25 Физически средства за домашно лечение за нередовни периоди Лечение Стилове в живота

Какво е нередовна периоди:

Нездравият начин на живот, липсата на активност и нарастващите външни фактори причиняват много промени в тялото и в хормоналната секреция. Един от най-честите проблеми, наблюдавани напоследък сред жените и момичетата, е хормоналния дисбаланс, който води до различни проблеми с менструалния цикъл. Една от тях е нередността на цикъла, която обикновено трябва да бъде в рамките на 28-дневния период от време. Повече от лекарства, обаче, е важно една жена да се придържа към активен начин на живот и здравословно хранене, за да намери решение на тази криза.

нередовен periods

Най-добрите природни средства за вътрешно лечение Лечение за нередовни периоди:

Има дори някои вътрешни средства за защита, които можете да следвате, за да регулирате цикъла по идеален начин. Проверете най-добрите естествени средства за домашно лечение за нередовни периоди по-долу и направете правилния избор, който отговаря на вашите нужди и състояние:

1. Зелени папая нередовни периоди:

зелен Papaya

Като непозната версия на папая е един от перфектните начини за регулиране на циклите и е също така един от най-добрите средства за домашно лечение за тези, които искат да лекуват менопаузата. Храненето със зелена папая е от полза за всички причини за нередовните периоди.

Виж повече: Начало средства за намаляване на холестерола

2. Семена от копър:

У дома Remedies For Irregular Periods Fennel seed

Дъвченето на някои семена на копър всеки ден е един от лесните и лесни начини за лечение на нередовни периоди. Имайте няколко от тях всеки ден, особено от 2 седмици преди датата, за да получите резултатите.

3. Пресни сокове за нередовни периоди:

прясно juices

Като имате пресни плодове и зеленчукови сокове, ще дадете на организма необходимото количество витамини и други хранителни вещества и ще го направите да функционира правилно. Два от най-добрите примери за пресни сокове, които помагат при лечението на нередовни периоди, са сокът от моркови и гроздовият сок. Имайте чаша на всеки от тях ежедневно за лечение на нередовни периоди.

4. Семена и мед:

Семена and Honey

Смесете в някои семе от кимион и сусамово семе с мед и на ден една чаена лъжичка. Това трябва да е в състояние да регулира периодите ефективно и без много усилия. Всички продукти са лесно достъпни у дома. Това е една от най-добрите естествени средства за домашно лечение за нередовни периоди.

Виж повече: Начало средства за сърбеж на кожата

5. Ползи от магданоз:

Магданоз Leaves

Какво да правим за нередовните периоди с магданоз? Магданозът е известен като много полезен за организма, особено ако се стремите към лечение на нередовни периоди. Вземете чаша сок от магданоз всеки ден, за да получите максимални ползи в ръка. Свежите листа също могат да бъдат включени в съдовете.

6. Фигури Ползи:

смокиня Fruit

Около 3-4 от смокините са всичко, от което се нуждаете всеки ден, за да регулирате периодичния цикъл. Те трябва да се вари в чаша вода всеки ден и след това да се натоварват, за да получат редовен цикъл. Според рецензенти, това е една от най-важните идеи, които трябва да бъдат следвани.

7. Яжте моркови за нередовни периоди:

моркови

Включете морковите в ежедневните ястия, ако желаете лесен и ефективен начин за регулиране на периодите. Известно е да се дадат желаните резултати. Морковът е най-ефективният хранителен продукт за нередовни периоди.

8. Листа от кориандър:

кориандър leaves

Вземете няколко пресни листа от кориандър и подгответе отвара от него. Това трябва да се консумира всеки ден. Всъщност, жените, които приемат това лекарство 3 пъти на ден, е известно, че получават много по-бързи и по-добри резултати по въпросите на нередовните периоди. Опитай го!

Виж повече: Обезболяващи болки в гърба Начало средства

9. Сок от захар:

Захарна тръстика Juice

Това не е лекарство, което трябва да следвате всеки ден. Това е една идея, която трябва да бъде приложена само 2 седмици преди датата на цикъла. Прясният сок от захарна тръстика е един от вкусните начини за постигане на целите на редовните периоди. Опитайте да вземете чаша от това, както е споменато, и да видите колко добре ви помага да постигнете целите на нормализирания менструален цикъл. Това са някои от най-добрите начини, по които целите могат да бъдат изпълнени по безопасен, ефикасен и достъпен начин. Уверете се, че спазвате лечението, както е посочено и в правилната доза, за да получите идеални резултати.

10. Джинджифил:

джинджифил

Джинджифилът е един от най-често срещаните начини за отстраняване на нередовните периоди и също така е много лесно да се подготви решение от това. Просто вземете няколко парчета джинджифил и направете половин паста от него и след това направете прост джинджифил чай от това. Сега на този джинджифил чай можете да малко мед или захар и да пият това около три пъти на ден, за да подобри потока на менструацията.

11. Куркума:

куркума

Това има много противовъзпалителни и антибактериални свойства и също така е много добър затоплящ агент и по този начин може да бъде много добро лечение с нередовни периоди. Просто смесвайте малко количество куркума в хладното мляко и след това го пийте всяка вечер за най-добри резултати, докато не откриете подобрение.

