25 седмици от бременността – симптоми и развитие на плода Стилове в живота

В този свят изкуството да донесеш жив нов живот е чудотворно създание на природата, където сред целия пандемониум на деветте дълги месеци, консумирани от процеса, блаженството на майка и благословено дете се ражда от вътрешната страна на майката и е приветствано към външния свят. Така се ражда новото същество и се представя на света. Но процесът на новото същество, който се прави, е чудесна процедура, изпълнена със сладки и кисела моменти, някои горчиви чувства и много емоции.

Битието, което трябва да бъде направено и формирано, е в ранна фаза безжизнена форма на чужда пепел, опитвайки се да образува миниатюрна човешка версия. Често майките, особено в първите си времена, са посветили този момент и го нарекли нескромен. Тревогите на една жена, която влезе в майчинството за пръв път, винаги е била твърде трудна стъпка, за да бъде поета от нея. За щастие нейните приятели и близки винаги са в близост до нея в този момент, докато преминава от жена към майка, нова роля в живота й, която е отворена за бъдещето й.

25 weeks of pregnancy

Виж повече: 28 седмици бременна

Тези продължителни девет месеца на бременността изискват бебето да бъде наблюдавано често със строги седмични посещения на лекари и диаграми на дози и недъзи. За това медицинските сътрудници броят бременността в седмици, а не месеци. По този начин седмичното и честият мониторинг е лесен и достъпен. Следователно, деветте месеца се превръщат в 40-седмична сделка. Това допълнително се разделя на три тримесечия или етапи. Първият триместър се занимава с образуването на бебето от бластоцист към ембрион и след това върху плод.

Какво да мислим за тази седмица:

За някои това е трудно пътуване, особено през първите няколко месеца, когато безбройните сутрини стигат до банята при изригването на зората, само в тях се изпразваха всяка сутрин. Преди това те са имали дълга ивица от безсънни нощи, където са се борили със сън, безсъние, което печелеше всеки път. С промените, настъпили в тялото, майката осъзнава, че вече не може да се присъедини към приятелите си за събота вечер или да прекара този уикенд със съпруга си. Това я възпрепятства, а между нейните случайни емоции тя осъзнава, че апетитът й към някакъв вид желана храна се подобрява. Това обаче е само за първите месеци, докато майката бавно се успокои в новия си живот, направи връзка с детето, което расте и процъфтява вътре в нея, а магията за пътуването се връща обратно.

Феталното развитие на бебето:

Тези форми на него, през второто тримесечие започва да се развива и след това третото тримесечие показва, че съвършенството се усъвършенства и се подготвя за добре дошли в външния свят. В тези моменти ултразвук следи растежа и развитието на бебето, които майката вижда и усеща. През седмица 25 вече сте преминали прага на полувремето, тъй като 40 седмици е марката. Досега вашите 5 седмици преди полувремето с бебето ви все още преминават промени. През тази седмица вероятните промени и развитие ще бъдат:

Отговаряйте:

Бебето в своята 25-та седмица усвои изкуството на слуха до почти съвършенство. Сега ушите му са здрави и трайни, а нервите му в мозъка са се развили достатъчно, за да се запознае с околните гласове. Бебето вече е развило силно признание за подобни гласове или ритми като може би за мелодия.

Вижте повече: Симптомите на 23-та седмица бременност

движение:

Лекарите казват с бебето да изучава нови движения, дори може да отговори на гласа ви с ритник или удар. Може би скоро ще може да се движи около торбата ви по свободната си воля. Не се тревожете, че е напълно безопасно.

Цвят на косата:

С протеиновия кератин, интегриран в клетките от началото на тази седмица, космените фоликули на вашето бебе, може би с или без коса, сега получават необходимите пигменти. Така че сега можете да прецените цвета на косата от бебето чрез ултразвук.

Дебела мазнина:

Докато се развиваше образуването на вътрешните органи на вашето бебе, те бяха направени и усъвършенствани. В това забързано бебе все още беше кльощава, отглеждайки само кожата върху мускулите и вените му. Сега, когато тънката козина на така наречената кожа стана видно тази седмица, увисналата кожа бавно се запълва с подлежащ слой мазнина.

Дишането:

През цялото това време се говори за функциите на белите дробове като част от дишането и се усъвършенства, за да може бебето да диша правилно, но достатъчно дишане в устата! Тази седмица бебето ще започне със собствените си новоразработени ноздри, които бяха включени в това време. Когато ноздрите бавно се отварят, бебето може да диша и през носа си.

