4 месечно бебе – тегло, грижи за бебето, развитие и важни събития

Обичате абсолютно това, което бебето ви става само 4 месеца. От развиващите се реакции към собствения си набор от умения и личност, вече можете да видите повече кой изглежда повече от вас или вашият партньор. Чийто характер е взел повече, и така нататък. Сега знаете какво точно държи бебето ви щастливо и наистина можете да видите как родителството е голяма промяна в живота ви. Разбира се, не всички дни ще бъдат същите. Ще бъдете уморени за няколко дни от разсъждения и в някои дни всичко ще се вмести в себе си.

Нека сега да видим повече за това как бебето ви трябва да спи, да се храни, да се претегля и да се развива през четвъртия месец.

4 Month Old Baby

1. Тегло:

4 месеца и ще забележите как бебето ви е удвоило раждаемостта си ефикасно. Обикновено около 1 до 1 ¼ паунда тегло (което е около 560 грама) и около 0,8 инча (около 2 см) на дължина се придобива от бебето. Позволете на Вашия лекар да поддържа постоянен запис на теглото на бебето по време на посещенията му. Размерът на главата е важен, както и това е показател за здравето на вашето бебе. Прекалено дълго или твърде тънко и трябва да го проверите от Вашия лекар за безопасност. Въпреки че първата година сама по себе си е време за бърз растеж, всъщност не искате да поемате рискове.

2. Грижа за бебето:

Повечето центрове за здравеопазване препоръчват да се държи детето ви далеч от всеки цифров екран до навършване на две години. Независимо колкото е невъзможно, опитайте се да избегнете програми, които включват насилие или сексуално съдържание, тъй като това може да засегне детето ви по грешен начин. Има много мозъчно развитие, участващи до 4-годишна възраст, така че отдалечавайте се от замъците и използвайте добре познатите памучни апарати, тъй като те затрудняват растежа на Вашето дете, като го забавят.

3. Поведение:

Вашето дете ще започне да прави желания и ще отиде над и отвъд, за да сте сигурни, че забележите и знаете за тях. Това е възрастта, когато те отбелязват началото си на протест, когато те не харесват нещо. Поддържайте се спокойни, когато свикнете с променящото се поведение. Говорете с партньора си за това и участвайте заедно, проверете как се прави вашето бебе и какви възможности обикновено не харесва. Опитайте се непряко да потискате привързаността към него, ако това е здравословен навик. Ако не, поздравления, детето ви е умно дете. Поведението на детето ви ще започне да се различава за хората в близост до тях и хората по друг начин.

4. Хранене:

Храненето не трябва да е трудно, както преди. Вашето бебе вече е усвоило изкуството да смуче млякото или формулата според нуждите и най-после е научил какво трябва да се направи, когато види храна. Няма да се налага да го държите гладни и да експериментирате с хранителните му навици, ако откриете трудностите по-рано.

5. Сън:

Сега е, когато моделът на съня за вашето бебе ще попадне на мястото си. Той ще има по-дълъг сън през нощта и кратки дни. Може да не ви се струва добра идея да държите бебето си нагоре през деня, ако приемете, че той ще има по-добър сън през нощта, тъй като той ще бъде уморен. Това е напълно погрешна идея и изобщо не е вярна. Това е така, защото денят сън влияе върху това как едно 4-месечно бебе спие през нощта. Избягвайте да ги разклащате, за да спят или дори да се хранят, докато се опитват да спят, тъй като това им дава погрешна представа и по-късно те трудно биха заспали.

6. Развитие:

Разработването е само думата, която можете да използвате, за да опишете малката си точно сега. Има още какво да очакваме във всяка област за него. Можете да държите врата си подравнена и да сте сигурни, че е лесно за главата и гръбнака да се развиват по правилния начин. Не ги заповядайте да седнат на гърба си, тъй като все още не е подходящото време и все още са твърде млади. Осигурете подкрепа, когато сте ги плъзнете, се поддържа, тъй като главата на детето ви е в по-голяма част точно сега и ще бъде трудно да го подредите добре за повече от няколко минути.

Вашият малък ще се нуждае от имунизация и трябва да сте сигурни, че всички ваксинационни сесии ще бъдат посетени от него. Въпреки че ще има много дискомфорт, трябва да сте силни и да помолите останалите ви приятели, които преди това са били майки за помощ. Вземете ги, ако са готови, както и най-близкото ви семейство за подкрепа. Това гарантира, че вашето дете не се чувства прекалено на място и цялата процедура на ваксиниране се извършва гладко.

7. Храни и играчки:

Вече можете да въведете добре пюре от твърда храна и да проверите дали има проблеми с храносмилането и дали има опасност от алергия към определени храни и консумативи. Говорейки за играчките, най-накрая можете да го представите на неразрушими играчки, но ги почиствайте добре, тъй като по-голямата част от тях ще се окажат в устата му със сигурност. Опитайте се да не му дадете прекалено малки части.

8. Етапи:

Четвъртият месец обикновено е, когато бебето ви започне да се търкаля. Обикновено това е от гръб към предната посока за първите няколко седмици, когато това се случи и след това той започва да се върти обратно. Етажът за него е важен, така че не забравяйте, че пода няма остри ъгли и има килим по всяко време. Опитайте се да сте наоколо, а не просто да запишете първите си моменти, но да се уверите, че той не удари нито един ъгъл на стената.

Избройте вашите запитвания, преди да посетите лекаря и можете да видите как това е основният период на учене за вашето дете и да го държите далеч от неща, които могат да доведат до промяна в поведението му, е правилното нещо, което трябва да направите.

Leave A Comment

41 − = 37