15 красиви и най – добри национални паркове в Индия | Стилове в живота

Има различни горски територии, които са били превърнати в диви паркове от правителството на Индия, така че естествените местообитания да бъдат запазени. Много от тях се намират по езерото Chilka на Одхиша или западните Ghats. Много от тях също са в подножието на Хималаите. Поради увеличаването на обезлесяването и няколкото фабрики, които изхвърлят отпадъците във водите, то причинява замърсяване на водата. Това доведе до намаляване на броя на водните и земноводните животни. Няколко вида рептилии и птичи разновидности също постепенно намаляват. Следователно много от тях са били изчезнали, които са открити в изобилие и някои от видовете сега са застрашени.

Списък на популярните национални паркове в Индия:

По-долу са първите 15 национални парка в Индия, които са популярни.

1. Национален парк Бела:

национален parks in india

Това е в щата Бихар. Тук човек може да открие диви свине, хиени, елени и слонове. В съседните райони има свежи езера. Въпреки това тази област има Naxalites и следователно човек трябва да бъде внимателен. Има и самбхари, които могат да се намерят тук и тигри.

2. Национален резерват "Панна":

национален parks in india2

Това е популярно заради естествения тропически климат, който е естественото местообитание на много застрашени видове. Това е в Мадхя Прадеш. Има и голям брой хиени и кралски бенгалски тигри тук. Човек може също да види леопардите и духовете тук. Тук могат да се видят и слонове.

3. Национален парк Kanha:

национален parks in india3

Това е популярно място за barasingha и блатото. Има и доста сладки водни езера тук, които са популярни.

4. Национален парк Madhav:

национален parks in india4

Това е в Мадхя Прадеш и е популярно заради своите крокодили. Има тучна зеленина и езеро, наречено Сакя Сагар.

5. Национален парк Kaziranga:

национален parks in india5

Това е в Golaghat на щата Асам и е много популярно място за животните в тяхното естествено местообитание. Има и голям брой птичи разновидности, които могат да се видят тук. Многоцветни жаби също са често срещани. Това е естественото местообитание на роговия носорог и езерата и съседните райони, където човек може да види блатото.

6. Парк за диви животни Periyar:

национален parks in india6

Това е популярно за езерото известно като Periyar. Тук човек може да види различни животни. Популярни са влечугите като Крета, птиците като кълвач, а също и Gaurs, които могат да се намерят тук. Тук се виждат и някои тигри, а мястото е с пищна зеленина и природата на езерото.

7. Светилище за дивата природа на Peppara:

национален parks in india7

Това се намира в района на река Karamana в басейна на Thiruvananthapuram. Макар и лъвът макак, Златният Лангур и слоновете са популярно тук. Има и няколко вида летящи видове и земноводни, които могат да бъдат намерени близо до езерото.

8. Светилище за диви животни Bandipur:

национален parks in india8

Това е една зелена зеленина, която е на няколко километра от град Mysore. Това е популярно за разнообразието от земноводни и птичи видове, които могат да се намерят тук. Няколко разновидности на папагали и черупки са доста често срещани тук. Човек може да намери врабчета и пъдпъдъци.

9. Национален резерват Bandhavgarh:

национален parks in india9

Това е много популярно място за езера и няколко блатни елени. Това е и мястото, където се наблюдават разнообразие от араби и папагали. Има и доста видове земноводни и рептилии, които се намират тук.

10. Национален парк Gir:

национален parks in india10

Това е популярно място, където човек може да намери широки разновидности на животни и птици тук като азиатските лъвове. Това е в Гуджарат и е много популярно заедно с богатата си зеленина и свежи езера, където могат да се видят няколко птици.

Виж повече:  Списък на светилища за дива природа в Индия

11. Национален парк Манас:

национален parks in india11

Това е много популярен тигров резерват. Това е в границата на Непал и е доста популярно за различните видове видове птици и влечуги, различни от pumas и гепарди. Тук има също пищна зеленина и прилежащи сладководни езера, където могат да се намерят колоритни видове земноводни. Човек може също да види Златния Лангур тук.

12. Национален парк Balpakram:

национален parks in india12

Това е място, където червената лисица и другите сортове панда могат да бъдат намерени в техните естествени местообитания. Зелените гори и езерата са също места, където могат да се видят различни видове птици. Известна е популярната билка, наречена "Dikges". Това е много популярна атракция в Мегалая.

Виж повече:  Известни птичи светилища в Индия

13. Резерват "Кеоладео"

национален parks in india13

Това е много популярно място в Раджастан. Има няколко разновидности на застрашените видове от семейството на птиците, които могат да се видят тук. Има и известните фламинго и пъдпъдъци, които могат да се видят тук. Няколко вида хималайски птици също могат да бъдат намерени тук. Има и други места като пустинята Thar и най-често се срещат различни влечуги като kraits и други земноводни. Съществуват и други забележителности на тучната зеленина и няколко вида земноводни и влечуги, които могат да се намерят в съседните райони на сладководни потоци и други езера.

14. Резерват за див живот Nokrek:

национален parks in india14

Това се намира в хълмовете на Гаро в Мегалая. Това също е място за биоразнообразие за разнообразието на застрашените видове животни и птици като Червената панда и стадата на слоновете. Човек може да види и разнообразие от редки орхидеи тук, както и видовете цитрусови индийци. Тук могат да се видят и няколко вида земноводни и влечуги. Има различни видове дървета и растения, които също могат да се видят и видове птици.

Виж повече:  Застрашени видове животни

15. Similipal National Park:

национален parks in india15

Това е горска територия, която е естественото местообитание на разнообразие от животни и птици като бизон, гаури, слонове, тигри и дори елен. Човек може също да види пауните тук. Това е много популярно място в Одхиша и там има и езерото Чилка в съседните райони заедно със сладководни езера и друга естествена зеленина.

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15.

Leave A Comment

5 + 5 =