16 седмици от бременността – симптоми и развитие на плода

16-та седмица от бременността е още една важна седмица на бременността в живота на жената. В тази конкретна седмица на бременността една жена изпитва огромно количество промени, които не се появяват преди. За разлика от 14-та и 15-та седмица на бременността, които също са страхотни седмици за развитието на бебето, 16-та седмица показва, че бебето не само узрява в развитието си, но също така нараства значително, показвайки темп на растеж от поне един инч седмица, така че до момента, когато бебето ви се роди, ще бъде силно здравословно и с размер, покриващ нормална височина от поне 6 инча.

16 weeks of pregnancy - 16 week fetus picture

Какво да мислим за тази седмица

Трудно е да повярвате, че сте в 16-та седмица на вашата щастлива бременност. От този месец нататък ще откриете, че вашето малко дете се движи в утробата ви. Освен това, можете да почувствате още по-чувствително усещане от новата им нарастваща коса и разширяването на сака. Тази седмица ще помислите за седмиците, през които сте преминали с такава експертиза. Освен това, вие също ще погледнете назад и ще се радвате на напредъка на вашето дете и на начина, по който всичко търси. Проверките и чакането на отчетите ще задържат и ума ви. Като цяло, вашата стъпка във втория триместър досега върви добре и може да очаквате по-добри времена.

Феталното развитие на бебето:

Тази седмица е важна за бебето в контекста на теглото на бебето. През тази седмица бебето започва да набира най-накрая тегло и натрупването на тегло не е лошо нещо, докато бебето не е с наднормено тегло. Теглото или фактът, че бебето започва да се създава, ще бъде неговият източник на хранене от този ден нататък. Тялото на вашето бебе сега започва да е много по-зависимо от себе си, поради което подпомага развитието, което е уникално за тази седмица.

Виж повече: 13 седмици Симптоми на бременността

Има значителни увеличения на развитието на бебето през тази седмица и някои от тези развития са доста уникални, някои от тях са-

Размер:

Вашето бебе на 16 седмици ще бъде почти 4 и половина дълга и ще тежи почти 4 унции. Това е двойно по-голямо в сравнение с 4-та и 5-та седмица на бременността. Това е значителен растеж, когато бебето ви вече е достатъчно голямо, за да се движи свободно в корема, тъй като по-голямата част от крайниците му се развиват напълно по това време. В края на бременността бебето ви ще бъде подходящ размер от около 6 и половина инча дълго и чудото е, че бебето ще расте значително след няколко седмици от раждането.

Виж повече: 15-та седмица на грижите за бременността

Гениталиите:

Можете да помолите лекаря да провери дали плода е момче или момиче, защото в този момент гениталиите са напълно разработени, което позволява на лекаря да определи пола на вашето бебе. Гениталите позволяват идеална система за уриниране, която също позволява на бебето да има напълно функционираща бъбречна система. Гениталите са най-важното развитие през 16-та седмица.

Бели дробове:

Сега бебето може да диша самостоятелно, вдишвайки и издишайки около тях амниотичната течност. Развитието на белите дробове също е голямо развитие по отношение на 16-тата седмица на бременността. Белите дробове са най-важните части на тялото в съзвучие със сърцето и мозъка. Независимо от това, от което всички се нуждаем от сърцето и мозъка на белите дробове, за да оцелеем, развитието на белите дробове е от голямо значение през тази седмица.

на очите:

Визуалните сензори на бебето подобряват тази седмица, правейки залива леко докосващ за светлина. Ултразвуковите сигнали показват, че заливът покрива очите си с ръце, когато има твърде много светлина. Бебетата стават неудобни поради силната светлина, тъй като визуалните сензори са все още развиващи се. Тъй като очите са средни, през които бебето ви може да види вселената и по този начин развитието на визуални сензори е също толкова важно.

движение:

През първите 16-20 седмици на бременността движението на бебето е естествено и ако усетите ранното движение на бебето си по време на този етап, тогава сте късметлия. Тъй като бебето расте, те се движат, така че растежът ги кара да натискат пространството, в, следователно движение.

Дебел:

Също така през тази седмица бебето ви започва да развива мазнини под кожата, които действат като някаква изолационна система, която държи бебето безопасно и топло. Той също така действа като източник на хранене и сила за залива, тъй като те растат всеки ден. Въпреки че увеличаването на мазнините в тялото на вашето бебе ще ви накара да се почувствате неудобно разберете, че затова вашето бебе сега ще бъде по-силно от всякога.

