5 Упражнения за запек Стилове в живота

Неправилните движения на червата, водещи до запек, могат да бъдат причина за голям дискомфорт за всеки. Тя не позволява да остане в мир и причинява болка и други проблеми в тялото, ако не се направи нищо, за да се справи проблема бързо.

упражнения for constipation

С лаксативи и други лекарства, които са най-бързите решения, тук са няколко упражнения, които могат да ви помогнат да се отървете от запек толкова бързо и може да се прави редовно и за фитнес.

Виж повече: Упражнение за намаляване на талията

Бързо ходене:

5 Упражнения за запек Стилове в живота

Бързо ходене е добро за здравето и най-простата форма на упражнение, за да остане годна от всички аспекти. Добрата 30 минути бърза разходка рано сутринта генерира много енергия в организма и помага да се отървете от токсините и примесите. Той поддържа оптималното подаване на кислород в тялото и движенията освобождават стрес, който може да бъде една от причините за запек.

Тримесечни клечки:

5 Упражнения за запек Стилове в живота

Скуката е подобна на начина, по който седим и стоим на стола редовно. Трябва просто да го направите без стола. Разстилайте краката си широко, за да я приведете в рамо и да разпечатате ръцете до дължината на рамото отпред. Скле, докато бедрата ви са успоредни на пода, задръжте позицията за 5 секунди и се върнете към нормалното. Повторете упражнението половин час след хранене поне 10 пъти. Това облекчава всички проблеми с червата и прави гладките движения на главата, като по този начин облекчава запека.

Виж повече: Упражнения за вестибуларната терапия

Йога:

5 Упражнения за запек Стилове в живота

Йога има различни Аасани, които освобождават тялото от различни проблеми. Обикновено дишането и комбинациите на ръцете и краката могат да помогнат да изчистите причините зад запека и да облекчите за нула време. Най-простият Асан, който можете да направите, е да седнете на мат, заедно с краката и да се върнете направо. Вдишайте и вдигнете корема си, издишайте и освободете. Това движение е противоположно на това, което правим, когато дишаме нормално, така че може да има нужда от малко практика. Направете това рано сутринта, за да омекотите движенията на червата и да получите облекчение от запек.

Внимание: Ако имате болки в гърба или сте забранени да седнете на пода или със сгънати крака, можете да седнете изправени на стол с гръбнака направо или на леглото със сгънати крака. Това упражнение не трябва да се извършва от бременни жени, тъй като оказва влияние и върху стомашните мускули.

Скачане на въже или прескачане:

5 Упражнения за запек Стилове в живота

Като деца, ние всички сме преминали през фаза, в която прескачащо въже е ценно притежание. Ако имате стомашни проблеми, може би е време да се върнете към основите. Опитайте да прескочите сутрин или поне три пъти на ден, за да подобрите притока на кръв към тялото. Също така е от полза при натискане на правилните точки на натиск върху краката, през които констипацията може да бъде облекчена за нула време.

Виж повече: Сколиозни упражнения

Lunges:

5 Упражнения за запек Стилове в живота

Обувките помагат да се движат червата назад и напред всеки път, когато го направите правилно. За да направите упражнението, застанете изправен, преместете крака напред и се опитайте да стегнете бедрото си успоредно на земята, докато огъвате редкия крак. След това се върнете в позата за почивка. Повторете упражнението с друг крак. Това е един набор. Направете поне десет такива на ден, за да подобрите движенията на червата. Можете да държите ръката си право във въздуха над главата си или отпред, или един върху друг върху коляното отпред.

Внимание:

За тези със задни проблеми трябва да избягвате това упражнение. Това може да предизвика малко разтягане на гърба, което може да е проблематично. Старите хора, които имат проблеми с коляното, също трябва да избегнат това упражнение и вероятно да опитат друго.

Изпробвайте тези прости движения и продължете това, което ви подхожда най-добре, за да имате безпроблемна сутрешна процедура за стомаха.

Leave A Comment

87 − 81 =