Uddiyana Bandha (Η κοιλιακή κλειδαριά) – Πώς να κάνετε και τα οφέλη

Υπάρχουν τρία καθεστώτα φυσικής κατάστασης που συνήθως ακολουθεί κανείς. Κάποιος αποτελείται από δίαιτα, χυμό γρήγορα ή γλουτένη καθαρίζει, παρακάμπτοντας τα γεύματα για ένα μεγαλύτερο σώμα τελικά πέσει θήραμα σε δευτερεύοντα θέματα του σώματος που ανυπόμονος μπορεί να σας χαρίσει. Το δεύτερο είναι η εγγραφή στο γυμναστήριο με μηνιαία και ετήσια συνδρομή, ένα χαλασμένο ξεπούλημα κάθε πρωί ακολουθούμενο από ένα υγιεινό γεύμα και ένα στενό πρόγραμμα κοπής.

Uddiyanabandha

Το τελευταίο είναι η γιόγκα, μια αργή ρυθμική άσκηση σωματικής κίνησης με μικρές εκτάσεις και περιστροφές που εκτελούνται από τις ανέσεις του σπιτιού τους. Στο σημερινό άρθρο θα βγούμε έξω στο τρίτο μονοπάτι, τη γιόγκα και θα επεξεργαστούμε περίπου μία τέτοια στάση που ονομάζεται Uddiyana bandha. Τα βήματα και τα οφέλη για αυτό θα συζητηθούν επίσης.

Τι είναι το Uddiyana bandha?

Το UḍḍyyanaBandha στο σανσκριτικό σημαίνει να προχωράμε από το mula bandha και έτσι έχουμε το δεύτερο bandha, Uddiyana. Στο σανσκριτικό uddiyana σημαίνει να πετάξει πάνω, ή να ανέβει. Αυτή η «ασπίδα κλειδώματος» είναι ως εκ τούτου για τα εσωτερικά σας που πετούν προς τα πάνω, φευγαλέα που σημαίνει την ενέργειά σας, που εννοεί το διάφραγμα σας, το στομάχι και τα κοιλιακά όργανα.

Το Uddiyana Bandha είναι το καλύτερο φάρμακο για κοιλιακές και στομαχικές παθήσεις, από δυσκοιλιότητα έως δυσπεψία. Διεγείρει τους χυμούς του πεπτικού συστήματος, αυξάνοντας το μεταβολισμό και τονώνει τα υπερβολικά εργαζόμενα κοιλιακά όργανα. Επίσης, εξισορροπεί το επινεφριδικό σύστημα, ανακουφίζοντας το άγχος, τον λήθαργο και την ένταση. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε επίπεδη κοιλότητα washboard χωρίς καμία κρίσιμες στιγμές.

Πως να το κάνεις?

Το όνομα Uddiyana bandha σημαίνει ανώτερο δεσμό όπου η 'Uddiyana' αντιπροσωπεύει προς τα πάνω και η τελευταία έννοια ισοπαλία ή δεσμός. Το αγγλικό όνομα γι 'αυτή τη στάση ονομάζεται κοιλιακή κλειδαριά, που με την κυριολεκτική έννοια είναι η τελική στάση της γιόγκα. Αυτό μπορεί να φαίνεται δύσκολο στα αρχικά στάδια, αλλά με την πρακτική μπορείτε να κυριαρχήσετε και αυτή τη στάση.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί περιορισμοί που πρέπει να ακολουθήσετε πριν εκτελέσετε αυτήν την στάση. Οι γιόγκικ εμπειρογνώμονες σας ζητούν αυστηρά να το κάνετε αυτό με απόλυτο άδειο στομάχι. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές και συνεργασίες που μπορεί να χρησιμοποιηθούν κατά την εκτέλεση αυτού αλλά στο αρχικό στάδιο, είναι καλύτερο να εκτελέσετε αυτή τη γιόγκα σε στάση.

Δείτε περισσότερα: Utthita Parsvakonasana

 • Αρχίστε να στέκεστε όρθιοι στο μαξιλάρι γιόγκα σας, ευθεία και το λαιμό της σπονδυλικής στήλης ευθυγραμμισμένη με τη σπονδυλική στήλη καθώς τα χέρια σας στηρίζονται από την πλευρά σας. Εάν κάθεστε κάτω, θα πρέπει να διατηρήσετε το Padmasana με τα πόδια σας σταυρωμένα. Πριν από την κοιλιακή κλειδαριά, θα πρέπει να επιλέξετε το κλείδωμα του πηγουνιού ή το Jalandhara Bandha.
 • Τώρα εισπράξτε σιγά-σιγά βαθιά και καθώς εκπνέετε, καμπυλώστε τους ώμους σας προς τα μέσα, τα χέρια σας στηριζόμενοι στον μηρό σας, καθώς στρέφετε λίγο προς τα εμπρός.
 • Ξεκουράστε τις παλάμες σας στους μηρούς ή τα γόνατά σας σε περίπτωση που κάθεστε.
 • Η εκπνοή θα πρέπει να είναι βαθιά και ταυτόχρονα θα πρέπει να συρρικνώσετε τους κοιλιακούς μυς σας και να τους ωθήσετε προς τα πάνω με το τέντωμα των κάτω μυών. Κρατήστε και κλειδώστε τη θέση για ένα λεπτό, πριν επαναλάβετε τα βήματά σας πίσω στο τετράγωνο.