12. Сусам и Jiggery:

сусам and Jiggery

Вземете добро количество сусамени семена и ги изсушете. Сега в блендер или мелница разбъркайте някои jiggery и тези печени сусамови семена и след това правят хубав прах от това. Непосредствено преди да започнете вашият период или точно след края на вашите периоди в продължение на един месец, консумирайте лъжица този прах всяка сутрин. Уверете се, че не го консумирате по време на вашите периоди. Това е много добро начало за нередовните периоди. Jiggery е един от най-ефективните индийски естествени средства за домашно лечение за нередовни периоди.

13. Канела:

канела

Това е магическо сред всички лекарства за нередовно лечение и можете да използвате канела на прах с всичко, което можете. Факторът на затопляне на канела помага за намаляване на крампите и регулиране на нивото на инсулина. Можете да смесвате канела на прах в мляко и напитки или просто да направите канела чай или да добавите на вашия тост и други подобни.

14. Грозде:

грозде

Това е най-добрият плод сред домашните лекарства за нередовни периоди и можете да направите суровото грозде част от редовната си диета. Уверете се, че не консумирате повече грозде, тъй като те също могат да доведат до свободно движение. Гроздовете помагат при регулирането на периодичния поток и нивото за всеки. Гроздето може да реши нередовните ви периоди при жени и тийнейджърки.

15. Шафроново лечение за нередовни периоди:

шафран

Малко скъпо, но много добро за шафран за третиране на нередовни периоди е истински добър начин за лечение на всичко, свързано с периоди. Смесете около една чаена лъжичка шафран с половин чаша вода и започнете да го варете. Сега го оставете да кипне, докато сместа намалее до около супена лъжица. Сега разделете това на три порции и консумирайте всеки ден.

16. Горчив Тик:

горчив Gourd

Хората, които страдат от диабет, имат големи шансове също да страдат от нередовни периоди, тъй като нивото на инсулин и балансът от това с кръвта са много необходими. Горният тиквен сок трябва да се консумира 1- 2 пъти на ден, за да се уверите, че вашите периоди стават редовни и също така поддържа нивата на инсулина.

17. Мътеница и репички семена:

мътеница

Много добро лекарство за нередовни периоди, за това трябва да вземете доста количество репички и да ги смилате на фин прах. Сега вземете две пълни лъжички от този прах от ряпа и след това го разбъркайте с чаша мътеница и го консумирайте всеки ден в продължение на поне три месеца. Сигурен сте, че ще получите някакво подобрение от това.

18. Ябълков оцет:

ябълка Cider vinegar

Магическата съставка е много полезна, тъй като помага много в регулирането на нивата на инсулина на женското тяло и на свой ред регулира периодите. Трябва да вземете около 1-2 супени лъжици оцет от ябълково вино в чаша вода всеки ден преди хранене и след това да го вземете веднъж на ден. Вкусът е много лош, но ще трябва да свикнете с това.

19. Витамин С помага за нередовните периоди:

витамин C

Всеки плод, включително лимони, портокали, киви, ябълки и гуава, които съдържат високи нива на витамин С, трябва да се консумират в добри количества, ако имате проблем със закъснения. Те подобряват нивото на естроген в организма и също така изграждат маточна облицовка, която от своя страна помага периодите да се извършват навреме.

20. Asafoetida Решаване на нередовни периоди Проблем:

Asafoetida

Това е много силна съставка, която помага много в регулирането на нередовните периоди. Трябва да вземете малко прах от асфофеида и след това да го запържете в ghee. Сега добавете това към козе мляко и след това добавете малко мед към тази смес. Сега го правете най-малко два пъти на ден за пълно излекуване на проблема.

21. Banyan Tree:

посредник Tree

Не се притеснявайте, тъй като няма да се наложи да се прибера вкъщи на цялото дърво, но за това лекарство се нуждаете от доста бананови корени. Трябва да вземете корени и след това да кипнете в малко вода и сега да я опънете и към тази смес трябва да смесите малко мляко и след това да го пиете най-малко веднъж на ден.

22. Монета и мед:

мента and Honey

Вземете малко количество ментов прах, което разбира се е направено със сухи листа от мента и сега се смесва с лъжица, пълна с мед. Направете хубава смес от това и го правете всяка сутрин в празен стомах. И двете съставки помагат много в регулирането на проблема с нередовните периоди.

23. Бамбуково лечение за нередовни периоди:

бамбук

Вземете някои бамбукови листа и сега правете малки парченца от листа. Сега просто смесете тези парчета с малко вода и започнете да го варете наистина добре. Сега отпуснете пламъка и свалете съда и го оставете да слезе до стайна температура. Сега трябва да натискате сместа и да пиете най-малко чаша от това всеки ден, докато не видите добър резултат.

24. Календула:

невен

Те също са известни като градински невен и можете просто да ги използвате за лечение на нередовни периоди. За това трябва да вземете някои сушени цъфтящи цветни листенца и сега ги добавете към много топла вода и ги оставяйте така, за да влязат. Сега можете да пиете чая като всеки друг билков чай. Ще трябва да продължите това всеки ден за най-добро лечение за нередовни периоди при тийнейджърките.

25. Базил листа:

босилек Leaves

Вземете шепа свещени листа босилек, след което изтеглете сок от всички тях и оставете в малка купа. Сега към този сок добавете малко мед и поръсете малко черен пипер. Това е топло решение и след това трябва да консумирате това всеки ден, за да се отървете от периодичните болки, а също и от нередовните периоди.

Leave A Comment

45 − = 43