12 beste hjemmelagde hårbalsam

Hvis du søker etter enklere og billigere måter å ta vare på håret ditt, hvorfor ikke prøve en eller flere av våre 12 beste hjemmelagde hårbalsam? De er superlette å lage, bra for håret ditt, og de er ganske rimelige - alt du trenger er noen ingredienser fra kjøkkenet, matbutikken eller helsevesenet! Visste du at majones, egg og eple cider eddik er bra for håret ditt? Finn ut hvilke DIY hårbalsam som passer din hårtype og spar penger ved å lage hårbalsam hjemme. Fest vanlige hårproblemer og gi dine låser et skjønnhetsforhøyelse med våre nøye utvalgte hjemmelagde hårbalsam.

1. Mesajon Hårbalsam

best_homemade_hair_conditioners_01

ingredienser: 1/2 kopp majones + 1 egg hvit (separert og whisked) + 1/2 kopp yoghurt (du kan få vaniljeslag for en mer behagelig duft)

Vi må innrømme at tanken om å slathering vårt hår i oljeaktig majones er ganske ubehagelig, men dette uvanlige hårbalsam gjør virkelig arbeid! Pisk alle ingrediensene sammen i en bolle og bland blandingen i håret ditt med fokus på tipsene. Wrap håret ditt i plastfolie eller et varmt, vått håndkle for å forhindre drikking, og la balsamet være å suge inn i låsene dine i ca 30 minutter. Oljebasen av mayo nærer håret ditt, slik at det ser skinnere og lysere ut. Skyll med lunkent vann og sjampo for å fjerne lungerende lukt eller olje. For en intensiv hårmask, legg 1 teskje kokosnøttolje til denne balsam og la den stå på i 45 minutter.

2. Honning og Olivenolje Hårbalsam

best_homemade_hair_conditioners_02

ingredienser: 1/2 kopp økologisk honning + 4 ss ekstra jomfruolje

Denne billige og enkle hårbalsam legger til fuktighet i håret ditt, noe som gjør det ser slank, skinnende og super sunt ut. Kombiner din honning og olivenolje - over lav varme om nødvendig for å hjelpe blanding - og hell i en tom og ren klemflaske. Du kan da bruke så mye av balsammen du vil ha i dusjen - bare varme opp flasken under varmt vann, klem den ønskede mengden i håndflaten, og arbeid den inn i hodebunnen. For best resultat, bruk på fuktig hår, sett inn i plast, og la det stå i 30 minutter før skylling og / eller shampooing. Konditionering før shampooing er faktisk en fin måte å ta vare på håret ditt!

3. Kokosolje Hårbalsam

best_homemade_hair_conditioners_03

ingredienser: 1 kopp vann + 1 eggeplomme (skilt) + 1 ss kokosnøttolje (1 teskje for kort hår)

Hvis du har tørt, skadet hår eller hår som blir fet veldig raskt, så er dette hjemmelaget balsam for deg! Kokosolje er utrolig fuktighetsgivende, og det hjelper til å glatte frazzled hårsekk. Det regulerer også hodebunnens naturlige oljeproduksjon - ja, kokosnøtt olje kan redusere oljen på hodebunnen din! Pisk eggeplommen din, legg kokosoljen mens du pisker, og legg deretter til vannet og rør forsiktig for å skape din nærende hårbalsam. Massasje i hodebunnen, med fokus på røttene dine og tipsene. La håret stå i ca 10 minutter, skyll det med kaldt vann og la det tørke naturlig.

4. Avokado Hårkondisjonering

best_homemade_hair_conditioners_04

ingredienser: 1 moden olivenolje + 2 ss vann + 2 ss dobbel tykk krem

I tillegg til å være deilig og veldig sunt å spise, kan avokadoene gjøre et utmerket hårbalsam! De inneholder gunstige oljer og fett som gjør håret skinnende og sterkt. For å gjøre balsammen hjemme, bland alle ingrediensene sammen, ved hjelp av en blender hvis mulig, for en kremaktig konsistens. Krem balsammen i tørt eller litt fuktig hår, slakk røttene dine, og la det stå i ca 20 minutter. Du kan pakke håret opp i plastfolie eller et varmt, vått håndkle for å holde den grønne gooen fra å dryppe. Skyll med lunkent vann og deretter sjampo for å fjerne eventuelle stødige flekker av avokado.

5. Kokosmørk Hårbestandighet

best_homemade_hair_conditioners_05

ingredienser: 1 avokado (pitted, skrælt og mashed) + 1 kopp kokosmelk + 2 ss kokosnøttolje

Denne hjemmelaget balsam er for tørt og skadet hår. Som kokosolje er kokosmelk en fantastisk skjønnhetsbehandling for hår, ansikt og kropp - og du kan også spise det! Kokosmelk er et godt alternativ til kokosnøttolje som det er lett å finne i matbutikken, og lett å blande med andre ingredienser. Gjør denne balsammen ved å blande eller blande ingrediensene sammen til du har et glatt, kremaktig balsam, og masser det deretter i fuktig hår. La opp i 10 - 15 minutter, skyll deretter og sjampo for å fjerne eventuelle dvelende rester.

6. Shea Butter Hair Conditioner

best_homemade_hair_conditioners_06

ingredienser: (BULK) 1 1/3 kopper shea smør + 1/2 kopp olivenolje + 1 ts vitamin E olje + 1 ts duftolje (oransje blomst, lavendel)

Gjør deg selv en del dyp, nærende hårbalsam med sheasmør, olivenolje og noen duftende eteriske oljer. Begynn med å varme shea smør i en kasserolle på lav varme - du vil vanligvis kjøpe den halvfast. Tilsett olivenoljen, bland de to sammen over lav varme, og la blandingen avkjøles - men la den ikke stå helt (det vil si bli hard, som en såpebøtte)! Deretter legger du til de andre oljene, og pisk blandingen til den når en mousseaktig konsistens - lett og fluffy. Oppbevar balsam i en lufttett beholder, og bruk små mengder på hårspissene for å redusere utseendet på tørre, sprø splitter.

