15 богати на витамин Е храни Стилове в живота

Витамин Е е основен мастноразтворим анти оксидант, който изцелява кожата и разгражда излишната мазнина, така че да имате здраво тяло. Това е съвсем естествено, че хората, страдащи от дефицит на витамин Е може да са малко наднормено тегло или гранични със затлъстяване. Вижда се, че хората, които са страдали от дефицит на витамин Е в продължение на много години, или страдат от диабет или са изключително наднормено тегло, което ги кара да бъдат нездравословни и могат да доведат до тежки последици.

Необходимо е, заедно с всички жизненоважни витамини и минерали, да се консумират дори богати на витамин Е храни, така че тялото да функционира нормално без никакво колебание от своя страна. Всеки дефицит не е виновен от нашето тяло, това е наша вина, тъй като не успяхме да приложим жизненоважни елементи, които поддържат тялото ни здрави и стабилни. Витамин Е също помага да се предотврати прекомерното стареене или набръчкване на кожата и затова има чудесни приложения в козметиката и здравословната храна.

витамин e foods

Дадени по-долу са някои храни, богати на витамин Е, които не само ни поддържат здрави, но ни помагат да изглеждаме млади и годни, витамин Е помага за прекаленото стареене и по този начин ни помага да запазим вида, който искаме за по-дълъг период от време. Някои от богатите на витамин Е храни са:-

Бадеми:

бадем

Яжте няколко бадеми на ден са достатъчни, за да запазите стабилността на нивата на витамин Е в тялото си. Всяка бадема има достатъчно витамин Е, за да поддържа половината от тялото ви. Бадемите се смятат за най-добрият източник на витамин Е, който се предлага на планетата. Бадемовото мляко и маслото също са на разположение, но се препоръчва консумацията на сурови бадеми.

Горчица от горчица:

горчица greens

Горчицата от горчица съдържа 14% от всичките ви хранителни нужди и се счита за един от най-добрите източници на екстракт от витамин Е в света. Горчицата от горчица също е богата на витамин А, С и много други хранителни вещества, които са чудесни за тялото и ви помагат да сте здрави и да окислявате кожата си.

Швейцарски Шард:

Този източник на храна, ако се консумира ежедневно, съдържа 17% от всичките ви хранителни нужди. Той съдържа богат източник на витамини като А, К и С и е добре известен като богат източник на витамин Е. Швейцарският картоф е една от най-здравословните храни, които трябва да се консумират на планетата и със сигурност ще поддържа тялото ви здравословно винаги.

Сурови семена:

Храненето на сурови семена като тиквени семки или слънчогледови семена ежедневно е идеален начин за попълване на недостиг на vitami9n E, тъй като едно семе има стойност на витамин Е, което е еквивалентно на 95% от всичките ви хранителни нужди от витамин Е. Суровите семена също помагат при храносмилането и поддържат стомаха чист.

Спанак:

спанак

Спанакът отново се счита за друг източник на световноизвестна здравословна храна, която не само ви поддържа здрави и здрави, но също така помага при храносмилането, така че тялото ви да запази цялата хранителна стойност, от която се нуждае, за да функционира правилно. След всички тези предимства спанакът е също богат източник на витамин Е, който ще ви даде справедлива окисляване, така че кожата ви да остане безупречна. За много жени, спанакът е включен в диетата им поради своята ексфолираща стойност. Диетолозите твърдят, че спанакът няма никакви недостатъци да се консумира и помага по всички начини за функционалността на вашата система.

Рапица Зелените:

ряпа greens turnips

Като цяло всички зелени зеленчуци са богати на витамин Е, поради техния оксидиращ фактор, но зелените от ряпа имат малко по-високо ниво на витамин Е, затова е препоръчано да не е включено в списъка на други зелени зеленчуци. Зърната от зеле са перфектен източник на витамин Е и отговарят на повечето от хранителните ви нужди, когато се консумират всеки ден.

Соеви продукти:

соя Products

Това е друг източник на витамин Е, соевите продукти са богати на витамин Е, поради което всеки индивид с дефицит на витамин Е може да се наслаждава на тези храни и също така да приема достатъчно количество витамин d за функционирането на тялото си. Соевите продукти са богати и на други витамини, които включват белтъчини и витамин D, което е чудесно за кожата и растежа на тялото. Като цяло това е напълно закръглено хранене за всяко лице.

кале:

зеле

Kale е друга е изключително хранителна храна и съдържа най-малко 6% от дневния прием на витамин Е, когато се консумира ежедневно. Витаминът в канела може да помогне на тялото ви по много начини и тъй като кафето е богато на други хранителни вещества и това е най-добрата храна за всеки човек, то се счита за една от най-здравословните храни на планетата.

Виж повече:  Източници на витамин К

Лешниците:

Лешниците са друг богат източник на витамин Е. Храненето на суровите лешници ежедневно води до минимум 10% от ежедневната ви хранителна нужда от витамин Е. Лешниците също са чудесна храна за подпомагане на храносмилането, а също и за подпомагане на функционирането на черния дроб. Всички тези храни са приятелски настроени към всеки човек, но в редки случаи, ако сте алергични към лешници или други ядки за този въпрос, приемете някой от другите възможности за Вашия отдих.

Кедрови ядки:

Пиновите ядки идват като чудесно покритие за всякакъв вид храна, варираща от сладоледи до горещ шоколад. Памуковите ядки вкусват страхотно и не се нуждаят от подготовка и са богати на витамин Е, който е чудесен за организма. Добавете тази гайка към всяка храна, която ядете, за да постигнете най-добри резултати.

Авокадо:

авокадо on white

Всеки орган знае, че авокадото е изключително вкусно и в света на богатите на витамини храни авокадо се смята за най-вкусната. Добавете нарязани авокадо към вашите салати или сандвичи и в нито един момент не само ще се отървете от дефицита на витамин Е, с който страдате, но и ще започнете да се наслаждавате на храната, която ядете.

Броколи:

Варено броколи заедно със салата или пиле е най-добрият начин да се отървете от недостиг на витамин Е. Броколите са богати на този витамин, което го прави идеална храна за хранене във всеки момент от времето.

Виж повече:  Витамин D богати храни

Магданоз:

Магданозът е подправка, която се добавя към храната, за да се увеличи вкусът, но много хора не знаят, че магданозът е богат източник на витамин e, поради което се препоръчва въвеждането му във всички видове храна във вашата диета.

Папая:

папая

Храненето на малка част от папаята ежедневно не само е чудесно за витамин Е, но и е чудесно за функционирането на други области на тялото ви.

Маслини:

Всички форми на маслините са богати на витамин Е. Ако консумирате маслото или суровите маслини, ще постигнете по всяко време същото количество витамин Е.

Виж повече:  Източници на витамин С

Изображения Източник: Shutterstock

Leave A Comment

49 + = 53