10 най – добри аюрведични лекарства за повишаване на теглото, което трябва да знаете Стилове в живота

Терминът аюрведа ни връща към древната история на Индия, където хората, където основната съставка на всяко лекарство е естествена и лечебна билка. Благодарение на естественото използване на лечебни растения от природата, Аюрведа е доказано, че работи като магия и излекува заболяването без странични ефекти.

Е, доста често прибягваме до различни форми на лекарства, за да отслабнем. Но има много хора, които искат да наддават на тегло. Придобиването на тегло е също толкова трудно, колкото и загубата му. Често смятаме, че един човек с наднормено тегло има по-голям недостатък в сравнение с човек с поднормено тегло. Но фактите ни казват, че дори човек с много ниско тегло има тенденция да бъде нездравословен и слаб.

аюрведа medicines for weight gain

Ниското тегло води до ниска имунна система на тялото и поради това има тенденция да улавя различни инфекциозни заболявания и много други. Поднорменото тегло води до различни проблеми като проблемите с остеопорозата и кръвоносните съдове.

Определянето на точното тегло според вашата възраст и височина е много важно за правилното функциониране и развитие на ума и мозъка. Така че днес ще обсъдим аюрведа лекарства, които могат да се окажат изключително полезни при натрупването на тегло.

Аюрведа лекарства са леки по природа и следователно те нямат странични ефекти, тъй като те се произвеждат с помощта на някои природни съставки подаръци в природата. Те не съдържат никакви вредни химикали и по този начин ви дават здравословно тегло на тялото.

Най-добрите аюрведични лекарства за повишаване на теглото:

Ето някои от аюрведа добавки за наддаване на тегло. Те със сигурност ще донесат здравословно тегло.

1. Patanjali Chawanprash:

Патанджали Ayurvedic Medicine For Weight Gain

Този аюрведа геймър е много известен и познат сред повечето индийски домакинства. Това е много добър тоник за добавяне на тегло към тялото. Тя е изключително питателна поради комбинацията от билки. Chawanprash помага в укрепването на имунната система в същото време и в укрепването на мускулите на костите. Укрепва процеса на храносмилане на тялото. Човек се чувства по-гладен в резултат и по този начин се отдаде на повече хранене, което води до наддаване на тегло.

Този продукт се предлага в различни магазини в Индия. Dabur и Patanjali са известните марки на този продукт.

Дозировка: Консумирайте една лъжица Chawanprash. Можете също да смесвате една лъжица в топло мляко.

Внимание: Въпреки че няма странични ефекти, спирайте консумацията, ако имате някакво безпокойство.

Виж повече:  Протеин прах за повишаване на теглото

2. Dabur Ashwagandhadi Lehya:

Dabur Ashwagandhadi Lehya For Weight Gain

Това е най-добрият аюрведа тоник за наддаване на тегло, който може да се консумира с топла вода или мляко и по този начин да доведе до увеличаване на теглото. Тя е направена от някои доказани аюрведа билки, които помагат да се подобри мускулната сила и сексуалната сила.

Дозировка: Смесете 1-2 супени лъжици топла вода или мляко. Консумирайте незабавно и я използвайте два пъти дневно.

Внимание: Консултирайте се с Вашия лекар, ако почувствате някакво дразнене.

3. Прасета от семена Annona Squamosa:

Annona Squamosa For Weight Gain

Това е научното име на ябълката за крем, за която се смята, че увеличава телесното тегло, ако се употребява религиозно. Укрепва мускулите на тялото и води до правилно наддаване на тегло, желано от тялото. Укрепва мускулите и помага за натрупване на тегло. Едно количество от този природен плод за печалба може да се консумира за един месец и е добра добавка за естественото наддаване на тегло.

Дозировка: Изсушените семена от това могат да бъдат превърнати в прах и смесени с вода за консумация. Вземете един пълен плод дневно.

Внимание: Спрете употребата, ако имате някакво дразнене.

4. Patanjali Ashwagandha Churna:

Патанджали Ashawagandha Churna For Weigth Gain

Това повишаване на теглото ayurvedic churna е много известно с хранителните си предимства. Има огромни ефекти, които водят до увеличаване на теглото. Ашваганда е известен още като индийски женшен поради многостранните ползи, които това лекарство осигурява. Той е идеален да се консумира с висококалорична диета, за да видите най-добри резултати в рамките на 4 седмици. Той може да се предлага от всеки аюрведа магазин.

Дозировка: Вземете 3 грама, веднъж или два пъти дневно преди или след хранене или според указанията на аюрведа лекар, за период от 2 до 4 месеца.

Внимание: Да се ​​употребява стриктно с лекарство от лекар.

Виж повече: Как да спечелите тегло на децата

5. Натрупване на аюрведа Капсули за повишаване на теглото:

аюрведа Weight Gain Capsules Accumass

Тези аюрведа наддаване на тегло капсули са изработени от 11 билки като Ashwgandha, Amalaki, Gokhru и Draksha и т.н. Това е най-доброто лекарство за аюрведа наддаване на тегло без странични ефекти.