Виж повече: 27 седмично развитие на плода

Качване на тегло:

Тъй като бебето расте с постоянна скорост, теглото на бебето се увеличава все повече и повече, както и усещането, че бебето ви се удря по-тежко и по-тежко. Той сега тежи малко някъде един и половина килограма.

Симптоми на 25-та седмица Бременност и как да се преодолее:

С бебето има значителни симптоми, които майката трябва да понесе.

Грижа за косата:

Обикновено бременността може да бъде грозна на лицето, тъй като около това време някои петна формират отпред, които засягат лицето. Но доброто нещо от бременността е дългата бляскава коса. Майките често усещат, че косите им стават по-дебели и копринени, повече подхранвани и опитомени от преди. Трик към него са хормоналните промени, поради които косата, която вие хвърляте в нормален ден, се придържа към главата ви и отказва да се откаже. Косата ви може да е бъркотия, но най-лесният начин да я заобичаете е да обвивате косата си в чисти кифли възможно най-често. Оставянето им отворено означава по-голямо падане на косата. Добавете бадемово масло към Вашата спасителна отвара, тъй като тя работи чудесно.

Задух:

Безсъние може да бъде проблем в този момент, тъй като бебето непрекъснато се разраства, като ви дава по-малко време да коригирате вътрешните си органи. При необходимост от повече пространство тя натиска вътрешните ви органи настрани. Със съдържанието на стомаха се избутва нагоре, белите дробове сега имат по-малко място, за да се разширят правилно, което сега може да ви даде задушаващо чувство. Не се притеснявайте, опитайте се с назални спрейове и почивка за задушен нос и ще изчистите сами скоро. Ако обаче вашето обезпокоително чувство не отмине, говорете с Вашия лекар за това.

Стомашно разстройство:

Тъй като съдържанието на стомаха сега се натиска все повече и повече, стомаха се приближава до хранопровода, така че храната, която се потапя, получава малко време да се обработва, преди да падне в стомаха. Това може да причини горещи изгаряния или лошо храносмилане. Храносмилането е често срещано, по-добре е да се избягват храни, които са кисело и пикантно. Излишната слюнка ще ви накара да раздразните, за да изплюете всички времена повече от нормалното. Проверете диетата си и се опитайте да сведете до минимум храните, които предизвикват стомашни киселини.

депресия:

Сега е моментът, в който всичко ще потъне. Скоро ще бъдете майка. Установено е, че 33% от жените са засегнати от клинична депресия или тревожно разстройство, лечението се е наблюдавало от 20% от жените. Изпитването на женската държава от доставчиците на лечение е по-малко. Симптомите са трудни за диагностициране и следователно могат да бъдат припокрити със симптомите на бременността, които включват апетит, енергийно ниво, концентрация и сън. Препоръчва се да получите помощ, ако имате постоянни симптоми на депресия и ако не можете да работите нормално. Класовете също така ще ви помогнат да знаете по-добре за грижите за бебето преди и след раждането.

Безсъние:

На този етап ще изморите лесно, но ще откриете проблеми, които заспиват. Не само че е по-трудно да спиш, но сънът не е в добро качество, след като изгарят. Каквато и да е причината зад нея, но е важно да знаете, че безсънието няма да навреди на бебето. Това е много нормално и засяга близо 78% от жените по време на бременност. Повишеният размер на корема е една от главните причини за безсъние и има няколко причини, различни от болка в гърба, изгаряне на сърцето, често уриниране през нощта, хормонални промени и т.н..

25-та седмица Дейности:

На 25-та седмица бебето ви ще бъде с размер на футболната топка. Дейностите са ограничени, тъй като булото на стомаха ще накара много да работи. Често ще уринирате и ще прекарвате по-голямата част от деня в тоалетните. В този период ще има повече умора и резба. Повечето прегледи и тестиси ще бъдат направени с повече упражнения, както и ще бъде добре. Този стадий на бременност трябва да съдържа повече сън и почивка с редовна и добре балансирана диета и упражнения.

Диета и упражнения за 25-та седмица:

Диета:

1. Плодове и зеленчуци:

За седмицата бебето ще бъде доста голямо и ще се нуждае от повече хранителни вещества и витамини, за да се развие. Трябва да приемате много повече пресни плодове и зеленчуци, които са богати на калций и витамин D особено. Диетата на плодовете трябва да включва банани, портокали, ябълки, броколи и т.н., зеленчуците като боб и спанак трябва да бъдат взети.

2. Сурови храни:

Хранителните вещества обикновено се запазват в суровите храни в по-голяма степен, отколкото при варените храни. Хранителните рисунки се изпълняват, като се вземат повече плодове и храни, които могат да бъдат консумирани сурови.

