15 най-добри плодови плодове с калций в Индия | Стилове в живота

Калциятът е основен компонент за организма. Това са нашите зъби, костите и т.н. Колкото повече съдържанието на калций, толкова по-добре е тялото. Калцият е необходим за правилното развитие и поддържане на различни функции на тялото. Това е от съществено значение за правилното функциониране на жизнените хормони на тялото, поддържането на мускулите и т.н. Правилното дозиране на калций може да ни възстанови от редица основни вътрешни и външни заболявания като сърдечни и белодробни заболявания. Следователно консумацията на богати на калций храни е важна. Сега нека дойдем на плодовете. Плодовете идват с добротата на природата, а някои с високи пропорции калций. Правилното приемане на богати на калций плодове може лесно да ни направи здрави. Дневната стойност на калций за средностатистически човек е около 1000 милиграма. Ето някои от най-добрите плодове, богати на калций, заедно с други ползи за здравето.

Калциеви богати плодове в Индия:

Тази статия ще обясни списъка с храни, богати на калций, които ви правят по-здрави. Тези плодове с калций са най-мощните качества в сравнение с другите плодове.

1. Портокали:

калций Rich Fruits

Кой не харесва портокалите? Често ги ядем небрежно, без да сме наясно с неговата доброта. Оранжевото е най-добрият плодов калций. Е, тук има голям шанс да се образовате за хранителната стойност на портокалите. Тези плодове съдържат около 45 до 50 милиграма калций заедно с мощни витамини като витамин С. Започвайки сутринта с чаша портокалов сок, това е отличен избор.

2. Кайсии:

калций Rich Fruits 2

Кайсия е един от най-ефективните плодове, богати на калций. Сухите кайсии имат вкус и са добри за вашето здраве. Тези плодове съдържат около 5 милиграма калций на 100 грама. Ако обичате да ходите на екскурзия или ако искате да бъдете планински алпинист или планински велосипедист, започнете да включвате сушени кайсии в редовната си диета.

3. Сушени смокини:

калций Rich Fruits 3

Тези плодове са богат източник на калций и съдържат около 160 мг калций на 100 г, което е равно на 241 мг калций на стъкло. Приемането на сушени смокини може да осигури на организма ви съществени количества калций, което може да ви направи по-здрави и здрави от сърцевината.

4. Киви:

калций Rich Fruits 4

Тази тропическа храна е натоварена с добри количества калций и други важни витамини, които са полезни за организма. Хората от почти всички възрасти могат да ядат този плод. Когато става въпрос за съдържание на калций, киви съдържат над 30 грама калций на 100 грама сервиране, което означава, че стъклен сок може да достави на организма ви над 60 грама калций.

5. Ревен:

калций Rich Fruits 5

Този плод се счита предимно за зеленчук. Но днес хората знаят това като плод, изпълнен с ценни природни елементи. Плодът е богат източник на калций и една чаша сок от ревен може да осигури на тялото ви повече от 300 милиграма калций. Това е един от перфектните плодове, богати на калций, заедно с други ползи.

Виж повече:  Калциево богато зеленчуци

6. Мюсли:

калций Rich Fruits 6

Мюслибът също е един друг калций богат плод. Не можете да намерите тези плодове във всеки хранителен магазин. По-скоро малините са много трудни за намиране. Обаче, трябва да се смятате за късмет, ако получите ръцете си върху тях, тъй като те са богат източник на сурови калциеви елементи. Една чаша черница съдържа около 55 милиграма калций.

7. Остри круши:

калций Rich Fruits 7

Бодливите круши са богат източник на калций. Те съдържат 83малмарама калций на чаша, което означава, че една бодлива круша идва с 58 милиграма калций.

Виж повече:  Протеинови богати зеленчуци

8. Kumquats:

калций Rich Fruits 8

Kumquat е една от поставените жизненоважни в списъка на най-добрите плодове, богати на калций. Това са вкусни плодове, които също са добър източник на витамин С, А и калций. Те идват с 12 милиграма калций и се възхищават почти навсякъде по света поради вкуса си.

