25 най – добрите естествени средства за домашни средства за синусите Стилове в живота

Синусите са форма на екстремни инфекции и с прости думи са пространства между челото, бузите, носните кости и очите, изпълнени с въздух. Инфекцията обикновено се задейства, когато имате някаква форма на алергия или настинка. Съществуват обаче съвсем различни видове синузи, които могат да бъдат изпитани, но основната цел е да се търсят някои процедури за лечение, които да помогнат за справяне с кризата. Определено има нужда от професионална помощ и лекарства, когато става въпрос за синусите, но тогава винаги може да се използват вътрешни средства за защита, за да се гарантира, че процесът на лечение се закрепва.

25 най - добрите естествени средства за домашни средства за синусите Стилове в живота

За да научите повече за най-добрите и естествени вътрешни средства за защита, които могат да се използват при лечението на синузит, най-добре е да използвате това ръководство, което има някои от най-добрите възможности. Използвайте комбинация от 1-2 прости домашни средства за синусите от тях за най-добри резултати: Тези вътрешни лекарства са полезни за лечение на синусите главоболия също

Прости и естествени вътрешни средства за синусите:

1. Лук терапия:

25 най - добрите естествени средства за домашни средства за синусите Стилове в живота

Антибактериалните свойства на лука го правят един от перфектните продукти за лечение на синусите. Трябва обаче да ги нарязате на парчета и после да ги добавите към кипяща вода. След като направите това, вземете водата в чаша и вдишайте парата от течността за най-добри резултати. Това определено ще ви помогне да намалите дискомфорта на синусите и бавно да ги лекувате.

Виж повече: Начало средства за проблема с вертиго

2. Ябълков сайдер оцет за синусите:

25 най - добрите естествени средства за домашни средства за синусите Стилове в живота

Около 1-2 чаени лъжички ябълков оцет в чаша вода с малко мед е едно от нещата, които трябва да консумирате веднъж дневно за следващата седмица за лечение на синусите и за облекчаване на симптомите. Има много други ползи, свързани с тази течност и е един от перфектните начини да постигнете целите си.

3. Имате здрави течности:

25 най - добрите естествени средства за домашни средства за синусите Стилове в живота

Едно от нещата, които трябва да се направи, е да пиете много течности, особено вода. Това ще помогне за изтъняване на слуз и по този начин ще облекчи проблема със синусите. Имайки около 10 чаши обикновена и филтрирана вода, билкови чайове и пресни плодови сокове без захар се препоръчват за постигането на тази цел. Това ще ви даде видими резултати в рамките на 2-3 дни.

Виж повече: Начало Remedy за брадавици на лицето

4. Ползи за Neti Pot:

Нети Pot

Вземете малко морска сол в 2 чаши топла вода. Нети гърнето трябва да се напълни с водата от една чаша и върхът трябва да се постави в отвора на ноздрата, докато стои над мивката. Главата трябва да бъде наклонена по такъв начин, че водата да преминава през другата ноздра. Уверете се, че не накланяте главата назад или пък ще накара водата да влезе в гърлото. Нети гърнето трябва да се напълни с другата чаша вода и да се повтори с другата ноздра.

5. Екстракт от семена от грейпфрут:

гроздов fruit

Екстрактът от грейпфрута има естествено качество на антибиотиците и по този начин помага за унищожаването на бактериите и микробите в носния проход. Използвайте го като спрей за нос за лечението на същото. Уверете се, че знаете за точната доза.

Виж повече: Болки в стомаха Начало обжалване

6. Евкалиптово масло:

евкалипт oil

Вземете малко евкалиптно масло в малко топла вода и нанесете този разтвор върху скулите и по повърхността на носа. Ароматерапията ще помогне за перфектното отваряне на носните проходи и облекчаване на синусите.

7. Използване на лимонов балсам:

лимон Balm

Вземете малко лимонов балсам и го варете във вода. Сега разтеглете течността и използвайте хладното решение за гаргара на устата. Това е един от най-добрите начини да получите малко облекчение от синусите и да третирате проблема постепенно. Уверете се, че използвате за тази цел сушени листа.

8. Вземете пара:

пара

Вземете малко гореща вода и я поставете във вана. Сега вдишвайте парата, излизаща от водата, докато главата е покрита с кърпа. Това е едно от основните средства за лечение на инфекции на синусите. Парата е ефективно начално средство за лечение на синусово главоболие.

9. Имате балансирана диета:

тегло loss diet

Важно е да се поддържа правилната диета за лечение на синусите и тази, която ви дава подходящи хранителни вещества, за да се гарантира, че тялото има имунитет за борба с инфекцията.

10. Мед и чесън:

Пчелен мед and Garlic

Чесънът е като магическо средство за много заболявания и разстройства и един от тях е синузит. В чесъна има вещество, известно като алицин, което е причината за типичната му миризма. Чесънът е известен като един от най-добрите вътрешни лекарства срещу синузит и също така е противогъбично, антибактериално, както и антибиотично средство. Докато от една страна можете просто да смажете чесъна и да го консумирате от друга страна, съчетаването му с мед е добро средство за защита.

11. Мащерка излекува синусите:

мащерка - herbs all

Мащерка е много често срещана билка, която обикновено намираме във всякакви супи, италиански и други континентални и екзотични кухни. От друга страна мащерката е много добра отхрачваща и е много добра за лечение на редица респираторни проблеми. Една от домашните лекарства за синусите, мащерката може да се консумира като чай за отпускане на дихателната система или включена в ежедневната диета да действа като бактериална съставка.

12. Ореганово масло:

риган Oil

Това е изключително ароматно масло, което също върви много добре в редица екзотични ястия. Масло от риган е известно, че е естествен антиоксидент и е едно от вътрешните лекарства за синузит. Най-добрият начин да консумирате маслото от риган е просто да го включите в ежедневната си диета като други масла. Той се смесва много добре с всичко, което готвите.

