26 седмици от бременността – симптоми и развитие на плода Стилове в живота

Порочната чакра на живота, ако можеш, но донасянето на нов живот на тази земя винаги е била човешка природа и част от нашия режим. Като човек ние сме родени, живеем и възпроизвеждаме, за да дадем на път на нови живи същества да направят същото. Бременността е златна дума, но много подобна на златото тези дни, бременността е ценна, но скъпа. Такава е скъпата бременност, която родителите трябва да платят много за докарването на ново същество на тази земя.

26 Weeks of Pregnancy

Това плащане не е от пари, а от време и грижи. Думата бременност може лесно да се произнесе, но живеещи в нея е нещо като хваната в желе. Ако не знаете правилната тактика за оцеляване, може да се окажете, че се опитвате да стигнете до върха без подходяща основа. Ако знаете въжетата за това, бременността е спокойна и лесна материя. За майките, които са имали минали преживявания, това е наистина лесен живот, но за първите таймери, може да искате да се свържете с вашите експерти по отношение на това.

Бебето навътре не винаги е било бебе, което е сладко и нито се превръща през нощта. Твърдите девет месеца, които следват една бременност, са торнадо на причудливи емоции, които се хвърлят навсякъде. Внезапното блаженство на една минута може да се превърне в емоционално избухване, последвано от тежка депресия, докато някой ви подаде любимо парче пустиня, което ви кара да се запалите.

Виж повече: 22 седмици бременни симптоми

Въпреки това в медицински план тези девет месеца са сегрегирани в седмична форма, като всяка седмица се разделят на три месеца. Целият девет месеца се обобщават в рамките на седмици, т.е. точно 40 седмици, през които бебето преминава през значително развитие, докато накрая прилича на пълна версия на човешко дете и след това започва да се стреми към повече пространство до деня, когато изтласква на утробата й и в светлината на света.

Какво да мисля за тази седмица:

С течение на времето ще забележите, че се успокоява, докато най-сетне осъзнава, че сутрешната му болест е заменена от сърдечния сън на добрата нощ и внезапната й параноя се променя бързо, когато усеща удар от бебето си. С течение на времето майката и бебето развиват тази дълбока значителна връзка, в която непосредствените оплаквания се обръщат незабавно. Когато майката изпитва неудобство, тя знае, че бебето й иска храна сега. Когато бебето разбира дискомфорта на майка си, тя се съобразява и по този начин премине девет страхотни месеца.

Феталното развитие на бебето:

Тези 40 седмици са разделени на тримесечия. Първият триместър е мястото, където бебето просто се захваща в киста и е все още в извънземна форма. През седмиците той се превръща в ембрион и после в плод. Вторият и третият триместър отбелязват напредъка на бебето. 26-та седмица е последната седмица на "златната ера", която е друго име за второто тримесечие. Някои от промените, наблюдавани в бебето ви тази седмица, включват:

Физически разработки:

В 26-тата си седмица бебето сега се закръгля до тегло от 2 килограма и дължина 23 см. Тъй като тя развива сетивата си, гръбначите укрепват, давайки й възможност свободно да се движи по желание. Тези движения сега стават все по-важни с преминаващите седмици. С натискане на захващане тя може да си играе със себе си - да се търкаля или да се спусне в корема или да си играе с кабела, прикрепен към нея.

Кожа:

Лангузите в тялото й сега бавно стават по-меки и се опитват да се отдалечат. С това тънък слой мазнини също започва да се отлага в тялото, което й дава добра форма на бебето.

Виж повече: 23 седмици бременна

Очи:

Високата светлина на тази седмица е, че бебето може най-накрая да приспособи очите си към дарбата на зрението, докато най-накрая отваря очите си, за да види околностите около нея. Тя мига и прочиства очите си и сега може да види какво или къде се е развивала през цялото това време. Бебето в ранните му етапи е затворено, но бавно изпитва чувствителност към светлината, поради развиващия се ирис. Тук в 26-та седмица ултразвукът може да я хване в мига, когато в очите й се оглежда. Очите обаче са по-светли, поради липсата на пигментация в ириса, която се променя след раждането.

Определяне на пола:

Понастоящем пол на бебето е видно и ясно, така че ако някой иска да знае пола, те са свободни да го направят. Преди това пол е малко по-ясно, с което лекарите могат да разкажат разликата, но сега те са станали известни. За момче тази седмица тестислите му най-накрая ще се спуснат до сега напълно оформения скротум, а за момичетата тунелите им към яйчниците вече са били оформени, в които вече има добри шест до седем милиона примитивни яйца. Въпреки това броят се свежда до две след раждането на бебето.

Сърце:

Досега един от вашите роднини може да сложи ухо на корема и да чуе пулса на детето, тъй като е станал по-силен с всеки събуждащ момент. Сега сърцето поема кръв в тялото си и също има способността да създава червени кръвни клетки.

