5-ти месец диета за бременност – кои храни да ядете и избягвате?

Да бъдеш майка е миг да се грижиш за себе си. Времето е от съществено значение за майката, че трябва да яде. През петия месец на бременността бебето трябва да има достатъчно хранене. Това ще помогне на бебето да се грижи вътре. Като майка може да искате да имате различни видове вкусни ястия, но се уверете, че не уврежда вашето бебе.

5-ти month pregnancy diet

Какво да ядем?

Достатъчно количество вода:

По това време на бременност майката трябва да се грижи за двама души. Заедно с храните, необходимо е също и достатъчно количество вода. По време на бременността запекът е много очевиден проблем на много жени. Заедно с храни трябва да се пият чаши пълни с вода. Това със сигурност ще помогне да се избегне запек. Това е начинът, по който тялото да се хидратира.

Протеинови храни, необходими за бременни жени:

Протеинът е най-важната съставка за осигуряване на енергия в организма. По това време тялото трябва да бъде енергично, за да носи детето безопасно в утробата си. Достатъчното количество протеин е много важно за физическото развитие на организма. Преди всичко той осигурява силен растеж на мускулите, кожата и други органи. Храните, съдържащи протеини, са яйцата, соевите парчета, ядките и др.

Значението на салата за периода:

Днес лекарите съветват зелена салата за бременната жена. Салатите, които съдържат сурови зеленчуци като моркови, зеле, краставици, пресни домати, са ефективни в този етап. Всички съставки съдържат минерали и фибри, които са част от 5-ия месец от диета за бременност по лекарска консултация. Но се уверете, че имате прясна салата.

Виж повече: 8ти месец от диета за бременност

Чаша мляко:

Сред млечните продукти млякото е много важно по време на бременността. Млякото се препоръчва в диетата по време на 5-ия месец от бременността за калций. Продуктът е с високо съдържание на калций, което е необходимо за развитието на костите. Укрепва също зъбите и мускулите. Много хора се чувстват неудобно да пият мляко по време на бременността. В този случай има и други млечни продукти, подходящи за вашето здраве.

Пилето съдържа висок протеин:

Прясното пиле е здравословна храна за бременност. Ако сте уморени, като имате зеленчуци, гответе малко пиле за получаване на високо съдържание на протеини. Сравнете с други меса прясно пиле е безопасно като диета за бременност. По-добре е да избягвате други меса, тъй като те не са безопасни за вашето здраве в този решаващ момент.

Плодовете са здравословни:

Плодовете се считат за много важни за бременната дама. След като носите детето си, направете добър навик да правите плодове всеки ден. Плодовете се препоръчват специално от лекаря. Хранене на пресни плодове можете да осигурите достатъчно количество витамини и минерали за вашето бебе. То е толкова важно, колкото другите за естествения растеж на бебето.

Яжте зелено зеленчуци:

Особено в този момент зеленчуците звучат много вкусно и скучно. Но за вашето бебе трябва да имате необходимото количество зелени зеленчуци за един ден. Това е задължителен вариант в 5-тата диета диаграма на бременността досега. Вегетариански като спанак, броколи и боб са достойни да ядат по време на бременност. Освен вас, заедно с малката си, няма да страдате от никакъв недостатък.

риба:

Рибата е добър източник на протеин. Особено малки риби са много необходими в този период. Уверете се, че е приготвен с хигиена. Нехигиеничната храна може да увреди бебето ви. Опитайте се да избягвате морски риби, докато сте бременна. Те носят вредни елементи като живака, които могат да повлияят на развитието на вашето бебе.

Зърното играе важна роля:

Продуктите, които се състоят от зърнени храни, са хляб, пшеница, оризова царевица са много ефективни като диета за бременност. Всички тези продукти са пълни с витамин Е и витамин В, които са важни за нормалния растеж на бебето. Такива продукти също така осигуряват два необходими елемента като желязо и магнезий. Храненето на бебето до голяма степен зависи от тези видове продукти.

Виж повече: Диета по време на 7-мия месец на бременността

Какво да не ядем?

Плодовете, които трябва да се избягват:

Плодовете не са много здрави. Но тропическите плодове са по-добре да се избягват през цялото време на бременността. Особено папая, ананас, нар до гръбнакът е отговорен за спонтанен аборт. Отсега нататък такива плодове изобщо не са добри в периода. Освен пакета плодовете също трябва да бъдат строго избягвани. Те обикновено съдържат консервационен материал, който създава вредни бактерии в продукта.

Опитайте се да избягвате безалкохолни напитки:

Безалкохолните напитки са любими на много хора. Но може би не знаете, че те носят калории, които не са добри за здравето изобщо. Такива газирани продукти създават проблем с храносмилането. Това е добра причина за прекомерното натрупване на тегло. Излишъкът от калории със сигурност ще увеличи теглото ви и ще направи тялото ви тежко. Тежкото тегло може да създаде проблем при бременността.

Улични храни:

Уличните храни се смятат за много нехигиенични в този момент. Особено пиците и бургерите работят като отрова на бременна дама. Уверете се, че като пети месец от бременността сте далеч от нея. Въпреки че храната е много вкусна, но за доброто здраве на вашето бебе, опитайте се да избягвате тези мастни продукти за определен период от време.

Ограничения в чая и кафе:

Въпреки че тези продукти не са вредни, но го правят много рядък през деня. Често глътка кафе и чай може да причини проблеми при бременността. Тези продукти съдържат кофеин, който е много отговорен за слабостта. Обикновено лекарят съветва за две чаши чай и кафе на ден. Продуктът е добре известен, че влияе на сърдечната честота.

Спрете да пиете алкохол:

Може би този продукт е най-вредният сред всички. Много жени имат добър навик на алкохол. Независимо, че е парти или празник, който сте бременна, избягвайте да пиете алкохол. Ако бебето ви е ценно за вас, след това се отдалечете от този тип напитка.

Виж повече: 6-ти месец от диета за бременност

Докато достигнете петия месец от бременността, се развива предварителна структура на органите на залива. Така остатъка от времето протеин, витамин и хранене се изисква за по-нататъшен растеж. За формирането на добра форма тези съставки са необходими в огромно количество. Оттук нататък правилното хранене може да осигури само тези необходими неутрини.

Leave A Comment

44 − = 37