11 най – добри аюрведични лекарства за увеличаване на височината без странични ефекти Стилове в живота

Височината на индивида се определя най-вече от генетичния състав на човека и функционирането на нашата ендокринна система. Човек, който има къси родители, или едното или и двете, е по-вероятно да бъдат кратки след завършването на растежа. Въпреки това, факторите на околната среда и нашите хранителни навици имат своя собствена роля да играят за човек, за да достигне максималната височина, която може да се достигне за него. Понякога по-късите хора, особено момчетата, не обичат да бъдат непрекъснато критикувани и сравнявани с други поради по-къса височина и несигурност в индийското общество, тъй като те са по-кратки от техните връстници и са по-кратки, често създават проблеми и в мачовете, по-късно живот.

Кратката височина може да се дължи на причини за наследяване, липса на правилно хранене: липса на основни витамини и минерали, злоупотреба с вещества, липса на достатъчно физическа активност, ендокринни / хормонални проблеми, най-вече свързани с хипофункционалната хипофизна жлеза. Също така, проблемите с костно образуване и калцификация са причина за по-къс ръст и построяване.

аюрведа Medicines To Increase Height

Аюрведическите терапии като каякалп, афанга, насиа и расаяна са едни от най-добрите аюрведични медицини за увеличаване на височината. Те помагат за укрепване на мускулите и облекчаване на напрежението от телесните тъкани, подмладяване на тялото, предоставяне на ползи против стареене и подобряване функционирането на жизнените органи, имунната система и ендокринната система в тялото.

Аюрведа е древна индийска наука, която произвежда лекарства само с натурални и лечебни билки. Най-добрата част от аюрведа лекарства е, че те по същество са свободни от странични ефекти. Те осигуряват максимални ползи, ако се консумират в години преди пубертета и пубертета, защото това е, когато естествената тенденция на тялото да расте по-висок е максималната. Въпреки това, може да бъде полезно, ако се консумира от 25-годишна възраст при мъжете и 21 години при жени. Резултатите, получени от аюрведа лекарства, са бавни и могат да бъдат оценени само за период от няколко месеца.

Само Аюрведа не може да направи чудеса и е също толкова важно човек да вземе добре балансирана диета с цялостност на протеини, витамини и минерали, които контролират телесното му тегло. Не забравяйте да се отдадете на много физически упражнения като спринт, бягане, стречинг и йога.

Изделието е съставило списък на топ 9 аюрведа билки, които са били широко използвани години, самостоятелно или в комбинация с други билки и хранителни вещества, за да помогне на тези с кратки височини да растат максимално, те могат.

Най-добрите аюрведа лекарства за увеличаване на височината Естествено:

Прочетете, за да знаете за свойствата на тези аюрведически билки, които създават холистично благополучие на човек и следователно пряко или непряко помагат за увеличаване на ръста на височината

1. Shilajit / Минерални Pitch / Асфалт:

Това естествено аюрведа лекарство за увеличаване на височината е в състояние да осигури множество предимства като подобряване на здравината и гъвкавостта на тялото, увеличаване на издръжливостта, контролиране на кръвното налягане, загуба на тегло, подобряване на паметта, повишаване на либидото, увеличаване на височината и емоционално благополучие.

Shilajit/Mineral Pitch/Asphaltum For Increase Height

Как да използвам: Най-добре се консумира с топло мляко или топла вода. Вземете малко количество и разбъркайте добре във вода или топло мляко. Сутрин се препоръчва преди хранене и вечер да вземете Purblack 30 или 40 минути след хранене и около един час преди да заспите.

Кога да взема: Можете да консумирате смолата по всяко време на деня по ваше желание.

2. Ashwagandha / Withania somnifera / индийски женшен:

Ashwagandha/Withania somnifera/Indian Ginseng For Increase Height

Ашваганда, която е захранващ корен на мощна аюрведа билка, е известно, че подобрява ширината на костите, както и плътността и следователно се оказва, че е много полезна при увеличаване на височината.

Дозировка:

  • Две супени лъжици Прах Ashwagandha е най-добре да се приема с топло краве мляко, подсладено с пресен джигър или Gur през нощта в продължение на поне 45 дни, за да се наблюдава ефекта на това аюрведично лекарство за увеличаване на височината
  • Друга популярна аюрведа комбинация за консумиране на Ashwagandha е да го вземе заедно с Khajoor / дати, черен сусам и ghee, направени от краве мляко.

