15 Прекрасни туристически места за посещение в Индоре | Стилове в живота

Княжеският град Индоре е видял царуването на някои велики владетели, които завещавали наследството си под формата на великолепни паметници, обгърнати от архитектурно величие. От Холкарците до британския Радж, всеки от тях е оставил своя белег, който звучи в целия пейзаж на най-големия град в Мадхя Прадеш. Очарованието не свършва тук, тъй като Индоре има и своя дял от живописната красота, за да предложи на туристите и туристическите обиколки.

Красива туристическа забележителност Indore:

Индоре е комбинация от колоритни и атрактивни дестинации за разглеждане на забележителности, които да посетят туристи. Тук в тази статия ни дадохме списък с невероятни туристически места в Индоре, които да посетите за разглеждане на забележителности, които могат да ви помогнат да се насладите заедно със семейството си.

1. Rajwada:

rajwada_indore-туристически дестинации

Това е едно от най-добрите и идеални туристически места за посещение в Индоре. Раджадада е кралският исторически дворец на Холкарите, бивши владетели на империята Марат. Дворецът, построен преди 2 века, е седем етажна структура от издълбан камък. Архитектурата на тази дворцова сграда отразява смесица от стилове Мараха и Мугъл и служи като чудесен пример за кралско величие.

2. Дворецът Лал Баг:

Лал-Багх-palace_indore-туристически дестинации

Дворецът Лал Баг е най-голямото наследство на династията Холкар, което отразява екстравагантния стил на европейската архитектура. В двореца има гръцки и латински митологични скулптури и картини, както и боядисани тавани на грифони и херувими, а искрящите полилеи и скъпите драперии допринасят за великолепието. С Лал Баг все още излъчва стария си чар, двореца остава една от най-известните туристически атракции в града. Това е най-доброто туристическо място за посещение в Индоре.

Виж повече: Планината Абу Туристически места

3. Чхарис:

chhatri_indore-туристически дестинации

Чхарисът от Индоре, както са известни, са сложно издълбани конотафи, които отпразнуват някогашните Holkars на империята Марат. Тези паметници са гравирани от камък и са построени на кремацията на владетелите на Холкар. Те застават великолепно на брега на река Кан, за да се чудят архитектурния им стил и блясък.

4. Kanch Mandir:

kanch-mandir_indore-туристически дестинации

Канч Мандир буквално означава "Храм на стъклото" е известен храм "Джайн" в Индоре, като отличителният му елемент е неговият интериор, изцяло покрит с многоцветно стъкло и огледало. Храмът е построен от Сет Хукумчанд Джайн в началото на 20-ти век. Работата в огледалото изобразява традициите и концепциите на Джайн, докато фестивалите в Джейн се празнуват с удоволствие в Канч Мандир.

Виж повече: Известни туристически места в Асам

5. Водопадът Паталпани:

patalpani-waterfall_indore-туристически дестинации

Patalpani Разположен на около 35 километра около Индоре, Паталпани е величествен водопад, който пада от височина 300 фута. Долината около водопада е известно място за пикник сред посетителите и също така е отбелязано като идеално място за преходи. Времето на мусон е, когато водопадът е в най-добрия си поток. Паталпани е едно от най-посещаваните туристически места в Индоре, определено ще бъде чудесно време за вас и вашето семейство.

6. Храм Анапурна:

Анапурна-temple_indore-туристически дестинации

Анапурна е един от най-старите храмове, които могат да се видят в Индоре, който се гордее с красота и прилика, равна на тази на известния храм Минакши в Мадурай. Храмът е посветен на богинята Анапурна и е един от водещите центрове за поклонение на индусите в Индоре. Три храмове, посветени на Шива, Хануман и Калабхайра, се помещават в храма. Декоративната храмна порта е допълнително прегърнато от четири пълнозърнести слона, което е само по себе си приятна гледка. Това са исторически туристически места за посещение в Индоре.

Виж повече: Aurangabad Забележителности места

7. Зала Махатма Ганди:

Махатма Ганди-hall_indore-туристически дестинации

Известно известно като кметство, зала Махатма Ганди първоначално е известна като зала "Крал Едуард". Построена през 1904 г., сградата е дефинирана от индо-готически стил на архитектурата и издълбана от сеонови камъни. Залата "Махатма Ганди" с капацитет от 2000 души е домакин на различни изложби на изкуството и културата целогодишно. Сградата, в която се помещава и библиотека, храм и детски парк, е една от най-добре изглеждащите сгради в Индоре, чиито прекрасни куполи, минарета и зашеметяваща четириетажна часовникова кула добавят към своята привлекателност.

8. Pipliyapala Park:

регионално-park_indore-туристически дестинации

Известен също като Индоре регионален парк, паркът е разпръснат на около 80 дка земя и е изпълнен с всякакви атракции като музикални, мъгливи и скачащи струйни чешми, френски градини, био-разнообразие градини, градински лабиринт, центрове за бързо хранене и красиво езеро, направено за плаване с лодка Градината е чиста и много добре поддържана, привличайки местните жители и туристите. Това е най-атрактивните туристически места за посещение в Индоре.

