25 Физически дома средства за отдих Стилове в живота

Лошият дъх е не само знак за нездравословни устни практики, но и проблем, който ви затруднява в общественото и ниско ниво на доверие. Лошият дъх може да не е сериозно здравословно състояние, но е един от признаците, че устата не е чиста, както трябва. Това също така прави човек осъзнат колко е важно да имаш свеж дъх, докато се хващаш за хората и оставаш на обществено място. След като разберете значението, следващото е да работите с методи, които действително могат да ви помогнат при лечението на лошия дъх.

У дома remedies for bad breath

Най-добре е да се придържате към някои прости лекарства за лечение на лош дъх. Това ръководство ще ви покаже как да се отървете от лошия дъх, като използвате вътрешни средства за защита и всичко, което трябва да направите, е да ги следвате с дължимата грижа.

Най-добрите природни средства за вътрешна защита за проблема с лош дъх:

1. Имайте зелен чай:

25 Физически дома средства за отдих Стилове в живота

Антибактериалните свойства на зеления чай и високите нива на антиоксиданти спомагат за изчерпване на токсините и бактериите в устата, които обикновено се натрупват и причиняват лош дъх. Чаша или две зелен чай след хранене се препоръчва като обикновен домашен лек за лош дъх.

Виж повече: Как да избягвате хъркането вътрешни средства за защита

2. Пийте много вода:

25 Физически дома средства за отдих Стилове в живота

Водата отново е една от течностите, която помага при почистването на бактериите и натрупаните хранителни остатъци в устата, които образуват плака и причиняват лош дъх. Доброто количество вода помага при лечението на лош дъх. Предлага се да пиете 10-12 чаши обикновена и филтрирана вода всеки ден. Това е един от най-простите и най-достъпни начини за постигане на целите.

3. Семена от копър за лош дъх:

25 Физически дома средства за отдих Стилове в живота

Дъвченето на някои семена на копър е добро и лесно средство за домашно лечение за лош дъх незабавно. Определянето им след всяко хранене помага и за предотвратяване на проблемите, които обикновено срещате, след като имате храни със силна миризма. Семената на копър също подпомагат храносмилането като допълнителна полза.

Виж повече: Болки в гърба обратно в домашни условия

4. Ябълков оцет:

25 Физически дома средства за отдих Стилове в живота

Смесете ябълков оцет в топла вода и го охладете малко. Това трябва да се използва за изплакване на устата и е перфектен уред за измиване на устата за лечение на лош дъх. Също така помага при умъртвяването на микробите в устата.

5. Използване на масло от чаено дърво:

чай tree oil

Антибактериалните свойства на масло от чаено дърво помагат при лечението на лошия дъх по много начини. Може да се използва паста за зъби с масло от чаено дърво или няколко капки масло от чаено дърво може да се добави към четката за зъби с паста. Човек може да вземе малко чаено дърво масло, лимон и мента масло в чаша топла вода и изплакнете устата, за да лекува лош дъх.

Виж повече: Начало средства за главоболие

6. Гаргара със солена вода:

25 Физически дома средства за отдих Стилове в живота

Солната вода спомага за убиването на бактериите в устата, както и за лечението на инфекции. Чаша топла вода с малко сол е перфектна, когато става дума за лечение на лош дъх. Използвайте го два пъти на ден, за да изплакнете устата добре. Това със сигурност ще даде желаните резултати.

7. Сминдух:

25 Физически дома средства за отдих Стилове в живота

Чаша от билков чай, направен от семена от сминдух, е идеалното домашно лечение за лош дъх. Също така е известно, че е добре за дихателния тракт и миризмата на тялото. Добавете шепа семена от сминдух във водата и я загрейте. Сега го охладете малко и го отпийте, за да запазите лошия си дъх.

8. Магданоз листа за лош дъх:

Магданоз Leaves

Дъвченето на някои магданозни листа е един от най-простите начини, а също и съвсем естествен, когато става въпрос за лечение на лош дъх. Изпробвайте, за да видите ефективността на върха. магданозът е един от най-простите и най-добрите вътрешни средства за лош дъх и който е много лесен за проследяване.

9. Дъвчете кардамон за лош дъх:

25 Физически дома средства за отдих Стилове в живота

Силният аромат и аромат на кардамона е перфектното съвпадение, когато се отнася до лекарства против лош дъх. Дъвченето на парче кардамон е всичко, което трябва да направите за тази цел.

10. Цитрусови плодове:

цитрусов fruits

Цитрусовите плодове са с киселинна природа и са прав източник на витамин С. Това е преди всичко причината, поради която цитрусовите плодове могат да работят като отлично измиване в устата. Киселините и антиоксидантите, които се съдържат в организма, незабавно измиват бактериите и предотвратяват по-нататъшното им изграждане. Чумата и други зъбни проблеми се задържат навсякъде, както и лош дъх.

11. Връзка:

сурова коприна Teeth

Една от мощните вътрешни средства за лош дъх включва цялостна перфорация на зъбите всяка сутрин или нощ, която ще работи върху вътрешните пролуки между зъбите и ще принуди акумулиращата се храна, която се залепва между тях и ще причини производството на бактерии. Дискненето на зъби ще премахне шансовете за натрупване на храна и ще ви помогне да запазите свеж дъх и здравословна уста. Това просто средство за отстраняване на лошия дъх.

