4 най-добри и удобни позиции за кърмене

Най-красивата форма на природата е произходът на човечеството, който е "майка". Това е чудесен процес как бебе се ражда и донася на този свят. Връзката между майка и дете е толкова чиста, колкото и емоциите. Кърменето е едно такова чудо на бога, което е най-доброто в своята най-чиста форма. Позициите за кърмене за жени са важно нещо, което трябва да се има предвид, така че всички хранителни вещества и калций да бъдат правилно прехвърлени на бебето. Някои неща трябва да се имат предвид, за да може бебето да расте здраво и силно.

4 Right Breastfeeding Positions

Ето няколко различни позиции за кърмене, които помагат за правилното преминаване на хранителни вещества от майката към бебето-

Удобни позиции на кърменето:

1. В люлката:

гърди Feeding Positions-The Cradle

Седнете със сгънати крака, като бебето ви почива на корема, а лакътът ви е подпрял главата му, а ръката ви е подпряла краката му. Другата ви ръка трябва да поддържа гърдата ви. Това е идеалната позиция за кърмене за новороденото, тъй като е много удобно както за майката, така и за бебето. Бебето напълно се вписва и се настройва в обиколките на майка си. Тя се счита за много удобна позиция за бебето и за майката.

Виж повече: Храни, които трябва да се избягват по време на кърменето

2. Кръстната люлка:

гърди Feeding Positions-The Cross Cradle

Седнете със сгънати крака, а бебето ви лежи на възглавница, така че да остане във връзка с вас и да е близо до гърдите ви. Ако се храните с лявата си гърда, подкрепяйте бебето с дясната ръка. Тази позиция за кърмене е много удобна за бебето, тъй като лежи на възглавница, а също и за майката, тъй като тя трябва да почива и двете си ръце и да се храни без никаква болка. Майката винаги трябва да е комфортна, докато се грижи, защото само тогава тя ще може да се храни добре и в зависимост от нуждата на бебето.

3. Странична позиция на лежане:

гърди Feeding Positions-side lying position

Легнете на леглото и поставете бебето в такава позиция, че той е обърнат към вас, а гърдите му са близо до гърдите ви. Ако лежите от лявата си страна, използвайте лявата си гърда и отпуснете гърба си с помощта на възглавница или на гърба на леглото. Повечето майки предпочитат да държат бебето в ръце, докато лежат. Можете обаче да го направите. Подкрепата всеки ден се смята за по-добра, защото по този начин майката ще се чувства добре и след това ще може да храни бебето перфектно.

Виж повече: Спиране на кърменето

4. Футболната позиция:

гърди Feeding Positions-THE FOOTBALL POSITION

В тази позиция на кърмене трябва да държите бебето си в скута ви надлъжно. Можете да подкрепите бебето си и да му помогнете с помощта на възглавница. Ако кърмите от дясната страна, използвайте дясната си ръка, за да подкрепите бебето си и насочете главата му към гърдите си с лявата си ръка. Тя се счита за една от най-добрите позиции за кърмене за жени, тъй като е удобно както за бебето, така и за майката да се храни в това положение. По този начин можете да проверите и лицето на бебето и количеството мляко, от което се нуждае в определен момент. Това е най-добрият начин да проверите апетита на детето си.

Повече съвети за медицински сестри:

1. Превключвайте страни, когато хранете детето, докато лежите на леглото. По този начин бебето ще получи еднакво количество хранителни вещества и също е много полезно, ако гърдата не получи мляко. В такива случаи можете да преминете към друга гърда, за да задоволите вашето дете.

2. Ако бебето не е в състояние да се заключи правилно и не е в състояние да се побере в ръцете ви или да обиколи правилно, то е идеално да държите бебето в ръката си, като главата му се поддържа от лакътя и тялото с ръка и хранете го с другата си ръка, за да поддържате необходимата гърда. По този начин бебето ще може бързо да се храни с помощта на ръцете ви и няма да има нужда от подкрепа.

3. Кърменето е процес, който се развива с течение на времето. В началото може да не е много приятно, но постепенно и бавно ще можете да се справите с него по всяко време и навсякъде. Ще станете професионалист в него чрез непрекъсната практика. Бебето ви може да се нуждае от кърмене в най-странните часове и ще трябва да сте готови по всяко време, за да можете да задоволите нуждите на вашето бебе.

4. Изберете правилната комбинация. Много от майките са избрали да кърмят и бутилката храни бебетата си според ситуацията. По-добре е да бъдете подготвени по всяко време, така че винаги да имате бутилка мляко със себе си. Вашето бебе може да се нуждае от това по всяко време и навсякъде.

5. Също така трябва да решите правилната формула. Независимо дали искате да използвате готови за хранене течни, концентрирани или на прах мляко. След това трябва да изберете базата си дали искате да използвате краве мляко, соево мляко или специализирано мляко (медицински цели).

6. Ако сте хранени с бутилки, трябва да съхранявате всички съдове чисти и чисти. Просто се уверете, че всички нипели, бутилки и контейнери са чисти. Ако се нуждаете, варете ги, за да сте сигурни, че са чисти и чисти. Много е важно да използвате чисти и чисти прибори, защото бебетата са толкова чувствителни и са много податливи на болести и бактерии.

Виж повече: Плодовете, които трябва да се избягват по време на кърменето

В края на краищата това е вашето бебе и вие бихте искали всичко да е перфектно и подходящо. Тези най-добри позиции за кърмене и съвети за кърмене ще ви помогнат да разберете по-добре кърменето, както и по-добре бебето ви. Отначало може да се окаже, че е малко трудно и дразнещо, но веднага щом свикнете с него, вие ще знаете значението му както в живота, така и в бебето ви. Доставихме ви различни позиции за кърмене, така че лесно да ги разберете и да вземете подходящи мерки, за да го направите правилно. По този начин вие и вашето бебе ще останете здрави и здрави и вашето бебе ще получи всички хранителни вещества от майка ми добре.

Leave A Comment

− 1 = 1