15 известни туристически места в Муннар Стилове в живота

Разположен в съседство на три планински потока - Muthirapuzha, Nallathanni и Kundala, Munnar е хълм станция, която има отлична живописна красота, приписан на неговото име. Туристите посещават тази хълмска станция за спокойствието, което се намира в нейната среда. Районът спортува няколко чаени градини и произвежда някои от най-хубавия чай на Индия! Той се намира в западните Ghats и най-доброто време за посещение на Munnar е от септември до май.

Красиви туристически места за посещение в Munnar:

Муннар е място, състоящо се от много красиви и невероятни забележителности, които виждат атракции в кералата. Ето списък на най-добрите туристически места, които можете да посетите, които могат да задоволят приятното ви турне.

1. Mattupetty:

Munnar Tourist Places

Mattupetty се намира близо до Munnar и си струва да посетите. Неговото малко място с отлични гледки и спокойна обстановка, за да прекарате един ден инча Язовир Mattupetty е най-голямото примамка на това място и е отлично място да отидете на пикник. В тази област има и високо специализирана млекопреработвателна ферма, която посещават много туристи. В района има няколко чаени градини, които можете да посетите.

2. Pothamedu:

pothamedu_munnar-туристически дестинации

Pothamedu е друго отлично място за посещение, близо до Munnar. Това е идеалното място за преходи, пикници или за дълги разходки. Той е разположен сред тучни зелени планини и предлага красива гледка към заобикалящата природа и град Муннар, който е много близо до тази точка. Това е едно от най-добрите и перфектни туристически места за посещение.

Виж повече: Туристически места близо до Пуна

3. Езерото Кундала:

Kundala-lake_munnar-туристически дестинации

Това е изкуствено създадено язовирче между две планини. Той се намира близо до Munnar и е друго идеално място за пикник. В района има съоръжения за разходки с лодка. В Шикара езда езеро е невероятно преживяване! Невероятният изглед към околните скали и планини осигурява чудесна обстановка за кликвания върху картини. Въздухът е чист и свеж, а тишината в района позволява просто да се отпуснете и да се отпуснете. Трябва да гледате това място, защото това е едно от най-добрите места за посещение в Munnar.

4. Национален парк Eravikulam:

eravikulam-национално-park_munnar-туристически дестинации

Паркът се разпростира върху огромна площ от 97 кв. Км. Той се намира в Девикулам Еравикулам Талук. В нея се намират някои много редки видове като Nilgiri Tahr, която е рядка порода на планинската коза. Този парк е рай за любителите на природата, можете да прекарате цял ден, просто да се разхождате из парка, да се наслаждавате на гледките на различните животни, всичко това в техните естествени местообитания. Върхът Anamudi се намира също в парка и е забавно да се състезавате до върха на този хълм.

Виж повече: Най-доброто място за престой в Коорг

5. Ехо точка:

ехо-point_munnar-туристически дестинации

Ехото е съвсем обикновен феномен. Всеки е чувал за ехото, но ако вие, децата, трябва абсолютно да ги отведете до ехото! Ако това е първото ви време в някоя хълмска станция, яснотата на гласа ви ще ви събуди напълно! Не само това, точката предлага и отлична гледка към околността благодарение на височината си.

6. Rajamala:

rajamala_munnar-туристически дестинации

Това е мястото, където естествено съществува Nilgiri Tahr. Но по-голямата част от тази рядка порода е била преместена в националния парк Eravikulam сега. Раджамала се намира на 2695 м над морското равнище. Предлага спиращи дъха гледки към околните планини, езера и долини. Можете да усетите свободата на майчината природа във въздуха. Това е едно от най-високите туристически места в близост до Munnar, което прави очите ви да се чувстват по-гладни.

Виж повече: Мавриций Туристически места Снимки

7. Водопад Лаккам:

lakkam-waterfall_munnar-туристически дестинации

Водопад Lakkam е част от националния парк Eravikulam. Това е отлично място, където просто да седнете и да се отпуснете. Изумяващият звук от зачервените бели линии вода дава усещане за спокойствие. Околната зеленина е спокойна и спокойна. Много луди туристи нахлуват право в падането на водата! Повечето от туристите потвърдиха, че това е един от най-красивите туристически места в Муннар, които да посетите за прекрасно време.

8. Светилището на дивата природа в Чинар:

chinnar-дивите sanctuary_munnar-туристически дестинации

Той се намира в квартал Marayoor и Kanthalloor Panchayats на област Idukki, съвсем близо до Munnar. Застрашената гарванска гигантска катерица живее тук. Заедно с него има няколко други редки породи, които също се намират тук. Пантери, забелязани елени, слонове, тигри са някои от тях. Освен дивата природа паркът не е лишен от зеленина!

