15 най – добри предимства на Bael Juice Стилове в живота

Бала дървото се среща по целия свят и е известно с неговите лечебни свойства. Тя е известна още като дърво от ябълково дърво. Той се намира в повечето азиатски страни като Шри Ланка, Непал, Пакистан, Виетнам, Мианмар, Бангладеш, Лаос, Тайланд и Камбоджа. Балавото дърво има своя произход, който се връща в древни времена. Тя се нарича "Харака Самхита" в санскрит. Дървото като цяло расте за около 8-10 метра височина. Тя се състои от широк багажник, прави и дълги клони, натоварени със сладки и романтични листа. Плодът е дървесен, твърд, гладък и обогатен с вътрешна плът. Месата могат да се консумират или пресни или сушени.

Баел juice

Най-характерната черта на това дърво е, че лечебният имот се намира в корена, стеблото, листата, кората, както и плодовете на всеки етап от зрелостта му. Най-лесният начин да получите максимални ползи за здравето от това дърво е чрез сока. Сокът, който очевидно е от плодовете, се получава, когато е в началния си стадий на зреене.

Виж повече: Acai Berry Juice Предимства

Химичен състав на Bael:

15 най - добри предимства на Bael Juice Стилове в живота

Баделът има химически съставки като аеглолин, скиманин, цитрал, лупеол, кинеол, цитронелал, евгенол, куминалилдехид, мермелозин, аураптен, лувангетин, фагарин, псорален, мармелид, мармин и танин.

Виж повече: Плодови сокове Ползи

Ползи за здравето при консумирането на Bael Juice:

1. За Запек:

Bael в своята зряла форма е най-добре да се лекува запек поради това, че тя се счита за най-добрите лаксативи. Той главно почиства, както и тонизира червата, поради което дори премахва старите натрупани фекалии в червата, ако се използва редовно за няколко месеца. Най-добри резултати се постигат, ако се получи под формата на сок от узрелите плодове. Месата на зрели плодове трябва да бъдат напълно отстранени и превърнати в сок. Уверете се, че сте извадили семената, преди да ги направите. За да го направи по-вкусно, може да се направи и млечен шейк на бала.

2. Bael сок за контрол на диабета:

Bael също е известно, че се използва за контрол на диабета. За това трябва да се използват листата на бала. Той намалява оксидативния стрес, който се случва поради диабета. Консумацията на листа Bael се оказа, че намалява нивото на кръвната глюкоза до 54%.

3. За лечение на диария и дизентерия:

Незрелите плодове Bael се използват за лечение на дизентерия и диария без треска. Необезпечените бели плодове трябва да бъдат изсушени на слънце и на прах и да се съхраняват в херметически затворен съд. Този прах може да се смеси с надуто и консумиран.

Виж повече: Ползата от сок от целина

4. Да се ​​лекуват респираторни проблеми:

Честото нападение на студа, както и респираторните проблеми, могат да бъдат много добре лекувани с баели. Процедурата - смесете сока на бала и сусамовото масло, и двете в еднакви количества и го нагрявайте добре. На това горещо отвара добавете малко черен пипер и кимион семена около половин чаена лъжичка. След това я извадете от огъня и я запазете добре. Това масло трябва да се прилага върху скалпа и да се масажира добре. Ако се използва редовно, то помага да се създаде устойчивост срещу студ и други респираторни проблеми.

5. За лечение на пептична язва:

Листата на Bael представляват много добро средство за лечение на пептична язва. Листата Bael трябва да се накиснат във вода през нощта, а на следващия ден водата трябва да бъде натоварена и консумирана рано сутринта. Редовното използване на тази напитка осигурява и намаляване на болката и дискомфорта. Листата на Bael се обогатяват с танини, които намаляват възпалението, като по този начин отстъпват на лечението на язви. Консумирането на сок от плодове на бала е също много полезно, тъй като е пълно с вискозно съдържание. Това вещество помага за образуването на покритие в стомаха, като по този начин помага при елиминирането на язви.

