14 различни йога пози за контрол на падането на косата Стилове В Лифт

Всеки един от нас желае дълга, лъскава и здрава коса. Здравето на косата наистина разкрива начина на живот, който водим, и режима, който следваме. Но с нарастващата урбанизация се справяме със загуба на стрес, отдаваме боклуци, спим и ям в неподходящи времена. Всички тези фактори влияят върху косата ни, което води до различни заболявания на косата като загуба на коса, нисък растеж.

йога-за-косопад

За да се борим с проблемите на косопад, ние прилагаме различни козметични химикали върху косата си, за да получите блясък и блясък. Но често забравяме, че козметиката може да ни осигури незабавни резултати, но временно. Това е вътрешността на нас, която трябва да бъде здравословна за кожата и косата, за да бъде здрава.

Йога определено е много безопасно и мощно средство за защита. Той не само помага при справянето с проблемите на косопад, но също така помага в повторното израстване на загубената коса. Включването на няколко асана от йога в нашето ежедневие може да се окаже много ефективно в дългосрочен план.

Всичко, което трябва да направите, е да правите йога най-малко половин час на ден и да доведете до по-добро и по-здравословно бъдеще.

Различни йога асани за контрол на падането на косата:

Асаните, които включват напред огъване, работят добре и при проблеми с косопада, тъй като подобряват кръвообращението в областта на короната. Кръвта на кръвта подхранва корените на косата и в резултат на това се наблюдават промените в растежа на косата и намаляването на загубата на коса за период от около един месец. Човек трябва да изпълнява тези йога асани религиозно на дневна база, за да постигне различни ползи, свързани със здравето на косата. Ето няколкото йога пози, които трябва да опитате!!

1. Балайам Йога или триене на ноктите:

14 различни йога пози за контрол на падането на косата Стилове В Лифт

стъпки:

 • Тя може да бъде направена или да седи или да стои според вашата воля и може да бъде направена по всяко време на деня.
 • Трябва да се извърши за 5-7 минути на разстояние.
 • Следващото изображение показва как да го изпълнявате.

Ползи:

 • Това може да се използва за намаляване на тежката коса пада бързо. Той показва мигновени резултати след няколко седмици.

Виж повече: Баба Рамдев Йога за загуба на коса

2. Kapalbhati Pranayam:

14 различни йога пози за контрол на падането на косата Стилове В Лифт

стъпки:

 • Тя диша и изнася пранаям.
 • Процесът трябва да се повтори няколко пъти.
 • Започнете с 20 на ден и може да се увеличи по желание.
 • Следващото изображение показва как да го изпълнявате.

Ползи:

 • Освен че служи като спасяване на косопад, помага и за отслабване и диабет.

3. Uttanasana:

14 различни йога пози за контрол на падането на косата Стилове В Лифт

стъпки:

 • Вдишайте дълбоко.
 • Застанете в позата, показана по-долу в изображението.
 • Задръжте в положение за минута или 40 секунди.
 • Издишайте и се върнете в нормална позиция.
 • Начинаещите трябва да се опитат да докоснат земята. Ако обаче не са в състояние да направят това, това не е проблем. Ще постигнете правилното положение с времето.

Ползи:

 • Тъй като главата виси надолу, правилното кръвообращение се извършва, което води до правилното косо на растежа.
 • Добра поза да се притесняваш.

4. Ustrasana:

14 различни йога пози за контрол на падането на косата Стилове В Лифт

стъпки:

 • Гърбът трябва да е изправен.
 • Вдишвайте дълбоко, докато се навеждате назад.
 • Извършете асана, както е посочено в изображението.
 • Позата трябва да се задържа около 30 до 60 секунди.
 • Дишайте нормално по време на изпълнение.
 • Бавно издишайте, докато се връщате в оригиналната си поза.

Ползи:

 • Кръвта протича в мозъка, в резултат на което се регенерират космените фоликули.

5. Uttanpadasana:

14 различни йога пози за контрол на падането на косата Стилове В Лифт

стъпки:

 •  Asana трябва да се изпълнява, както е показано на снимката.
 •  Трябва да се извършва нормално дишане.
 • Тези асани трябва да се извършват ежедневно в празен стомах за най-добри резултати.

Ползи:

 • Много ефективен при повторно развитие на космените фоликули.

6. Sasangasana:

йога Asanas for Hair Fall - Sasangasana

Терминът Sasangasana, ако преведете, означава заешка поза. Sasangasana е една от полезните йога асана за контрол на падането на косата. Сега знаем защо зайците имат мека копринена коса. Йога за предотвратяване на загуба на коса включва sasangasana, защото помага за по-бързото протичане на кръв към скалпа, като по този начин намалява шанса за падане на косата и също така подхранва скалпа. За съжаление това няма да помогне на плешивите хора да отглеждат косата си назад.

