40 седмици бременност – развитие на плода, симптоми

Денят е почти тук и бебето е на път да пристигне веднага щом отидеш в труда. Повечето майки просто чакат да прегърнат бебето си по това време и понякога те се сблъскват с разочарование, тъй като бебето не пристига до края на седмицата. Това се случва и няма какво да се тревожи за това. Необходимо е да се има предвид едно нещо, преди да се позволи на главата да бъде запълнена с негативни храни, че само 4-5% от бебетата пристигат в очакваната дата и това е много нисък марж. Ако се сблъскате със същия проблем, няма какво да ви притеснява. Може да се смятате за един от неволните 95-95%.

Бременността може да бъде с различни дължини и това варира от раса до раса. Например, азиатските жени са изправени пред най-големи неприятности и са изложени на по-голям риск в сравнение с белите или американските жени, ако труда се възбуди дори след 41-та седмица. Според повечето лекари и експерти по този въпрос труда обикновено се предизвиква от 40-та седмица и сега сте на този етап. Вълнуващо, а? Няма да ви се налага да чакате твърде дълго. Бебето ще дойде време и се очаква да имаш голям живот напред.

40 Weeks Pregnant

Какво да мислим за тази седмица:

Майката обикновено мисли за задържането на бебето за пръв път, целувайки го и го плъзга. Пътуването не е лесно, но краят ще бъде красив. Прочетете някои книги относно първоначалната комуникация с бебето. Повечето майки са развълнувани от факта, че как ще изглежда. В края на краищата това е може би най-добрият ден в живота на майка си. Щастието удря някои хора толкова добре, че планират да имат още една.

Трябва да се подреди подходяща портретна сесия. Това обикновено се извършва от болниците и може да се ползва от пациентите безплатно (вече включено). Тя осигурява на бебето мека пухкава играчка за добра картина. Добре направено одеяло, което също се добавя към снимката. Топките са достъпни и за майки, ако предпочитат да са на снимката, и накрая, много красивото първо бебе облекло, което ще уникално.

Фетално развитие:

Феталното развитие основно е формата на крайниците, размерите, общото тегло на бебето и т.н. и други подобни неща, които определят как потомството ще изглежда, когато се извършва доставката.

Тегло и дължина: В този момент, вероятно всички майки са наистина развълнувани за бебето да излезе от утробата за първи път. Майката е склонна да я прегръща, но освен това, трябва да се има предвид всичко това. Бебето ще бъде с дължина около 51 см и ще тежи около 2,5 до 3,8 кг (макс.). Това е доста здравословно тегло и като цяло всички бебета са натоварени около това.

Thumb Търсене: Досега бебето е измислило пръста на палеца и ще го смуче. Това може да се каже, че е едно от най-големите развития в бебето и ще бъде подходящо и вероятно е подготвено за предстоящите промени.

Мазна субстанция: това е нещо, което се случва и през последните седмици. Това вещество се нарича Vernix Caseosa и предпазва кожата на бебето. По това време бебето ще изхвърли много и затова бебето ще изсъхне, когато най-накрая пристигне.

Подпомагане на матката: главата на бебето ще действа като корк и ще подпомогне отварянето на матката, дори ако мембраните са частично повредени.

Храна за кърма: това е нещо, което бебето научава естествено. Бебето вече знае откъде да получи млякото и това е нещо, което се обучава, докато е било закачено в корема. Веднага след раждането на бебето трябва да се осигури кърмата и това е един от най-добрите начини за хранене на бебето през първите няколко месеца.

Черепни кости: Костите на черепа са разделени и затова бебето вече лесно може да мине през родовия канал. Това ще помогне както на майката, така и на детето с труд. Бебето ще излезе със сравнително меки петна по главата и това ще се случи през първата година, а също и по време на раждането.

коса: косата на бебето ще е дебела досега и ноктите ще продължат да растат.