Μια λέξη της προσοχής θα πρέπει να βγει στους επαγγελματίες που ξεκινούν νέες. Σύντομα μετά από τη γιόγκα μπορεί να αισθανθείτε πόνο μαλακών μυών στην περιοχή του στομάχου σας, που δεν είναι παρά οι μύες που χαλαρώνουν μετά τη συστολή. Με την πρακτική τους μυς σας θα ευκολία σε αυτό επίσης. Συχνά, αν είστε αδύναμοι, μπορεί να νιώσετε ελαφρύ με το κεφάλι σας όταν ξεκλειδώνετε το πηγούνι σας. Αυτή τη στιγμή ένα πίσω στήριγμα, ίσως ένας τοίχος πίσω από σας μπορεί να σας βοηθήσει να σπάσετε την πτώση σας.

Δείτε περισσότερα: Uttana Kurmasana Οφέλη

Πώς μας βοηθάει?

 • Το πρώτο και κύριο όφελος αυτής της γιόγκα είναι ισχυρότεροι κοιλιακοί μύες. Καθώς πιέζετε την κοιλιά σας και πιέζετε τα όργανα προς τα πάνω, οι μύες, συμπεριλαμβανομένων των οργάνων, αισθάνονται ένα καλό μασάζ που θα σας δώσει μια υγιεινή καλύτερη λειτουργία στην κοιλιακή χώρα.
 • Αυτό μας φέρνει στις ανωμαλίες του έμμηνου κύκλου που μπορούν να αντιμετωπιστούν καλά με αυτή τη στάση γιόγκα.
 • Αυτή η γιόγκα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα. Αυτό ξεκινά από την περιοχή πίεσης, όπου ο εγκέφαλος τώρα σε μια κλειδαριά πηγαίνει το σήμα και στέλνει μια ροή αίματος κάτω από το σώμα, εκπλένοντας την καρδιά, τους πνεύμονες και τα όργανα του στομάχου σας επίσης. Γι 'αυτό είναι θεός για τους πνεύμονες και την καρδιά σας επίσης.
 • Βελτιώνει την πέψη, την αφομοίωση και την εξάλειψη. και καθαρίζει την πεπτική οδό των τοξινών
 • Αυτό διεγείρει και ανυψώνει την ενέργεια της κατώτερης κοιλιάς (apanavayu) και ενώνεται με τις ενέργειες που εντοπίζονται στον ομφαλό (samanavayu) και την καρδιά (pranavayu)
 • Βοηθά να καταπνίξει και να απομακρύνει τις εντάσεις
 • Βελτιώνει τη λειτουργία του παγκρέατος και του ήπατος
 • Η Uddiyana Bandha μασάει όλα τα όργανα στην περιοχή της κοιλιάς.
 • Αυτή η γιόγκικ θέση μπορεί να οδηγήσει στην απελευθέρωση. Η Uddiyana Bandha ωθεί τη ροή της ροής προς το Sushumnanadi. Το Sushumna συνδέεται με το κεντρικό νευρικό σύστημα και έτσι ενισχύει την συνειδητοποίηση ότι βοηθήματα σε υψηλότερες πρακτικές των Dharana, Dhyana και Samadhi.

Δείτε περισσότερα: Ευρεία γωνιακή κάμψη προς τα εμπρός

Εκτελέστε μόνο με άδειο στομάχι! Μην ασκείτε αυτό το Bandha αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις, έλκη του στομάχου και του εντέρου. Μην ασκηθείτε αυτή τη γιόγκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτή η γιόγκα πρέπει να ασκείται μετά από ασάνες και πραναγιάμα και πριν από το διαλογισμό. Μπορεί επίσης να ασκηθεί μαζί με πραναγιάμα και μούτρα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εξασκήσει υπό την καθοδήγηση ενός δασκάλου!

Η εργασία με τον πυρήνα και την αναπνοή σας προάγει την ηρεμία, την αίσθηση της συναισθηματικής γείωσης. Η Uddiyana Bandha ενεργοποιεί την απόκριση χαλάρωσης.

Εικόνες Πηγή: Shutterstock

Leave A Comment

52 + = 60