15-те най-добри туристически места в Утаракханд да посетят Стилове в живота

Утаракханд е северноиндийска държава, което означава "Земя на боговете". Тя е дом на Хималаите и има много туристически дестинации, които го правят една от най-приятните държави за турне. Той е само на 170 километра от Делхи и държавата се простира от подножието на Хималаите до границите на Непал и Китай. Голямата държава има две подразделения, които се наричат ​​Garhwal и Kumaon. Ето 15-те най-добри туристически места в Утаракханд да посетите заедно с снимките, изброени по-долу за вас.

Известни туристически места в Утаракханд да се видят със снимки:

1.Nainital:

Nainital-lake_uttarakhand-туристически дестинации

Nainital се намира в региона Kumaon и се намира на 1.938 метра над морското равнище. Той е популярно наречен "езеро област Индия", защото на красивите езера. Най-известното и задължително посещение за всички туристи в Nainital е езерото Naini. Nainital zoo, молове, ресторанти, са някои места, където туристите биха искали да посетят.

2. Национален парк Джим Корбет:

Джим Корбет--национално-park_uttarakhand-туристически дестинации

Националният парк Jim Corbett се намира в Nainital и е най-старият национален парк в Индия, създаден през 1936 г. Той е кръстен на известния природозащитник и автор Джим Корбет, който е помогнал за създаването на парка. Паркът съдържа 488 вида растения, а в дивата природа включва тигри, слонове, летяща лисица, хита, индийски пенголин и др. И повече от 600 вида птици.

3. Mussoorie:

mussoorie_uttarakhand-туристически дестинации

Mussorie е хълма, която е на 2000 метра над морското равнище. Той е в подножието на Хималаите и е толкова красив, че се е наричал Кралицата на Хилс. Името на растението "mansoor" е изобилно в тази област, откъдето мястото получава своето име. Мястото е чиста и зелена с красива флора и фауна. Най-любимото туристическо място е Доонската долина.

4. Badrinath:

badrinath_uttarakhand-туристически дестинации

Бадринат е религиозен град за индусите. Основната атракция тук е храмът Бадринат, който е посветен на владетеля Вишну, а също и на един от 108-те свети светилища на Вайшнавити. Има 15 идоли, които се покланят тук и всички са направени с черен камък. Това е едно от най-значимите и най-добрите туристически места, които да посетите в Интарския щат Утаракханд.

5. Auli:

auli_uttarakhand-туристически дестинации

Auli се намира в квартал Chamoli в района Garhwal. Auli означава ливада на регионалния си език, който се оказва красиво зелен през лятото, а през зимата е покрит със сняг и е идеален за каране на ски.

6. Mukteshwar:

mukteshwar_uttarakhand-туристически дестинации

Mukteshwar е успокояваща дестинация, разположена на надморска височина 2,285 метра в Nainital. Тя носи името си от известния храм, Mukteshwar Dham. Той е повече от 350 години и е създаден за лорд Шива. Храмът е точно на върха на планината и предлага красива гледка към града по-долу и Хималаите. Можете да се насладите на семейството си и да дадете най-доброто време за вас с красива атмосфера.

7. Haridwar:

haridwar_uttarakhand-туристически дестинации

Харидур означава "Портал на Бога" и се смята за едно от седемте свети места на индусите в Индия. Намира се на брега на река Ганг и се намира, където реката се спуска към равнините. Повечето индийски и други азиатски граждани искат да посетят това свято място в Утаракханд.

8. Lansdowne:

lansdowne_uttarakhand-туристически дестинации

Lansdowne е тиха хълмиста станция и се харесва от туристите, поради лесната си достъпност с транспортни средства в моторни пътища, за разлика от няколко други хълмове. Намира се на 1700 метра над морското равнище и е изпълнен със сини борови и дъбови гори. Това е едно от най-хубавите и прекрасни природни места в Утаракханд да се видят. Те могат да намерят тонове църкви тук и това място може да се каже, че е доминирано от християни, а не от всякакъв друг гласове. В района на Ландсон има и много водни тела. лодки и трекинг е една от най-добрите дейности тук.

