17 различни видове дървесина в Индия и техните свойства и приложения

Видове дървесина: Дървесината е най-широко използваният материал. Докато всъщност можете да вземете всякакъв вид дърво, за да построите мебелите си, е необходимо да изберете подходящия за вашите нужди. Най-често срещаният продукт на гората е дървесината, използвана в дървообработващата промишленост. Отнема го година, за да се развие растение на дърво. Най-често срещаният вид, който се превръща в дърво, са ангйоспермите. Angiosperms са групата растения, които произвеждат цветя и затворени семена. Категориите растения, наречени gymnosperms, се наричат ​​дървета (тези, които произвеждат семена, които са открити като бор, смърч и др.). Дървесината, получена от ангиоспермите, се нарича твърда дървесина, докато тези, получени от гимнастичките, се наричат ​​мека дървесина.

17 различни видове дървесина в Индия и техните свойства и приложения

Защо дърво: Значението му

Чудили ли сте се защо наистина трябва да използвате дърво? Ето някои от причините.

а. Здрава: Повечето гори са здрави и са много дълго време. Твърдата дървесина обикновено е склонна да издържа на износване, което я прави надеждна.

б. Малка енергия: Производството заедно с разходите за обработка на дървесината използва много по-малко енергия в сравнение с другите материали, използвани за изграждане.

° С. Ефективно заместване: Дървото също се счита за ефективно заместване на други материали, които ще изискват голямо количество изкопаеми горива за тяхното производство.

Класификация на дървесината и имената им:

Твърдата дървесина идва от широколистните дървета, които имат широки листа. Те отнемат много време, за да растат и по този начин се знае, че произвеждат такова гъсто дърво. Те имат тъмна сянка и са по-скъпи от иглолистната дървесина. Твърдата дървесина е склонна да носи и разкъсва, като по този начин е с течение на дълго време.

Иглолистната дървесина идва от иглолистните дървета, чиито листа изглеждат като игла. Меките дървета обикновено са светли и обикновено са по-евтини.

Разгледайте различните видове дървесина и тяхното използване.

Един от широко използваните материали е дървото. Знаете ли, че много видове дърво имат голямо разнообразие от приложения? Това, от което се прави вашето легло, може да се различава от този на вашите гардероби. Разгледайте многото употреби и видове.

Дървета от твърда дървесина:

Дърветата от твърда дървесина са тези, чието дърво е от широколистни дървета. Те са здрави и издържат теста на времето. Дърветата от твърда дървесина се удостоверяват най-добре за тяхната силна трайност и здравина. Разгледайте някои от фините дървесни видове.

а. Oak:

Дъбът е твърда дървесина, от която северният червен дъб е най-скъпият. Тя принадлежи към групата на растенията от ангиосперма и е от Северното полукълбо, сред които Америка, Азия, Европа и Северна Африка. Дъбовите дървета имат дълбок кафяв и меден цвят. Определете вашето дъбово дърво, като просто търсите жълъди. Ако забележите жълъди, това със сигурност е дъбово дърво. Кората на дървото идва в малки, твърди и люспести парчета кора с листа, които са насочени копчета, които ще се простират от централната линия.

17 различни видове дървесина в Индия и техните свойства и приложения

Употреба: Той е бил използван като дървен материал от твърда дървесина в продължение на много години. Подовите настилки, домашните изделия, виновите бъчви са някои от предметите, изработени от дъбова дървесина или от дъбова дървесина.

б. Maple:

Ябълките принадлежат към категорията на ангиосперма и са от Азия. Те са около 128 варианта от него. Те растат на височина от 10-45 метра и са широколистни. Maples са най-често известни с цвета на есента на листата им. Те могат бързо да бъдат разбрани от противоположното им разположение на листата и цветя в края на зимата или началото на пролетта. Цветът им варира от бял до почти бял кремав цвят. Може да е доста трудно да се идентифицира кленово дърво, имайки предвид многобройните варианти. Въпреки това, той най-често се забелязва чрез листата си.

17 различни видове дървесина в Индия и техните свойства и приложения

Употреба: Кленовото дърво е това, което се използва като блок на месарите, шахти за басейни, алеи за боулинг алеи, а също и в крайниците на носа заради неговата скованост.

