15 известни туристически места за посещение в Кашмир | Стилове в живота

Долината на Кашмир е богата на история, култура и природни феномени от една страна и е политически спор от другата страна. Пикантният вкус на местни ястия, различни видове чайове, преходи, пребиваване на хамбари и посещение на много свети светини са благоприятни неща, които туристите биха искали да направят. Родният текстил и изработката са доста известни и по този начин пазаруването тук е добро.

Красива Кашмир Туристически места за посещение:

Тази статия ще обясни красотата на списъка на туристическите места в Кашмир за посещение, които също обясняват културата и историята на тези дестинации заедно с снимки, които ще направят вашето пътуване щастливо.

1. Джама Масджид:

JAMA-masjid_kashmir-туристически дестинации

Джама Масджид, разположен в Адахата, е една от най-посещаваните джамии в столицата Шринагар. Джамията е построена от султан Сикандър през 1400 г. и по-късно е разширена от сина си Зайн-у-Абидин. Джамията има 370 дървени стълба заедно с архитектурата на индо-саранците са някои елементи, които привличат хората тук. Петъците са пълни с 1000 души мюсюлмани в петък, тъй като се смята за най-святият ден за поклонение.

2. Chashmashahi:

chashmashahi_kashmir-туристически дестинации

Chashmashahi е най-малката от трите Mughal градини, разположени в Кашмир. Градината е разположена над парка Nehru Memorial Park и името означава Royal Spring. От градината може да се види красивото езеро Дал, а също и планините, които са в околността. Градините също са с много тераси и фонтани и са изградени през центъра.

Виж повече: Катманду Туристически места

3. Нагинското езеро:

Nagin-lake_kashmir-туристически дестинации

Езерото Нагин е разположено на изток от долината Кашмир. Намира се в подножието на планината Zabarwan, а езерото е сред върби и тополови дървета. Шанкарачарският хълм се намира на юг от езерото и Хари Парбат се намира на запад. Той е известен с водни ски, лодки и гребане. Езерото Нага е едно от най-красивите места в Кашмир за посещение.

4. Национален парк Дачигам:

dachigam-национално-park_kashmir-туристически дестинации

Националният парк Дачигам е на около 22 километра от Сринагар и е на площ от около 141 кв. Км. Паркът е известен със своите застрашени животни като червения елен. Паркът се намира в дълбока долина със стръмни склонове на гората. Националният парк се различава на височина от 1600 м до 4200 м, тъй като е в планинския район. Този национален парк е едно от най-известните места в Кашмир за приключенско пътуване.

Виж повече: Туристически места в Бопал

5. Drass:

drass_kashmir-туристически дестинации

Драс е второто най-студено място в света, което има жители. Намира се на височина от 3,230 метра и е на около 60 километра от Kargil. Това е малко градче в средата на долината, а пътят до Ладакх оттук е лесен, тъй като прохода Зойила пада по това място. Туристите се радват на трекинг, а Суру долина е най-известната.

6. Hazratbal:

hazratbal_kashmir-туристически дестинации

Хазратбал е известен мюсюлмански храм и е убеден, че една част от косата, запазена в храма, принадлежи на пророка Мохамед. Разположен е вляво от езерото Дал и е едно от най-свещените места в Кашмир. Най-доброто време за посещение на този храм е между март и октомври поради благоприятното време. Хазратбал е едно от идеалните и исторически забележителности, които могат да се видят в Кашмир, което ще даде много спокойствие.

Виж повече: Туристически места близо до Mysore

7. Sonamarg:

sonamarg_kashmir-туристически дестинации

Сонамарг трябва да се достигне през долината Синд и показва различна атмосфера в Кашмир, която не е много обичайна. Намира се на 2730 м надморска височина, а името му означава "Поляна на златото", дължаща се на планинския му фон с чисто небе. Река Синд минава през долината, а често се наемат понита, за да обиколят мястото. Sonamarg е едно от най-красивите забележителности в Кашмир.

8. Shiv Khori:

кинжал-khori_kashmir-туристически дестинации

Shiv Kori е пещера, която се намира в хълм и се простира на около километър. Пещерата е известна с естествена Shiva Lingam и е на повече от 100 години. Туристите се впечатляват от резбования таван на пещерата в Шеханаг.