Симптомите на 16 седмици на бременността и как да се преодолее:

Има многобройни симптоми, които горната майка може да срещне по време на сложната 16-та седмица от бременността; някои от тези симптоми може да са:-

Увеличаване на размера на гърдите:

През тази седмица размерът на гърдите ще се увеличи, тъй като млечните жлези ще започнат да произвеждат и кръвният поток също ще се увеличи, причинявайки появата на вените там, където те няма да бъдат видими преди това. Гърдите ви сега растат, за да поддържат активните млечни жлези, които са единственият източник на хранене за бебето ви, когато се раждат. За да запазите всичко добре за вас и да преодолеете стрии, носете удобен сутиен, който позволява на гърдите ви да дишат. Уверете се, че държите маслиновото масло или витамин Е навсякъде за масаж. Вените на гърдите ви също се появяват, което прави бременността по-очевидна, но след това отново е абсолютно нормална и не е нужно да се стресвате всичко. Въпреки че симптомите обикновено са склонни да изчезнат сами, най-добрият начин да се намали болката е да се използват ледени пакети и охладителни торбички. Пиенето на много вода помага на болезнеността, както добре. Разхлабената сутиен трябва да помогне за отпускане на гръдните тъкани и да им даде повече място за дишане, отпускайки болезнеността.

Увеличаване на талията:

Поради растежа на бебето, талията ви ще продължи да расте тази седмица. Малката бучка на бебето сега е значителна изпъкналост, която ви кара да анализирате, че вашето бебе расте. Талията се развива, за да поддържа бебето удобно, докато расте. Благодарение на неприятното усещане в краката му бебето може да започне да рита. По това време ръцете на бебето са се увеличили до такава степен, колкото тялото им е, че краката стават само за кратко време. Абсолютно невъзможно е да можете да предотвратите отпадането на панталоните си, но инвестирането в дрехи за майчинство веднага е умната мисъл, тъй като това ще запази нуждите Ви в течение на следващите няколко месеца. Освен това все още има много работа. Здравословно и балансирано хранене ще сведе до минимум натрупването на тегло.

Виж повече: 14-та седмица на бременността

Болка в гърба:

Нарастващата болка в гърба е и друг симптом на 16-та седмица на бременността. Болките в гърба се появяват ежедневно и се причиняват главно от нарастващата талия. Увеличаването на талията причинява напрежение на гръбнака, което от своя страна причинява нежелана болка в гърба. В този момент болката в гърба ще ви накара да се чувствате уморени и летаргични. Не само, че болката в гърба ще ви накара да се почукате, а болките понякога са непоносими, но се придържайте към нея и не се отказвайте. В този момент най-добрият начин за борба с болката е краткото упражнение, когато се събуждате или почивате за определен период от време.

Стречи марки:

През 16-тата седмица на бременността идва и капацитета за опъване на матката, а бебето се издига над границата на толерантност и следователно трябва да се съобразява с себе си, т.е. Въпреки това, тялото, което не е добро за този вид скандално регулиране, подлага на редовно износване и разкъсване, което води до стрии в долната средна област. Тези стрии обаче могат да бъдат премахнати, като се използват кремове и масла на пазара и се гарантира, че кожата Ви остава хидратирана през цялото време и по този начин помага за предотвратяването на стрии. Алое Вера и Витамин А също се считат за добри успокояващи средства, тези белези.

Увеличаване на апетита:

Този период от време ви прави буквално гладен по-голямата част от времето и ви оставя да жадувате за храна. Ти буквално развиваш правомощията да поглъщаш всяка храна наоколо. Въпреки това, над яденето може да има сериозни здравословни проблеми, тъй като вече сте хранени за двама, а също така може да ви накара да наддават като луд. Въпреки това можете лесно да ограничите това желание да ядете, като държите голяма кутия орехи наоколо, тъй като те могат да добавят храна към вашата диета, докато запълват апетита ви. Поддържането на заетостта си в различни дейности също може да осигури здраво разсейване.

16-та седмица Дейности:

За 16-та седмица сте започнали добре второто тримесечие. Тази седмица дейности може да направят да изглежда, че всичко е на мястото си. Някои неща обаче, които ще определят вашите текущи дейности, ще бъдат медицински тестове, тези, които да поддържат вашето здраве и развитието на вашето бебе под контрол, трябва да бъдат отметнати или записани. Освен това постоянната промяна на теглото и натиска във вашия случай трябва да се държи под контрол. Сега, когато бебето ви расте, ще се проверява сърцето му и цялостното ви здраве. Няма нищо, което да ви притеснява, че всичко изглежда добре.

Диета и упражнения за 16-та седмица:

Диета:

1. Вода:

Странно, както може да изглежда, имате нужда от вода, за да поддържате движенията на червата си под контрол. Сега, когато бебето ви се покачи, имате нужда от повече от това, за да запазите както вас, така и вашето малко на хидратирани. Ако се страхувате от подуване, очевидно можете да се сблъскате с плодове като диня, която е високо в течното си съдържание и също толкова полезна, колкото вода за вашето тяло.

Виж повече: Пиене на вода по време на бременност

2. Протеин:

Отдайте се на протеинова богата храна само ще доведе до ползи за здравето, с които искате да се включите. Протеинът във вашата диета включва месо, яйца, леща, ядки, за да назовем само няколко.