° С. Махагон:

Махагонът е направо нанесен с червеникавокафяв дървен материал. Той е местен в Америка и е твърда дървесина. Идентифицирането на махагона е малко лесно. Усетете дървото, за да разберете дали е мека или твърда. Махагонът е труден. Ъглите на дървото трябва да са меки. Ако не е така, то е по-верен. Зърното трябва да е дълго и също така добре. Най-добрият индикатор за махагон е тъмните фини линии към зърното. И накрая, наблюдавайте цвета. Ако е червеникаво-кафяво, това е махагон. Ако е млад, дървото е розово.

17 различни видове дървесина в Индия и техните свойства и приложения

Употреба: Махагонът се използва за производство на мебели, лодки, музикални инструменти и за облицовки. Те са най-известни със своята красота.

д. Чери:

Cherry е от Европа и западна Азия. Черешовото дърво е известно с червеникаво-кафявия си нюанс, който е красив. Цветята им са розови или бели и нямат мирис. Те цъфтят в началото на пролетта и се знае, че произвеждат бледозелени плодове. Ето как можете да ги идентифицирате. Те имат големи и лъскави листа, които се организират алтернативно на клоните на дървото. Докато листата на дъното на дървото са средно зелени, тези отгоре са бледожълти. Те имат здрава кора и стават по-меки към дървото. Някои черешови дървета естествено ще отлепят кората, показваща махагон. Това сигурно е вашето черешово дърво!

17 различни видове дървесина в Индия и техните свойства и приложения

Употреба: Най-добре се използва за производство на мебели и предмети за шкафове. Черната череша от дърво се използва за производство на вътрешни джанти, дръжки, дръжки и други научни инструменти.

д. Орех:

Ореховото дърво е привлекателно по две причини, една за орехите и другата за дървения материал. Техният дървен цвят е подходящ за производство на мебели, които варират от бледокафява до тъмна шоколадова кафява орехова дървесина попада под категорията твърда дървесина и са от региона на Западна Европа, наречена "Галия". Дървото произвежда хранителни и твърди ядки. Структурата на дървото е изключително трудна и лесно се идентифицира от шоколадовия си кафяв цвят, чиито зърна са много фини и прави. Те също така имат неправилни шарки с много вихри и криви.

17 различни видове дървесина в Индия и техните свойства и приложения

Употреба: Те се използват главно за изработка на фини мебели, копчета, кофи или други издълбани предмети.

е. Rosewood:

Rosewood е твърдо дърво и е роден в Индия. Дърветата от розово дърво са бързо развиващи се, които се считат и за Южен Иран. Дървото е специално и са обхванати от специални закони в Индия, за да ги защитят. Дървото на дървото е дълбок махагон, който е известен със своята мекота с възрастта. Зачервяването му намалява в зависимост от количеството слънце, което получава, което го прави още една подходяща дървесина за производство на мебели. Идентифицирането на розовата дървесина ще започне със силната миризма, което ще ви позволи да намерите лесно. Дървото е твърдо и здраво и тежи много тежки от около 53 до 75кг. Те са изключително издръжливи.

17 различни видове дървесина в Индия и техните свойства и приложения

Употреба: Използва се за изработка на мебели, дървени пръчици и други дървени предмети.

гр. Тиков:

Тик е друго твърдо дърво, което има малки бели ароматни цветя с големи листа хартия. Дървото има кожена миризма, която е прясно смляна. По този начин идентифицирането им е лесно. Той е роден в Южна и Южна Азия. Цветът на дървото е жълт на цвят и е известно, че потъмнява с възрастта с много твърда дървесна текстура.

17 различни видове дървесина в Индия и техните свойства и приложения

Употреба: Използва се предимно за производство на външни мебели и плавателни съдове за лодки, дъски за рязане, вътрешни настилки.

Дървета от мека дървесина:

Мека дървесина е друга класификация на дървесината, която предлага фин дървен материал за много цели. Те са продукт от иглолистни дървета и дървесината им не е толкова скъпа, колкото тези от дърво. Ето някои от най-добрите дървесни дървета от иглолистна дървесина, които се използват от дълго време.

а. Pine:

Боровият материал е малко по-гъвкав от другите дървесни видове, които са на разположение. Тяхната дълготрайност варира и може да продължи дълго, когато се построи добре с нея. Той е здрав, въпреки това, той може бързо да бъде надраскан и одраскан. Известно е, че се изкривява, когато е изложена на влажност или е излишна влага. Той расте в района на Северното полукълбо и е известно, че се противопоставя на свиване или подуване. Цветът на кората обикновено е бял или бледо жълт. Липсва типична фигура и е лека. По този начин тяхната идентификация е лесна.

