Top 5 συμβουλές για να αποφύγετε τα τεντώματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Ποτέ σκέφτεστε για τα ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Πώς να αποφύγετε τα ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Η εγκυμοσύνη είναι ένα όμορφο ταξίδι στη γονιμότητα που έρχεται στη ζωή κάθε γυναίκας. Με μεγάλη χαρά, υπάρχουν και πολλές φυσικές αλλαγές και τα ραγάδες είναι ένα από αυτά. Οι περισσότερες από τις γυναίκες βρίσκουν ραγάδες ως ένα μέρος της λήψης ενός μωρού με τη χρήση πάνες καθώς και τροφοδοσίες. Αλλά για μερικούς αυτό είναι το σημαντικότερο καλλυντικό πρόβλημα που συμβαίνει λόγω της ταχείας επέκτασης του δέρματος. Αν έχετε πληγεί δυσφορία γύρω από μια περιοχή όπου το δέρμα γίνεται κοκαλιάρικο και ρόδινο τότε μπορεί να έχετε ραγάδες. Επομένως, αυτό το άρθρο επικεντρώνεται στις ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

τέντωμα marks during pregnancy

Τα ραγάδες εμφανίζονται συνήθως κατά τη διάρκεια 13 εβδομάδων στο δρόμο για 21 εβδομάδες κύησης. Μόλις το δέρμα σας αναπηδήσει, έχει κλίση να διαιρείται σε σίγουρες περιοχές, έτσι ώστε να μειώνεται το επίπεδο του κολλαγόνου καθώς και τα νέα κύτταρα του δέρματος που στηρίζει τη δημιουργία ραγάδων. Το χρώμα των ραγάδων είναι πορφυρό ή λείες ροζ γραμμές που αναπτύσσονται στο εξωτερικό του δέρματος. Αναγνωρίζονται επίσης ως ραβδώσεις ή ραβδώσεις. Κάποιες φορές τα ραγάδες φαίνονται στο μαστό, το άκρον, την κοιλιά, το άνω χέρι, τους γοφούς και τους μηρούς και επίσης στο στήθος.

Αιτίες Stretch Marks κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Τα ραγάδες είναι πραγματικά μικρά δάκρυα στα δευτερεύοντα παλτά ιστού κάτω από το δέρμα σας.

  •  Στην εφηβεία διαφορετικά μια φορά βάζοντας σε διαφορετική απώλεια βάρους, αλλά ορμονικές αλλαγές στην εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει το δέρμα σας και να σας κάνει πιο προοπτική να πιάσει ραγάδες.
  •  Η αδυναμία καταβροχθίζει τους τόνους από τις κληρονομίες: Οι πιθανότητες είναι, αν η μητέρα σας τους είχε πιάσει, πιθανόν να πάθετε, αν και αν πλοηγούσε κατά τη διάρκεια της κύησης με επίπεδη επιδερμίδα ανέπαφη.
  •  Αυτό παρατηρείται κυρίως στο κεντρικό στρώμα, μόλις το δέρμα τεντωθεί αρκετά σε κάποιο βαθμό, τότε η διεύρυνση μπορεί να σπάσει το χόριο στις γραμμές, δημιουργώντας ραγάδες.
  •  Το γρήγορο επίτευγμα βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι επίσης υπεύθυνο για τη σύλληψη των ραγάδων. Θυμηθείτε ότι τα θηλυκά σκουρόχρωμα είναι λιγότερο αναμενόμενα να αποκτήσουν ραγάδες από ό, τι τα θηλυκά δίκαιης επιδερμίδας.

Δείτε περισσότερα: Πώς να αφαιρέσετε το διπλό πηγούνι

Προφυλάξεις Συμβουλές για τα τεντώματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Τώρα, εδώ σας λέμε κάποιες σημαντικές συμβουλές που σας βοηθούν να αποφύγετε τις ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι ως εξής:

1. Ενυδατώστε το δέρμα σας με λάδι:

Εγκυος cream apply

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εφαρμόστε μια καλή ενυδατική κρέμα στην κάτω πλάτη, την κοιλιά, τους γοφούς, το άνω χέρι, τα πόδια και τους μηρούς με κυκλική κίνηση για να μετακινηθείτε βαθιά στο δέρμα. Χρησιμοποιήστε διαφορετικά έλαια όπως το καστορέλαιο, το λάδι καρύδας, το έλαιο til ή το σησαμέλαιο για να κάνετε μασάζ στο δέρμα. Το βούτυρο Cocca είναι επίσης μια αποτελεσματική επιλογή. Έτσι, στην εγκυμοσύνη σας μασάζ ήπια τις περιοχές που είναι πιο διατεθειμένες σε ραγάδες από οποιοδήποτε από αυτά τα έλαια δύο φορές την ημέρα.

2. Πόσιμο νερό:

έγκυος-Ποτό water

Διατηρήστε το σώμα σας καλά ενυδατωμένο. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το επίπεδο του αίματός σας αυξάνεται και κάνετε ένα μεγάλο σκουπιδάκι για λογαριασμό του μωρού σας για να παραμείνετε. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση νερού. Η ενυδάτωση παίζει σημαντικό ρόλο στην ιδανική ελαστικότητα του δέρματος. Συνιστάται να πάρετε 8 με 13 ποτήρια νερό ανά ημέρα. Αν αισθάνεστε κουρασμένοι, στεγνό λαιμό ή χείλη, απουσία συγκέντρωσης και πονοκεφάλους τότε αυτά είναι τα συμπτώματα που έχετε αφυδατωμένα.

Δείτε περισσότερα: Πώς να απαλλαγείτε από Stretch Marks

3. Τρώτε τα πλούσια σε βιταμίνες τροφές:

Βιταμίνες foods

Η βιταμίνη C, A και E είναι υπερβολική για το δέρμα σας. Καλλιεργήστε το δέρμα σας από μέσα. Τα τρόφιμα με βιταμίνη C σας ωφελήσουν να διατηρήσετε το δέρμα σας πιο ήπιο και να μειώσετε την εστίαση στα ραγάδες. Ενώ η βιταμίνη Α στηρίζει την επούλωση των μυών του δέρματος, η βιταμίνη Ε βοηθά να διατηρούνται οι μεμβράνες του δέρματος άθικτες.

4. Εκτελέστε Ασκήσεις:

έγκυος women in exercises

Η προπόνηση όπως το Pilates ωφελεί το δέρμα σας για να διατηρήσει την ακαταστασία του, ελέγχει και αυξάνει την κίνηση του σώματος και στη συνέχεια σας ωφελεί να εισπνεύσετε επιπλέον οξυγόνο. Έτσι, βοηθά το δέρμα σας να γίνει πιο τεντώσιμο και έτσι τα ραγάδες μειώνονται.

5. Lookout το βάρος σας:

Εγκυμοσύνη weight check

Καταναλώστε το φαγητό σας μετριοπαθώς, αλλά όχι σε πάρα πολύ. Τρώτε μόνο συνιστώμενη θερμιδική πρόσληψη κατά την εγκυμοσύνη.

Δείτε περισσότερα: Πώς να απαλλαγείτε από χαστούκια

Leave A Comment

2 + 4 =