9. Камла Неру Прани Санграхалай:

Камла-Неру-prani-sangrahalay_indore-туристически дестинации

Просто известен като зоологическата градина Indore, Kamla Nehru е един от най-старите зоологически паркове в Индоре. Особено забележимо е за настаняване на застрашени видове като бял тигър, хималайска мечка и бял паун. Зоологическата градина е преди всичко център за възпроизводство, съхранение и излагане на растения и животни в тяхното естествено местообитание. Това, което прави зоологическата градина на Индор една от най-големите атракции, са разнообразните разходки с понита, бъгита, слонове и дори камили, които всеки посетител на зоологическата градина може да се наслади.

10. Централен музей Индоре:

централно-музей-indore_indore-туристически дестинации

Централният музей е един от най-търсените места за посещение в Индоре. Разположен в близост до Главната Поща, музеят притежава отличителна колекция от исторически артефакти и скулптури, датиращи от около 5000 г. пр. Хр. Вътре в музея има две отделни галерии, като един от тях показва артефакти от праисторическата епоха, докато други галерии представят резбата, разказваща приказките за хиндуистка митология. Когато посетите Централния музей, разгледайте 8-метровата статуя на лорд Ганапати, най-големият в света. Този музей е истинско удоволствие за историческите археолози.

11. Bijasen Tekri:

bijasan-мата-Мандир-indore_indore-туристически дестинации

Bijasen Tekri е идеално място за пикник, оградено от малко езеро и градини. Има и храмът на Биасен Мата, построен през 1920 година. По време на деветдневните тържества на Нагат е организиран голям панаир около храма. Хиляди поклонници посещават храма и участват в панаира през това време. На върха на този хълм имаше къща за гости Холкърс, която сега е била превърната в Музей на охраната на границите. Bijasen Tekri предлага на туристите прекрасна гледка към града. Невероятната гледка на залязващото слънце от това място също не трябва да се пропуска.

12. Devguradia:

devguradia_indore-туристически дестинации

Devguradia е едно от най-добрите места за посещение близо до Индоре. Това е малко странно село, разположено на пътя Nemawar, на около 8 километра от град Индор. Devguradia е идеалното място за преходи и затова е задължителна дестинация за природолюбители. Друга основна атракция на това място е монолитен скален храм, датиращ от 7-ти век. Този храм разполага с излаз за вода, която прилича на "Гомук" и е известна като Garuda Tirth. Тук се провежда огромен панаир в продължение на три последователни дни по време на Шиварат, а хиляди преданоотдадени от лорд Шива се събират тук, за да участват в събитието.

13. Спасение за дивата природа на Раламандал:

ralamandal-дивите sanctuary_indore-туристически дестинации

Районът за дивата природа Ralamandal в Индоре е разположен на площ от 5 кв. Км и е създаден през 1989 година. Богатата флора и фауна на светилището го прави един от най-добрите туристически места в Индоре. Светилището се намира на фона на живописни хълмове и спиращи дъха долини. Светилището може да се достигне по шосе, а има и пешеходен маршрут за любителите на природата. Докато в Светилището на дивата природа на Раламандал лесно може да се видят леопарди, черни долари, лаещи еленчета и самбар.

14. Индоре Бяла църква:

Индоре-бяло-church_indore-туристически дестинации

Църквата Indore White е една от най-старите архитектурни проекти и един от най-посещаваните места за посещение в Индоре за разглеждане на забележителности. Тя е построена през 1858 г. и е известна като най-старата църква в цялата централна Индия. Църквата "Индор Уайт" е забележителен пример за европейски архитектурен дизайн и по-рано е известен като "Св. Църквата на Ан ". Докато посещавате църквата, спокойствието на мястото и околностите му ще успокоят душата ви и ще релаксират най-тревожния ум. Това е реколта туристически места за посещение в Индоре.

15. Tincha Falls:

tincha-falls_indore-туристически дестинации

Tincha Falls е едно от местата за посещение в близост до Indore, че определено не трябва да пропуснете. Намира се на разстояние 25 километра, когато посетите падането, ще бъдете хипнотизирани от гледката на падащата вода от височина от около 300 метра. Има езеро, разположено в близост до Тинча Фолс, което допринася за красотата му. Плуването е позволено в езерото, но не през дъждовния сезон. Въпреки това, ако искате да се насладите на спектакъла на природата, посетете Тинча Фолс по време на мусоните.

Имаше първите 15 туристически места, които да посетите в Индоре, че определено не бихте могли да пропуснете. Освен тези основни атракции има още много да откриете и да научите за магическия град Индоре. Когато планирате посещение в този първокласен търговски град в Мадхя Прадеш, уверете се, че имате време да посетите всяка от тези отличителни туристически дестинации в Индоре.

Изображения Източници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15.

Leave A Comment

5 + 1 =