20 различни типове танцови стилове със снимки | Стилове в живота

Танцът е едно изкуство, което всеки оценява. Има много танцови форми, които човек може да научи. Танцовите форми се различават от една страна в друга, от една държава до друга и дори от една религия в друга. Танцът е най-добрият начин да излекувате тъгата си и понякога дори се превръща в най-добрия приятел на човек. Танцовите форми се отличават дори на базата на дрехи, обувки и музика.

Видове of Dances

Видове танци в света с картинки и имена:

Вижте списъка, даден по-долу, който ще ви помогне да познаете топ 20 различни типове танци, преобладаващи в Индия, както и в света. Този списък с имената на танцовите стилове ще ви помогне да изберете любимите си.

1. Балет:

Видове Of Modern Dance Ballet dance

Балетът се нарича гръбнакът на различни типове танцови форми. Това е интересна форма на танц. Лицето, което изпълнява балет, изглежда много елегантно във всички пози. Техниките за правене на балет, където се развиват преди много години. За да станете перфектен балерин, трябва да сте силно дисциплинирани и обучени и да имате качества на отдаденост и упорита работа. Необходимо е правилното посвещение да се плъзга без усилия през сцената. Едно нещо, което всички балетни танцьори имат, е любовта към красотата, благодатта и ученика. Този вид танцов стил може да бъде научен от мъжа и жената.

2. Bharatnatyam:

Видове of Indian Dance Bharathanatyam

Bharatnatyam е индийска класическа танцова форма, произхождаща от Индия. Тази танцова форма се забелязва за първи път в храмовете на Тамил Наду, една от щатите на Индия. Това е танцова форма, практикувана от мъже и жени. Известно е заради нежността на изящните изрази и притежания и красота на танцовите стъпки. Танцьорите носят глезени, докато изпълняват, което се състои от множество медни камбани. Танцьорите трябва да превъзхождат изкуството на перфектно звънене на камбани в глезените и трябва да имат и подходящ контрол над него. Bharatnatyam е един от най-известните видове танци в Индия.

3. Катак:

списък of Classical Dances Kathak

В типовете индийски танци, Катак е този, който произхожда от северната индийска земя. Сред многото танцови листа, Kathak е една красива форма на изкуството. Номадските бардове от древна Северна Индия са известни, че полагат основите на тази танцова форма. Те бяха известни като разказвач или катакари. Изпълнителите обикновено носят известния костюм на Lehenga Choli, докато танцуват. Дори медните камбани, използвани в Bharatnatyam, се използват в тази танцова форма.

4. Break Dance:

Видове of Western Dance Break Dance

Break dance, известен също като уличен танц, е създаден от младежи от Пуерто Рика и афро-американци. Тази танцова форма се състои от четири основни движения - движения на мощта, отдолу, върха и замръзване. Това е съвременен танц, който включва абстрактни стъпки на тялото, които могат или не могат да предадат нищо. Обикновено се практикува от младежите.

5. Лъвски танц:

списък of Dances Lion Dance

Лъвският танц е традиционната танцова форма на китайската култура. В тази форма на танц, изпълнителите носят лъвски костюми и имитират движенията и стила на лъва. Този тип танц е невероятно да се погледне и е напълно различен от друг вид танц, защото обикновено не можете да видите лицето зад костюма в тази форма.

6. Натиснете Dance:

Видове of Modern Dance Tap Dance

В тази танцова форма се налага да удряте обувките на дървения под. Обувките са изработени от метална подметка на петата и петите, улесняващи подслушването. Двамата добре известни типове танцуващи танци са от рода на Бродуей и ритмик. Натискането на танци се осъществява и в стил "Капела", в който изпълнителите трябва да изпълняват музика, създадена от подслушване.

Виж повече: Видове танцови обувки

7. Kabuki:

списък Of Dances Kabuki

Класическата японска танцова драма е известна като кабуки. Това е известно със своята стилизация на представянето и сложния и изключително сложен грим, носен от изпълнителите. Kabuki включва много практики и боравене с костюма заедно с танцовите стъпки, които се нуждаят от преживяване. Това беше едно от основните театрални представления в Япония за около четири века.

8. Салса:

двойка Dance Types Salsa Dance

Ще дойде и в други типове западен танц, който почти всеки знае и се изпълнява по целия свят. Салса е създадена в Ню Йорк поради силните влияния на Латинска Америка. Оръжието се използва от водещите танцьори, за да общуват с последователите. При тези типове танци главните експресивни движения се извършват от долната част на тялото, която е бедрата, тялото и краката.

Горната част на тялото остава на нивото си. Салса може да се изпълни в различни стилове, които могат да бъдат идентифицирани въз основа на модели на крака, завои и фигури, въз основа на времето, ролите на тялото, влиянието на танците, отношението и начина, по който партньорите се държат взаимно, докато танцуват.

