15 невероятни туристически места в Гуджарат да посетите | Стилове в живота

Разположен на западния бряг на Индия, Гуджарат е земя на красотата, културата и цветовете. До последните години тя едва ли е била включена в туристически блогове и уебсайтове. С огромни рекламни кампании по телевизията, подкрепени от боливудски знаменитости като Амитаб Бахчан, популярността на това място се е увеличила значително. Има някои наистина красиви туристически атракции тук, които ще духат ума ви и ще ви накарат да се влюбите в своето място. От храмове до исторически паметници до архитектура, това място ви предлага голямо разнообразие от възможности, които могат да ви помогнат да проучите и научите за това прекрасно състояние.

Красиви туристически места в Гуджарат за посещение:

В Гуджарат има няколко туристически дестинации с красиви места и атракции. Тук предлагаме списък от 15 най-добри и прекрасни туристически места в Гуджарат, които да посетите заедно с невероятни забележителности.

1. Лаксми Вилас Палас:

турист Places In Gujarat To Visit

Един от най-хубавите и най-историческите паметници в целия Гуджарат е никой друг освен двореца Лаксми Вилас. Намира се в Барода е по-голям от Бъкингамския дворец. Това място е една от гордостта на Гуджарат, тъй като външният вид на това място е толкова елегантен, кралски и привлекателен. Дворецът обаче не е празен; Махараджа на Барода сега живее със семейството си тук. Сигурно ще обичате това място, щом го посетите.

2. Кования на Кевадия:

kevadiya-colony_gujarat-туристически дестинации

Колонията Kevadiya или язовир Sardar Sarovar е един от най-големите язовирни проекти в цяла Индия. Нейната конструкция отне повече от една година, за да бъде завършена и резултатът е абсолютно изключителен. Той се намира в Навагам в Гуджарат и има милиони хора, които могат да се възползват от този язовир. Повечето от фермерите също получават водата си от този язовир. Появата на това място е извън красивата и мястото е чисто и чисто. Кованията в Кевадия също се очертава като пикник горещи точки и е била посещавана от хиляди пътници и клиенти през цялата година. Очаквайте тук ще бъде наистина невероятно.

3. Храмът Сомнат:

somnath-temple_gujarat-туристически дестинации

Гуджарат е популярно известен със своята блестяща архитектура и красиви храмове. Един такъв храм, който трябва да споменем, е никой друг освен Храма "Схмат", който се намира съвсем близо до Гуджарат. Това място е извън красивата. Той е от най-религиозните и свещени места за всички индуси и се посещава от хиляди любители и туристи всяка година. Появата на този храм е просто славна и архитектурата е забележителна. Не само екстериора, но и интериорът на храма е еднакво красив и представителен. Ако не сте посетили храма "Съмнат", наистина сте пропуснали нещо специално.

4. Храм Dwarkadheesh:

dwarakadheesh-temple_gujarat-туристически дестинации

Храмът Dwarakadheesh е посветен на Господ Кришна и е свещено място за всички индуси. Това е един от най-популярните храмове в цяла Индия и е претъпкан през цялата година с местни почитатели, както и с международни посетители и туристи. Появата на този храм е древна и стилът на архитектурата е просто прекрасен. Храмът се намира в Дварка, около известното място на Гуджарат и е популярно главно поради Кришна, който е признат за крал на Дварка.

5. Национален парк Gir Forest:

ГИР-горски-национално-park_gujarat-туристически дестинации

Говорейки за дивата природа, би било глупаво от нас да не споменаваме Националния парк Гирската гора. Това място е абсолютно невероятно. Той се намира в Junagadh, който е един от исторически значимите градове на Индия. Градът Джунагд не само заслужава да бъде посетен, но и националният парк, който има много разнообразие от животни. Това е домът на азиатските лъвове и има стотици туристи всяка година. Това е важно светилище за дивата природа на Индия и определено е едно от местата, които трябва да посетите, когато стигнете до прекрасното състояние на Гуджарат.

Виж повече:  Туристически места в Раджастан

6. Lothal:

lothal_gujarat-туристически дестинации

Лотал е модерен град по време на цивилизацията на долината Индус. Това място е било разкопано от археологическото изследване на Индия на 13 февруари 1955 г. до 19 май 1960 г. Това място се намира в района на Bhal of Gujarat и датира от преди хиляди и хиляди години. Това беше едно от най-натоварените и най-важни градове и е задължително място за всички любители на историята. Щом дойдете тук, ще бъдете очаровани, докато научите за града и останките му.