7. Adho Mukha Svanasana:

йога Asanas for Hair Fall - Adho Mukha Svanasana

Adho Mukha Svanasana е доста забавно всъщност и изглежда, сякаш имитирате хълм. Това асана изисква от вас да избутате бедрото си докато натискате земята с длани и крака. Това асана също така увеличава притока на кръв към скалпа и по този начин подхранва корените на косата. И изглежда забавно да правите йога за контрол на падането на косата, нали? Това е една от най-добрите йога пози за контрол на падането на косата и да върне растежа на косата.

8. Matsyasana:

йога Asanas for Hair Fall - Matsyasana

Кой знае, че имитирането на риба може да спести безкрайно количество косми за коса от падане. Тъй като е широко прието, че практикуването на йога за намаляване на косопада действително работи Мацясана става все по-популярна сред хората, които искат да предотвратят падането на косата. Matsyasana помага за регулиране на кръвообращението в скалпа и също подхранва корените на косата, за да не падне

9. Apasana Yoga:

йога Asanas for Hair Fall - Apasana

Apasana е една от най-добрите йога пози за проблема с падането на косата. Apasana е асана, която помага да се освободят всички вредни газове и по този начин да се подобри храносмилането (обърнете внимание: нека да не отделяте газ в близост до други хора, тъй като това може да ги накара да се чувстват много неудобно) храносмилането кръвта се пречиства и тази пречистена кръв помага за укрепване на космените фоликули.

10. Сарвангасана:

йога Asanas for Hair Fall - Sarvangasana

Като благодеяние за хората, sarvangasana е най-добрата форма на йога за предотвратяване на косопада. Тази асана не е предназначена за хора, страдащи от болки в гърба или някаква друга хронична болка. Сарвангазана изисква от вас да вдигнете тялото си отдолу по рамото, перпендикулярно на земята, а цялото тегло на тялото ви трябва да бъде взето на раменете, докато поддържате гърба с двете ръце. Това асана е доказано, че намалява плешивостта на мъжкия модел и плешивостта на женския модел, както и падането на косата.

11. Anulom Vilom:

йога Asanas for Hair Fall - Anulom Vilom

Това не е асана, но е дихателна техника, форма на йога за намаляване на падането на косата. За всички мързеливи хора, които не обичат да преместват мускулите си и все пак искат да спрат падането на косата, червеното вино е идеално за вас, тъй като единственото трудно нещо е да вдишвате и да дишате. Това упражнение за дишане поддържа дробовете здрави и също така стимулира потока на кислородна кръв в тялото, който също подхранва скалпа и получавате здравословен растеж на косата.

12. Bhastrika Pranayama:

йога for Hair Fall - Bhastrika Pranayama

Пранаяма е част от йога и бхастрика пранаяма е препълнен режим на пранаяма. В bhastrika pranayam трябва да вдишвате през една ноздра, докато затваряте другата ноздра с палеца. Трябва да вдишвате и изтласквате 20 пъти много бързо и коремната стена ще се движи навътре и навън като надолу. Bhastrika pranayama е важна част от йога за косопад; поддържа дробовете здрави и подобрява кръвообращението в цялото тяло, което помага при добро зрение и предотвратяване на падането на косата.

13. Sirsasana:

йога Asanas for Hair Fall - Sirsasana

Повечето от горепосочените асани са лесни за изпълнение и изискват по-малко усилия, но sirsasana е трудно в условията, които трябва да го практикувате ежедневно и тя напрежение на тялото, но в същото време резултатите от извършването на sirsasana редовно могат да се видят в тялото , Това е един от най-добрите йога асани за контрол на падането на косата. Сирсасана е нищо друго, освен предна част. Трябва да извиете ръката си навътре от лакътя и да издърпате тялото си нагоре и да сложите цялото тегло върху ръцете. Това асана увеличава притока на кръв към главата, което помага при регенерирането на космените фоликули и също подхранва скалпа

14. Pawanmuktasana:

йога Asanas for Hair Fall - Pawanmuktasana

Това е най-добрият асани в йога за падане на косата. Хората са почувствали разликата в качеството на косата си, както и намаляването на падането на косата. Паванмуктасана се извършва, като коленете се приближават до брадичката, докато лежат на гърба. Това асана помага за намаляване на стреса, което се счита за най-голямата причина за загуба на коса.

По-горе са йога асани за контрол на падането на косата. Човек трябва да бъде много търпелив, ако иска да получи резултата от тези асани. Защото резултатите от йога никога не могат да бъдат получени за една нощ. Вместо да отидете на химическо лечение, за да спрете падането на косата, трябва да се обърнете към йога, за да предотвратите загуба на коса.

Leave A Comment

48 + = 52