Виж повече: 25 седмици от бременността

дишане:

През тази седмица бебето и ноздрите на бебето започнаха да се развиват, в края на седмицата ще завърши растежа им. Ноздрите са важни и затова скоро ще бъдат завършени, но белите дробове не са толкова бързи поради алвеолите, че започва да покрива белите дробове. Белите дробове ще помогнат на вашето бебе да диша добре и здраво.

Тегло:

Бебето ви все още не е израснало в пълния човек, че ще излезе, и все още е в процеса на растеж. Той ще тежи навсякъде под килограм, но най-често това е около 900 грама. Все още има дълъг път в него, но повечето от вашите притеснения ще приключат до края на тази седмица.

Симптомите на 26-та седмица Бременност и как да се преодолее:

Майката, както обикновено, расте с бебето.

Кръвно налягане:

Обикновено около това време кръвното налягане се променя, тъй като има или натиска на бебето, или прекомерното производство на женски хормони. Ето защо преобладава постоянно високо или ниско кръвно налягане. Често в крайна сметка се образува медицинско състояние, наречено прееклампсия, поради високото кръвно налягане. Това обикновено е запазено за 37-та седмица, поради нарастващия натиск, но това може да има ранно показване. Намалете приема на сол до минимум, тъй като в противен случай това може да доведе до влошаване на Вашето състояние. Освен това, опитайте се да запазите ниския си прием на захар. Консултирайте се с Вашия лекар през седмицата, за да разберете къде стоите.

Умора:

Сега с нарастващата изпъкналост и тежкото тегло майката може да се чувства все по-уморена и неспокойна в същото време. Изчерпването е често срещано в това време и е нормално, както каза лекарят. Най-добрият начин да преодолеете тези проблеми би бил да се грижите за вашето общо здраве и да поискате съвети от членовете на вашето семейство, които са били в ситуацията пред вас. Грижата за другите вече не е вашата работа, когато имате време да се отпуснете, трябва да си починете, а през следващите 8 месеца леглото ви ще бъде най-добрият ти приятел.

Дъщерни притеснения:

По време на 26-та седмица от бременността майката ще се изправи пред някои убедителни проблеми като задух и сърдечни изгаряния, тъй като растящото бебе изтласква вашите органи, за да направи място за себе си. В резултат на това налягане това ще причини увреждане на матката и белия дроб. За да се преодолее този проблем, трябва да запазите диетата си със здравословни храни, да ядете храната преди два часа до леглото, е полезно за здравето. Вземете много вода, преди да отидете на леглото, ако поемете повече почивка, което означава по-малко притеснения.

Фалшиви свивания:

Този месец майката ще започне да изпитва страха от прекъсващите се слаби контракции на матката, които обикновено започват в средата. Но няма причина да се притеснявате за това, то само вашето тяло се готви за пристигане. Ако обаче чувствате много болка, трябва да се консултирате с Вашия лекар за определени трудности

Хъркането:

Ако бременността ви е нараснала досега, хъркането е най-големият проблем, който трябва да преодолеете. Вашите хормони са причината тук да вините, и не трябва да се притеснявате за това. Ако смятате, че хъркането ви ще дразни партньора ви, можете да използвате носната лента, за да избегнете хъркането.

26-та седмица Дейности:

Рискът от спонтанен аборт на този етап се прави предимно така, че да можете да се грижите за позицията на бебето и позата си, докато спите и седите, когато правите някаква дейност, правете бавно и плавно, без никакви тежки повдигания, просто просто упражнение и диета е достатъчно.

Диета и упражнения за 26-та седмица:

Диета:

Плодове и зеленчуци:

Заредете се с всяка нова свежест от плодове и зеленчуци тази седмица. Те могат да включват банани, портокали, ябълки, броколи, спанак и боб. Заедно с плодовете и зеленчуците трябва да вземете ориз и cornflakes.

Сурови храни:

Хранителните хранителни вещества обикновено се губят при кипене, а храната, която се приема сурово, помага да се ограничи желанието за храна. Освен това, това означава повече полза за вашето бебе и за вас. Повечето храни и зеленчуци са по-здравословни и по-сурови; но не забравяйте да ги измиете добре.

вода:

Водата е от съществено значение хранителни вещества за борба с щетите, които идват по пътя ви. Тя ви помага да останете здрави за дълго време, което ще ви помогне да поддържате теглото си

Витамин Ц:

Витамин С е основно хранително вещество, което ще ви помогне да живеете по-здравословно. Включването на цитрусови плодове като портокал и лимони във вашата ежедневна диета ще увеличи издръжливостта на тялото ви. Приемането на някои плодове от грозде е добра идея.

Пиле:

Докато имате нужда от цялото постно месо, което можете да получите, пилето трябва да бъде първото ви предпочитание, тъй като поддържа здравето ви добре и нивото на протеините ви се увеличава за нула време. Най-доброто от всичко е, че пилето е еднакво евтино.

