15 признаци и симптоми на стрес Стилове в живота

Има различни психологически, физически и емоционални разстройства, които сега са свързани с голям стрес. Те включват тревожност, депресия, сърдечни пристъпи, хипертония, инсулт и нарушения на имунната система, които включват синдрома на раздразнените черва, стават все по-податливи на различни инфекции, заедно с редица вирусно свързани разстройства, които се изравняват от обща кашлица, грип и студ и гастроентерит до херпес и СПИН и дори някои видове ракови заболявания, както и генерични автоимунни заболявания, например ревматоиден артрит, болест на Алцхаймер и множествена склероза.

Причини of stress

В допълнение към всички тези нарушения е доказано, че стреса има директни ефекти върху кожата, с избухвания като обриви, атопичен дерматит, копривна треска, стомашно-чревна система като пептична язва, ГЕРБ, синдром на раздразнените черва и дори улцерозен колит. Стресът може да причини и да доведе до безсъние, както и някои дегенеративни неврологични заболявания като старческа деменция на Алцхаймер и болестта на Паркинсон. Всъщност е трудно да се говори за всяка болест, при която стресът от ежедневието не играе утежняваща роля или дори част от човешкото тяло, което не е засегнато от депресията. Тази статия изброява различните симптоми и причини за стреса.

Ако се види "стрес ефект върху диаграмата на стрес на тялото", може да се каже със сигурност, че няма част от човешкото тяло, която не е обърната от стреса. Този списък очевидно ще се увеличи, тъй като в днешно време все повече се изследват и обобщават ефектите на стреса.

Чести признаци и симптоми на стрес:

По-долу са дадени симптомите и признаците, които ще ви кажат, че сте засегнати от стреса:

стрес causes

1. Главоболие, проблеми с зъбите, нарушаване на речта:

Стресът е известен, че предизвиква чести главоболия, болка или затваряне на челюстта. Известно е, че депресията причинява износване или зъби. Стресът е известен, че причинява замайване или заекване

2. Мускулно увреждане:

Стресът е известен, че предизвиква треперене и дори треперене на устните и ръцете. Известно е, че причинява мускулни спазми, болки в шията и дори болки в гърба. Известно е, че причинява замайване, леко главоболие и отпадналост. Известно е, че причинява бръмчене, звънене и "изскачащи звуци в ушите

3. Кожни проблеми:

Стресът е известен, че предизвиква чести изпотяване и зачервяване. Известно е, че причинява студени или лепкави ръце и крака. Известно е, че причинява обриви, пъпки, сърбеж, акне, уртикария и "гъски". Известно е, че причинява необясними и чести алергични епидемии

4. Болести, докато сте в стрес:

Стресът е известен, че причинява сухота в устата и проблеми при преглъщане. Известно е, че причинява чести настинки, грип, инфекции и язви на херпес

5. Проблеми със стомаха:

Стресът е известен като причинява киселини в стомаха, нарушено храносмилане, стомашна болка и гадене. Известно е, че причинява излишък от подуване, подуване на корема и метеоризъм. Известно е, че причинява запек, хлабаво движение, диария и загуба на контрол.

6. Дихателни проблеми:

Стресът е известен като причинява затруднено дишане, астма и често въздишане. Известно е, че причинява внезапни панически и тревожни атаки, които са животозастрашаващи. Известно е, че причинява болка в гърдите, бърз импулс и сърцебиене

Виж повече: Начини за лечение на стреса

7. Физически страх:

Стресът е известен, че причинява уриниране на кратки интервали. Известно е, че причинява понижено сексуално либидо или желание

8. Психологически смут:

Стресът е известен, че причинява излишно безпокойство, вина, тревога и нервност. Известно е, че причинява увеличен гняв, враждебност и чувство на неудовлетвореност. Известно е, че причинява депресия и чести промени в настроението. Известно е, че причинява повишен и намален апетит. Известно е, че причинява безсъние, смущаващи сънища и кошмари. Известно е, че причинява затруднения при концентрирането. Известно е, че причинява затруднения при ученето. Известно е, че причинява забрава и дезорганизация. Известно е, че причинява трудности при формирането на мисли.