13. Масло от чаено дърво:

Дърво tea oil

Вече известен като много етерично масло и изключително важна част от изследването на ароматерапията, масло от чаено дърво също е едно от естествените лекарства за синусите. Точно както можете да я използвате под формата на козметика, за синусите трябва да излеете само няколко капки масло от чаено дърво във вода за пара, след това да покриете главата с кърпа и да вземете парата. Това ще бъде страхотно лекарство и ще изчисти носния тракт много добре.

14. Кълнови семена:

кимион Cumin seeds

Тук говорим за прости семена от черни кимии, които добавят много вкус, особено в индийската кухня. Ще бъдете по-щастливи да знаете, че тези семена от черни кимион, които консумираме редовно, са също така вътрешни лекарства срещу синузит и също са антиоксиданти. Най-добрият начин да ги консумирате е просто да ги добавите към ежедневните ястия, които се приготвят вкъщи и нищо повече.

15. Сминдух семена за синузит:

25 най - добрите естествени средства за домашни средства за синусите Стилове в живота

Друга съставка, която също е много добър антиоксидант, семената на сминдух също съдържа много хранителни вещества, включително магнезий, както и калий. Освен това семената от сминдух са много високи и богати източници на витамин А и витамин С. Това са много добри вътрешни лекарства за синусите и най-добрият начин да ги консумираме, е чрез напояване на семената на сминдух рано сутрин всеки ден.

16. Джинджифил:

джинджифил verious

Джинджифилът е много добре известен със своите противовъзпалителни свойства и е известен също като един от вътрешните лекарства за синузит. Джинджифилът също е богат източник на витаминни комплекси от редица видове. Има няколко начина за консумация на джинджифил, а някои от най-добрите са първо, като направите прост джинджифил чай, на второ място, като правите juliennes на джинджифил и добавяте към вашата храна и по друг начин добавяте джинджифил прах към всяко аюрведично лекарство, което консумирате.

17. Канела:

канела sticks

Да, ще бъде много изненадващо, че простата канела функции в списъка на вътрешните средства за защита на синусите, както добре. Канелата е обикновено ароматизиращо вещество и е силно използвано във всички кухни. Сега като лечебни съставки за синузит, можете да вземете канела на прах и да добавите към чаша чай или просто да смачкате канела пръчици и след това да кипнете, докато правите чай.

18. Лечение на черния пипер за синусите:

черно pepper

Черният пипер вече е известен като много проста, но много полезна съставка и синузитът е едно такова заболяване, което може да бъде излекувано с помощта на черен пипер. Ако не е напълно излекувана, черен пипер може най-малко да помогне при лечение на мигновени причини за възпаление на синузит. Можете да добавите толкова черен пипер, колкото искате, към храната си за консумация.

19. Ананас:

ананас

Повече от ананас, веществото в плодовете, известни като бромелин, е много полезно като един от вътрешните лекарства за синузит и по този начин трябва да имате все повече и повече количества ананаси. Нещо повече, борови ябълки също са богати източници на витамин С, които са много ефективни при инфекции на синусите.

20. Витамин А:

витамин A

Както вече разбрахме в горния списък, че богатите източници на витамин А са добри естествени лекарства за синусите, ние сега конкретно говорим за същото. По-добре е да добавите все повече и повече количества витамин А вещества и съставки към ежедневната си диета за най-добри резултати. Това включва плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти и др.

21. Витамин С:

25 най - добрите естествени средства за домашни средства за синусите Стилове в живота

Това е още едно хранително вещество, което действа много полезно за лечение на синусовите проблеми. Всичко, богато на витамин С, може да се окаже магично поради съдържанието на антиоксиданти в тези храни. Витамин С е много често срещан и лесно се среща в редица плодове и зеленчуци, които най-добре можете да консумирате сурово.

22. Цинк За синусите:

цинк Rich Food Pumpkin seeds

Добротата на цинка вече е доказана за редица други заболявания и синузитът е един от тях. Цинкът, макар и споменат многократно, е страхотно природно средство за алергии и симптоми на синусите. Семена за консумация, които можем да добавим в различни ястия, са високи източници на цинк. Например тиквените семена са много добри източници на цинк.

23. Горещи супи:

горещ Soup

Това е като незаменим лекар, за да се облекчи синузитът. Горещите супи действат като чудеса за синусовите проблеми и това е главно защото е горещо. По принцип нещо горещо е много добро за синусовите проблеми и те също са вкусни. Най-добре можете да добавите много черен пипер към тези супи, за да ги направите по-вкусни и защото черен пипер е чудесно лекарство за синусите.

24. Пикантна храна:

пикантен food biryani

Както при прибавянето на черен пипер към горещите супи, супата става много гореща и пикантна, в подобна храна с малко високо съдържание на подправки също е много добра за синусовите проблеми. Трябва да сте много щастливи, защото това изглежда като възможност за по-пикантни, но също така трябва да имате предвид, че пикантната храна е добра в този случай, защото помага при изчистването на лигавицата.

25. Отопление с топла вода:

гаргара

Точно както вече сме обсъждали по-рано, че лигавицата е една от основните причини за инфекции и симптоми на синусите, топлата вода е магическо средство. Сега, ако сте отегчени от консумирането на горещи супи, определено трябва да опитате гаргара с топла вода за по-ясно гърло и усъвършенствано действие за проблеми със синусите.

Синусите са много често срещано заболяване и симптомите са дразнещи и неудобни. Когато е много трудно да се разбере как да се отървете от това раздразнение, можете да изпробвате тези лесни и естествени вътрешни средства за защита на синусите.

Leave A Comment

+ 70 = 80