10 най – добри туристически места в Япония за посещение Стилове в живота

Япония е източноазиатски остров и е популярна туристическа дестинация. От една страна, туристите се връщат към историята поради храмове и паметници, а от друга страна виждат как науката и технологиите поемат света към друго измерение с места като Токио кула.

1. Токийски императорски дворец:

Токио императорския-palace_japan-туристически дестинации

Децата на японските царе все още живеят в императорския дворец. Старият дворец е разрушен от войни, но по-късно архитектите са направили друг дворец с подобен дизайн. Дворецът разполага с административен център и музей, който показва японската история и изкуство, а на входа има красива градина. Посетителите са разрешени само ако са резервирали предварително.

2. Храмът Тодайжи:

todaiji-temple_japan-туристически дестинации

Храмът Тодайжи, разположен в Нара, е най-голямата дървена сграда в света, която също има най-голямата статуя на лорд Буда в света. Мястото е и предположение за инженеринг. Той е заобиколен от красиви градини и дива природа, а училището на будизма Кегон присъства тук. Те предлагат история на будизма и артефакти от японската култура. Това е най-добрият туристически места за посещение в Япония.

Виж повече: Туристически места в Шри Ланка

3. Mount Fuji:

монтиране-fuji_japan-туристически дестинации

Планината Фуджи е най-високата планина в Япония и е около 3776 метра. Той има вулкан, който е оформен като симетричен конус; последно избухна на 1707-08. Формата на вулкана действа като символ и често се вижда в картините и изкуствата на Япония. Това също така прави това място известно като културен обект вместо природа. Изследванията показват, че около двеста хиляди туристи посещават тази планина всяка година, а сред тях и 30% са чужденци, които също са международни. Това е невероятната туристическа дестинация в Япония.

4. Великият Буда на Камакура:

пра-буда-на-kamakura_japan-туристически дестинации

Великият Буда на Камакура е статуя на открито, която представлява Амида Буда. Паметникът е от 13-ти век и тежи около 93 тона, с височина 13.35 метра. Източници разкриват, че статуята е на открито, защото храмът около него е излетял в цунами през петнадесети век.

Виж повече: Туристически дестинации в Индонезия

5. Jigokudani Monkey Park:

jigokudani-маймуна-park_japan-туристически дестинации

Jigokudani Monkey Park, разположен в Нагано, е известен район с гореща изворна вода. Името означава "Долината на ада" и е обявено от древните хора, защото има стръмни скали и пара, които идват от много извори. Басейнът на входа на парка привлича много маймуни през зимата, които се топят в горещия извор.

6. Замъкът Химеджи:

Химеджи Castle, Japan

Замъкът Химеджи е създаден, за да защитава региона от врагове и е оцелял от бомбардировките през Втората световна война. Той е бил реновиран многократно през вековете, което показва различен дизайн на архитектурата в различните времена.

7. Паметник на мира в Хирошима:

Хирошима-мир-memorial_japan-туристически дестинации

Мемориалът за мир в Хирошима е почит към всички, които са загубили живота си при взрива на бомби в Хирошима на 6 август 1945 г. Мястото е разположено сред парк и има Genbaku Dome, който е единственият район, останал непокътнат след бомбата е била изхвърлена и това е да накара туристите да размишляват за това колко ценно е човешкият живот.

Виж повече: Туристически места в Бангладеш

8. Токио Дисниленд:

Токио disneyland_japan-туристически дестинации

Туристите с деца биха се радвали да посетят курорта Дисни в Токио. Това е увеселителен парк и се намира в Чиба. Тя е специално лицензирана от The Walt Disney Company.

9. Токио кула:

Токио tower_japan-туристически дестинации

Токийската кула показва напредъка в технологиите. Тя е била вдъхновена от Айфеловата кула и е втората най-висока човешка структура в Япония. Посетителите могат да гледат околните места от голяма височина. Това е прекрасната разглеждане на забележителности в Япония.

10. Храм "Златен павилион":

златисто-павилион-temple_japan-туристически дестинации

Храмът "Златен павилион" е построен в Киото през 1397 г. Той е пенсионна вила за шогун и заради желанията му; след смъртта си тя е била превърната в храм. Двата етажа са покрити със златен лист.

Изображения Източник: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.

Leave A Comment

65 − = 60