5 домашни опаковки с шафран за блестяща кожа Стилове в живота

Кожата ви ще диша красотата само ако се грижите за нея добре и я лекувате с естествени домашни средства за защита. Има няколко съставки в кухнята, които могат естествено да ви дадат безупречна кожа. От тях шафранът е най-ефективната тайна за красота, за да получите блестяща светлина върху кожата си. Шафранът се извлича от екзотично цвете, наречено "шафран", което се среща главно в Европа и Азия. Въпреки че шафранът е малко скъп, той придава изключителни красота предимства за кожата и лицето ви. Освен че давате розово блясък, използването на шафран също така значително намалява тонуса на кожата ви.

шафран face packs

Счита се, че е златен подправки, шафранът е бил използван през вековете в различни домашни пакети за лице. Тези маски за лице са напълно естествени и най-добрият начин да се грижи за кожата ви. Намерете по-долу някои отлични опаковки за шафран, заедно с други обичайни съставки.

Предимства и прилагане на шафран на лицето:

Тук са 5 най-добри домашни опаковки за шафран за лице за блестяща кожа.

1. Шафран лицето Pack:

Това е много проста опаковка за шафран, която е лесна за приготвяне. Освен че придава лъчезарен блясък, този пакет също е ефективен при лечение на черни точки и акне. Използваните съставки са

 • 4-5 шафронови нишки
 • ½ чаша сурово мляко

Потопете нишките шафран в млякото за 2-3 часа. Нанесете това директно върху лицето и оставете за 15 минути. След изсушаване на опаковката измийте със студена вода. Тази опаковка за шафран може да се използва два пъти дневно.

Виж повече: Ползите от Besan Face Pack

2. Шафран и сандалово дърво Прахообразна опаковка:

Комбинацията от шафран и сандалово дърво прах пакет е чудесно лекарство за лечение на слънчев тен, пъпки и акне. Тази опаковка за лице е особено ефективна за чувствителна и мазна кожа. Съставките, използвани в този пакет включват

 • 2-3 шафронови нишки
 • 1 чаена лъжичка прах от сандалово дърво
 • 2 супени лъжици сурово мляко

Смесете трите съставки в купа, за да оформите гъста паста. Нанесете този пакет върху лицето си и масаж внимателно в кръгообразно движение. Оставете го да изсъхне и измийте по-късно със студена вода. Този пакет трябва да се прилага веднъж седмично, за да получите максимални ползи за красотата. Това е един от най-добрите опаковки за шафран.

3. Пакет "Шафран и мед":

Скъпата е чудесно лекарство за кожата и когато се използва с шафран, може да ви даде многобройни ползи за красотата. Използването на този пакет за лице ще ви помогне да третирате тъмните петна, бръчките и акнето, като по този начин ще получите по-чиста и по-стегната кожа. Използваните основни съставки са

 • 4-5 нишки шафран
 • 2-3 супени лъжици мед

Смесете мед и шафран заедно. Нанесете този пакет върху лицето и го оставете в продължение на 15-20 минути. Измийте със студена вода.

Виж повече: Как да използвате Multani Mitti на лицето

4. Шафран и босилек листа пакет:

Този шафран и листа босилек листа е ефективно средство за лечение на пъпки и акне. Да се ​​подготви тази употреба

 • 10-12 нишки шафран
 • 5-6 листа босилек

Смесете листата босилек и шафран заедно, за да образувате фина паста. Нанесете този пакет върху лицето си и го оставете за 10-15 минути. Изплакнете със студена вода.

5. Шафран и папая лице опаковката:

Папая е естествен антиоксидант, който може да направи чудеса за кожата. Шафран папая лице опаковката е лесен начин да получите светеща кожа естествено. За да използвате тази опаковка

 • 3-4 нишки от шафран
 • 1-2 папая парче
 • 1 чаена лъжичка мед
 • малко мляко

Поставете парченца папая в купа и към нея добавете шафран, мляко и мед. Разбъркайте добре тези съставки. Нанесете това лице върху лицето и го оставете за около 15 минути. Измийте със студена вода. Това е един от най-добрите зелени домашни опаковки за шафран.

Виж повече: Ползите от кисело мляко на лицето

Освен че осигурява ароматизиране на вашите ястия, шафранът е гъвкава съставка, която предлага много ползи за здравето и красотата. Шафроновите опаковки за лице, споменати тук, са отлични за вашата кожа и могат да ви дадат по-млада изглеждаща блестяща кожа с редовна употреба. Започнете да се насладите на красива кожа сега!

Leave A Comment

+ 46 = 56