17 различни видове дървесина в Индия и техните свойства и приложения

Употреба: Използва се предимно за мебели, рамки за прозорци и покриви. Смолата от някои борови дървета се използва като източник на терпентин.

б. Аш:

Бялата пепел се използва широко по търговски причини и се отглежда широко в източните щати. Дървото е твърдо и тежко. Идентифицирането на пепелта от дърво може да започне с търсенето на зърна, като този от дъб и варира от бял до светлокафяв цвят. Те имат преплетена фигура и могат да бъдат идентифицирани от видни бели точки, които лесно могат да бъдат забелязани.

17 различни видове дървесина в Индия и техните свойства и приложения

Употреба: Използва се за рамки, оси, чукове, дъбове и хокейни пръчки. Тя е сравнително по-скъпа от останалите иглолистни дървета.

° С. Hickory:

Хикори е роден в Източна САЩ. Има около 15-16 вида змиорка, от които 8-10 са търговски важни. Едно от най-трудните и най-тежки дървесни видове е дървото от хвори и варира в зависимост от цвета. Обикновено тя варира от червеникаво-кафяво, светло кафяво или бяло. Цветовият вариант е с ивица и дървото има груба текстура. Идентифицирайте дървесната дървесина чрез вертикалните си ръбове върху кора. Можете също да търсите орехи и листата им, които растат от отличителен стъбло.

17 различни видове дървесина в Индия и техните свойства и приложения

Употреба: дървесното дърво от злато беше използвано за производство на колела и спици на вагони, карета и каруци. Сега се използва за подови настилки, мебели и дръжки за инструменти.

д. Beech:

Букът е роден в Европа, Азия и Северна Америка. Бук има силно и здраво дърво, което има малки пори и прилича на дърво от кленово дърво. Дървесината е бледо кремав цвят и е сравнително евтина. За да ги идентифицирате, потърсете букови ядки, които са много малки и имат триъгълна форма. Цветът на листата обикновено е зелен през лятото и през зимата има жълти нюанси. Кората на дървото е гладка и леко пясъчна, когато е докосната.

17 различни видове дървесина в Индия и техните свойства и приложения

Употреба: Използва се за производство на по-крехки шперплат, подови настилки и други железопътни връзки. Използва се и като гориво, поради своята висока плътност и добра способност за запалване.

д. Birch:

Birch има голямо разнообразие от варианти. Жълтата бреза е дървото, което е важно за търговски цели и предпочита умерения климат. Той е роден в Северното полукълбо. Жълтата бреза е бледо жълто до бяло дърво с червеникавокафяво сърце. Бялата бреза обаче има бял цвят, подобно на кленовия. Тя е мека дървесина и идва от бреза. Определете бреза, като погледнете овалната си листова основа с назъбени ръбове. Бреза дърво е лесно достъпно и са по-евтини.

17 различни видове дървесина в Индия и техните свойства и приложения

Употреба: те се използват за производство на шперплат, каси, кутии и интериорни декоративни елементи. Брезата се използва за подови настилки и облицовки.

е. Cedar:

Кедърът е известен с отглеждането си в Съединените щати, Централна Америка и Южна Америка. Той има червено-кафяв цвят с леки ивици и красивите зърна на него. Можете лесно да идентифицирате кедър чрез аромат и репелентност на насекомите. Той е умерено скъп и е вид мека дървесина.

17 различни видове дървесина в Индия и техните свойства и приложения

Употреба: Използва се за изграждане на палуби, сандъци и шкафове.

гр. Redwood:

Redwood е местно население на Тихия океан и е известно, че расте с над 300 фута и продължава до 2500 години. Това е мека дървесина и се смята, че е устойчива на разпад и насекоми. Потърсете дълбоко червеникавокафяви маркери и пръстени за растеж, за да ги идентифицирате бързо. Тя е силна и много рядка и ценна.

17 различни видове дървесина в Индия и техните свойства и приложения

Употреба: те се използват главно за занаяти, външно обзавеждане. Дървесината е умерено твърда.

ч. Hemlock:

Hemlock е лек и има еднаква текстура навсякъде. Тя има по-малко съпротивление на гниене. Те са родени в Съединените щати. Дървесината е червеникавокафява, докато сап може би малко по-светъл цвят. Потърсете пръстени за растеж, за да ги идентифицирате. Има около 10 вида дървесно дърво и по този начин тяхното точно определяне може да бъде трудно. Потърсете изображението, както е показано по-долу.

