20 Уникални италиански имена на бебета и значения

Езикът на любовта и романтиката е италиански, италианските имена на момчетата имат хипнотично качество и имат латински корени.

Италиански Baby Boy Names

Красиви италиански имена за момчета:

Ето един от най-добрите 20 най-новите и модерни италиански момченце имена:

1. Леонардо:

Име, което резонира в света на изкуството и развлеченията. Леонардо да Винчи даде името на дълбочина и характер. Името открива допълнителна слава с актьора и сърцето, Леонардо Ди Каприо. Скъсен за Лео, това означава лъв. Нека момчето ви да бъде силно и майстор на изкуството, като му даде това класическо, италианско име.

2. Лука:

Такова сладко звучащо име. Перфектен за подскачащи, момченце. Лука е друга форма на името Лукас. Лука означава, че който носи светлина. Дете с това име излъчва и носи светлина в живота на онези, които го обичат.

3. Данте:

Силно звучене, мъжко име. Името е скандално, заради Данте Алигие, средновековния италиански поет и неговата Божествена комедия. Името всъщност означава "Трайно". Непоколебимо име, което може да помогне за изграждането на силен ум и характер, определено дете, малко вероятно да се откаже лесно.

4. Enzo:

Скъсена версия на Винченцо или Лоренцо, името има своя произход в Италия и Испания. И в двете култури това означава владетел на домакинството. Победител или завоевател. Традиционно, подходящо име за човек от къщата. Сега името на едно момче, което ще бъде велик влиятел, спечели сърцата и успешен успех.

5. Антонио:

Латинските корени, испанското и италианското значение на Антонио е безценно и безценно. Излишно е да казвам, че всяко бебе е безценно за всеки родител. Едно момченце, дадено с това име, ще стане по-безопасно, знаейки, че е безценен за родителите си и ще бъде обичан и се грижи за повече от всяко скъпоценно бижу.

6. Джовани:

Класическо и традиционно италианско име, Джовани означава, че Бог е милостив или милостив благоволение от Бога. С италианците, които са дълбоко религиозни, можем да разберем, че такова име ще има голямо благоговение и едно дете с това име ще се счита за огромно благословение от Бога.

7. Марко:

Популярно италианско име, Марко често се свързва с известния италиански пътешественик Марко Поло. Името означава Военни или Боже на Марс. Името на малкия херувим Марко иска за силен и храбри млад мъж, който ще се изправи срещу правата си и ще се бори за своя народ.

8. Alessandro:

Това име е вариация на Александра и може да бъде проследена от историята до Александра Велики. И двете значения на гръцки и италиански посочват Защитника / помощник на човечеството. Името плъзга езика музикално и предлага едно момче на име Алесандро да бъде любезно и склонно към природата и да помага на хората.

9. Адриано:

Значението на това име е свързано с Адриатическо море. Вашият пакет от радост може да бъде водно бебе и да вземе до басейна веднага. Някои деца получават толкова много радост, която се пръска във водата и може да бъде спокоен и хармоничен, точно като морето.

10. Nicolo:

Често се съкращава на Нико, това име е очарователно и идеално за малко бебе. Дори ако детето ви не е наред, ще бъде трудно да го порицаете с такова име. Николо означава Победа или завоевател на народа. С такова име, той със сигурност ще победи много сърца и ще победи в усилията си.

11. Рикардо:

Италиански произход, Рикардо е класическо име, което означава силен и мощен владетел. Малко момче, което дава такова име, може да израсне, за да има силен ум и интелект и да управлява собствената си компания, ако не и по-нагоре.

12. Matteo:

Много популярно име в Италия, Matteo означава дар от Бога и това може да обясни своята популярност. Един очарователен херувим с това име определено би бил ценен подарък и може би спокойно и разумно дете.

Вижте още: италиански бебе имена и значения

13. Carlo:

Това име идва от Италия и означава мъжествен. Името е идеално за едно малко момче да се превърне в силен и физически здрав и здрав човек, който поема отговорност и взема решения.

14. Джани:

Популярно италианско име на мъж. Джани означава, че Бог е благодарен. Бебе момче с това име естествено би било щедър подарък и се надяваме винаги да бъде една любезна душа, която помага на хората

15. Angelo:

Това може да е италианско име или фамилия. Знаейки, че ангел или вестител на Бога, малко момче с името Анджело ще бъде перфектен малък глупав херувим и може би от любезен и полезен характер.

16. Rocco:

Rocco е силно звучащо име, идеално за растящо малко момче. Не толкова често, колкото и преди, значението от италиански произход всъщност означава почивка. Така че с късмет, дайте име на момченцето Rocco и той се надяваме да бъде спокойно дете и да спи през нощта.

Вижте още: Имена на италианските бебешки момичета

17. Santino:

Италианско име, което означава малко светец. Такова перфектно име за едно очарователно момченце. Сантино ще бъде идеално име за малка с херувимски черти и послушна личност, може би с очи в очите му.

18. Luciano:

Това име произлиза от португалски, испански и италиански, въпреки че е по-често срещано в Италия. Най-известният Лучиано от последните години е оперативният тенор Лучано Павароти. Името означава светлина. Обадете се на вашето бебе момче Лучано и го гледайте как той блести и светва в стаята, докато влиза.

19. Салваторе:

Това е името на известния сюрреалист художник Салвадор Дали, макар и малко по-различно. Имената са производни на италиански и испански. Това означава спасител. Вашето малко момче, наречено Салваторе, може да има голям талант в художествената сфера и може да бъде склонен да помага на други в трудни ситуации.

Вижте още: Сикх бебе момче имена

20. Gino:

Докато Gino е от италиански произход, той също има древногръцки корени. Той се използва и като кратка форма на Луинино или Еугино. Името означава добре родено или някога живеещо. Джино звучи класически италиански и с това име вашият подскачащ пакет ще се надяваме да има дълъг и проспериращ живот.

Много италиански имена на момченца се избират с покровителите на светиите, може би защото те искат детето да бъде благословен. Традиционните семейни ценности са важни за италианците, така че имената на баби и дядовци и родители се пренасят в следващото поколение.

Leave A Comment

54 − = 46