9. Валс:

двойка Dance Types Waltz

Двойката на балната зала, изпълнена в затворени позиции, е известна като "Валц". Тази танцова форма е произлязла в страната на Англия през 1816 г. Няколко викториански романа имат споменаването и перфектното описание на тази танцова форма. Докато танцува, човекът трябва да закопчава ръцете си около кръста на женския партньор. Този тип съвременни танци изисква изпълнителите да изпълняват деликатни и плавни движения и да танцуват, за да забавят мелодичната музика.

10. Танцуване на корема:

Видове of Modern Dance Belly

Една от уникалните форми на танцуване е танцът на корема и той попада под типовете съвременни танци. Характеризира се с остри и свиващи движения на корема и бедрата. Тази танцова форма има различни видове танцови движения в зависимост от региона и страната, в която се провежда. Движенията на бедрата и торса комуникират максимално. Шакира, известната латиноамериканска суперзвезда, е тази, която популяризира тази форма през 2000-те.

Виж повече: Zumba танц за отслабване

11. Swing:

Видове of Dodern Dance Swing

Swing, както звучи името, е много интересна танцова форма. Това е група от танци, разработени с люлеещ се стил, който е танцувал към мелодиите на джаз музиката през 1920 - 1950 година. Swing е очевидна дума за различни танци като Jitterbugs, Boogie Woogie и Lindy хмел. Този вид танцова форма е забавна и изпълнителите носят стилни рокли, но много удобни.

12. Антерен танц:

списък of Dances Aerial Dance

Въздушният танц бавно се превръща в много известен в наши дни. Тази танцова форма не е лесна за изпълнение и изисква подходящо обучение. Първоначално се провежда в САЩ през 70-те години на миналия век. Името ясно показва, че в тази форма изпълнителят се изисква да изпълнява във въздуха. Танцьорът виси от всяко устройство, което е прикрепено към тавана и изпълнява стъпки в средата на въздуха. Тя осигурява много пространство за разработване на нова идея и танцови движения.

13. Танго:

Видове of Modern Dance Tango

Това е партньорски танц, създаден по протежението на река Плейт през 1890 г., партньорите в тангото следват гърдите си на гръдния кош с отворена прегръдка или затворена прегръдка с постоянно докосване от областта на бедрата. Танго е вид танц за бална зала и започва в пристанището на работническата класа в Уругвай, Аржентина и Рио де ла Плата.

14. Фанданго:

Видове of Dances in the World Fandango

Фанданго е основният танц на Португалия. Това включва пеене и танци. Танцьорите докосват краката си и бързо запазват позициите си. Тази танцова форма е придружена от кастанети, китари и дори понякога ръчно пляскане.

15. Cancan:

списък of Dances Cancan

Канкан е много висок енергиен и физически изискващ хан зала. Обикновено се извършва от жени в хор, носещи красиви костюми, които са дълги поли с черни чорапи. Основната особеност на тази форма е вдигането на дългата висока яка, придружена от висок ритник.

16. Латино танц:

Видове of Modern Dance Latin Dance

Латинският танц включва двама партньори и прилича на танц за балната зала. Тя произхожда от Латинска Америка. Социалният латински танц в международния танц включва ромба, самба и т.н. Историята на латинския танц датира от петнадесети век, когато местните танци за първи път са записани от европейците. Тяхната танцова форма е дълбоко вкоренена в историята и е задължителна за гледане на забавление.

17. Ирански танц:

списък of Dances Iranian Dance

Персийският танц или е известен също като ирански танц се отнася до типа танцова форма, коренна за Иран. Жанрските танци в Иран обикновено варират в зависимост от района, културата и езика на местното население. Те също така варират от сложни реконструкции на изискани дворни танци до енергични народни танци. Танцовият стил е ритмичен и приятен за гледане.

18. Азербайджански танц:

списък Of Dances Azerbaijani Dance

Има редица Азербайджански танци, които се практикуват и използват от азербайджанския Азербайджански народ и азербайджанските иранци. Танцът им е ангажиран и те се различават от другите танци и е известен със своята бърза темп. Те се забавляват да гледат и са национален интерес.

19. Диско танц:

списък of Dances Disco Dance

Диско танцът е вид танцов стил, който е музикален стил, датиращ от началото на 70-те години на миналия век. Започва от американската градска нощна сцена, където е била ограничена само за домашни партита. Оттам нататък започна да прави редовни масови изяви и набира популярност. Неговата популярност е постигната някъде през средата на 70-те години до началото на 80-те години.

20. Фолклорен танц:

списък of Dances Folk Dance

Фолклорният танц е типична форма на танц, която обикновено се провежда широко в селските райони. Разказва за фолклора или селото. Това е традиционен тип танц, отнасящ се до един набор от хора или общности. Костюмите са интересни и обикновено изобразяват традиционната рокля на общността.

Виж повече: Списък на танцовите упражнения

Танцът като средство за изразяване придоби популярност все повече. Многото традиционни танцови форми обикновено представляват тяхното положение и са съсредоточени върху популярните теми на времето. Включените костюми, стъпките на танца, са важни аспекти при предаването и предаването на послание на публиката. Списъкът на танците е изкуство сам по себе си, но е важно средство за комуникация.

Изображения Източник: 9.

Leave A Comment

55 + = 58