20 красиви туристически места за посещение в Хонг Конг

Хонг Конг е млад град и дава на посетителите невероятна атмосфера. Има добре развити сгради, бърз начин на живот, увеселителни паркове, места за отдих, а туристите идват тук и се радват на най-пълно удоволствие. Природната природа, бизнес културата и специалната административна част на Китай, е световноизвестният метрополис.

турист Places To Visit In Hong Kong

През годините Хонг Конг се превърна в един от най-декоративните градове в света. Той се смята за Вегас на изток и има безброй много неща за вършене и места за разглеждане. Наследството не липсва в този велик град заедно с удивителен нощен живот, ако това по-добре плава лодката ви. Има много неща, които трябва да направите, когато посещавате Хонг Конг и не много хора са имали възможността да видят и да посетят всички места на картата, за да ви улеснят по-долу, са някои от най-добрите места за посещение, когато посещавате Хонг Конг Конг. Това ръководство ще ви помогне да стесните маршрута си, за да получите точното усещане за този красив град,.

Прекрасни туристически места в Хонконг за посещение:

Има няколко туристически дестинации в Хонг Конг с красиви места и атракции. Тук ние съдържаме 20 най-добри и прекрасни туристически места за посещение в Хонг Конг заедно с невероятни забележителности.

1. Ocean Park:

океански парк-Хонконг-туристически дестинации

Ocean Park се намира в южния край на остров Хонг Конг. Той е един от най-добрите тематични паркове и има аквариум в Югоизточна Азия. Те осигуряват най-доброто от морското образование. Тя обхваща площ от 170 дка и е един от най-големите океански паркове в света. Хората обичат да идват тук с техните семейства и приятели и са прекарали един забавен ден.

2. Виктория Бей:

Виктория-bay_hong-Конг туристически места

Виктория Бей е най-голямото пристанище в Китай и се нарежда на трето място в света. Той се намира между остров Хонг Конг и полуостров Коулун. Пристанището е заети с плавателни съдове, направо от историческия Star Ferries до круизни кораби, товарни кораби и дървени риболовни кораби през деня и нощта. Това е невероятно място за отдих и релаксация.

3. Дисниленд:

disneyland_hong-конг-туристически дестинации

Дисниленд в Хонг Конг се намира в остров Ланту. Курортът е задължителен, тъй като има специални атракции и усещане за китайска култура. Посещението на това място не само ще ви преведе през магическо преживяване, но и ще намерите златото минало и планираното бъдеще. Придружени от Мики Маус и други приятели на Дисни, вие обикаляте невероятно място и най-добре се наслаждавате на вашите деца.

4. Връх Виктория:

Виктория-peak_hong-Конг туристически места

Виктория връх е най-доброто място, от където можете да получите най-доброто от светлините на ориенталски перла. Peak Tower има известна архитектура, подобна на wok, която стои на изхода на Peak Tram. Има "Odditorium", вълнуващият Симулатор за движение Peak Explorer, с тераси и ресторанти са доста забавно. Тук се намира музеят на восъка Мадам Тюсо. Той е нанесъл статуи на известни личности. Освен това, на северния хълм на връх има зоологическа и ботаническа градина, която също може да посетите.

5. Храм Уонг Тай Грейн:

Уонг-тай-грях temple_hong-Конг туристически места

Храмът Уонг Тай Грей е бил проектиран по древен китайски дворец, а целият интериор е богат на китайска култура. Това е най-известният храм в Хонг Конг. Фестивалите играят активна роля. Освен храма Уонг Тай Ган, други два известни храма в града са храмът Ман Мо и манастирът По Лин.

6. Сай Кунг:

сай-kung_hong-Конг туристически места

Сай Кунг е едно от най-красивите и привлекателни туристически места за посещение в Хонг Конг. Сай Кунг се намира в източните нови територии. Това място включва главния парк на страната и плажа в Хонг Конг. Разположен е далеч от шума и суетата на града, който ти дава тихо време и се гордее с невероятна природа. Морското пристанище има много ресторанти и можете да се отпуснете с плуване, наслаждавайки се на крайбрежната природа.