За да извлечете максимални ползи, се отдадете на храна без боклуци и избягвайте да зареждате тялото си с токсини като чай, кафе, алкохол и пушене. Хората с високо кръвно налягане трябва да ги избягват или да ги приемат след консултация с доверен аюрведа практикуващ лекар.

3. Shatavari / Asparagus Racemosus / Liliaceae:

Shatavari/Asparagus Racemosus/Liliaceae For Hieght Increase

Шатавари е друго аюрведа лекарство за увеличаване на височината, което се получава от корените и листата от билки и е много богат източник на въглехидрати, протеини, мазнини витамини В, С и А. Поради това богатство на хранителни вещества е полезно за увеличаване на височината на индивида. Също така, той е полезен при лечение на нервни разстройства, възпаления и хипертония по естествен и безопасен начин.

Дозировка: Шатавари обикновено се предписва от аюрведа медицински лекари, които да се приемат два пъти дневно, сутрин и вечер. Предлагат се под формата на капсули на пазара.

Внимание: Бременните жени не трябва да го приемат.

Виж повече: Как да станете високи

4. Yashtimadhu / Glycyrrhiza Glabra:

Yashtimadhu/Glycyrrhiza Glabra For Height Growth

Установено е, че тази аюрведа билка съдържа антимикробни, антиоксидантни, антистресови и противовъзпалителни свойства. Подобрява структурата на кожата и косата заедно с подобряването на издръжливостта и височината при отделните хора.

Дозировка: Максималното дозиране на ден не е повече от 6 грама. Те се предлагат в магазините под формата на таблетки.
За възрастни: 1 до 3 грама
За деца: от 250 до 1,5 грама

Внимание: За бременни и кърмещи дами, най-добре е да се консултирате с лекар преди да ги вземете.

5. Guggul:

Guggul For Height Increase

Тази аюрведа билка помага за подобряване на метаболизма на тялото и по този начин е много полезна за онези, които се опитват да отслабнат. Помага при нормализиране на липидния профил чрез намаляване на нивата на липопротеините с ниска плътност и липопротеините с много ниска плътност, като същевременно увеличава нивата на липопротеините с висока плътност, благоприятстващи сърцето. Той помага за повишаване на нивата на тиреоидни хормони при хора, които имат хипотироид, причина заради малка височина.

Дозировка: Типичната доза на прахообразния прах е ¼ ½ чаена лъжичка, веднъж или два пъти дневно или според указанията на Вашия лекар. Прахът Guggul може да се приема и с вода, мляко, ghee, мед или друго носител.

Внимание: Лекарят може да Ви консултира относно дозировката в зависимост от тялото и здравето ви.

6. Arjuna / Terminalia Arjuna Bark:

Арджуна/Terminalia Arjuna Bark For Height Growth

Арджуна е още една аюрведична медицина за растеж на височината, която произлиза от кората на дървото и е известно, че подобрява цялостния метаболизъм, като има общ положителен ефект върху растежа на индивида. Освен това има антиоксидантни и кардио защитни свойства. Можете да намерите билка билка arjuna и екстракт в магазини за здравословни храни и онлайн магазин или други магазини за наркотици.

Дозировка: Вземете една капсула веднъж дневно или според препоръките на Вашия лекар.

Внимание: Тъй като има проучвания за употребата и ползите от него, е трудно да се установи правилната дозировка и как тя взаимодейства с други лекарства.

Виж повече:  Упражнения за увеличаване на височината

7. Bala:

Bala For Height Increase

Тази аюрведа билка помага в изграждането на мускулна сила и подобрява цялостната издръжливост на човек. Ето защо маслото, получено от Bala билката, се използва за масаж на деца и спортисти за увеличаване на мускулната сила. Когато се приема заедно с подсладено мляко, тя съживява тялото и насърчава заздравяването на телесните тъкани.

Дозировка: Изсушете листата добре в слънчева светлина и я почистете, за да направите прах.

Вземете около ½ до 2 грама на ден и го разбъркайте в мляко или плодов сок. Можете също така да разделите сумата и да я направите два пъти на ден.