9. Khanqah-e-Moula:

теке-е-moula_kashmir-туристически дестинации

Хана-е-Мола е една от най-старите мюсюлмански светини в Кашмир. Светилището е построено от султан Сикандър и е красиво издълбано отвътре. Той е направен в чест на мюсюлманския проповедник Мир Сийд Али Хамдани.

10. Шринагар:

srinagar_kashmir-туристически дестинации

Сринагар свали едно от най-красивите места в цялата Индия, да не говорим за Кашмир. Докато в Сринагар можете да се отдадете на редица дейности, които варират от трекинг, наблюдение на птици, разходки с лодка или водни ски. Това е популярна дестинация за меден месец в Индия. Въпреки, че мястото може да се посещава през цялата година, снежната покривка, която се случва между декември и януари, придава специално усещане за спокойствие и красота на това прекрасно място. Това е едно от най-природните и известни туристически места за посещение в Кашмир.

11. Leh:

leh_kashmir-туристически дестинации

Ако посещавате Кашмир през лятото и мислите за местата, които да посетите в Кашмир, тогава Лех е мястото за вас. Високите планини и езера предлагат спираща дъха гледка към живописните пейзажи. Красотата на Лех хипнотизира всички, които го посещават. Това е чудесно място за тези, които обичат планинското колоездене и трекинга. Да се ​​отдадете на тези дейности ще ви даде спомен за цял живот и много истории, за да разкажете на вашите внуци. Въпреки това, ако искате да отидете в Лех за планинско колоездене, лятото е времето за вас, защото след ноември, много от пистите са затворени поради силен снеговалеж.

12. Купура:

kupwara_kashmir-туристически дестинации

Kupwara е известен също като "Короната на Кашмир" Красивите, зелени поляни, планините и проливните потоци правят Купара едно от най-хубавите места за посещение в Кашмир. Благодарение на живописния си пейзаж, това място е задължително посещение, ако планирате да предприемете пътуване до Кашмир. Kupwara илюстрира красотата на Кашмир по повече от един начин. Шейх Баба Бехрам, долината Лолаб и светилището Камар Реши Сахиб са няколко от местата, на които трябва да отидете.

13. Катуа:

kathua_kashmir-туристически дестинации

Ако някога сте били привлечени от суфизма и имате наклон към него, Катуа е мястото за вас. Катуа е известен също като град Суфи. Той изобразява красивата история за миналото на Кашмир и е едно от най-красивите места в Кашмир. Това е задължително посещение, ако се случи да бъдете любител на историята и да не пропуснете крепостта Яскота. Kathua предлага спокойна и спокойна атмосфера за всички, които посещават.

14. Kargil:

kargil_kashmir-туристически дестинации

Това е град, който не може лесно да бъде забравен. Дори и днес споменаването на Каргил носи трепети по шията на всеки индианец, живял по време на война. Този град е задължително посещение, защото има специално място в настроенията на всеки индийски гражданин. Това е едно от туристическите места в Кашмир, поради множеството емоции, които може да предложи. За мнозина този град носи живи спомени от много време и ги прави горди с тяхната индийска националност. Докато в Каргил можете да отидете на алпинизъм или да прекарате в близката долина Суру. Други интересни места включват Mulbek Gompa, Shergol, Wakha Rgyal.

15. Pahalgam:

pahalgam_kashmir-туристически дестинации

Свежестта се претоварва в този малък град, прикован в планината. Има много спокойствие и спокойствие за всички, които посещават. Pahalgam е чудесно място за релакс, медитация и връзка с природата. Намира се далече от плъховете на забързания градски живот, Pahalgam ще ви накара да забравите всичко за притесненията и стреса си по време на престоя си там. Този малък град е много известен със своята огромна иглолистна гора. Зимният сезон, който започва от края на октомври, е може би най-доброто време за посещение в този град, защото снегът донася допълнителна красота на мястото. Докато посещавате Пахалгам, можете да се отдадете на разнообразни развлекателни дейности като каране на кану и конна езда. В близост до забележителности са Батаб и Ару.

Любовно четене за тези места? Сега отидете на едно дълго пътуване и туристически места за посещение в Кашмир с вашето семейство и приятели! Влюби се в живописната красота на всички тези места и не забравяйте да вземете много снимки!

Leave A Comment

6 + 3 =