10 ползи от плодове на киви по време на бременност Стилове в живота

Киви е малък зелен жълт плод, чиито семена и кожа са годни за консумация. Този плод е с ниско съдържание на мазнини и захар. Той не съдържа холестерол. Вкусът на този плод е актуален и много индианци не са толкова осведомени за този плод, тъй като не са лесно достъпни на пазара като банан, оранжево и т.н..

киви fruits 2

Кивито често се счита за "хранителна електроцентрала", тъй като е богат източник на витамин С и Е. Той съдържа следи от минерали, диетични фибри, антиоксиданти, фолиева киселина, калий и др..

Виж повече: Съвети за бременност

Тъй като този плод е натоварен с витамини, той трябва да бъде включен в храненето на бременна майка. Това е много полезно за бременните жени, тъй като има различни предимства.

Плодове от киви по време на бременност

1. Поддържа сърдечно съдовото здраве:

Консумацията на 2 или 3 kiwi плодове помага за разреждане на кръвта и по-ниски нива на мастно съдържание, като по този начин се поддържа сърдечно-съдови заболявания.

2. Голям източник на фолиева киселина:

Бременната жена изисква прилично количество фолиева киселина в диетата си за здравословното развитие на плода в ранните месеци на зачеването.

3. Помага в мозъка и когнитивното развитие на фетуса:

Тъй като този плод е много добър източник на фолиева киселина, той предотвратява неутралния дефект при новороденото и също помага в процеса на развитие на мозъка в ранна възраст. Така че консумацията е изключително полезна за очакват майка.

Виж повече: Какво трябва да бъде при спане по време на бременност

4. Powerhouse Essential Nutrients:

Той съдържа повече витамин С в сравнение с портокал и също съдържа голямо количество калий в цяло. Също така съдържа много витамин Е. Така че консумацията на този плод е много здравословна за кожата и също така осигурява важни витамини и хранителни вещества за бебето.

5. Поддържа костите силни:

Той е много добър източник на витамин К и по този начин помага в развитието на силни кости. Укрепва лечебната сила на тялото и намалява кръвосъсирването. Адекватно количество витамин К се изисква от тялото по време на бременност, защото по време на процеса на доставка тялото кърви много. Прекомерната загуба на кръв може да бъде много опасна.

6. Помага в растежа на съединителните тъкани:

Витамин С повишава имунитета и произвежда колаген-еластичен материал, който отговаря за генерирането на съединителни тъкани в тялото. Тя осигурява на нарастващото бебе съществени хранителни вещества за развитието на съединителната тъкан в тялото му.

7. Предпазва тялото от свободни радикални щети:

Тъй като този плод е богат на фолиева киселина и витамин С, тя помага на тялото на майката от радикални увреждания, причинени от бактерии, паразити и вируси.

8. Намалява риска от стречинг върху женския стомах:

Проучванията доказват, че редовната консумация на този плод намалява риска от натоварване при доставяне на бебето. Следователно защитава красотата на майката.

9. Развива нервната система на бебето:

Той е богат на витамин тип B, наречен B9, който е типичен за развитието на нервната система на бебето. Липсата на този фолат води до различни дефекти по време на раждане при бебе. Спина бифида е вид дефект, наблюдаван при бебета, които нямат B9 в тялото си.

Виж повече: Храни за бременни жени

10. Богати на антиоксиданти:

Силна здрава майка е длъжна да ражда здраво бебе. Той е много добър източник на антиоксиданти, които могат да се борят срещу свободните радикали. Свободните радикали засягат плодовитостта на жената. Така че разрушаването на свободните радикали е много важно, което може да се направи чрез консумирането на този вкусен плод.

Тези ползи са достатъчно добри за бременната жена да реши дали трябва да бъде включена в режима на хранене или не.

Източник на изображението: Shutter stock

Leave A Comment

9 + = 15