Виж повече: Лаксативи по време на бременност

Симптомите и преодоляването им:

 1. Болка в корема: ако изпитвате някакви проблеми с корема и стомаха през това време, тогава това е съвсем нормално. Това може да бъде намалено от начина, по който ядете. Храненето на малки времена в определени интервали от време ще бъде по-добре, вместо да се яде тежка храна след дълги интервали от време. Съхранявайте устата си със здрави неща в нея и останете здрави.
 2. Долните болки в гърба: тъй като бебето се движи постепенно по-ниско и има увеличение на теглото, тези болки са доста чести. Това е един от най-често срещаните проблеми с въпроса за 40-седмичната бременност. Почти всяка жена е изправена пред това и тази болка може да бъде разочароващо. Най-лошото е, че просто ще трябва да минете през него. Движението на бебето също причинява силни болки и тъй като има много малко място за него да се движи, майката е изправена пред някои сериозни проблеми. Понякога може да се осигури силен удар от бебето, въпреки че в корема има много малко място. Правенето на определени йога практики може да помогне.
 3. Бракстън Хикс: има някои контракции, които са предимно нередовни и тези ми се наричат ​​Бракстън Хикс. Жените ще се чувстват така, сякаш има силно изтласкване и тези боли много. Подобно на майката, която е претърпяла всички предишни болки, това също ще мине. Запази спокойствие!
 4. Болки в краката: поради увеличаване на теглото, слабите крака и меките кости на жените ще бъдат засегнати. Ще има болки в ставите и мускулите ще станат много болезнени. Гледайте храната, която приемате, тъй като тя може да я контролира и да изкорени болката.
 5. Главоболие: чувството за натиск върху челото също е често срещано през това време. Слушането на музика и изключването на вибрациите за бременността и отдаването под наем на нормалния живот (колкото е възможно повече) със сигурност ще ви помогнат.
 6. Крампи на тялото: в този момент също са чести крампи на тялото. Ако имате сериозни проблеми с цялото си тяло, тогава сте на правилното място, тъй като тези спазми са доста често срещани. Правенето на някои йога движения и кратки разходки ще помогне с тези физически недостатъци и ще помогне с металното състояние.

Седмица Дейност:

Вашият начин на живот се промени много. Достигнали сте дълъг път от това желание за бързо хранене и през уикенда алкохолик за здравословния ядене и всичко е направено заради бебето. Така че може да има някои последни промени в седмичната активност, което ще е добре и за бебето. Опитайте се да заспите сериозно, тъй като дните на безсънни нощи са на път. Направете подходящо наблюдение на диетата и яжте само здравите храни. Направете кратки разходки, тъй като следващите няколко дни ще бъдат в болницата.

Седмична диета и упражнения:

През последните няколко седмици сте яли само добрите неща, предписани от лекарите. Консумирането на определени храни може да предизвика труда и някои такива храни са обсъдени по-долу.

 • Къри: ако сте азиатски, тогава това ще бъде една от най-подходящите храни за вас да предизвикате труд, тъй като Кери е известна храна в повечето азиатски страни, особено в Индия. Едно нещо трябва да се има предвид, че яде твърде много пикантни храни може да предизвика киселини в стомаха.
 • ананас: Ако можете да се възползвате от ананас, тогава той може да помогне с труд. Прясният ананас има много предимства, когато става въпрос за раждане на дете. Плодът идва с ензим бромелаин, който ще омекоти шийката на матката.
 • Избягвайте определени храни: трябва да избягвате храни, които разстройват стомаха. Защото в този момент не искате да поемате никакви рискове по този начин. Това ще бъде твърде много за бебето, както и може да се появи някои въпроси по време на доставката, както добре.

Виж повече: Как да се чувствате щастливи по време на бременност

Упражнение:

Има някои упражнения, които ще помогнат за намаляване на болката и болките, които имате през последните няколко дни.