7. Banan Milkshake Hair Conditioner

best_homemade_hair_conditioners_07

ingredienser: 2-3 overfylte bananer (de kan til og med være brunaktige) + 1 kopp kokosmelk + 2 ss honning (halve oppskrift på kort hår)

Denne hjemmelagde hårbalsamoppskriften er god nok til å spise! Kokosmelken og bananene legger fuktighet i håret ditt, mens honningen fanger fuktighet og gir håret mye glans. Bruk en blender til å puree ingrediensene - dette er veldig viktig, da du vil ha en jevn blanding uten klissete klumper! Masser inn i hodebunnen, og la den stå i ca 15 minutter. Skyll godt og sjampo for å fjerne eventuell klebrig rester. Hvis du bare har bananer på kjøkkenet ditt, er det ikke noe problem - bare puree dem og bruk blandingen som hårbalsam. Lett!

8. Apple Cider Eddik Hårbestandig

best_homemade_hair_conditioners_08

ingredienser: 1 spiseskje eple cider eddik (maks!) + 1 kopp vann

Apple cider eddik er en god hårbehandling, da det fjerner produkt buildup, behandler en tørr, kløende hodebunn, og kan forlate håret ser lett og skinnende ut. Det forbyder også splitte ender og frizz, noe som gjør det til et spesielt attraktivt valg når det gjelder hårbehandling. Bland ingrediensene sammen - du kan legge til mer vann hvis håret ditt er følsomt eller svært skadet - og legg det i en sprøyteflaske til å spritz våte lås etter shampooing. Masser løsningen i hodebunnen i 1 - 2 minutter før du skyller grundig ut. Apple cider eddik kan være skadelig hvis du bruker for mye eller legger det i hodebunnen for lenge, så vær flittig når du bruker den!

9. Olive Oil Hair Conditioner

best_homemade_hair_conditioners_09

ingredienser: 1/2 kopp vanlig hårbalsam + 1/4 kopp ekstra jomfruolje

Denne gamle greske skjønnhetsstiften er utmerket for håret ditt. For å unngå å tørke håret i olje, legg det til vanlig hårbalsam. Du kan bruke to tomme klemmeflasker, og dele den vanlige balsammen mellom de to, og legg til litt olivenolje til hver. Krem balsammen gjennom håret ditt etter shampooing og skylling, la det stå i 15 minutter, og deretter gi håret en endelig god skylling i lunkent vann. For en mer intensiv behandling kan du gni ren olivenolje inn i spissene på håret, la dem stå i ca 10 minutter, og skyll dem deretter.

10. Egg hårbalsam

best_homemade_hair_conditioners_10

ingredienser: 1 middels egg + 1 ss organisk honning + 1 ss olivenolje

For mykt og skinnende hår, prøv dette eggbaserte hjemmelaget hårbalsam. Egg er fuktighetsgivende og nærende for håret ditt fordi de er fulle av protein og essensielle fettsyrer. Visp egget ditt først før du rører i honning og olivenolje, og legg balsammen på fuktig hår. Hvis du prøver å bruke den på tørt hår, vil du sannsynligvis finne deg selv i et trist og klebrig rot, så vær advart! La det stå i 5 - 10 minutter, og sjampo veldig bra for å fjerne lukten av rå egg.

11. Aloe Vera Hair Conditioner

best_homemade_hair_conditioners_11

ingredienser: 1/2 aloe vera gel (frisk er best, ellers fra apotek) + 2 ss honning

Vitaminer, mineraler og aminosyrer i aloe vera gel gjør det til et fantastisk hårpleie og skjønnhetsprodukt. Oppdater og beskytt dine låser med denne hjemmelagde aloe vera hårbalsammen! Den ideelle kilden til aloe vera gel er direkte fra planten. Du kan høste noen tykke, saftige blader, klippe dem opp og skrape kjøttet ut, og legg det i en blender for å få gelen. Alternativt kan du kjøpe aloe vera gel på de fleste apotek (det blir ofte solgt som solbrent behandling). Fuktigheten fra aloe vera gel beskytter håret mot skade, og det gir det også en nydelig sunn glans. La balsammen stå i håret i 5-10 minutter før du skyller det forsiktig ut.

12. Ølhårsbekjennelse

best_homemade_hair_conditioners_12

ingredienser: 1 kopp flat øl (noe merke) + 1/2 kopp vann + 1 ts jojoba olje

Du lurer kanskje på hvorfor du legger øl inn i håret ditt i stedet for å drikke det - vel, denne alkoholholdige drikken er faktisk utmerket for å legge til kropp og skinne til låsene dine! Bland en kopp flat øl med en halv kopp vann og en teskje jojoba olje (for duft og fuktighet), og påfør balsam til håret ditt etter shampooing og skylling. La det stå i ca 5 minutter før du skyller ut. Alternativt kan du lage en øl skyll, med 1 kopp destillert vann, 1 kopp flat øl, 2 ts eple cider eddik og 7 dråper sitron essensielle olje. Bland alle ingrediensene sammen, hell på hodebunnen, og skyll av etter ca. 3 minutter.

*

Vi vil gjerne vite hva du synes om våre 12 beste hjemmelagde hårbalsam! Hvilke som virket best for hårtype? Gi oss beskjed i kommentarfeltet!

Leave A Comment

+ 55 = 57