Упражнения:

Има няколко упражнения, които да се подготвят по време на бременността:

Разширяване на корема:

Седнете с краката си припокрити и долната част на гърба, подкрепени, и ръцете на стомаха. Дръжте гърба и раменете си постепенно да вдишвате през носа си, докато увеличавате корема си. Направете го за 5-10 минути на ден.

Клек:

Клетката е най-доброто упражнение, тъй като това помага да се подобри позата и да се направи повече пространство за лумбалната област за разширяване. Има няколко варианта на клякам и големият клек ще бъде приет от вашето състояние.

Стречинг:

На този етап спите в нормалното си положение ще бъде предизвикателство, трябва да направите някои стречинг по време на бременността и това ще ви даде гъвкавост, а също така и сила си краката и мускулите.

Пешеходна:

Разходките по време на бременност ще ви помогнат да намалите дихателните проблеми и целия стрес, ходенето ще помогне за вашата свежест на тялото и ума. Тя ще държи вие и вашето бебе, както и здрави, ако ходите редовно.

Корекция на стомаха:

Опитайте се да поддържате центъра на тежестта си, така че ще можете лесно да работите по вашата позиция и да опитате някои упражнения.

Секс по време на бременност През 26-та седмица:

Разбира се, на този етап може да има няколко въпроса за бременността ви, като бързото развитие на вашето дете тази седмица, но това не означава нищо друго освен промяна за добро. Ако искате да се отдадете на сексуални дейности, това не е точно една лоша идея; но бихте искали да се предпазите от вашите позиции.

Съвети за преодоляване на стреса по време на бременност:

 • Отлагайте всяка една от дейностите, които отвеждат енергията ви завинаги. Това може да е като отворена покана за потресаваща тревога.
 • Яжте добре, е добро за вашия ум, както и за вашето тяло. Здравословните храни и диети ще ви помогнат да живеете здравословно; високото здравословно хранително вещество е Омега 3 основни мастни киселини, витамини и други минерали. Това ще помогне за подобряване на вашето здраве
 • Прекарването на повече време в семейството и партньора ви ще ви помогне да запазите ума си по-здравословен и щастлив. Ако имате някакви стрес за вашите финанси, работа или жилище? Оставете всички тези неща и освободете ума си.
 • Не позволявайте на технологията да ви поеме. В днешно време технологията расте бързо, ако прекарвате свободното си време с тази технология, като мобилните телефони или телевизията, ще се отрази на бебето. така че вашето свободно време можете да прекарате със семейства.
 • Да го спиш е добра идея. Дълбокото сън ви помага да подобрите здравето си както умствено, така и физически. Той също така ще помогне на вас и вашето дете да направите по-щастливи и мирни.

Медицински процедури и проверка:

Ако планирате бременност, консултирайте се с Вашия лекар за пълен преглед. В някои случаи може да се наложи да промените или да спрете някои лекарства. В продължение на шест месеца от бременността трябва да вземете някакво лекарство за лечение на здравословни проблеми като високо кръвно налягане и астма. Има някои лекарства, които се препоръчват за да се избегне кашлицата, алергията, стомашната болка, проблеми с болката:

 • Ахес - Ацетаминофен. Не се отдайте на ибупрофен и напорксен.
 • Алергия - ако имате някаква алергия по време на бременността, трябва да приемате, антихистамини или намек за йоратидин. Избягвайте употребата на псевдоефедрин и деконгестанти например, фенилефрин.
 • Кашлица - за тежко настинка, опитайте декстрометорфан.
 • Стомашни проблеми - Metamucil. Избягвайте лаксативи и минерално масло.
 • Изгаряне на сърцето и язви - избягвайте изгарянето на сърцето, опитайте сиропи и таблетки с антиациди.

Съвети и предпазни мерки:

 1. Опитайте да настроите центъра на тежестта си с растящото бебе. Избягвайте да носите токчета на разходките си.
 2. Диетата трябва да бъде здравословна. Избягвайте всичко, което може да причини киселинност или киселини, като нездравословна храна. Пийте много вода.
 3. Сънят най-малко 10 часа на ден. С дълбок сън ще ви помогне да запазите ума си щастлив.
 4. Взаимодействията с лекарства могат да бъдат вредни във вашата ситуация. Не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар преди приема на лекарства.
 5. Преди да си купите бебе, трябва да закупите сладки платове, пуловери и удари за бебето, което ще ви даде щастливо усещане и ще ви помогне да намалите стреса си.

Сега, когато бременността ви се подобрява с течение на времето, не забравяйте, че вие ​​сте в съответствие с отговорността и сериозността на ситуацията. Надявам се да го направите от една страна на друга през следващия триместър, също толкова гладко като този. Можете да се радвате с помощта на тези съвети и да опитате в самия дом, да имате щастлива седмица с бебето си!

Leave A Comment

50 + = 59