7. Абърдийн Харбър & Джъмбо кралство:

Абърдийн-пристанище-джъмбо-kingdom_hong-Конг туристически места

Пристанището в Абърдийн помага на хората да останат на риба. Има огромен контраст на модерния и традиционния начин на живот. Амбърдънският начин на живот може да бъде измислен, като посетите Jumbo Kingdom, мозъчна дъщеря на д-р Стенли Хо, световноизвестният плаващ ресторант Jumbo, построен през 1976 г. Той е украсен в стила на великолепния и изящен древен китайски имперски дворец.

8. Lan Kwai Fong:

LAN-Куай-fong_hong-Конг туристически места

Нощният живот на Lan Kwai Fong е невероятен, който се намира много близо до Хонг Конг. Той се върти около клубове, барове и ресторанти и хората обичат да се наслаждават на нощния живот. Необходимо е партийните животни да посещават тези ресторанти в западен стил, нощни клубове, добра храна и някои напитки. Страните се държат по улиците, а хората танцуват и се забавляват.

9. Стенли Марк и Мъри Хаус:

Стенли-маркет-и-Мъри house_hong-Конг туристически места

Пазарът на Стенли е един от най-известните пазари в южната част на остров Хонг Конг. Околната среда е доста спокойна, поради спокойната гледка към моретата. Можете да се пазарите и да получите най-добрите купува, за да се върнете у дома като символ на възпоминание. Ще намерите интересен набор от малки магазини, които продават копринени дрехи, спортни облекла, изкуство, китайски бижута и сувенири. Къща Мъри е място, където можете да се насладите на вкусна храна, която е близо до пазара.

10. Парк за влажните зони:

влажна зона-park_hong-Конг туристически места

Паркът за влажните зони е от диви животни, които включват птици, водни кончета, земноводни, бозайници, влечуги, пеперуди и риби. Хонг Конг Парк за влажни зони служи като екотуристическо съоръжение от световна класа, което насърчава зеления туризъм, образованието за защита на околната среда и опазването на влажните зони. Хората идват тук не само като обикновени туристи, но и да работят и да правят изследвания с помощта на този парк.

Виж повече:  Туристически места в Австралия

11. Площад "Голдън Баухиния":

златисто-Bauhinia-square_hong-Конг туристически места

От бившата британска колония в Китайската народна република, Хонг Конг беше върнат на един важен повод през 1997 г. След това се учреди специалният административен район Хонг Конг. По време на честването, централното китайско правителство представи позлатена статуя на баухиния в Хонг Конг. Статуята е поставена на площада до Конгресния и изложбен център в Хонконг. Това е причината, поради която е важна дестинация на туриста.

12. Симфония на светлините:

симфония-на-lights_hong-конг-туристически дестинации

Symphony of Lights осигурява "Най-голямото постоянно светлинно и звуково шоу в света", което е записано в световните рекорди на Гинес. Те се разшириха, за да включат повече от 40 сгради от двете страни на пристанище Виктория. Зрителите са зашеметени от незабравимото преживяване, което е смесено в музика и разказ, която отпразнува духа и разнообразието на Хонг Конг.

Виж повече:  Места за посещение в Малайзия

13. Птица градина:

птици garden_hong-Конг туристически места

Разположена на улица Yuen Po е красива градина за птици, която има над 70 сергии за птици и ви дава сортовете от видовете птици, които няма да намерите навсякъде в толкова голям брой. Има градина с дворове и монгати, които изглеждат много възхитителни.

14. Repulse Bay:

отблъсне-bay_hong-Конг туристически места

Репулс залив е едно от най-отличните туристически места, които да посетите в Хонг Конг. Името на залива идва от битката през 19 век, когато британската армия отблъсна атакуващите пирати. Днес, Repulse Bay е луксозен жилищен район, където плажовете имат невероятни вълни, които се плитат един над друг и са популярни сред местните жители и туристите.

