4 най-ефективни йога асани за депресия Стилове в живота

Йога е научно доказано, че е един от най-добрите начини да се отървеш от депресията, както и тревожност. Йога се състои основно от асани и дихателни упражнения. Това помага на човека да изчисти собствения си подсъзнателен ум и да се отърве от цялата негативна енергия. Човек се чувства по-уверен и гледа към живота от различна гледна точка.

Асаните в същото време помагат на тялото да остане във форма и да бъде свободно вредно заболяване. Редовната практика на йога помага на тялото да намали хормоните като кортизол и адреналин. Това незабавно ги освобождава от тревожното чувство и ги кара да се чувстват много по-комфортно в същата среда. Хората научават нови техники, за да се справят със същия проблем и да го гледат под ъгъл.

Самите лекари са приели факта, че йога е много по-здравословен начин за намаляване на стреса, отколкото консумирането на антидепресантни лекарства. Такива хапчета могат да дадат незабавно облекчение, но не са добри в дългосрочен план, когато като асани и дихателни упражнения не само помага на човек да бъде позитивен, но също така дава огромен кураж, за да се справи с проблема, а също и да интроспектира.

Обикновено възрастните хора със семейни проблеми или проблеми с работата, както и ученици с учебно натоварване изглеждат толкова слаби, че изглежда, че им липсва самата душа. За тях йога може да докаже един от най-добрите начини да се преосмисли. Тежките дихателни упражнения ще доставят свеж кислород на главата и ще им помогнат да се отърват от напрегнатото лице. Surya namaskar също може да им помогне да се чувстват много по-енергични. Това се случва главно, защото мозъкът е толкова зает, че прави нещо друго, което забравя да мисли или да се безпокои за ежедневните проблеми. Пълното задно огъване и мостовите полюси също могат да служат на целта.

В допълнение към всички физически ползи, йога също помага да се анализира правилно. Това означава, че човекът научава нови неща за себе си и нови техники за справяне със ситуацията. Същата среда изглежда по-добро място и старият човек изглежда като нов.

Дихателните упражнения, от друга страна, ще помогнат на човека да се концентрира и да обмисли проблемите, които вървят търпеливо. Все пак, човек трябва да се съсредоточи изцяло върху собствените си вдишвания и да поддържа потока. Това има две предимства: първо, това ще помогне на кислорода да пътува до цялото тяло, особено главата, и второ, ще направи човека спокоен и без стрес.

Няколко йога пози за депресия са споменати по-долу-

Йога Асани за депресия:

Salabhasana:

4 най-ефективни йога асани за депресия Стилове в живота

човек трябва да лежи на корема и да държи ръцете си отстрани, като вдига ръцете и краката. Това помага на организма да приема кислород и го освобождава от депресия, газове, пикочни мехури и болки в гърба.

Виж повече: Упражнения за лице за жени

Balasana:

4 най-ефективни йога асани за депресия Стилове в живота

когато се изкриви напълно или се чувства твърде ниско, човек може да седне коленичил и да сложи главите си на пода с ръце и от двете страни. Това облекчава бързо депресията и подобрява душата.

Виж повече: Различни пози на йога

Мост Посе:

4 най-ефективни йога асани за депресия Стилове в живота

тази асана може да се практикува чрез повдигане на бедрото и коремната област, като се държат краката и ръцете на пода. Ръцете трябва да се държат здраво на пода и в спокойна позиция. Тази поза също е чудесен начин да оставим позитивните вибрации в ума и да се почувстваме по-добре.

Виж повече: Йога за лечение на запек

Випарита Карани:

4 най-ефективни йога асани за депресия Стилове в живота

човекът трябва да лежи равномерно на гърба с ръце, лежащи от двете страни и като повдига краката във въздуха. Това е чудесен начин да освободите стреса и да не се чувствате депресирани повече. Човек може да остане в тази позиция възможно най-дълго.

Виж повече: Как да се намали стреса от йога

Всички гореописани техники на йога за депресия могат да помогнат на човек да освободи стреса и да доведе успешно не-депресивния живот. Все пак, човек трябва да бъде положителен за всички техники и да ги следва редовно за най-добри резултати.

Изображения Източник: 4, Състояние на затвора (1, 2, 3)

Leave A Comment

+ 27 = 36