10 най-добри вътрешни средства за охлаждане по време на бременност

Какво е "студено"??

Студът е заболяване, усетено от деца до възрастни поради вирусна инфекция, която води до хрема, сърбеж в гърлото и кихане непрекъснато поради възпалението на горните дихателни части на носната кухина, ларинкса, фаринкса. Това заболяване се дължи на различни вируси, има повече от 200 броя вируси, което причинява промените в човешкия организъм, което пречи да се води нормален ден с работа.

Как да разграничим от студ и грип?

Когато някой е заразен от студ, няма повишаване на телесната температура и възпалено гърло обикновено не е тежко, но носът и кихането са най-честите симптоми на настинка. При грип има значително повишаване на температурата, заедно с мускулна слабост, главоболие и студени тръпки.

Студ During Pregnancy

Какви са причините за студа по време на бременност???

Жените, които очакват бебе, винаги са известни, че се спускат с ниска сила на имунитета, въпреки че това е един добър начин за бебето, тъй като жените, които носят бебето в утробата си, не се борят срещу бебето, което в действителност е чуждо тяло, на ниския имунитет е да се защитим срещу вирусната инфекция като обикновена настинка от останалата част от тях. Има повече от 200 вируса, които не се виждат от нашите голи очи, което засяга хората да причинят настинка. Тъй като настинката е вирусна инфекция, антибиотикът не играе роля при лечение на обикновена настинка.

Някои от важните причини са изброени, за да получите кратко познание:

1. Риновирус:

Това е една от важните вина, която е отговорна за настинката. Той представлява 40% от студено, причинено от риновирус. Тя се разпространява чрез ръкостискане с заразения човек, заразени водни капчици. Обикновено се засяга през пролетния и есенния сезон. Класическите симптоми са: "Отвратителен нос".

  • умора
  • Суха кашлица, която се причинява в края на студа.
  • Загуба на апетит
  • Ниска температура

2. Корона вирус:

Той е на основния вирус до Rhinovirus. Той се разпространява чрез въздушно възпалено гърло, наблюдавано през зимния и пролетния сезон. Някои от симптомите са назална конгестия, механизираща.

3. Ниска имунна система:

Механизмът на имунната система намалява за бременни жени, това е една от основните причини за улавяне на студ лесно в сравнение с други. Симптомите са подобни на грипа, но ще има ниска температура в сравнение с грипа.

4. Контакт с жизнено инфектирано лице:

Неизвестен контакт с лицето, засегнато от вирусната инфекция, което обикновено се среща, когато бременна жена отива в обществено запълнена зона като театър, молове или супермаркет.

5. Сезонни промени:

Промяна в температурата, която води до различна вирусна експозиция и не може да се защитава срещу вируса, поради намаляване на имунитета.

6. Кихане:

Около 40 000 капчици, които са много в себе си. Което се разпространява до близкия човек, който е силно заразен, водещ до настинка.

Очаквайте жени, които са получили студ поради сезонните промени или непредсказуеми условия, но как да го излекува? и за бременните жени да избягват да се излагат на излагане на редица чужди вируси на нашето тяло.

Как да се лекува Студената по време на бременност?

Тук включихме някои природни зайци за бременни жени без никакви странични ефекти.

1. Вдишване:

инхалация

Вдишването на гореща вода с евкалиптно масло, което облекчава запушен нос и отпуска по гърлото. Купа с гореща вода с евкалипт или ментово масло се вдишва чрез накланяне и вдишване на парата, покриваща главата и лицето, за да се предотврати изпускането на парите.

2. Билков чай ​​с мед:

билков tea

Топъл чай с мед помага за облекчаване на дискомфорта, причинен от слуз. Медът помага за разрушаването на слузта и спомага за лесното дишане на дихателните пътища.

3. Почивка:

покой 3

Остаряването на тялото ви е много важно, тъй като студът прави летаргичния и умората на тялото най-добре да почива, а не само да седи със студ и да се тревожи за него.

4. Упражнение:

Упражнения

Умерено ходене, което води до добро движение на тялото на мускулите и се вдишва доброто количество кислород, който изчиства токсините от белия дроб.

5. Хранене:

храня се 5

Концентрацията върху витамин С и протеините спомага за изграждането на имунитет: витамин С като лимонов плод, плодове, киви и зеленчуци като броколи, червен пипер, зеле и спанак. Студената с питателна храна е най-.

Виж повече: Студена медицина за деца

6. цинк:

цинк 6

Естествената храна, съдържаща цинк, помага да се стимулира имунната система. Яйцата, киселото мляко, ядките, бобовата овесена каша и месото като пуешко, свинско са пълни с цинк.

7. Енергийна напитка:

пиене 9

Студената причинява загуба на течности, допълване с течности е много важно за майката и бебето. Гореща супа, кокосова вода, лимонов сок и много вода.

Виж повече: Студен тип

8. Охраняване на солена вода:

Сол water 7

Помага да се облекчи възпалено гърло, като се намали подуването и възпаленото гърло. Трябва да се избягва стриктно гаргаране на солена вода, което може да доведе до сухота в устата.

9. Ядене на чесън:

Чесън 8

Чесънът е антивирусен агент, който помага да се бори срещу вирусната инфекция. Яжте два до три свежи сатенения чесън с вода или хора, които не харесват вкуса на чесън, след това чесън капсула се предлага на пазара.

Виж повече: Чилдърс треска

10. Физически лосиони:

естествен Lozenges 10

Канела, мед, плодове, които са натрошени и смлян джинджифил се смесват заедно с лимонов сок, тъй като свързващото вещество може да се използва като естествена таблетка, която облекчава възпалено гърло и изчиства слузта също.

Консултантски лекар:

Когато температурата се повиши над 101.4 градуса по Фаренхайт, със зелена секреция на слуз, хриптящи и студени симптоми, които продължават повече от седмица. Препоръчва се да се избягва самолечение по време на бременност, което може да доведе до сериозни нежелани реакции за бебето. Медикаментите, които са противопоказани по време на бременност, са аналгетици като аспирин, нарпроксен, ибупрофен. Назални деконгестанти и хомеопатични лекарства.

Предотвратяването може да се извърши само чрез разстояние от вирусно заразен човек и да се измие ръката, когато стигнем до дома и поне 20 секунди, за да премахнем микробите от ръката си. Най-добре е да посъветвате да се отдръпнете от деца, които винаги са склонни към настинка и възрастни, които са заразени от вирусната инфекция. Центърът за контрол на заболяванията и превенцията препоръчва на бременни жени около 27-та 36-та седмица ваксина срещу бремена кашлица която е ваксината Tdap. Над броя на лекарствата трябва да се избягва напълно.

Leave A Comment

17 − 12 =