Виж повече: Туристически места в Непал

15. Chi Lin Nunnery:

Chi Lin Nunnery_hong kong tourist places

Това е най-големият будистки комплекс, построен през 1930 г. и после изцяло възстановен с дърво. Мястото е оформено с лотус езера наоколо заедно с чаени растения, бугавилея и т.н. Chi Lin Nunnery е едно от най-популярните и красиви Хонконг туристически места, които да посетите за разглеждане на забележителности за вас и вашето семейство.

16. Nan Lian Garden:

Нан-Lian-garden_hong-Конг туристически места

Представените експонати представят тази градина заслужава да се видят. Вградена и около 2003 тази градина е изпълнена с екзотични растения от бонсай, каменни образувания, фонтани, езера и много други. Градината е истинска идентификация на Япония и е била построена първоначално, като се имат предвид дървесните структури на династията Тонг. Това наистина е място на Дзен, особено ако посещавате Хонг Конг с Вашия значителен друг. Това е едно от най-добрите нови туристически места в Хонг Конг.

17. Голям Буда:

голям buddha_hong-Конг туристически места

Големият Буда в Хонг Конг е икона, която трябва да се види за всеки турист. Можете да стигнете дотам, като вземете забавно каране на кола с кристален под или вземете автобуса от гарата Тонг Чунг. Пътят на върха е пълен с магазини, които предлагат най-добрите сувенири в града. Самият Буда е величествен паметник, който седи на върха на хълма в спокойно поведение, което ви позволява да станете свидетели на автентичността както на Китай, така и на Япония.

18. Остров Ланту:

Лантау-Island_hong kong tourist places

Близо до летището, това е чудесен уединен остров далеч от шума и суетата на Хонг Конг. Кабелната кабина в Лантау е най-важната туристическа атракция в района, но буйната зеленина и традиционното усещане на острова сами по себе си са индивидуална атракция. Опитайте се да резервирате предварително кабинковия лифт, за да прескочите опашките, които може да отнемат много дълго време, затруднявайки времето, което сте похарчили, особено когато бързате. Мястото е заобиколено от заведения за хранене и магазини и транспортът винаги е на разположение, правейки пътуването до остров Хонг Конг много лесно, когато се изисква. Има много места за разглеждане, но това е едно от най-добрите места за разглеждане в Хонг Конг.

19. Монгок:

mongkok_hong-конг-туристически дестинации

Единственият магазин за пазаруване в Хонконг за всички марки, които обичате на най-добрите цени. Това място е изпълнено с масив от магазини в сърцето на жилищната зона на Хонконг, което ви улеснява да практикувате вашите пазарни умения, за да получите ръцете си от най-добрите продукти, които всяка марка може да предложи. Това е едно от най-добрите туристически места в Хонг Конг, които да посетите, за да получите стоки на изгодна цена.

20. Мадам Тюсо:

Madame Tussauds-Хонг-Конг kong_hong-туристически дестинации

Точно като британския му колега Мадам Тюсо е място, изпълнено с много реалистични восъчни скулптури, които изобразяват китайски и японски герои, филмови звезди и т.н. Това е наистина много привлекателна туристическа атракция и има стотици хора, които се движат през всеки ден. Скулптурите са всички произведения на изкуството и точно изобразяват хората от стари и нови, което го прави едно от най-добрите места за посещение в Хонг Конг.

Тази статия говори за някои от най-добрите туристически места, които да посетите, когато пътувате до Хонг Конг, за да направите пътуването си по-запомнящо се преживяване. Хонг Конг е толкова широко разпространен остров, че преместването навсякъде може да е трудно, поради което винаги е по-добре да знаете кои са най-добрите места за посещение за вас

Leave A Comment

26 − = 25