15 най – добри туристически места в Удайпур за посещение Стилове в живота

Удайпур от Раджастан е много романтичен и фантастичен град, най-вече заради парковете, градините и дворците. Той има голям брой места за посещение, а храната тук е органична, вкусна и евтина. Ако искате да откриете историята на Раджастан, трябва да дойдете в Удайпур. Неговите прекрасни функции ще ви зашемети. В случай, че планирате пътуване, ето малък екскурзовод за вас. Удайпур се нарича и град на езерата.

Красива Удайпур Туристически места за посещение със снимки:

Тук списъкът на най-добрите туристически места, които да посетите в Удайпур, дава страхотно и прекрасно време за Вашето пътуване с радост. След като посетите този исторически и великолепен град, никога не го забравяйте.

1. Сахелион-Ки-Бари:

Saheliyon-Ки-Bari_udaipur tourist places

Сахелион-Ки-Бари е много важна и добре позната туристическа атракция, разположена в Удайпур. Той се намира в северната част на града и е пълен с вечнозелени дървета, храсти и храсти. Мраморните слонове и лотосовите басейни също са едни от най-добрите атракции. Очаквайте тук, със сигурност ще бъде прекрасно преживяване. Това е една от най-вълнуващите туристически дестинации, за да видите и да се насладите в удайпур. Това са най-добрите туристически места в Удайпур.

2. Комплекс "Сити Палас":

град-дворец complex_udaipur-туристически дестинации

Комплексът "Сити Палас" беше основно дворци, превърнати в хотели. Днес те представляват голяма туристическа атракция и също така генерират добри доходи. Разполага с две автентични дворцови хотели, както и музей на градския дворец. Това определено е най-големият комплекс на Раджастан и трябва да бъдете посетени веднъж.

Виж повече: Туристически места в близост до Джодхпур

3. Bagore Ki Haveli:

bagore-ки-haveli_udaipur-туристически дестинации

Багоре Ки Хавели е построен през 18 век от министър-председателя на Раджастан. След като ремонтира това място в продължение на пет години, най-накрая се превърна в музей. Това място е грандиозно, тъй като ще откриете много за културата на Раджастани, особено когато се натъкнете на кралските картини, лични вещи, костюми и архитектура. Вашето пътуване до Удайпур ще бъде непълно, докато не дойдете тук. Това е едно от най-добрите туристически места в Удайпур за посещение.

4. Езерото Пикола:

езерото pichola_udaipur-туристически дестинации

Езерото Пикола на Раджастан е абсолютна красота. Макар че е направено от човека, това езеро ви предлага чудесни природни гледки и места. Тук можете да предприемете и едно пътуване, което ви струва около 300-500 рупии. Идването тук ще ви даде една изцяло нова гледна точка относно град Удайпур. Как се чудите, когато посетите това едно от идеалното и отлично туристическо място в удайпур.

Виж повече: Известни места в Утар Прадеш

5. Ambrai Ghat:

ambrai-ghat_udaipur-туристически дестинации

Ако сте любител на фотографията и търсите места в Удайпур, за да стреляте, не можете да пропуснете Ambrai Ghat. Залезите тук са спиращи дъха. Това е популярно място за всички любовни птици и двойки и е оценено като едно от най-добрите туристически места в Удайпур.

6. Monsoon Palace:

мусоните-palace_udaipur-туристически дестинации

Monsoon Palace се намира на хълм и е най-доброто място за посещение по време на сезона на мусоните. Тя принадлежеше на кралското семейство Мевар, докато правителството не го взе в ръцете си. Въпреки че това място не е добре поддържано, добрата част е, че е възстановена и все още можете да отидете и да посетите това място по всяко време на годината.

Виж повече: Места да се види в Kodaikanal

7. Джагийски храм:

Jagdish-temple_udaipur-туристически дестинации

Джаджишкият храм се намира в района на Лали Гхат на Ориса и е безупречен и блестящ бял храм. Тя е посветена на Господ Джаганнат и има огромен черен идол, който се държи тук. Най-хубавата част тук е церемонията по поклонение, която се случва при всеки изгрев и залез.

8. Удайпур въже:

Удайпур-въжени way_udaipur-туристически дестинации

Ако сте любовник за приключения, определено трябва да стигнете до удайпурското въже. Билетите се предлагат на рупии 72 за индийски възрастни и на рупии 300 за чужденци. Предлагат се и билети за деца, всички в зависимост от височината и националността. Бъдете готови да чакате, тъй като опашките винаги са дълги. Това е едно от най-привлекателните места за посещение в Удайпур.

