15 невероятни туристически места в Ориса да посетите | Стилове в живота

В Ориса има голям брой туристически атракции, които всяка година посещават хиляди посетители и местни жители. Това състояние е известно със своята архитектура, храмове и естествена красота. Ако планирате да отидете на пътуване до Ориса, трябва да имате една основна идея за най-добрите места и местоположения, намиращи се тук. Ето списък от тях.

Чудните туристически места в Ориса за посещение:

Ориса е една от най-известните туристически дестинации за туристите. Тази статия подготви списък от 15 чудесни туристически обекта в Ориса, които да посетят за планирането на вашата обиколка.

1. Храмът на Конрак Слънце:

Konark-слънце temple_orissa-туристически дестинации

Храмът Корик Слънце на Ориса е построен през 13 век. Тя е около 30 метра височина и стои на дванадесет масивни колела. Еротичните дърворезби, които се виждат в храмовете "Каджурао", са доста популярна и интересна особеност тук. Спокойната и спокойна атмосфера е това, което ще обичате за този храм и идващи тук през следобеда ще бъде най-доброто време със сигурност.

2. Puri:

puri_orissa-туристически дестинации

Когато дойдете в Ориса, определено трябва да дойдете в Пури. Това е вълнуващ плаж и е признат за рай за всички туристи. Невероятните води, ясното небе и дългите пясъци ще ви накарат да се влюбите в това място на пръв поглед. Също така опитайте разкошната кухня тук. Той е ядлив, вкусен и забележителен. Puri в едно от най-хубавите и най-романтичните туристически места в Ориса за посещение.

Виж повече: Туристически места в Сринагар Кашмир

3. Бхубанешвар:

bhubaneswar_orissa-туристически дестинации

Бхубанешвар е столицата на Ориса и е най-известна със своите храмове. Всеки един от тях е много художествен, красив и зашеметяващ. Трябва да вземете участие в музикалните и танцови фестивали, които се организират тук, дори и в племето на племето adivasi. Те със сигурност ще направят пътуването ви забавно и запомнящо се дълго време.

4. Чилика езеро:

chilika-lake_orissa-туристически дестинации

Ако искате да прекарате известно време с природата, трябва да посетите дестинацията "Чилика езеро" в Ориса. Това е сладководно тяло, разположено в Ориса и е изпълнено с дива природа, риба и птици. Най-добрата част за това място е, че през зимните месеци ще видите тук някои от най-екзотичните мигриращи птици. Гледката е спираща дъха и абсолютно живописна.

Виж повече: Haridwar посещение на места

5. Raghurajpur занаятчийски село:

raghurajpur-занаяти-village_orissa-туристически дестинации

Занаятчийското село Рагхурайпур е най-известно със своите картини, дървени играчки, каменни резби и дървени резби. Тук ще откриете голямо разнообразие от занаяти и всяка от тях е толкова красиво изплетена и създадена, че със сигурност ще бъдете изумени. Намира се на 15 километра от Пури и ви предлага чудесно изживяване.

6. Плаж Чандипур:

Chandipur-beach_orissa-туристически дестинации

Плажът Чандипур на Ориса е признат за най-красивите и най-уникалните плажове на страната. Тук ще бъдете изумени от балното време, ясните пенливи води, дългите морско дъно и забележителния златист пясък. Ще намерите също малки локви, пълни с малки риби, морски черупки и дори раци. Този плаж е едно от най-красивите туристически забележителности на Ориса, които могат да се видят за разглеждане на забележителности.

Виж повече: Туристически места близо до Ришикеш

7. Пещерите Хандагири:

khandagiri-caves_orissa-туристически дестинации

Пещерите Khandagiri на Ориса стоят като силно представяне на историята и културата на Ориса. Тя е древна и на около шест километра от Бубанешвар. Това място има общо петнадесет пещери, които преди са били обитавани от различни учени от Джайн. Някои от стените дори носят светите четения и надписи на религията на Джаин.

8. Пещерите Udayagiri:

udayagiri-caves_orissa-туристически дестинации

Това е едно от идеалните и прекрасни туристически места в Ориса за посещение. Пещерите Udayagiri се намират в хълмовете Udayagiri на Ориса и имат общо осемнадесет пещери. Всяко от тях има отделно име и има гравюри, които изобразяват победата на царете над злите им врагове. Идването тук ще ви помогне да разширите знанията си и да научите повече за Ориса.

