10 невероятни ползи от марулята листа Стилове в живота

Зелените листни зеленчуци започнаха да печелят много популярност само поради високите нива на витамини и минерали, които тя доставя на тялото. Заедно с това, богатите нива на антиоксиданти само допринасят за предимството и резултатите, които можете да получите за тялото. Сред различните зелени зеленчуци, добър източник, който може да се има предвид в диетата, е под формата на маруля. Всъщност, марулята е един от най-старите зелени листни зеленчуци, за които човечеството е известно. Въпреки това, дори и след включването му в диетата, много хора не са наясно с дългия списък на ползите, които би могъл да донесе заедно в платото.

Има много идеи за това как да ядете листа от маруля. Това е предимно основната съставка в повечето салати по света. Някои от най-добрите салати се нуждаят от маруля.

10 невероятни ползи от марулята листа Стилове в живота

Има четири основни вида маруля, а именно айсберг, главата на масло, листа и романа. Айсберг е обичайната, която се използва в почти всяка салата. Има ясна хапка за него. Маслената глава е деликатен вид с гъсти листа. Те се използват като гарнитура за различни ордьоври. Листата на зелената и червената салата са много деликатен и се обличат само преди да сервират. Ромската маруля има горчива захапка към нея и е свежа и сладка в ребрата.

1. Ревитализиране на кожата:

Нивото на витамин А в листата на марулята е доста високо. Това е едно хранително вещество, което помага при ремонта и подмладяването на кожните клетки. Това на свой ред помага на кожата да се чувства възстановена повече от перфектен начин. Добавянето на около 5-6 листа салати в ежедневната диета е всичко, което трябва да направите.

Виж повече: Предимства на бадемите

2. Детоксифицира:

Премахването на токсините от тялото и кожата е още едно от предимствата, свързани с марулята единствено поради диетичните фибри и антиоксидантите в зеленчуците. това помага в младостта на кожата да бъде свободна от увреждане на свободните радикали, както и пълно детоксикация на тялото.

3. Помага в правилното сън:

Антиспасматичните и седативни ефекти се съдържат в листата от маруля. Консумацията на 5-6 листа дневно осигурява добър сън. За по-лесен начин на консумация винаги можете да приготвите сок от листата на марулята.

4. Защита на кожата:

Ефективната комбинация от витамин С и витамин Е присъства в листата на марулята. Това помага за поддържането на здравата и прилягането на кожата. Е, пак помага да се даде на кожата защитен слой, който да го предпази от вредните лъчи на слънцето. Това също помага при предотвратяването на макулна дегенерация и катаракта в очите и защитава този жизненоважен орган.

5. Омега мастни киселини:

Омега мастни киселини 3 е една от най-важните хранителни вещества, необходими на организма за правилно функциониране. Заедно с това, омега мастни 6 киселини също присъства в много различни видове марули, което го прави идеален за изпълнение на хранителните нужди на тялото.

Виж повече: Ползи за здравето от аспержи

6. Тонизира кожата:

За да тонирате кожата на лицето, можете лесно да използвате паста или сока от листа от маруля в различните маски за лице. Това със сигурност ще ви даде ползите за кожата, която заслужавате. Тя също така ще направи кожата твърда и по-млада.

7. Осигурява желязо, третира анемия:

За да се подобрят нивата на хемоглобина в кръвта и образуването на червени кръвни клетки, е много важно тялото да получи основния минерал, който познаваме като желязо. Това е налице в листата маруля в доста добри количества, които лесно могат да изпълнят дневните изисквания. Следователно, той ще помогне за лечение на анемични състояния, които са причинени от липсата на желязо в кръвта.

8. СПИН в отслабване:

Високите нива на хранителни вещества и ниските нива на мазнините и калориите, заедно с уникалната комбинация с диетични фибри помагат да се поддържа теглото под контрол. Също така помага при промиване на натрупаната мазнина от тялото. Това помага за правилното отслабване, което също помага при отстраняването на много телесни проблеми.

Виж повече: Ползи за здравето на рукола

9. Третира проблеми със сърцето:

Поддържането на здравето на сърцето е едно от предимствата, свързани с листата на марулята. Бета каротинът и витамин С окисляват лошия холестерол, за да постигнат здраво сърце. Също така се предотвратява образуването на чума.

Марулята е добра закуска, както и добро хранене за здравето.

10. Подобрява растежа на космите:

Марулята е богата на витамин К, която по същество обогатява корените на косата, като по този начин ги укрепва. Също така, с често приемане на маруля, предотвратяването на падането на косата е напълно възможно. Заедно с това, тъй като марулята е богата на калий, тя предотвратява преждевременното насищане на косата и подобрява структурата на косата.

Следващият път, когато отидете в супермаркет, за да вземете някои зеленчуци, не забравяйте да пуснете маруля, защото не бихте искали да пренебрегвате най-хубавите ползи!

Източник на изображението: Shutter stock

Leave A Comment

28 + = 37