Внимание: Консултирайте се с Вашия лекар, ако почувствате някакво дразнене.

8. Guduchi:

Guduchi For Height Growth

Гудучи работи върху тъканните елементи в тялото и ги укрепва. То засилва имунната система и гарантира, че всички органи работят в перфектна хармония помежду си, за да насърчат холистичния растеж. Guduchi е ефективно лечение за увеличаване на височината в Аюрведа, за което е известно, че показва значителни резултати.

Дозировка: Прахът от листата трябва да се извлече чрез изсушаване на листата и добре смилане.

Вземете 3-6 грама на ден и го разбъркайте в 15 мл вода. Пийте отвара дневно веднъж на ден.

Виж повече: Повишаване на височината на храните

9. Aamlaki:

Amlaki For Hight Increase

Когато се консумират редовно, тя помага за увеличаване на височината и намаляване на теглото. Той помага и при лечението на проблеми, свързани с щитовидната жлеза, които оказват негативно влияние върху височината.

Дозировка: Почистете и смилате плодовете и ги смирете добре. Накиснете това в сока Amla за около 20 нощи. Смесете го с ghee, мед и дълго пипер и малко фина захар. Съхранявайте сместа в буркан с мазнина.

Смесете този конфитюр от 5 грама два пъти дневно в хладка вода. Използвайте това ежедневно, за да видите резултатите.

Внимание: За кърмещите жени най-добре е да се консултирате с лекар, преди да го консумирате.

10. Правал Писти:

аюрведа Products For Height Growth In Patanjali

Това е най-добрият ayurvedic продукт за ръст на височина в Patanjali. Тя ще насърчи здравословния метаболизъм и ще стимулира ендокринната система. Продуктът е изработен от корали и съдържа много здравни предимства като промотиране на височината.

Дозировка: 125 mg до 500 mg два пъти или три пъти на ден е идеалната доза. Максималната дозировка на правия спирт не трябва да надвишава 2500 mg на ден.

Внимание: Консултирайте се с Вашия лекар за идеална употреба.

11. Д-р Аюрведа Увеличение на височината:

Д-р Ayurveda Height Increaser

Този популярен аюрведа продукт, за да увеличи височината без странични ефекти. Д-р Аюрведа Висок Увеличител е изработена от билкова смес и има малко съставки като Шатавари, Тал Махана, Харад, Ашваганда, Кале Тил, Кали Мусли, Амла, Салам Мишри, Руме Мастаги и Мишри.

Дозировка: Вземете 1-2 грама сутрин след събуждането и направете същото, преди да се оттеглите в леглото, смесено с нормална вода.

Внимание: Консултирайте се с Вашия лекар за идеална доза.

Аюрведа Съвети за увеличаване на височината:

Увеличаването на вашата височина може да бъде лесно с няколко съвета направо от Аюрведа.

1. Избягвайте чай и кафе:

Полагайте максимални усилия, за да избегнете кафе и чай във вашата диета. Вместо това включете чаша мляко. Млякото ще укрепи костите ви, а калцийът в него действа като усилвател на височината.

2. Йога:

Практикувайте йога. Някои упражнения за йога са предназначени да увеличат височината си чрез освобождаване на растежни индуциращи хормони. Опитайте Surya namaskar, Adhomukha Savasana за увеличаване на височината.

3. Упражнение:

Наред с йога, опитайте някои стречинг упражнения като протягането на кобра, поклонете се или просто стойте на пръстите си за няколко минути всеки ден толкова много пъти, колкото е възможно.

4. Ашваганда:

Ашваганда е сладко конфитюр, известен също като индийски женшен. Смесете две лъжици сладко в топла вода. Можете да добавите захар или мед и да пиете, преди да си легнете. Докато сте на това, избягвайте бързо хранене.

Освен това, има много други аюрведа билки, за които е установено, че са ефективни при увеличаване на височината при индивидите. Patanjali твърди, че предлага някои най-добри аюрведични продукти за увеличаване на височината. Но преди да започнете да консумирате някое от тези, не забравяйте да наблюдавате всички странични ефекти. Аюрведа обикновено няма странични ефекти, но ако все още се сблъскате, незабавно ги спрете.

Leave A Comment

+ 76 = 81