10 най – добри съвета за грижа за косата през зимата Стилове в живота

Имате ли проблеми с грижата за косата през зимата? Ако отговорът е "да", тогава е време да спрете да разстройвате и да научите лесни и домашни съвети, за да предпазите косата от зимни тревоги. Stylesatlife Ви предлага различни прости съвети за грижа за косата през зимата, които можете да предпазите косата си от зимата и да я поддържате подхранвано и здраво.

Различните видове коса се нуждаят от различни и специални грижи. Зимата е сезонът, в който температурите продължават да спадат и текстурата на косата ви изсъхне. Това е зимата на годината, когато косата ви се нуждае от специална грижа.

зима Hair Care Tips

Когато почувствате, че косата ви се нуждае от грижи през зимата и не знаете как да се грижите за косата през зимния сезон, помнете и следвайте 10-те златни правила, които ще ви помогнат при решаването на проблема у дома без много усилия.

10 най-добри съвета за грижа за косата Зима със снимки:

1. Овлажняване:

Зимата е тази част от годината, когато непрекъснато трябва да овлажнявате косата си. Има различни видове овлажнители, които са лесно достъпни на пазара. Всичко, което трябва да направите, е да изберете перфектната за вашата коса!

придавам влага hair

Има различни овлажнители на пазара, но изборът на подходящия е най-важен. Органичните овлажнители за маслиново масло могат да бъдат най-добрият вариант, когато става дума за избор на овлажнител за коса. Също така, може да се избере интензивно овлажнител за корекция на стила за ароматерапия. Това прави вашата коса здрава и дори дава блестящ външен вид.

2. Косата се нуждае от дълбоко кондициониране през зимата:

Всеки тип коса се нуждае от подхранване поне веднъж седмично по време на зимата. Дайте на косата си необходимото количество масажен маса и протеини и виж разликата, която оставя на косата ви.

Conditioning hair

За дълбоко кондициониране можете да избирате дълбокия балсам за органични масла. Маслините работят чудеса за тези, които имат проблеми с падането на косата. Укрепва косата ви от корените и дава по-блестящ вид.

3. Кажи Не да издуха:

През зимата косата ви става груба и неуправляема. Има само няколко начина, по които можете да предпазите косата си от изсъхване. В този случай винаги помнете, че не трябва да изсушавате косата много често, тъй като изсушаването на удара прави косата ви наистина груба.

удар dry

Изсушаването при издухване е опция само когато трябва да се втурнеш някъде или бързаш, също толкова веднъж или два пъти месечно. Това е една от най-добрите и важни зимни съвети за грижа за косата за поддържане на косата ви здрава.

4. Масло от косата:

Друг съвет за грижа за косата през зимата е омазняването на косата. Винаги помнете да омазните косата си. Съхранявайте маслото за една нощ и след това се измийте на следващата сутрин. Не забравяйте да използвате кондиционер, докато миете косата си. Изберете идеалния шампоан и балсам според вида на косата. Не мийте косата си, ако не сте я намалили. Маслото прави главата ви гладка; тя го прави и дава лъскав и здравословен вид.

коса Oily Style

Много е важно да изберете перфектно масло за коса. Бадемите са чудесна възможност за тези, които искат да управляват обемна коса. В други случаи маслото за коса Olive или Amla прави перфектна настройка на косата. Време е да познавате косата си и да изберете космено масло, което отговаря на вашите изисквания.

5. Нека просто го затвори:

Когато вече е зимен сезон и искаме да избягаме от суха и повредена коса, просто е невъзможно да не излизаме. Така че, за някои прости грижи за косата през зимата е много добра идея просто да носите хубава и модерна шапка през целия ден. Това ви служи по два начина.

просто cap it up

На първо място вече следвате зимните тенденции със сладка и колоритна вълнена шапка, а освен това спестявате косата си да стане много суха или омазнена. Също така се уверете, че не шампоан косата си всеки ден, докато можете да си измиете косата определено два или три пъти седмично.

Виж повече: Мазно третиране на скалпа

6. Нека изгубете косата си:

По-специално през зимния сезон е просто глупава идея, че трябва да завързвате косата си през целия ден, защото изобщо не е лош ден за коса. Ако наистина искате да знаете как да се грижите за косата през зимата, не забравяйте, че връзването на косата ви цели дни не е просто средство за отстраняване.

хлабав your hair

Това прави петрола съсирек на едно място в косата ви и това прави косата ви лепкава и небрежна и всъщност го прави да изглежда зле. Най-добрият начин е да държите косата си насипно или най-много да вържете хубава и ниска опашка или кокал според Вашия избор и да не прекалявате нищо.

Виж повече: Как да се грижим за косата през лятото

7. Трик за бебешки прах:

бебе powder trick

Имате ли проблем с пърхот през зимния сезон? а друг проблем е косопада през зимата. Сега наистина се нуждаете от грижа за косата за зимата и бебешки прах е точно за вас. Преди всичко, ако имате мазен скалп с много люспест пърхот, няма по-добър начин, отколкото да гребете косата си много пъти, за да ги освободите, но не забравяйте да не се опитвате твърде много, защото това води до напускане люспи, залепени за косите ви. Също така можете да вземете малко бебе на прах в ръка и да го спуснете леко по косата си, за да премахнете цялото масло. Хванете косата добре след тази естествена кондиция.

8. Не казвайте на топла вода:

не to hot water

Един от най-добрите съвети за грижа за косата през зимния сезон е, че трябва стриктно да кажете не на топла вода през този сезон за косата си. Трябва да се придържате само към хладка вода и също така да измиете косата си по-късно с хладка вода, така че влагата да се заключи перфектно. Можете също да отидете за балсами за коса, които нямат странични ефекти и които могат да бъдат оставени на косата за лесна и гладка коса за по-нататъшен стил.

9. Променете гребена:

промяна Comb

Добре трябва да сте влюбени в чувството за четката на скалпа и косата, но за грижа за косата през зимата е необходимо да замените четката си с гребен с широка зъбка и дори да е по-добре, ако е дървена. Винаги се вижда, че буквално се борите да разплитате косата си, когато е суха, фризотична и неуправляема. Сега, преди да разкъсате цялата си коса, моля, използвайте спрей за коса, така че да намерите косата си много по-лесна и доста гладка, за да я почистите и след това да отворите всички заплитания, без да губите нишки за коса непрекъснато.

Виж повече: Домашно лечение за суха коса

10. Козметика за коса за предпазване на косата от зимата:

коса spa remedy

Е, ако сте объркани за това как да се грижите за косата през зимата, тогава една идея е, разбира се, спа център за коса поне веднъж седмично. Не, не се притеснявайте, че не е нужно да посещавате салон за красота редовно, но можете също така да го направите у дома си. Това не е нищо друго, освен омазняване косата си добре, последвано от някои пара терапия и след това шампоан косата с хладка вода. Това не само помага да запазите косата си гладка и копринена, но също така увеличава кръвообращението в скалпа и помага на косата да остане абсолютно управляема.

Зимата е наистина трудно време за вашата коса и така специална грижа за косата през зимата е много необходима. Така че не чакайте за последния ден и просто следвайте всички съвети за добра коса през зимата.

Leave A Comment

+ 16 = 22