3. Сурови плодове и зеленчуци:

Всички сурови плодове и зеленчуци като зеле, домати, моркови и цвекло трябва да бъдат включени във вашата диета. Тъй като те са богати на фибри и мастни киселини. Трябва да се избягват продукти, съдържащи натрий, като кисели краставички и маслини.

4. Желязо:

За да развиете своя малка, вие се нуждаете от много червени кръвни телца, така че храни, богати на желязо, като спанак, постно месо, импулси и банани трябва да бъдат включени във вашата диета. Избягвайте да пиете чай или кафе веднага след като имате храна богата на желязо, желязо от тялото ви.

5. Smoothies:

Ако сте нахранени да дъвчете цялото хранене и усещате умора, тогава пийте сокове и глазури от различни плодове като киви, портокали и т.н..

Упражнение:

1. Тазови участъци:

За нормална доставка нищо не работи по-добре от тазовите участъци. Те поддържат вашата гъвкавост поддържана и ви дават повече причини да поддържате този висок кон на гладка бременност нагоре.

2. Squat:

Squats са второто най-популярно упражнение сред бременни жени. Можете да използвате опора, за да клякате и да релаксирате мускулите на таза и бедрата на свой ред.

3. Йога:

Йога е поне малко по-безопасно, тъй като подобрява гъвкавостта на тялото и подобрява мощта ви, като по този начин поддържа ума и тялото си стабилно, когато дойде времето за доставка.

4. Тазовидна почивка:

Използвайте възглавница, за да балансирате центъра на тежестта си. Това упражнение дава на тазовата област останалото, от което се нуждае, като по този начин ви дава по-голяма гъвкавост като цяло.

5. Разходки:

Когато има бременност, повечето жени се кълнат в полза на ходенето. За да спрете да натрупате мазнини и да станете по-гъвкави, започнете да ходите на тревни площи или паркове.

Секс по време на бременността в 16-та седмица:

Вашият сексуален живот може да претърпи пълна промяна след бременността, но знайте, че този пол е все още сигурен, дори да стои на 16-та седмица. Възможно е да загубите интереса си към интимността поради необичайните си симптоми и да се притеснявате за риска, но знайте, че на този етап няма какво да се притеснявате.

Съвети за преодоляване на стреса по време на бременност:

 • Вие все още сте уязвими като нова майка и трябва да имате останалата част и подкрепа, докато все още можете.
 • Опитайте се да попитате наоколо за съвет как успешно да си починете.
 • Можете да избегнете стреса, като се информирате за промените, които ще се появят през следващите няколко месеца. Вземете партньора си за контролните сесии, за да не пропуснете нищо от вас, както и от партньора си .
 • Бременността на всеки е различна. Не позволявайте на никого симптом да ви стрес. Говорете с Вашия лекар за това, което ви притеснява, вместо да почистите въздуха по-добре.
 • Започнете да пазарувате за малкия си, тъй като ви кара да се освободите от отговорностите да решите името .
 • Всеки алтернативен ден, опитайте разходки за промяна и помислете за следващите седмици и ги планирайте, за да предотвратите стреса.

Медицински процедури и преглед:

Тази седмица ще има покана за ултразвук, за да се определи дали всичко е безопасно и здраво, може да се наложи да вземете тест за информация за хромозомните проблеми в детето си. Един от най-важните тестове, които се провеждат през 16-та седмица, е амниоцентеза. Това е да се определи дали вашето дете има синдром на Даун. Освен това, обичайните симптоми от предходния месец могат да последват. Следователно, няколко лекарства, които да се съхраняват под леглото, са:

 • Болки и болки - Ацетаминофен. Избягвайте ибупрофен и нарпроксен.
 • Алергия - антихистамини и йоратидин. Избягвайте псевдофедрин и деконгестанти като фенилефрин.
 • Кашлица - декстрометорфан и гуайфенезин.
 • Запек - метамуцил и кола. Избягвайте лаксативи и минерални масла.
 • Киселини - антиациди и фамотидин.

Съвети и предпазни мерки:

 • Може да има обриви тази седмица поради промените в тялото ви досега. Те са добре управляеми, при условие че нещо се прави от самото начало.
 • Изберете меки памучни дрехи като майчинска тъкан за следващите седмици.
 • Продължете с опъването и упражнението, тъй като те са чудесен начин да се отпуснете.
 • Говорете с партньора си за всеки следващ напредък, така че той се чувства ангажиран.
 • Това би било най-добрата седмица, за да започнете да общувате с малката си.

Това е второто тримесечие и всяка седмица ще има толкова забележими промени. Приспособявайте се към тях и вашият опит като майка, който ще бъдете, ще бъде съвършен!

Leave A Comment

− 1 = 1