3. Вода:

Водата е важна течност, която трябва да бъде взета през този период, защото трябва да консумирате всичко и за бебето. Той също така ви помага да останете годни и помагате за намаляване на прекомерното тегло.

4. Витамин С:

Хранителните вещества се абсорбират допълнително от организма с помощта на витамин С. цитрусовите плодове са богати на витамин c консумацията на цитрусови плодове като лимон и портокали ще бъде добра. Трябва да се отбележи, че излишната консумация на витамин С води до преждевременно раждане.

5. Пиле:

По време на бременност, постно месо може да бъде взето, за да се получат повече протеинови нужди и ни помага да подобрим метаболизма и енергийния процент. Свинското и морското дело са вредни за бебето, поради което трябва да се избягват.

Упражнение:

1. Издърпайте стомаха:

Дишането, докато дърпате стомаха и разтягате тялото, ще бъде добро и лесно упражнение. Трябва да се повтаря 5 пъти на ден.

2. Пълна стрела на крака:

Краката получават повече стрес по време на бременността, за да носят тегло и на двата живота. Трябва да му се даде известна почивка. Наведете дясното коляно и десния крак назад и нагоре към задните части. Задръжте за 10-30 секунди. повтаряйте го с друг крак.

3. Спящата:

По време на бременност, ще се борят с леглото, опитвайки се да направите удобна позиция на сън. Редовната поза на съня няма да бъде полезна по време на бременността. Най-добрата стойка за добър сън е огъването на коленете и краката и поставете възглавницата между краката.

4. Колоездене:

За 25-тата седмица на бременността, теглото ще се увеличава бързо, поради което се образуват стрии. Колоезденето като режим на отслабване ще помогне да се противодейства на стречинг марка.

5. Разходки:

Най-надеждните упражнения по време на бременност са ходенето пеша. Това ще ви накара да останете активен цял ден.

Секс по време на бременност през 25-та седмица:

Никое бебе няма да бъде наранено, когато майка й и нейният партньор правят любов. Утробата на бебето е защитена от силни мускули на матката, които запечатват шийката на матката и предпазват бебето. Но не е за предпочитане да се включат в сексуалните дейности, които могат да доведат до вагинални инфекции.

Съвети за преодоляване на стреса по време на бременност:

 • Може би сте се подчертали за много неща тази седмица. Непрекъснато говорете с Вашия лекар, за да запазите емоциите си под контрол. Допълнителните стрес и караници са ограничени при документирането на доклада.
 • Имате общност, която е задължена да обсъжда и да се консултира за собствения си стрес и нещата, през които преминавате.
 • Направете повече почивка, както и в противоположна посока, това са най-добрият начин да се стремите бременни жени.
 • Обсъждането с партньора ще ви помогне да ви изплаши и да ви накара да се почувствате добре и добре.
 • Помислете за по-позитивни неща, които ви карат да се чувствате приятно, да погледнете през приятното ми минало и завладяващо бъдеще. Тези мисли ще помогнат за преодоляване на стреса.
  Медицински процедури и преглед

Имайте предвид повече медицински процедури и преглед, тъй като е 25-та седмица. Трябва да се направи кръвен тест и да се направи ясна картина, а също така ултра звук също трябва да бъде да не се направи оглед на бебето. Аномалиите на плода се проверяват чрез гръбначни и HCG флуиди.

 1. Болки и болки - Ацетаминофен. Избягвайте ибупрофен и нарпроксен.
 2. Алергия - антихистамини и лоратадин. Избягвайте псевдоефедрин и деконгестанти като фенилефрин.
 3. Кашлица - декстрометорфан и гуайфенезин.
 4. Запек - метамуцил и кола. Избягвайте лаксативи и минерални масла.
 5. Киселини - антиациди и фамотидин.

Съвети и предпазни мерки:

 • Продължете да използвате слънцезащитни продукти, за да предпазите бебето от кожни проблеми.
 • Използвайте много орална хигиена сега, за да предотвратите лоши пристъпи на инфекции на венците, които могат да преминат през храната и да навредят на вашето малко.
 • Трябва да се носи дрехата за майчинство
 • Състоянието на съня, ходенето и седене трябва да бъдат внимателно поддържани, за да се избегнат болки
  Накарайте се да се хидратирате по време на повече вода, отколкото обикновено пиете.

Бременността на този етап се подобрява във времето. Вие отговаряте на отговорността и сериозността на ситуацията. Искате да го направите през последния триместър също толкова гладко, колкото и предишните.

Leave A Comment

34 + = 44