30+ уникални италиански бебешки имена със значения Стилове в живота

Италианците имат въздух на елегантност и романтика, които се пренасят в имената, които избират за своите бебета. Индивидите обожават напредналите традиционни предавания на италиански имена, тъй като отразяват етническото наследство на Италия и неговия начин на живот. По-голямата част от тези имена също очертават характера и личността на човека. Италия е произходът на Ренесанса, Микеланджело, пици и всичко, което италианците могат да размислят. Името, което избирате за сина си, зависи от социалното значение и основа.

В италианската конвенция децата обикновено се наричат ​​от техните баби и дядовци и очевидно и от други роднини. Най-голямото дете обикновено е кръстено на дядо си и първото малко момиченце е кръстено на бабата баща. Второто дете е кръстено на майка си дядо и младо момиче след баба. Освен това, в случай, че имате повече деца, те се свеждат до имената на лели, чичовци и светии. Това е причината, поради която ще видите много от имената, които са преработени и това е образ на придържане към конвенциите. В случай, че се разглежда като индикация за липса на внимание, ако е избрано друго име.

Италианските имена приличат на конвенциите на съединителя и не можете да повлияете или да се отпуснете от каузата си. Италианците споделят, че това усещане за място носи жизнено значение.

Италиански Baby Names

20 Уникални италиански бебешки имена заедно със значенията:

Ето няколко италиански имена, които са били англикулирани, за да отговарят на днешния начин на живот:

1. София:

Мелодично, звучащо име, София свива музикално от езика. Популярно име, произходът на София е в Гърция и Испания. Значението на мъдростта, които не биха искали сладките си радости да бъдат мъдри.

2. Isabella:

Изведено от иврит, Изабела означава посветена на Бога. Име, свързано със средновековни принцеси, царици и Шекспировите пиеси. Име като Изабела може да запълни принцесата ви с чувство за гордост и самочувствие, съчетано с искреност и преданост към близките си.

Виж повече: Сикх бебе момиче имена

3. Aria:

Донесете магията на музиката в живота на детето си с това мелодично име. От Италия Aria означава мелодия. Нека сърцето на вашето малко да удари с любов и хармония всеки път, когато изпеете името си.

4. Ariana:

Това име е намерила известност заради поп звездата Ариана Гранде, но проследява произхода си обратно на гръцки и италиански корени, което означава "съвсем чисто" и "много свято". И в двата случая всяко италианско бебе, дадено от това красиво име, ще бъде небесен ангел, изпратен от боговете.

5. Беатрис:

Беатриче, име от литературата, вече е натрупало свеж живот. Следвайки принцеса Беатриче, името отново е в светлината на прожекторите. С великолепно значение "тя, която носи щастие", това е идеалното име за бебе, което със сигурност ще донесе дълбоко щастие на всеки, чието сърце се докосва.

6. Aurora:

От латинския смисъл Дауна, в римската митология, богинята на изгрева е била Аурора, чийто сълза е била сутрешната червеникавокафява. Име, което бебето ви ще се грижи, тъй като тя всеки ден носи слънчев лъч във вашия живот и се радва да играе принцеса Aurora в приказната приказка в Спящата красавица.

7. Francesca:

От мъжката франция тази женска версия идва от Италия, означава "свободната". Прекрасен жест зад името, който подсказва, че едно момиченце се превръща в независим и самоуверен, да расте криле и да се издига над останалите. Името ще бъде оценено от всеки, който го притежава.

8. Alessia:

С италианския и гръцкия си произход името Alessia предизвиква образи на гръцки богини. Името, докато е много женствено и хубаво, означава защита на воин. Бъдете горди да назовете вашето бебе Алесия, тъй като тя предполага, че жената в нея ще бъде силна, подкрепяща и отдадена.

Виж повече: Имена и значения на италианско бебе момиче

9. Bianca:

Красиво име и вариант на френската версия, Бланш. Бианка означава бяла, блестяща. Вземи светлина в живота си с едно очарователно бебе и я наречете Бианка. Бъдещето й трябва да блести и душата й да е чиста като бяла.

10. Gia:

Джи е по-кратък вариант на Джана. Прекрасен, мелодичен звук, когато го казвате с италиански акцент. Самото име означава благодатен дар от Бога. Детето винаги ще се чувства обичано и ще бъде милостиво, знаейки, че е любящ подарък за родителите си от Всемогъщия.

11. Леонардо:

Име, което резонира в света на изкуството и развлеченията. Леонардо да Винчи даде името на дълбочина и характер. Името открива допълнителна слава с актьора и сърцето, Леонардо Ди Каприо. Скъсен за Лео, това означава лъв. Нека момчето ви да бъде силно и майстор на изкуството, като му даде това класическо, италианско име.

12. Лука:

Такова сладко звучащо име. Перфектен за подскачащи, момченце. Лука е друга форма на името Лукас. Името означава "носител на светлина". Дете с това име излъчва и носи светлина в живота на онези, които го обичат.

13. Данте:

Силно звучене, мъжко име. Името е скандално, заради Данте Алигиери, средновековния италиански поет и неговата Божествена комедия. Името всъщност означава "Трайно". Непоколебимо име, което може да помогне за изграждането на силен ум и характер, определено дете, малко вероятно да се откаже лесно.

14. Enzo:

Скъсена версия на Винченцо или Лоренцо, името има своя произход в Италия и Испания. И в двете култури това означава владетел на домакинството. Победител или завоевател. Традиционно, подходящо име за човек на къщата. Сега името на момче, което ще бъде велико влияние, спечелило сърцата и успешен успех.