 • Ходенето винаги е полезно при тези ситуации. Без да създавате излишни стрес, опитайте да се разхождате и това ще се окаже едно от най-простите и ефективни движения, които ще ви позволят да се отпуснете удобно.
 • Плуването е още едно страхотно упражнение, което помага за намаляване на болките чрез разтягане на мускулите и поддържане на ума спокоен. Плуването по време на 40-та седмица от бременността със сигурност може да се окаже наистина полезно.
 • Йога също помага по това време. То отпуска и корема и ума. Всичко това ще бъде полезно, когато влезете в труда.

Секс през тази седмица:

По това време вероятно сте уморени от опитването на животни, които ще предизвикат труд и по този начин сексът вероятно е единственият останал вариант. Може да се твърди, че е безопасно, но до известна степен. Не бързай! Никога не бързай. Втулването винаги ще разруши забавлението, особено в този момент. Не се притеснявайте за бебето. Няма да навредите на бебето по никакъв начин. Това може да доведе до труд. В някои случаи сношенията помогнаха да се предизвика труда. Чувствата ще бъдат малко по-различни в сравнение с обичайните практики на полов акт. Защо? Здравейте! Сега сте бременна и сте почти готови да донесете бебе на живо.

Съвети за преодоляване на стреса:

Стресът е един от най-често срещаните проблеми в този момент се създава стрес поради промяната в начина на живот и поради бързите физически промени. Прекомерният стрес може да бъде вредно и може да повлияе и на бебето. Има определени начини за намаляване на стреса.

 • Спри да пушиш: Избягвайте да пушите напълно през това време. Тютюнопушенето е доказано, че предизвиква стрес и това може да бъде много лошо както за майката, така и за нейното бебе.
 • Говори с приятели: прекомерното емоционално насилие и припомнянето на нечестивите събития могат да предизвикат стрес. Ако имате такива чувства, които се консултират с приятел. Вие сте с партньора си през цялото време и твърде много любов може да доведе до задушаване. Ето защо ще трябва да излезете и да говорите с приятел. Кога приятелите ще дойдат по-удобно.
 • Няма вино за вас: Избягвайте всички видове напитки, които идват с алкохолно съдържание. Дори и червеното вино трябва да се избягва в този момент. Само още няколко дни и ще можете да видите бебето си. По този начин няма да бъде лошо решение, така че не кажете на вашите алкохолни апетита.
 • Опитайте някаква медитация: медитацията винаги помага за отпускане на ума и ефективно намаляване на стреса. Дори лекарите предлагат да се премине през някаква медитация за намаляване на стреса през последните седмици, което е съвсем естествено.

Медицинско лечение и редовна проверка:

Доктор или практикуващ ще дойде да провери движението и растежа на детето. Това ще ви редовен преглед.

Ако имате заболяване през последната седмица, това може да е проблем. Следователно трябва да се погрижите колкото е възможно по-скоро. Много жени са изправени пред сериозно главоболие по това време. За 40-седмична бременна жена трябва да са подходящи някои естествени средства. Има и други проблеми, свързани с гъбични инфекции, депресия, киселинност и кашлица. За намаляване на тези медицински състояния могат да се използват Diflucan, Paroxetine, Mylanta и Allegra.

Виж повече: 39 седмици бременна бебе тегло

Седмици Съвети и предпазни мерки:

Правилното внимание трябва да се поеме през това време. Внимавайте за признаци на труд и не ги пренебрегвайте. Пазете сигнала на партньора си, че може да се случи нещо през тази седмица. Поддържайте връзка с жените приятели, особено с тези, които са майки. Те могат да предложат нещо важно, докато раждате.

Време е! Бебето ще излезе всеки момент и това ще бъде голяма стъпка напред към нов живот. Ще трябва да наблюдавате признаците на труда. Ако имате нужда от някаква информация относно признаците на труда, консултирайте се с експертите и приятелите, които са и майки.

Leave A Comment

3 + = 11