Вижте повече: Места за посещение в Wayanad

9. Харсил:

harsil_uttarakhand-туристически дестинации

Харсил е тих и спокоен живописен, който се намира на брега на река Бхагирати и е на 2620 метра над морското равнище. Той е сред гъсти деодарски гори, обитавани от красиви птици. Има туристически маршрути тук за авантюристи и околностите са подходящи за хора, които обичат медитация и йога.

10. Kausani:

kausani_uttarakhand-туристически дестинации

Kausani е буйна зелена хълма, разположена на надморска височина от 1890 метра, и е известна с дишащ изглед към величествените Хималаи. Това, което го прави по-красиво, са иглолистните дървета, които са навсякъде по хълма. Това е едно от прекрасните места в Uttarakhand да посетите, за да се насладите на природата с най-високата гледка и хладно време.

11. Ришикеш:

rishikesh_uttarakhand-туристически дестинации

Това е едно от най-добрите туристически места в Uttarakhand и е популярно за живописната си красота. Мястото също е известно като известен туристически дестинации. Хората идват от цялата страна, за да посетят това място. Околната гледка е изпълнена с природни красоти и планини. Има много място за провеждане на разнообразни дейности там. Хората ще намерят вечен мир тук и може да се каже, че е е едно от най-добрите места за разглеждане в Утаракханд. Мястото също е добре известна йога дестинация, както добре. Тоновете на хората стават рано сутринта и се изкачват на това място само за да изпълняват йога.

12. Dehradun:

dehradun_uttarakhand-туристически дестинации

Dehradun е един от най-добрите места в Uttarakhand. Мястото е популярно поради голямото разнообразие от природни красоти, поради огромното количество горите, които се предлагат тук. Търговските сайтове на това място също са доста вълнуващи и има много места за пребиваване тук. Мястото може да се каже, че е добре изграден град и съдържа редица големи учебни заведения, които привличат млади момчета и момичета да учат тук. Това може да се каже, че е едно от най-добрите туристически места в Утаракханд. Dehradun е известен меден месец в Утаракханд и е посетен от двойки през цялата година.

Вижте повече: Места за посещение във Варанаси

13. Станция Алмора Хил:

Алмора-Hill-station_uttarakhand-туристически дестинации

Алмора е един от най-добрите религиозни обекти в Утаракханд и е едно от най-добрите места за посещение в Утаракханд. Местата са популярна дестинация за меден месец и хората посещават това място от цяла Индия. Мястото привлича туристи поради естествената си красота и запазване на качеството, за да задържат посетителите, снабдени с невероятни съоръжения за временно пребиваване. Backpacking и посещение на храма са една от най-известните дейности на това място. Алмора е много популярно място в Утаракханд и е едно от най-добрите места за разглеждане в Утаракханд, според хората, които са били там.

14. Bageshwar:

bageshwar_uttarakhand-туристически дестинации

Това не е като лентата на Лансдаун в Калкута. Това всъщност е едно от най-добрите места за разглеждане в Утаракханд и може да се каже, че е един от най-религиозните места в тази държава. Мястото е изпълнено с храмове и може също да се каже, че е известна медения месец. Мястото е известно с естествената си красота и околните природа. Качеството на това място е извънредно необичайно и има разнообразие от съоръжения, достъпни тук за клиентите.

15. Gangotri:

gangotri_uttarakhand-туристически дестинации

Мястото е известно с вълнуващата си атмосфера и хладното виене. Хората посещават това място за своите реки и ледници. Има и водопади, които привличат клиенти. Мястото е изпълнено с туристически места и много места за изпълняване на желанието ви за приключения. Хората, които обичат да изследват, ще се влюбят в това място и няма да искат да напуснат. Не може да се каже, че е популярна като меден месец, но със сигурност има много други дейности и съоръжения, за да предложи на хората.

Реките в това място са толкова красиви, че правителството е уредило да построи пейки и места за сядане тук, за да може туристът да се забавлява на това място. Индийското правителство за туризъм е свършило чудесна работа, което прави това едно от най-добрите туристически места в Утаракханд. Една от най-известните атракции на това място е храмът Ганготри.

Изображения Източници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15.

Вижте още: Места за посещение в Dehradun

Leave A Comment

+ 4 = 11