9. Mahendragiri:

mahendragiri_orissa-туристически дестинации

Хотел Mahendragiri се намира в квартал Gajapati на Ориса и е заобиколен от живописна и красива обстановка. Зелените гори, екзотичните планини и малките реки са едни от неговите особености. Ако търсите спокойствие и спокойствие, определено трябва да дойдете в Mahendragiri.

10. Храм Джаганнатх:

Джаганнатх-temple_orissa-туристически дестинации

Храм Jagannath е едно от най-известните туристически места в Ориса. Произходът на храма датира от 11-ти век и е известен като един от четирите щастливи "Чар Dham" на хиндуистите. Храмът е посветен на господаря Джаганнат, който е придружен от Балабадра и Судадра. Божествата на храма "Джаганнат" са облечени по уникален начин в зависимост от случая или сезона. Ежегодната Рат Ятра, където лордовете са извадени от храма в огромна шествие, е огромен тълпач, в който хиляди преданоотдадени в Индия идват да зърнат своите божества.

11. Зоологически парк Nandankanan:

nandankanan-зоологическа-park_orissa-туристически дестинации

Зоологическият парк Nandankanan е друго популярно място за посещение близо до Ориса. Намира се в град Бхубанешвар, тази зоологическа градина е разположена в гората Чандака и е осеяна с красиво езеро, известно като Канджия. Зоологическият парк Nandankanan е дом на над 166 разнообразни вида животни, включително застрашените бели тигри. Ако имате деца заедно с вас, занесете ги в този зоологически парк, за да се забавлявате добре.

12. Храм Lingaraja:

lingaraja-temple_orissa-туристически дестинации

Храмът Lingaraja е един от древните и също най-големият храм на Bhubaneshwar и сред основните места за посещение в Ориса. Храмът е забележителна забележителност, която е претъпкан от туристи през цялата година. Храмът Lingaraja е посветен на "Harihara", комбинирана форма на лорд Шива и лорд Вишну. Shivratri е голямо събитие, празнувано в храма и се наблюдава от над 2 лах.

13. Национален парк "Бхитарканика":

bhitarkanika-национално-park_orissa-туристически дестинации

Националният парк Bhitarkanika се смята за един от най-впечатляващите убежища за дивата природа в Азия, което го прави задължително посещение на туристическите места в Ориса. Светилището е разположено на площ от 672 кв. Км в квартал Кендрапара. Националният парк Bhitarkanika е известен със своите гъсти мангрови гори и гигантски морски крокодили. Освен това има изобилие от флора и фауна в светилището, което е идеална дестинация за природолюбители.

14. Храм Ардасани:

ardhasani-temple_orissa-туристически дестинации

Храмът Ардасани е едно от основните религиозни места, които можете да видите в Ориса. Намира се на 3 километра от главния храм Jagannath в Пури и няма огромна структура. Храмът Ардасани е посветен главно на Судхадра, според легендите. Тя някога е спасила град Пури от удавяне при наводнения. Най-доброто време за посещение на този храм е по време на годишното шествие на Рат Ярат, тъй като се смята, че трите божества, докато се връщат обратно в основния храм, спират в храма Ардасани. Специален боб, известен като "poda pitha", се приготвя от ориз на този ден.

15. племенни селища:

племенен-villages_orissa-туристически дестинации

Ориса е държава, известна със своята племенна култура и има над 600 племенни общности. Племенните хора с техните мистични пътища се намират в хълмистите райони и отдалечените гори около Ориса, най-вече в южния запад на страната. Гледането на ежедневните дейности и необикновения начин на живот на тези древни хора може да бъде вълнуващо преживяване. Въпреки това трябва да минете през организирани обиколки, тъй като повечето от тези места са недостъпни и имате нужда от законни разрешителни. По време на престоя си в Ориса, уверете се, че посещавате племенните пазари, провеждани ежеседмично, за да се докоснете до очарователни форми на племенна работа.

Ориса бавно се появява като нарастваща туристическа дестинация в Индия. Това са най-често посещаваните туристически места на Ориса, които са на всеки списък на пътниците. Така че отнеме време, когато планирате празник на тази mesmeric земя.

Изображения Източници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15.

Leave A Comment

− 4 = 2