6. Bael Juice Skin в най-добрия си вид:

Bael е естествен лечител на кожата, като се грижи не само за незначителни проблеми като акне, но също така и за болезнени обриви и кожни тъкани. Сокът Bael е плодотворен ексфолиатор и по време на консумация се доказа, че е естествен ексфолиатор на кожата. Освен това, Bael охлажда вашите вътрешности и поддържа температурата на тялото ви в залита, като по този начин се отстраняват проблемите на кожата.

7. Няма зона на токсин:

Bael в своята сочена форма винаги може да бъде добър токсин облекчаващ. В ежедневен ден натрупаните токсини в тялото ви могат да отстъпят на много заболявания. Затова приключвайте всяка вечер с чаша сладък сок от бала и задръжте токсините в тялото си. Това е една от най-добрите предимства на бала сок.

8. Възпалителен характер:

Bael е обогатена с противовъзпалителни свойства. Това вероятно е причината баел да може да се използва и за лечение на възпалени възпалени обриви. По-старите дни ще видят хората да правят прах от бала и да го разбъркат с куркума, за да излекуват пукнатини или пукнатини в костите си. Този път ние просто използваме сока, за да запазим алергии и възпалени стави в залива, включително главоболие, мигрена болки и болки в тялото, добро излекуване за махмурлук.

9. Богати на хемоглобин:

Ползите от плодови сокове Bael увеличават броя на кръвните клетки в организма, като по този начин се справят с хемоглобин и проблеми с кръвната загуба. Добро домашно лекарство за някой, който наскоро е загубил много кръв или е просто в ранните етапи на майчинството, хемоглобинът е задължителен за вас, за да останете силни, нещо, което вашият сок ще ви предостави с удоволствие. използвайте мед като подсладител, за да го излекувате естествено.

10. Увеличаване на метаболизма:

Сокът "Bael" подпомага храносмилането. След доброто горещо хранене винаги можете да добавяте сок от сока в пустинята или диетата си. Не само ви охлажда, но също така ви позволява да имате плодотворен храносмилателен процес, който позволява на тялото ви да поеме храненето. С правилното хранене Баел също помага да се отделят храносмилателните сокове от червата, за да се стабилизира и подобри метаболизма.

11. Охладител на тялото:

Горещият летен обяд може да бъде решен с готино охладено чаша охладител за тялото, което е нашият собствен сок от бала. Загрятото тяло определено е място за съхранение на заболявания, малки или големи. Пийте чаша баел и се охладете и успокойте.

12. Удебелена коса:

Смелата коса е благодатта на жената, нейната красота и настроението й за деня. не позволявайте на лошите дни на косата да ви съсипват, като просто държите бутилка сок от бала. Bael стимулира тъканите на скалпа и подобрява растежа на косата. По този начин косата ви расте здрава и здрава.

13. Bael сок може да предотвратява рака:

Тук става дума за рак на гърдата, който е общ проблем за 80% от жените след определена възраст. Сокът Bael предотвратява възможностите за рак на гърдата чрез елиминиране на възможните ракови клетки.

14. Укрепване на имунитета:

Имунитетът е самоотбрана на вашето тяло, нещо, което баел може да помогне за изграждането ви. Bael плодов сок използва своята доброта, за да изгради защитно покритие около тялото, като по този начин повиши имунитета ви.

15. Powerhouse of Nutrition:

Всичко, което е много важно, сокът Bael е строго потенциалната къща за витамини, минерали и дори електролити. Това би означавало, че Баел може успешно да ви поддържа здрави и енергични.

Bael е вид плод, известен с огромните си предимства. Освен сладкия нектар, т.е. сокът, който извличаме от този плод, бала в сочената му форма е отлично парче удобен сок. Освен че се грижи за вашите здравословни проблеми, Bael също използва своята доброта, за да се грижи за вашите красиви проблеми, например добра коса и по-добра кожа. дадени тук, са някои от предимствата, които сосът от домашен сос може лесно да реши.

Leave A Comment

− 2 = 5