15-те най-добри туристически места за посещение в Ришикеш | Стилове в живота

Ришикеш е призната за земя на боговете. Това е крайното място за мир, спокойствие и духовност. Успокояващите и благочестивите води на река Ганг, великолепните и красиви планини и спокойното и мрачно време около прекрасното място привличат хиляди посетители и туристи от цял ​​свят. Това е не само едно от най-добрите места за посещение в северната част на Индия, но и идеална дестинация за всички любители на спорта. Ако планирате да отидете на почивка в Ришикеш, ви предлагаме да разгледате следните дестинации. Те със сигурност не си заслужават да липсват.

Ришикеш е отлична дестинация за посещение, ако търсите спокойствие и спокойствие далеч от любопитни очи на ежедневния стрес и неудовлетвореност. Не само, че Ришикеш е пълен с множество области на медитация, но също така има и големи туристически места, главно за да се забавлява и да ви облекчи от стреса, който замазва всички днес. Има много места за разглеждане и много неща, които трябва да направите, което го прави една от най-добрите атракции в подножието на Хималаите за хора от всички възрасти.

Удивителни Ришикеш Туристически места за посещение:

Ришикеш е една от най-известните туристически дестинации за туристите. Тази статия подготви списък с 15 невероятни туристически места, които да посетите в Ришикеш за планирането на обиколката.

1. Ram Jhula:

турист Places To Visit In Rishikesh

Ram Jhula се намира в северната част на Ришикеш в Муни Ки Рети. Тя е построена през 1986 г. и се смята за основна забележителност на Ришикеш. Тук ще откриете известни хиндуистки ашрами и религиозни центрове тук като ашрама "Сваргашрам" и "Сиванданда". Храмовете тук също са доста добре познати и популярни.

2. Храм Неелкант Махадев:

Neelkanth-Махадев-temple_rishikesh-туристически дестинации

Храмът Неелкант Махадев е построен в квартал Пари Гархул Ришикеш. Този храм е абсолютно забележителен. Стилът и архитектурата си заслужава да се отбележат. Те представляват богатата култура, обичаи и традиции на индусите. Тя е посветена на лорд Шива и определено трябва да бъде посещавана веднъж от всички негови поклонници и последователи. този храм е едно от най-известните туристически места за посещение в Ришикеш.

Виж повече: Мианмар Известни места

3. Lakshman Jhula:

Лакшман-jhula_rishikesh-туристически дестинации

Lakshman Jhula of Rishikesh е първокласна и забележителна дестинация за всички чуждестранни туристи и посетители. Силният железен мост, изграден над мирните Ганг, е абсолютно забележителен и красив. Тихата разходка тук с един милион със сигурност ще направи деня ви незабравим и носталгичен.

4. Национален парк Rajaji:

15-те най-добри туристически места за посещение в Ришикеш | Стилове в живота

Националният парк Rajaji е индийски национален парк, разположен в подножието на Хималаите в Ришикеш. Той обхваща около три области на Uttarakhand е идеална дестинация за всички диви животни и любителите на животните. Голямата и уникална колекция от животни със сигурност ще ви изненада приятно, а пътуването на сафари ще направи пътуването незабравимо.

Виж повече: Туристически места в Ориса

5. Jumpin Heights:

Jumpin-heights_rishikesh-туристически дестинации

Ако сте спортен любител или ентусиаст на приключения, не пропускайте Скалните височини на Ришикеш. Скачането на скалиста скала със сигурност може да изглежда страшно, но със сигурност е много забавно. Въпреки това, пазете очите си отворени, ако се страхувате от височини. Поддържането им отворено може да победи целта да ви накара да се отървете от този ирационален страх. Това е много приключение туризъм място около ришикеш.

6. Triveni Ghat:

Triveni-ghat_rishikesh-туристически дестинации

Triveni Ghat е най-свещеното място на Ришикеш. Ако искате да се потопите в светите води и да прекарате известно време в абсолютна тишина, Triveni Ghat е мястото, където трябва да сте. Можете също да присъствате на молитвените сесии, които се провеждат тук. Гледката е наистина великолепна и вълшебна за гледане, тъй като хиляди хора идват с осветени diyas в ръцете си. Със сигурност ще преживеете нещо ново и красиво тук.