17 различни видове дървесина в Индия и техните свойства и приложения

Употреба: Използва се за врати, дървен материал, ламперия, дъски и дъски.

аз. Fir:

следващият вид дърво е ела. Едър е известно, че работи лесно и дава добри довършителни работи. Те се намират в Северна и Централна Америка, Азия, Северна Африка и Европа. Те могат лесно да бъдат идентифицирани от друга иглолистна дървесина с помощта на иглените им листа и конусите им. Многото видове могат да бъдат идентифицирани чрез тяхното подреждане на листа и размера и формата на техните шишарки. Въпреки това, някои от ела дърво е известно, че пукнатина или усукване в зависимост от нивото на влага. Но най-трайното дърво ще бъде устойчиво на глина. Обикновено дървото е светлокафяв цвят, който има докосване на жълто и червено.

17 различни видове дървесина в Индия и техните свойства и приложения

Употреба: Те се използват за декоративни цели, пилинг и шперплат. Едрата Дъглас се използва за работа с мелници, подови настилки и производство на мебели и шкафове.

ч. Spruce:

смърчът е силен и твърд. Тя има много по-малко съпротивление срещу глина и е известно, че е леко. Дървесината е червеникаво-кафяво, докато беловината е жълта. Идентифицирайте смърч през правите зърна, които имат фина и донякъде средна текстура. Той е роден в Северна Америка.

17 различни видове дървесина в Индия и техните свойства и приложения

Употреба: Използва се за изработване на кошници, обща работа на машини и за мачти и подпори за самолети и каси.

Коя дървесина трябва да изберете за производство на мебели в Индия?

Можете да използвате всякакъв вид дърво, за да построите мебели, но това, което трябва да имате предвид е, че всеки един от тях обаче придава различна степен на топлина. Разгледайте това ръководство за избора на точното дърво за вашите нужди.

1. Тиково дърво: Тиковото дърво е умерено твърдо и е ценно. Въпреки това, той може лесно да се обработва и да е здрав срещу бели мравки и термити. Дървесината е издръжлива и устойчива на огън. Известно е също така да не се корозира желязото и се използва само за тежка работа. Тиковият дървен материал се счита за най-ценното дърво в цялата класификация на горите. Докато мебелите от тиково дърво биха могли да изгорят малко джоба ви, това продължава много дълго време. Той се среща често в Централна и Южна Индия.

2. Rose Wood: Следващият вид дървесина е розовото дърво, което е силно и здраво. Това отнема висок лак и изглежда красива при завършването му. Предлага се в големи размери и се използва за по-добро обзавеждане. Използва се и за производство на шкафове и други декоративни предмети. Rosewood се счита за много ценен. Той се среща често в Мадхя Прадеш, Карнатака, Керала и Ориса.

3. Sissoo Wood: Той е известен като tali. Дървото е много силно и издръжливо. Известно е да се поддържа формата му и лесно да се подправя. Често се смята за добро дърво за декоративни елементи. Sissoo дърво се използва при производството на фини мебели и шкафове. Сисоо дърво е често срещано в Утар Прадеш, Бенгал, Асам, Мисор, Махаращра и Ориса.

4. Сал Ууд: Сал дърво се намира в Керала, Карнатака, Мадхиапрадеш, Тамил Наду и Ориса. Той има близко зърно и е много здрав, съчетан с твърдост. Дървесината е уязвима се използва при изработването на висококачествени мебели, шкафове и други декоративни елементи. Известно е да поддържа добре своята форма и да трае много дълго време.

5. Pine Wood: Боровото дърво се среща често в Хималаите и другите планински вериги. Белият бор е мек, докато другият е много труден. Той е много тежък и зърнест грубо. Обаче, е известно да се разпада, когато е в контакт с почвата. Използва се за врати, рамки за прозорци. Белият бор се използва при вземането на мачове.

Изненадващо не е? Е, различните видове дървесина и тяхното използване са всъщност разнообразни. Така че, може да ви помогне да научите малко за класификацията на гората, преди да започнете да правите своя избор. Нашето ръководство е добър начин да започнете да разбирате много видове дървесина и какви са приложенията. Започнете с лов!

Leave A Comment

+ 34 = 38