12. Сода за печене:

печене soda

Тук има още един красив лош дъх начало лекарство, където печене прах действа като добра вода за уста, когато подходящо се смесват с еднакви количества вода. Направете решение на това и гаргарайте устата си с това. Сокът за хляб съдържа в себе си бактерии, които убиват свойствата, които запазват източниците на лош дъх в залива.

13. Целина за лош дъх:

целина leafs

Билки като целина съдържа определен вкус към тях, който, когато е включен в диетата ви, може да ви помогне да запазите лошите вдишвания на храна под контрол. Често вашият прием на храна, като чесън или лук, добавя към лошия дъх и използването на билки като целина или мащерка може да намали лошия дъх, причинен от лука и такива.

14. Apple:

ябълка 3

Ябълките са богати на влакна и естествените ензими - имот, който е много необходим за борбата с дишането на лука. Прилепването към сурова храна или плодове може да ви помогне да поддържате дишането си свеж, тъй като естествените ензими убиват бактериите, произвеждащи лош дъх. Човек дори може да избере ябълкови сокове в движение, докато е натоварен.

15. Канела:

канела sticks

Канела, подобно на кардамон, е добре известно подправка и може да се използва специално за ароматната му миризма. Канела в ежедневието не само може да създаде хубав вкус във вашите вкусови пъпки, но също така може да ви помогне да се борите с упорития лош дъх, който е причината за доста неудобни моменти.

16. Листа от розмарин:

розмарин leaves

Естествените лекарства за лош дъх винаги са били свързани с консумацията на билки, която не само добавя вкус към ежедневните Ви ястия, но също така позволява лош дъх да се ограничи. Розмаринът може да се използва в съдовете или просто да се използва под формата на чай в изсушена форма.

17. Изчистване на езика:

език

Трябва да се чудите как да премахнете лошия дъх, като използвате почистващ препарат за език. Езикът ви акумулира слюнка, мръсотия от устата ви, а също остатъците от вкуса на храната и в края на деня натрупването може ясно да се види под формата на бял слой, разпространен отпред. Това е основен източник на производство на бактерии, което води до лош дъх. Преди да удряте леглото всяка нощ, затова не забравяйте да почистите езика си правилно.

18. Хранителни навици:

Лук

Вашият хранителен навик има много общо с това, как дъхът ви мирише. Това не се ограничава само до основния лук и чесъна, но също така може да бъде обвинявано в над консумацията на млечни продукти като сирене и масло. Същото важи и за кафе. Всички тези продукти съдържат определено тяло, което помага на бактериите, които се задържат в устата и по-късно причиняват лош дъх.

19. Карамфил за лош дъх:

карамфил

Карамфилът е известен със своите антимикробни качества, които правят чудеса на проблемите на зъбите, като болка от дъвка или болки в зъбната кухина. Карамфилите, смачкани и смесени в храната, могат да бъдат добър източник на прием, който убива микробите и лошия дъх, причиняващ бактерии, като същевременно ви осигурява усещане за охлаждане.

20. Четка преди легло:

четка properly

Преди да удряте леглото всяка вечер, уверете се, че устата ви е чиста от натрупаната храна и бактериите, които разрушават зъбната хигиена на устата ви. Добрата четка, особено с флуоридната паста за зъби, може да ви помогне да елиминирате микробите и бактериите и да изчистите вътрешността на устата си, като премахнете лошия дъх.

21. Кисело мляко За лош дъх:

кисело мляко

Свежият кисело мляко също е добър начин да облекчите устата си с лош дъх. Това е особено полезно, ако можете да добавите смес от смесени плодове към сместа, която също е богат източник на антиоксидант. Използвайте го като пустиня след тежко хранене, за да намалите дишането. Киселото мляко е един от най-добрите естествени средства за защита от лош дъх.

22. Паста за яйца:

Фъстъчено масло

Ядките са добър източник на протеини и витамини в тялото ви, а освен че се грижат за тялото ви, ядките имат сладък здрав вкус, който ще ви помогне да запазите оралната си хигиена на място. Човек може или да се появи в ядките точно така, или просто да добави разнообразие от ядки в миксера и да направи паста от тях.

23. Проблем със зъбни протези:

зъби old dentures

Често спите със зъбната протеза покрива твърде добре устата си, създавайки уморена ситуация в устата си. Липсата на въздух в устата също допринася за това и скоро се събуждате с ужасно дъх. Ето защо винаги трябва да изваждате протезите и да ги почиствате редовно, преди да ги накиснете във водата за през нощта.

24. Монета:

мента leaves for obesity

Подобно на другите билки, листата от мента също са добър източник на свеж дъх, който не само охлажда вътрешността на устата ви, но също така ви позволява да дишате и да останете свежи. Или сок от листата мента, или просто ги добавете към ежедневната си храна. Повечето индийски хора следват това домашно лекарство за премахване на лошия дъх.

25. Дръжте очите на храносмилането:

храносмилане

Храносмилането също играе важна роля, когато се появи лош дъх. Неправилното храносмилане причинява повече бактерии и зародиши във вашата система, които преди всичко могат да бъдат свързани с лош дъх.

Събуждайки се рано сутринта, вашите сетива се оживяват, докато подготвяте нов ден. обаче, внезапният дъх винаги ви е оставил донякъде нещастен, когато отивате за вашия ден. вместо да се налага да носите с лош дъх, защо просто не се опитайте да го премахнете, като използвате домашни средства за защита. Те са икономически ефективни и органични и ще ви помогнат да изчистите устата си от ужасното дишане.

Изображения Източник: Shutterstock

Leave A Comment

56 − 52 =