9. гледна точка на Pothamedu:

pothamedu-viewpoint_munnar-туристически дестинации

Ако обичате да преминете през опасните и приключенски планински проходи, тогава Pothamedu Viewpoint не е място за вас. Това място съдържа превъзходна живописна красота, заедно с чай, кардамон и подправки, които допълват аурата на мястото. Това място е за любителите на природата, фотографите и любителите на самия себе си и се уверете, че няма да напуснете това място, освен ако нощта започне да пълзи или батерията на телефона ви ще умре.

10. Топ станция:

най-station_munnar-туристически дестинации

Много хора не се нуждаят от приключенски спорт, който да ги вълнува. Те се вълнуват само като са на хълм. За любителите на планината, както тези хора и за тези, които се вълнуват от живописните красоти Top Station е едно от най-добрите места за разглеждане в Munnar. Създаден като търговски център в ранните дни Top Station стана известна туристическа атракция поради 180 градуса или по-скоро панорамна гледка. Тя обикновено е претъпкана с любовници, фотографи и очевидно самоуверени крале и кралици. Гледката от "Топ гарата" е величествена и изглежда, че природата е покрила земята със зелен килим, а мъглата във въздуха допълва живописната красота на мястото.

11. Водопадите Cheeyappara:

cheeyappara-waterfalls_munnar-туристически дестинации

Тук е дестинация за поети. Водопадът Cheeyappara е един от многото водопади в Munnar. Гледката към водопада и природната атмосфера около водопада е приятно изживяване, което се превръща в голямо вдъхновение за поетите. Ако сте напълно отегчен от луксозния хотел, в който пребивавате, излезте и наемете палатка и лагер в 500-акровата околност на водопадите Cheeyappara, за да се насладите на природата и да се потопите в музиката на водопада.

12. Marayoor:

marayoor_munnar-туристически дестинации

Ако сте фен на археологията или на Индиана Джоунс, тогава Marayoor е място, което трябва да посетите. Тя има дълъг участък от сандалово дърво и древни дърворезби, структури, както и абстрактни скални рисунки, които датират до каменната ера, това е небето за студенти по археология, както и за археолози и археолози. Marayoor е място дори за любителите на природата, тъй като има гора от сандалово дърво и ще бъдете зашеметени от вида и усещането на гората. Също така, ако туристите търсят качествено масло от сандалово дърво и други сандалово дърво, то могат да го купят от сандаловото дърво. Марайоор може да се смята за едно от най-добрите места за разглеждане на забележителности на Муннар.

13. Заключване на сърдечната недостатъчност:

заключване-сърдечни gap_munnar-туристически дестинации

Сред местата за посещение на Munnar, Lock Heart Gap е примамлива атракция за любителите на природата и любителите на природата. Има различни пътеки за опознаване през живописната, но дива и необуздана гора, богата на флора и фауна. Това е една мечта за младежите, които искат да имат приключение в гората и ако обичате въздуха с роуд и прекрасния изглед, който той представлява, бавно се заселва на дърветата и изглежда така, сякаш перлите падат от небето, след това Lock Heart Gap е едно от красивите места на всички туристически места в Munnar.

14. Muniyara Dolmens:

muniyara-dolmens_munnar-туристически дестинации

Лошо за хора като нас, които не са били родени по време на желязната епоха, иначе щяхме да получим екзотично погребение в погребалните камери на Муниара Долмънс. Muniyara Dolmens са мамут-гробищни камери, разположени в Marayoor, едно от местата за посещение близо до Munnar. Красива пътека минава покрай тези погребални камери и все още не е призрачна, а това е страхотна гледка, тъй като в околността има и сандалово дърво. Това място се намира в отвращение в примитивните култури и практики и може да се счита за небе за археолозите, както и за антрополозите.

15. Забавен горски приключенски парк:

забавна гора приключенски park_munnar-туристически дестинации

Е, сега това е нещо за чисто приключенски хора и не е място за хора със слабо сърце. Fun Forest Adventure Park е перфектното туристическо място за хора, които търсят приключения като скално катерене, ходене по ръба на долината, държейки въже и т.н. Но носят обувки, панталони и, ако е възможно, пълен чай, защото в противен случай ще отидете дома с обриви, рани, извити глезени и много много естествени татуировки, така че да бъдете авантюристи, а не глупави.

Това са едни от най-известните туристически места в Муннар. Сега, спрете да отлагате у дома, станете и отидете да пътувате до тези страхотни места в Муннар!

Leave A Comment

+ 19 = 23