15. Антонио:

Латинските корени, испанското и италианското значение на Антонио е безценно и безценно. Излишно е да казвам, че всяко бебе е безценно за всеки родител. Едно момченце, дадено с това име, ще стане по-безопасно, знаейки, че е безценен за родителите си и ще бъде обичан и се грижи за повече от всяко скъпоценно бижу.

16. Джовани:

Класическо и традиционно италианско момче, Джовани означава, че Бог е милостив или милостив благоволение от Бога. С италианците, които са дълбоко религиозни, можем да разберем, че такова име ще има голямо благоговение и едно дете с това име ще се счита за огромно благословение от Бога.

17. Марко:

Популярно италианско име, Марко често се свързва с известния италиански пътешественик Марко Поло. Името означава Военни или Боже на Марс. Името на малкия херувим Марко иска за силен и храбри млад мъж, който ще се изправи срещу правата си и ще се бори за своя народ.

18. Alessandro:

Това име е вариация на Александра и може да бъде проследена от историята до Александра Велики. Гръцкият и италианският смисъл предполага, че защитникът / помощникът на човечеството. Името плъзга езика музикално и предлага едно момче на име Алесандро да бъде любезно и склонно към природата и да помага на хората.

19. Адриано:

Значението на това име е свързано с Адриатическо море. Вашият пакет от радост може да бъде водно бебе и да вземе до басейна веднага. Някои деца получават толкова много радост, която се пръска във водата и може да бъде спокоен и хармоничен, точно като морето.

20. Nicolo:

Често се съкращава на Нико, това име е очарователно и идеално за малко бебе. Дори ако детето ви не е наред, ще бъде трудно да го порицаете с такова име. Николо означава Победа или завоевател на народа. С такова име, той със сигурност ще победи много сърца и ще победи в усилията си.

21. Adrian:

Италиански произход, името на момчето - Adrian се използва от англоговорящите хора в продължение на години. Значението на Адриан е "от Хадрия". Това е град в Северна Италия, откъдето Адриатическо море получи името си. Английският папа през 12 век е първият, който се казва Адриан, който не е италианец.

22. Антъни:

Това е английската версия на "Антонио", която е с италиански, испански и латински произход. Той стана много популярен, тъй като много имигранти започнаха да се преместват в Америка. Светии, римски генерали и актьори са направили това име популярно през годините.

23. Лука:

Произведено от гръцки произход, Lucanus, регион в Южна Италия. Това означава "от Лукана". Лука е един от апостолите, който е бил лекар. Star Wars направи това име още по-популярно сред известния Лука Скайуокър.

24. Джулиан:

Джулиан е име на момче с латински и гръцки произход. Това е друга форма на Хулио, което означава "младо дете или дете на Джоув". Джулиан е мощно фамилно име за няколко римски императори. Жул, Джулиан и Жулиен се считат за много шикозни имена за момчетата.

25. Romeo:

Сериен флирт, шоколадовото момче, романтичният герой, Ромео е име на момче с италиански произход. Вече се използва широко в света, откакто бяха излъчени филмите "Ромео и Жулиета". Ромео означава "гражданин на Рим". Сега това е универсално име.

Имената на близнаците:

Джино и Джан:

Гино, италианско име за произход за момчета, означава "някога живеещо". Това е съкратената версия на Ambrogino. Друга версия на това име е Юджийн. Gino придоби популярност през последните няколко десетилетия спрямо другите версии на името.

Джан е с иврит и италиански произход и е популярен избор за момчетата. Той се произнася като йон. Значението на Джиан е "Бог е милостив". Има много версии на това име, обаче, Джан се откроява и звучи абсолютно италиански.

Виж повече: Италианските имена на бебето

Роко и Фико:

Fico е много популярно италианско име за момчета, което е съкратената версия на Federico. Значението на Фико е "смокиня". Това не е много често, но определено е уникално име.

Rocco е от немски и италиански произход. Значението на Rocco е "почивка". Това име е направено известно от един светец, който излекувал жертвите на чумата. Роки е друга форма на Rocco. Това също означава "битка". Това име е доста широко разпространено сега.

Рико и Беонка:

Рико е име на момче с италиански произход. Това е прякорът на Енрико или Рикардо. Това също е италианската форма на Хенри.

Beonca е популярно име за момичета от италиански произход. Значението на Beonca е "бяло" или "чисто". Алтернативна версия на това име е Бианка или Бланш на френски език.

Амедео и Елда:

Амедео е чудесен избор за името на момчето и е от латински произход. Значението на Амедео е "Бог е любов".

Елда е древногерманско име за момиче. Елда означава битка. Елда е италианската версия на Хилда. Това е много популярен избор за малки момичета.

Джана и Мадона:

Джана е прекрасно име за момиче и е от иврит и италиански произход. Джана означава "Бог е милостив". Джана е светец, който рискува живота си, за да спаси бебето си. Това е друга форма на Джейн от Джон.

От италиански произход, Мадона е името на момичето. Значението на Мадона е "моята дама". Това е много уважаван начин да се обърнете към жена като на френски "мадам". Това име означава и Мария, майка на Исус. Това име стана много популярно заради певицата Мадона.

Донка и Енрика:

С корените си на италиански, Donica е име на момиче, което означава "дама". Това е друг вариант на Дона. На латински значението на Donica е "даде". В по-ранните векове Donica рядко се използва.

Enrica е с италиански и старогермански произход. Енрика означава "началник лидер". Това е женската версия на Хенри и други алтернативни версии включват Ерика, Енрика, Еникета.

Италианските имена произлизат от италиански, испански и гръцки корени. Значението на религията, което определя италианската култура и наследство, се подчертава в бебешките им имена. Имената им имат мелодично качество, когато се произнасят в автентичния италиански акцент.

Изображения Източник: 1.

Leave A Comment

93 − 85 =