Виж повече: Места за посещение в Шимла

7. Bharat Mandir:

Бхарат-mandir_rishikesh-туристически дестинации

Bharat Mandir е построен през 12-ти век и наистина е много древен храм. Тук се намират някои големи исторически разкопки като статуи, саксии и стари монети. Тя е посветена на лорд Шива и е почитана от хиляди индийски местни жители и чуждестранни посетители.

8. Геета Бхаван:

Гийта-bhawan_rishikesh-туристически дестинации

Като индийски турист, ако сте готови да научите повече за Махабхарата или Рамаяна, не се колебайте да посетите тази най-стара дестинация на Ришикеш. Това ще ви помогне да преоткриете старата индуски философия и митология и да ви помогне да научите много наистина.

9. Риши Кунд:

риши-kund_rishikesh-туристически дестинации

Известната и красива богиня Ямуна, която запълва този резервоар с вода, след като е била доволна от молитвите на светеца Куб, е наистина мистична гледка. Риши Кунд е едно от най-красивите и отлични туристически места за посещение в Ришикеш.

10. Haridwar:

haridwar_rishikesh-туристически дестинации

Едно от най-добрите места за посещение в Ришикеш, за да се постигне усещане за спокойствие, Haridwar е не само любима туристическа дестинация, но и е дом на десетки хора, които са възприели един много спокоен и мирен начин на живот. Заобиколен от тучна зеленина широко отворено пространство и идеално място за почивка на редица ваши проблеми, Haridwar и много други са идеалната туристическа дестинация за стресирания ум.

11. Shivpuri:

shivpuri_rishikesh-туристически дестинации

Разположен в непосредствена близост до Раджастан в квартал Гуалиор, отново е голяма туристическа дестинация с цялата си площ, покрита с религиозни храмове, зеленина, обекти за наследство и много други. Покривайки площ от над 10 000 километра, районът shivpuri е много добре известен град за наследство в страната, който е привличането на хиляди хора всяка година. Храмът Шив на пътя по чатари е основната атракция на този град, последван от туристическо селище и клуб по ветроходство, което го прави една от най-известните посещаващи места за ришикеш.

12. Ашрамът "Бийтълс":

Бийтълс-ashram_rishikesh-туристически дестинации

Преименуван след като Бийтълс посети ашрама през 1958 г. по време на един от най-продуктивните си периоди, за да стане свидетел на учението на maharishi Mahesh yogi, ашрамът на Beatles е отлично туристическо място, ако сте хардкор фен на "Бийтълс". Бийтълс посетил района в Ришикеш, след като научил за по-модернистичните възгледи за махариските учения по отношение на индийския спиритизъм. Ученията на Риши се поддържат дори и днес и местоположението е идеалната среда за хора, които искат да вземат товари от раменете си, като изберат места за посещение в ришикеш.

13. Водопадът Неер Гар:

Neer-Гарх-waterfall_rishikesh-туристически дестинации

Водопадите винаги са били голяма туристическа атракция, особено когато тези места са покрити с тучна зеленина и спокойни места. Невероятният водопад е едно такова място, което има отлична среда с прясна вода, разположена на 2 километра северно от лакшан джула и може да се достигне след 2 километра екскурзия през буйна зеленина на джунглата, което го прави една от най-благоприятните туристически места ришикеш.

14. Swarg Ashram:

swarg-ashram_rishikesh-туристически дестинации

Разположен в подножието на Хималаите в красивите местности на ришикеш, ашрамът от рода е живописно място за стресирана душа. Той има идеална настройка на много колиби за медитация, така че да можете да се срещнете с вътрешната си същност в мир и спокойствие. Галерията "Бийтълс" е място за посещение в ашрама, което почита посещението на "Бийтълс" през 1958 година.

15. Нарендра Нагар:

Нарендра-nagar_rishikesh-туристически дестинации

Има малка хълмиста станция, която е изключително известна с йога и медитацията, които ви позволяват да отделите малко време, за да се запознаете с вътрешния мир. Това е много известен курорт за йога медитация, последван от брилянтна природа и свежо време през цялата година, което го прави едно от най-удобните места за разглеждане в ришикеш.

Когато търсите идеалното място да се отпуснете и да се отпуснете и да се насладите на идеалния ден от изгрева до залез слънце далеч от проблемите на ежедневието, винаги можете да се доверите на някои от най-добрите ришикеш туристически места, което е широко разпространена област в подножието на Хималаите.

Изображения Източници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15.

Leave A Comment

85 − = 83