети за дълга коса. Вземете бутилка бира и бутилка вода. Сега вземете еднакви количества бира и вода и ги разбъркайте заедно. Сега изсипете това решение в спрей бутилка и го използвайте като спрей за коса през целия ден и по-късно измийте косата си вечер с мек шампоан.

37. Органични шампоани:

домашно Tips For Long Hair - Organic shampoos

Това е една от най-важните съвети за дълги коси, които ви казват да изхвърлите напълно обичайния си шампоан и да преминете на органичен шампоан. Това означава, че сега трябва да преминете през химически, парфюмирано измиване на коса за подготовка на рейта, шикакаи и етерични масла.

38. Маслиново масло:

маслина oil for long hair

Маслените терапии винаги са най-добрите съвети за дълга коса и как да ги поддържате здрави. В по-ранни времена само италианците са знаели как да използват зехтин правилно, но сега са станали популярни в цял свят. Употребата на маслиново масло в различни шампоани и опаковки за коса е достатъчно доказателство. За да го получите по-прост начин, можете просто да получите маслиново масло масаж прави два пъти седмично за страхотни резултати.

39. Лук защитава вашия дълъг хайер:

лук for long hair

Лука се казва, че са домашни съвети за дълга коса, дори преди всички тези химически продукти за коса и козметика да са изобретени. Хората използват лук по различни начини, за да се грижат за красивата си дълга грива. Лук сок е страхотна храна за добра коса и варена кожа лук също може да се използва като изплакване за коса за по-добър растеж на косата.

40. Скъпа:

Пчелен мед for long hair

Медът може да се превърне в част от рутинната ви грижа за косата по много начини, като например чрез директно приложение или може би като част от косата ви. Тук ще говорим как да използвате меда за дългата си коса по най-лесния начин. Просто вземете малко мед и го разбъркайте с обикновения си балсам и го прилагайте както обикновено.

41. Орех:

орехи for long hair

От една страна, ореховото масло е много полезно за някои наистина здрави и дълги коси и отново от друга страна ореховите листа са други неща, които са истински дълги косъмчета. Често е проблем да използвате това, така че можете да ги смилате, за да добавите към косата си или може би добавите листата заедно с листата ви на къна.

42. Коктейл от масло:

масло Cocktail

Масленият масаж е добър за всички видове коса и точно както тялото ни се нуждае от редовно упражнение за здравословен начин на живот, косата ни също се нуждае от същото. Масажът на косата е точно като режим на тренировка за коса. Най-добрият масло коктейл, който ще се използва за тази цел, може да бъде рициново масло с лавандулово етерично масло и смачкан чесън.

43. Neem Oil:

домашно Tips For Long Hair - Neem Oil

Neem или margosa е антисептичен агент, а също и аюрведа лекарство в продължение на много години. Смята се, че използването на масло от неомей за косата му пречи да се счупи и също така убива всякакъв вид гъбички, които по-късно могат да причинят пърхот. Това е така, защото пърхот и други микроби могат да развалят косата ви и да повредят нишките в много по-малко време.

44. Естествен цвят на косата:

къна fr long hair

Много често сред индийските дами е използването на Хена, което е като естествен оцветител и също е много здравословно за косата. Това е много по-добре от всички синтетични цветове на косата и е един от домашните съвети за дълга коса. Смесването на кафето или листата от черен чай дава на косата по-тъмни и дълготрайни цветове.

45. Солена вода:

Сол water for long hair

Тук солената вода означава естествено солена вода или морска вода, а не сол, разтворена в чаша вода. Много експерти твърдят, че ефектът от солената вода върху косата прави тя да изглежда по-добре и също така я прави по-силна.

46. ​​Китайска храна:

домашно Tips For Long Hair - chinese food

Това ще направи много хора щастливи, защото китайската храна е като гняв по целия свят, благодарение на прекрасните вкусове и светлина върху палитрата на тези храни. Също така е добре за косата, защото китайската храна обикновено съдържа много полезни съставки като сусам, руно корен, джинджифил и други полезни билки.

47. Кокосово мляко:

кокосов орех milk for long hair

Кокосовото мляко е като съвети за дълга коса, както и за къси коси. Кокосови екстракти, използвани по какъвто и да е начин, са много добри при поддържането на косата. Сега кокосовите насаждения могат да бъдат настъргани и изцедени за млякото, което директно може да се нанесе върху косата или можете също така да го варите, за да отделите маслото от него, което можете да приложите отново.

48. Lotus Flower:

лотос flower

Не винаги е лесно да се получат цветя от лотос само заради приготвянето на опаковки за коса. Така че за лекотата на всички Lotus етерични масла са на разположение на пазара и могат да бъдат добавени към вашия органичен шампоан или може би някои други опаковки за коса. Понякога, когато получавате лотосов цвят, можете да използвате стъблото, за да го смилате и да прилагате като кондиционер за коса.

49. Евкалиптово масло - домашно приготвено за дълги коси:

евкалипт oil fr long hair

Евкалиптовото етерично масло е много добро дори за пърхота и всякакви други проблеми с косата по какъвто и да е начин, но като един от домашните съвети за дълга коса прекалено евкалиптовото масло е много важно. Можете да получите евкалипт листа, ако можете и след това да го използвате суров или просто можете да купите бутилка от евкалипт масло и да го използвате като лекарство също.

50. Спящата техника:

спален for long hair

Важно е да се грижите за вашата дълготрайна коса дори когато спите. Често сме склонни да поддържаме косата си здраво вързана, когато излизаме в леглото и това е много вредно за дългата ви коса. Трябва да оставяте ръцете си да се разхлабят и да ги оставят да дишат за по-добре изглеждаща коса.

Дългата поддръжка на косата е трудна, но за да бъдете красива, винаги трябва да работите малко допълнително. Вече е направено по-лесно за вас с толкова много съвети за дълга коса, от които можете да избирате според вашата лекота и комфорт.

Leave A Comment

74 + = 83