Дозировка: За възрастни (над 18 години) 2 капсули и За деца (над 12 години) 1 капсули. Два пъти дневно след хранене или следвайте по лекарска посока.

Внимание: Лекарят трябва да се насочва към диабета и да чува пациентите, докато ги употребява.

6. Тегло на капсули:

тяло Plus Ayurvedic Weight Gain Capsules

Body plus е аюрведа лекарство за наддаване на тегло. Предлага се под формата на капсули и е най-продаваната лекарствена добавка на пазара. Добротата на ашвагандата в продукта подобрява умствената сила и лечебната сила на тялото ви. Също така е добро лекарство за фертилитета и менструалните проблеми. Подобрява абсорбцията, апетита и подхранва тъканите.

Дозировка: Вземете два пъти дневно.

Внимание: Продуктът не е предназначен за деца под 15 години. Не забравяйте да се консултирате с лекар, ако имате някакви алергии.

7. Shatavari (Asparagus Racemosus):

Shatavari For Weight Gain

Това е още едно аюрведа лечение за наддаване на тегло. Той е специално подготвен за дами, да се грижат за тяхната репродуктивна система, храносмилането и да балансират хормоните по време на менопаузата. Също така спомага за повишаване на теглото.

Дозировка: Продуктът се предлага под формата на капсули, прах и тоник.

  • Капсула - 1 капсула два пъти дневно след хранене.
  • Прах - ¼ - ½ чаена лъжичка мед и мляко.
  • Течен екстракт - ½ - 2 супени лъжици на ден.

8. Yashtimadhu (ликьор):

Yashtimadhu (Liquorice) For Weight Gain

Yashtimadhu е най-добрият аюрведа на прах за натрупване на тегло. Първо укрепва имунната ви система. Силният имунитет е предпоставка за наддаване на тегло. Това лекарство ще подобри издръжливостта и силата ви и следователно ще подобри имунната система.

Дозировка: Възрастните могат да вземат 1 лъжичка на ден в хладка вода.

Внимание: Кърмещи жени, бременни жени и хора с високо кръвно налягане могат да избегнат това.

9. Draksharishta (Draksharishtam):

Това е аюрведа добавка за наддаване на тегло, която ще подобри движението на червата и ще повиши имунитета. Съдържа стафиди, джаги, канела, черен пипер, дълга пипер, пипали, виндага, нагъджехара и самостоятелно генериран алкохол.

Дозировка: Вземете 12-24ml от него за около 1-2 пъти дневно след хранене.

Внимание: Консултирайте се с лекар за кърмещи жени и бременни жени преди да използвате продукта.

10. Vasant Kusumakar Ras:

Той идва под формата на аюрведа капсули за наддаване на тегло и е много популярно лекарство. Тя е отлична добавка, тъй като увеличава паметта, олековява тена и прави тялото имунно и правилното наддаване на тегло. Baidyanath и Dabur са популярни производители на този продукт. Лекарят трябва да се консултира редовно за дозировката на това лекарство.

Дозировка: Тази антихипергликемична и антидиабетна капсула трябва да се приема два пъти дневно 500 mg.

Внимание: Продуктът не е предназначен за деца и бременни дами.

Аюрведа Съвети за увеличаване на теглото:

Нарастването на теглото може да бъде лесно за някои хора. Но загрижеността е как да спечелите добра тежест. Някои хора се натоварват поради нездравословни храни. Обърнете внимание как можете да печелите тегло по здравословен начин. Тези Ayurvedic съвети за увеличаване на теглото ще ви кажа как да го направите.

1. Прием на вода:

Количеството вода, което вземате един ден, е важно нещо, което трябва да държите под внимание. Направете своята вода идеално топла и я пийте веднага след хранене, за да наддават на тегло. Обезкостяващата кокосова вода и мътеницата са други добавки към водата.

2. Упражнение:

Вашият начин на живот никога няма да стане здрав с някои упражнения. Упражнението и йога ще стимулират апетита и метаболизма, което от своя страна ще насърчи глада и ще ви накара да наддават на тегло.

3. Добавете месо и сухи плодове:

Месото и сухите плодове са от съществено значение за вашата диета.

  • Потопете няколко смокини и дати в млякото за няколко часа. Това ще добави много тежест към тялото ви.
  • За месото се уверете, че готвите рибата в ghee, а не пържени, в черен пипер и сол и подправки като джинджифил и чесън.

4. Стрес и тревога:

Съхранявайте стрес и тревоги. Те причиняват прекалено много напрежение и в крайна сметка ще окажат влияние върху тялото ви.

Уверете се, че приемате висококалорична диета, когато сте в хода на приемането на тези аюрведични добавки за наддаване на тегло. Не забравяйте да не се отдадете на храни като сирене и нежелани продукти. Потреблението на тези продукти води до увеличаване на теглото, но на погрешно място. В резултат на консумацията може да се получат мазнини и странични мазнини. Някои от най-добрите ayurvedic weight gainers идват без абсолютно никакви странични ефекти. Всичко, което трябва да направите, е да ги консумирате ежедневно, без да се провалите!

Виж повече: Как да спечелите тегло за жените

Leave A Comment

33 + = 39