4 домашни кукерски пакетчета за лице за всички видове кожа Стилове в живота

Куркума е известен като "златен подправки на живота". Традиционно, куркума се прилага върху индийските булки преди сватбата, за да направи кожата блестяща и блестяща. В допълнение, куркума е популярно използвана като основна съставка в различни кремове за кожа, тъй като е от полза за бързо възстановяване и изцеление. Той не само се използва като основна съставка в индийското готвене, но и облекчава болка и други проблеми, когато се консумира с горещо мляко.

4 домашни кукерски пакетчета за лице за всички видове кожа Стилове в живота

Днес имам за вас някои основни, лесни и ефективни куркуми за лице. Моля, обърнете внимание, че правите тест за кръпка преди прилагането на маските на лицето, за да избегнете алергии и раздразнения.

Кукерски лични пакети:

Тук са нашите 4 най-добри домашни кукерски кутии за лице за всички видове кожа.

1. Брашно, зехтин и куркума Face Pack:

4 домашни кукерски пакетчета за лице за всички видове кожа Стилове в живота

Тази маска е предназначена за овлажняване и дълбоко подхранване на кожата. В същото време премахва примесите и почиства кожата. За да накарате маската да вземе две купички супени лъжици мултифункционално брашно в чиста и суха купа. Добавете една изравнена чаена лъжичка прах от куркума и една чаена лъжичка зехтин и разбъркайте добре. Добавете вода, направете гладка паста от консистенцията, която не тече, когато се прилага. Сега, като използвате задната страна на лъжицата, нанесете дебел слой от маската върху лицето, оставяйки областта на окото и устата. Оставете да изсъхне за няколко минути, след което изплакнете с топла вода.

Виж повече: Маска за лице с маска за лице

2. Кутия за кисело мляко, мед и куркума:

4 домашни кукерски пакетчета за лице за всички видове кожа Стилове в живота

Маската е отлична рецепта за отлежаване, сухота и ранни признаци на стареене. За да направите маската, вземете 2 супени лъжици дебело кисело мляко, 1 мед мед и половин чаена лъжичка куркума. Разбъркайте добре, за да образувате гъста паста. Нанесете върху кожата и я оставете за 20 минути. След това изплакнете с топла вода. Може да има жълтеникавост по кожата след първото измиване, но измиването с топла вода за известно време помага да се отървете от жълтата светлина. Маската трябва да се използва до три пъти седмично, за да се видят ползите от нея при стареенето на кожата.

3. Gram брашно, мляко, лимон и куркума Face Pack:

4 домашни кукерски пакетчета за лице за всички видове кожа Стилове в живота

Това е една от традиционните рецепти, за да донесе блясък и да получите справедлив тен, използвайки куркума. За да направите пакета, използвайте 2 хапки чаени лъжици грам брашно, една чаена лъжичка лимонов сок и 3-4 супени лъжици сурово мляко. Smohehen на сместа и добавете повече вода / мляко, ако е необходимо. Нанесете паста върху лицето и шията. Оставете опаковката да изсъхне за около 15 минути. След това, вземете малко мляко и разтрийте опаковката на лицето за около 3 минути и изплакнете със студена вода. Грамното брашно не трябва да е подходящо за всички видове кожа и може да изсуши кожата, затова използвайте малко овлажняващ препарат след изваждането на опаковката. Това е един от най-добрите кутрешки кутии за лице.

Виж повече: Картофено лице Pack & Neem For Face

4. Сандалово дърво Прах и куркумична маска за мазна кожа:

4 домашни кукерски пакетчета за лице за всички видове кожа Стилове в живота

Това е освежаваща опаковка за изглаждане на кожата, както и за изчистване на акне и пъпки. Нуждаете се от лъжица сандалово дърво на прах (лесно достъпно в магазините) и равно количество прах от куркума. Добавете около 2-3 супени лъжици розова вода и разбъркайте добре. Използвайте вода, ако пастата не е гладка. Нанесете върху кожата дебел слой, особено зоните на пъпките и акнето. Почиствайте памучните тампони в розова вода и ги използвате над очите. Легнете, докато пастата изсъхне, ако можете след това да изплакнете старателно със студена вода. Можете също така да използвате розова вода като тонер след изваждането на опаковката. Това е най-добрата опаковка за лице за лице за мазна кожа.

Освен горепосочените методи за прилагане на куркума опаковка, той може да се смесва с обикновена вода и директно да се постави върху лицето. След като премахнете маската, тя ви оставя жълто оцветена в кожата. Това постепенно избледнява след 2 измивания.

Turmeric има отлични антисептични и антиоксидантни свойства, които го правят ефективен при лечението на различни кожни проблеми. Ако куркума не е подходящ за кожата, той може да бъде заменен с неемен прах за много маски за лице.

Leave A Comment

+ 87 = 90