9. Сини сливи:

калций Rich Fruits 9

Сини сливи са най-добрите плодове с калций богат източник на калций. Те са популярен агент за борба с болестите и могат да предотвратят появата на редица болки в тялото. Съдържанието на алкохолна захар в тези плодове ги прави страхотен вкус. Що се отнася до съдържанието на калций, една чаша сок от резене ще ви достави 55 грама калций.

Виж повече: Списък на храни с високо съдържание на захар

10. Грейпфрут:

калций Rich Fruits - Grapefruit

Гроздови плодове Със съдържание на калций до 22 мг на чаша сок, трябва да обичате този плод по повече причини, отколкото само вкус. Плодът помага много за повишаване на кръвното налягане и здравето на сърцето, като по този начин оставя положително влияние върху тялото ви.

11. Черно кафяво:

касис

Черните калцини са известни като магическата съставка за жените, които търсят плодове, богати на калций. Плодът също така помага да се запазят проблемите на менопаузата на възрастните жени. Освен това, той може да помогне и като източник, който може да намали възпалението като цяло. Понякога се използва от бременни жени, на които не им е позволено обичайното лечение поради тяхното състояние. Достигайки до съдържанието на калций, касисът е богат на калций с съдържание на 55 mg на 100 грама плод. За всяка сервиса получавате около 30-40 mg. Това е, доста количество, ако имате предвид размера на плодовете.

12. Лайм:

калций Rich Fruits - Lime

Лаймът е доста богат на списък с плодове, богат на калций, със съдържание на 33 mg на 100 грама. Лаймът често се свързва с всички добри неща, които тялото ви може да получи. От загуба на тегло до ясен кожен тен, вар е надежден плод. Освен това, той също така помага за запазването на проблемите с констипацията под контрол. Това е един от най-често срещаните плодове по целия свят, а дори и най-тинейният къс от сока може да добави повече вкус към вашата храна. Да не говорим, че ползите, с които ви дава, са допълнително предимство.

13. Папая:

калций Rich Fruits - Papaya

Папая е известна като един от най-здравите плодове в света поради съдържанието на хранителни вещества. Папаята е на върха на плодовата диаграма на калцийното съдържание поради дозата от 20 mg на 100 грама сервиране. Тя може да се консумира както сурова, така и варена. Папая не е популярна само заради вкуса си, но също така има известни ползи за здравето. Той помага да се предпазите от рискове от рак на дебелото черво. Не само това, папая също така повишава здравето на вашето тяло, по-специално на сърдечно-съдовата система. Папая съдържа храносмилателен ензим Папаин, който е от голяма полза за намаляване на болката от вътрешните спортни травми.

14. Ягода:

калций Rich Fruits - Strawberry

Вкусове като съвършенство в устата ви; този червеникав розов плод е натоварен с всякакви хранителни вещества. Но плодът е богат на калций с около 16 мг на 100 грама сервиране. Като се има предвид нейните връстници, може да не е най-големият участник в списъка, но ползите за здравето му са трудни за постигане. Ягодите дават на имунната ви необходимия тласък, точно както помага при проблеми с очите. Ще откриете, че вашето виждане се подобрява за нула време, тъй като ягодата има витамин С, който помага да се работи върху фокуса на роговицата и ретината. Няма други плодове, богати на калций, като тази ягода.

15. Гуава:

калций Rich Fruits - Guava

От сока към суровия плод, миризмата и вкусът ще ви накарат да пожелаете повече плодове. Докато в Индия бялата гуава е по-често срещана, най-вече, розовият оттенък е предпочитан. Плодът има и много ползи за здравето. Той е богат на ликопен, витамин С и антиоксиданти, освен че е плод, богат на калций. Говорейки за това, гуава има съдържание на калций 18 мг на 100 грама сервиране. Зимният плод е основен бустер на имунитета и еднакво полезен за бременни жени, богати на фолиева киселина.

Така че, сега знаете, че не е нужно да се безпокоите, че сте с недостиг на калций, само защото сте непоносими към лактозата. Продължете с магазините за хранителни стоки и не забравяйте да включите тези плодове, богати на калций, във вашия списък. В нито един момент няма да се почувствате по-здрави и по-здрави от всякога и можете да ни благодарите по-късно.

Leave A Comment

15 + = 21