9. Shilpgram:

shilpgram_udaipur-туристически дестинации

Шилграгра на Удайпур е построена по заповед на правителството през 1986 г. Това място е отражение на културата и традициите на Раджастан, Гуджарат и Махаращра. Тук ще намерите и някои от най-добрите фолклорни танци, провеждани тук, както и камила и конна езда.

10. Езерото Fateh Sagar:

езерото fatehsagar_udaipur-туристически дестинации

Езерото Fateh sagar е едно от очарованията на Удайпур. Езерото е разположено на север от Пикола и е едно от най-добрите места за посещение в Удайпур. Мястото е толкова красиво и енергично, че всяка година привлича голям брой туристи. Езерото е свързано с помощта на тунел до северната част на езерото Пикола. Плаването с лодки е една от основните дейности на това място. Има много възможности за забавление, а езерото Fateh sagar може да се каже, че е едно от най-хубавите неща, които Удайпур предлага на своите посетители. На това езеро има повече от един остров, които не са толкова големи, но почти всички от тях са живописни. Това е най-атрактивните туристически места в Удайпур.

11. Джаг Мандир:

напиване-mandir_udaipur-туристически дестинации

Това е още едно невероятно туристическо място в удайпур, което се посещава от хора доста често и може да се каже, че е едно от най-добрите места за разглеждане в Удайпур. Джад Мандир е известен със своята външна красота и е добре известен със своята атмосфера. Много известни хора са посетили това място и са дали положителни отзиви за това невероятно място. Луксозният хотел на това място изглежда като дворец, датиращ от 17-ти век. Кралското и историческо атмосфера на това място поддържа туристи, които се интересуват от това място.

12. Lake Palace:

езерото palace_udaipur-туристически дестинации

Имате ли нужда от някои места за разглеждане на забележителности в Удайпур? Дворецът на езерото е единствен по рода си. Мястото спортува невероятно красива архитектурна красота и е известно и с външната структура на сградата. Има редица устав, които си струва да се видят. Може да се каже, че това място спортува великолепно докосване на реколта красота. Целият район от 18-ти век е заобиколен от вода почти навсякъде и ще достигнете там с помощта на водния транспорт. Дворецът е известен сред туристите, тъй като той играе важна роля (местоположение) в филм на Джеймс Бонд.

13. Гулаб Баг и зоопарка:

Гълъб-Багх-и-zoo_udaipur-туристически дестинации

Това е най-голямата градина в града и в държавата. Хората от съседните държави и почти всички части на страната идват да посетят тази красива градина. Градината спортува редица рози от различни сортове и затова мястото е наречено "Гулаб Баг и зоопарк", където "Гулаб" означава "роза". Цветното изобилие от цветя прави тази градина вкус за очите в действителност и го прави едно от най-завладяващите места, за да се инча Има редица близки популярни атракции около това място и това е причината, поради която хората запазват това място запазени в техните " да посетите "списъка като портал, за да ги свържете с другите забележителности и места.

14. Моти Магри:

Моти-magri_udaipur-туристически дестинации

Близо до езерото Фатех Сагар е построена красива статуя, в която се вижда човек, който ездал кон (зареждащ), разположен на бяла стълбообразна структура. Това е статуята на известния герой на Rajput, Maharana Pratap. Статуята е изработена от бронз, всъщност е лек за очите. Хората идват тук, за да видят тази красиво изработена статуя. Статуята е разположена на бисерния хълм, който е едно от най-добрите места в Удайгар. Това може да се каже, че е едно от най-добрите места за разглеждане в Удайгар.

15. Шив Ниуа Палас:

от SHIV Niwas-palace_udaipur-туристически дестинации

Има много исторически дворци в Удайгар, а дворецът Шив Нивас е един от тях. Дворецът може да се види от другата страна на езерото Пикола. Хотелът е с форма на полумесец и разполага с тонове удобства за посетителите, като развлекателни зали, интернет (WiFi), суити, шезлонги, близки заведения за хранене и т.н. и много други.

Има много красиви места в Удайпур, а някои от най-добрите тук са обсъдени тук. Действителният списък никога не свършва. Това обаче са едни от най-красивите места, които туристите искат да посещават доста често. Ако някога посетите Удайпур, препоръчваме ви да посетите тези места.

Изображения Източници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15.

Leave A Comment

1 + 4 =