9. Ниска енергия:

Липсата на енергия е един от основните симптоми на стрес. Трябва да знаете, че сте стресирани, когато нямате енергия в почти всичко, което правите. Вие сте станали мързеливи във времето и всъщност не се чувствате като да правите нищо. Това е една от най-осезателните точки на стрес, които се наблюдават при почти всеки. Ако харчите повече от достатъчно енергия върху нещо, което няма да можете да се посветите на друга работа по същия начин. В края на краищата всички ние сме само хора.

10. Бързо сърце:

Това е един от най-осезателните симптоми на стрес. Бързият сърдечен ритъм не е добър за вас, не го пренебрегвайте. Когато сте изложени на стреса, умът ви винаги е под постоянен натиск и тъй като всички наши органи са свързани, съединителната връзка под нашата кожа, която свързва горната част на главата със средната част на тялото, преминава постоянното кръвно налягане върху което допълнително води до бързо побой на сърцето.

Виж повече: Как да намалим стреса

11. Косопад при стрес:

Почти всеки е наясно с това. Стресните симптоми току-що са направили физически ход и сега обсъждаме физическите симптоми на стреса. Косопадът е един от най-зрелите вредни ефекти от прекомерния стрес при жените. Така че, когато губите косата отвъд бара, трябва да разберете, че сте подложени на тежък стрес и това може да е вредно за вас. Стресът има много лоши ефекти и това е един от тях.

12. Повдигане на клепачите:

Някога опитомяване на клепачите? Ти трябва. Това е наистина обичайно. Но когато се случи твърде много, това не е добър знак. Това означава, че вашият ум е и тялото е под стрес и това е един от най-честите физически симптоми на стреса. Когато такова потрепване удари очите ви, най-доброто, което можете да направите, е да затворите очите си, да си поемете дълбоко въздух и да се отпуснете. Това със сигурност ще намали окосмяването и ще ви накара да се почувствате много по-добре. Според много лекари изкуствените сълзи имат способността да освобождават спазмите.

13. Противопоказания:

Обривите са често срещано явление по време на стреса. Това е един от най-честите симптоми на стрес. Стресът може да доведе до много обриви с голям брой, които допълнително предизвикват раздразнение. Обривите и кожните инфекции (които вече са обсъждани по-рано) се дължат основно на стафилококи. Ако вашият имунитет не е правилният момент, тогава кожата ви ще стане чувствителна и това ще доведе до много неизправности в кожата ви. Слабият емолиант може да излекува тези обриви и да премахне дразненето. В някои случаи се наблюдава, че тези обриви не са единственото нещо, нещо, което те са придружени от грип или треска, заедно с случайни студове и изпотяване.

Виж повече: Често срещани причини за стрес

14. Безсъние:

Всички знаем за това. Винаги, когато сте изложени на стреса, започнете да спите и това не ви е добре. Тя не ви помага, така че, по-скоро ви прави по-слаби, загрявате главата си и ви кара да се засрамвате.

15. Менструални проблеми:

Жените често изпитват този проблем, докато са подложени на стрес. Това не е добре за женското тяло изобщо. Менструалният е поредицата от промени, през които женското тяло преминава през целия месец. Има хормонални промени, след това има овулация и т.н. Ако има нарушение на този процес, това може да се окаже наистина вредно за жените. Следователно те трябва да се отърват от стреса възможно най-скоро.

Стресът е един от най-често срещаните проблеми в наши дни. Някои основни симптоми на стрес са обсъдени по-горе, което може да има вредни ефекти върху тялото ви, ако не се отървете от стресовите ви въпроси навреме. Може да има човек други симптоми, различни от тези, но това са най-често срещаните.

Leave A Comment

59 + = 63