7. Сапутара:

saputara_gujarat-туристически дестинации

Едно от най-хубавите места в Гуджарат е Сапутара. Това е популярна планинска станция, разположена в Гуджарат и се намира в квартал Данг. Неговата популярност се е увеличила много късно и е била посетена от голям брой международни туристи и местни посетители. Живописната красота и живописната гледка, предлагани от това място, ще ви очароват напълно. Това е едно от най-добрите места за разглеждане на забележителности, както и за романтични меден месец и уикенд. Времето тук винаги е приятно и настаняването винаги е разумно и забележително.

Виж повече:  Туристически места в Аруначал Прадеш

8. Kirti Mandir:

кирти-mandir_gujarat-туристически дестинации

Когато дойдете в Гуджарат, трябва да посетите Порбандар. Това е родното място на бащата на нацията. Да, говоря за великия индийски боец ​​на свободата Махатма Ганди. Това място е абсолютно красиво и едно място, което трябва да споменем, е никой освен Кърти Мандир. Това е и един от най-атрактивните храмове, които ще намерите в цяла Индия и има хиляди туристи и посетители всяка година.

9. Bhuj:

bhuj_gujarat-туристически дестинации

Друго прекрасно място в Гуджарат е никой друг освен Бхудж. Това е столицата на района на Kutch и има някои от най-добрите индийски занаяти, които някога ще видите. Тя Ви предлага електрическа комбинация от исторически сгради, паметници и базари. Тук можете да срещнете различни занаятчии и занаятчии и ви уверяваме, че изкуството и творчеството на тези местни професионалисти ще ви изненадат приятно.

Виж повече:  Места за посещение в Ахмедабад

10. Светилището на дивото агита:

див задник-sanctuary_gujarat-туристически дестинации

Светилището на Дивия Ass се намира в северната част на Гуджарат и е дом на голям брой диви магарета. Той се разпростира на около 5000 километра и е едно от най-добрите туристически места в Гуджарат, които можете да посетите по време на сезона на мусоните. Вие ще обичате микробуса и джипа сафарита тук.

11. Akshardham:

akshardham_gujarat-туристически дестинации

Akshardham, място, което празнува миналото, настоящето и бъдещето. Той описва ценностите на човечеството и означава славата на индийската култура. Това е едно от чудесните туристически места в Гуджарат, които да посетят с внушителната 10-етажна височина, сложно издълбани архитектурни шедьоври, идолизира златната мъртва на лорд Swaminarayan, основател на тази конкретна вяра. Това е архитектурен шедьовър, който демонстрира невероятната майсторска изработка. Това е едно от невероятните места за разглеждане в Гуджарат.

12. Sabarmati Ashram:

Sabarmati-ashram_gujarat-туристически дестинации

Известният Sabarmati Ashram отбелязва значението на мястото, в което е започнала борбата за независимост. Това е сайт на хиндуистка духовност с музей за живота и творчеството на Махатма Ганди. Това е много чисто и спокойно място за събуждане на патриот вътре във вас. Асрамът Sabarmati е едно от значимите и исторически туристически места в Гуджарат.

13. Павагад Хил:

pavagadh-hill_gujarat-туристически дестинации

Павагад е красив хълм, известен с храма Маа Махакали на върха на хълма. Историческият град Шапанър е построен в основата, а хълмовата станция на Павагад е построена върху вулканичния конус. С храмове, вулкани и красива архитектура, това е чудесно чудо на природата. Той е сред най-красивите туристически места в Гуджарат.

14. Музей Уотсън:

Уотсън-museum_gujarat-туристически дестинации

Той е известен като един от най-добрите музеи, разположени в Saurashtra, много близо до gujarat. Той съхранява принцовите предмети от държавата на Райкот, основана от Ядея Раджутс. Той има скъпи артефакти, фотографии, референтна библиотека и публикациите се продават и на гише. Това е огромен склад с историческо значение.

15. Плаж Дюма:

Дюма-beach_gujarat-туристически дестинации

Това е градски пясъчен плаж, разположен в Сурат. Смята се, че това е едно от най-обитаваните места в Индия. Това е много популярна туристическа дестинация в Гуджарат. Това е за смелите приключенски ентусиасти.

Това бяха някои от популярните туристически места в Гуджарат. Гуджарат има някои от най-добрите места с историческо значение и религиозни чувства. Дайте на това място посещение и открийте културата и историята на страната.

Leave A Comment

+ 15 = 25