Top 25 θεραπείες για το φυσικό σπίτι για τη θεραπεία του πόνου στο λαιμό Στυλ στη ζωή

Τι είναι ο πόνος στο λαιμό:

Μεταξύ των διαφόρων κοινών προβλημάτων υγείας που ένα άτομο πρέπει να αντιμετωπίσει, ο πόνος στο λαιμό είναι αρκετά διαδεδομένος σε σύγκριση με τους άλλους. Μπορεί να υπάρχουν εξωτερικοί παράγοντες όπως οι καιρικές αλλαγές που είναι υπεύθυνοι για τα ζητήματα ή αλλιώς μπορεί να υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα που οδηγούν στην ταλαιπωρημένη κατάσταση. Ωστόσο, δεν έχει σημασία ποιος είναι ο λόγος, η πρώτη προτεραιότητα είναι να αρχίσουμε να ψάχνουμε για τη σωστή θεραπεία που απαιτείται για τη θεραπεία του πόνου στο λαιμό. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την προσκόλληση στις θεραπείες στο σπίτι και τις θεραπείες για το σκοπό αυτό. Αυτά είναι ασφαλή, αποτελεσματικά και λογικά στην τσέπη όταν πρόκειται για τη διαδικασία θεραπείας σε σύγκριση με τα φάρμακα.

Top 25 θεραπείες για το φυσικό σπίτι για τη θεραπεία του πόνου στο λαιμό Στυλ στη ζωή

Καλύτερες θεραπείες στο σπίτι για θεραπεία του πόνου στο λαιμό:

Αυτή η λίστα παρακάτω θα σας δώσει όλες τις περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις ιδανικές θεραπείες για το σπίτι για τον πόνο στο λαιμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον άλλο σκοπό υγείας.

1. Σάλτσα σόδα ψησίματος:

Ψήσιμο Soda Gargle

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απαλλαγείτε από τον πόνο στο λαιμό είναι να πάρετε ένα ποτήρι ζεστό νερό και να προσθέσετε λίγο σόδα ψησίματος σε αυτό. Αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται δύο φορές την ημέρα για να γαργάρει τον λαιμό για μείωση του πόνου και της δυσφορίας. Είναι μια από τις καλύτερες θεραπείες για τον πόνο στο λαιμό που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

Δείτε περισσότερα: Αρχική διορθωτικά μέτρα για τις φλεβίτιδες φλέβες

2. Οφέλη για το αλάτι:

Αλας water

Κάποιος μπορεί επίσης να γαργάρει τον λαιμό με ένα ποτήρι χλιαρό νερό που αναμιγνύεται με μια νότα αλατιού. Αυτό πρέπει να γίνεται 2-3 φορές την ημέρα για ταχύτερα αποτελέσματα στον πόνο στον λαιμό. Είναι μια από τις παλαιότερες συνταγές της γιαγιάς που χρησιμοποιούνται για το σκοπό του πόνου στο λαιμό.

3. Μέλι θαύματα:

Μέλι 2

Το μέλι είναι το απλούστερο και καλύτερο εγχώριο φάρμακο για την ανακούφιση του πόνου στο λαιμό. Το μέλι είναι γνωστό για τις θεραπευτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Η ανάμειξη μελιού στο τσάι με βότανα και η κατανάλωσή του 2-3 ​​φορές την ημέρα ή αλλιώς η λήψη μιας κουταλιού μελιού 1-2 φορές την ημέρα είναι ένα καλό όφελος για τον επώδυνο και οδυνηρό λαιμό.

4. Σκόρδα θεραπεία για τον πόνο στο λαιμό:

Σπίτι Remedies For Throat Pain Garlic

Οι αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του σκόρδου το καθιστούν ένα από τα εξαιρετικά προϊόντα για την φυσική θεραπεία του πόνου στο λαιμό. Μπορείτε είτε να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή είτε να έχετε ένα σκελίδες σκόρδου κάθε μέρα μέχρι να υποχωρήσει το πρόβλημα.

5. Τσάι φασκόμηλου:

ΣΟΦΌΣ Tea

Ένα από τα βότανα που είναι μια τέλεια απογοήτευση από τον πόνο στο λαιμό είναι φασκόμηλο. Ετοιμάστε ένα φλιτζάνι τσάι φασκόμηλου ζεματιζοντας φύλλα φασκόμηλου σε ένα φλιτζάνι νερό και να το χλιαρό με μέλι. Είναι βέβαιο ότι θα σας δώσει ανακούφιση από τον πόνο.

Δείτε περισσότερα: Φυσικές θεραπείες για την πνευμονία

6. Πίνετε καλά ποσά νερού:

Νερό

Έχετε 8-10 ποτήρια νερό για να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος και να ρυθμίσετε τις λειτουργίες του σώματος. Έχοντας καλές ποσότητες καθαρού νερού θα βοηθήσει επίσης στη θεραπεία της φλεγμονής στην περιοχή που προκαλεί τον πόνο. Υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη που σχετίζονται με αυτό το φάρμακο επίσης.

7. Θεραπεία ρίζας γλυκόριζας για τον πόνο στο λαιμό:

Γλυκόριζα Root

Προετοιμάστε ένα διάλυμα γαργάρου χρησιμοποιώντας νερό και ρίζα γλυκόριζας. Αυτό πρέπει να φτάσει σε βράση και στη συνέχεια να κρυώσει σε χλιαρή θερμοκρασία. Γαργαλίστε τον λαιμό με αυτό το υγρό και δείτε πόσο καλά βοηθά στη θεραπεία του πόνου στο λαιμό.

8. Η βιταμίνη C βοηθά:

Βιταμίνες C Foods

Η βιταμίνη C είναι γνωστό ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και έτσι βοηθά στη θεραπεία των λοιμώξεων του λαιμού που προκαλούν τον πόνο. Πάρτε τα πλούσια σε βιταμίνη C τρόφιμα, ειδικά εσπεριδοειδή για να πάρετε το όφελος για τον πόνο στο λαιμό. Ωστόσο, μειώστε τα ποσά σε περίπτωση που αρχίσετε να πάσχετε από διάρροια.

Δείτε περισσότερα: Αρχική διορθωτικά μέτρα για τον πόνο στο γόνατο

9. Έχετε τη σούπα κοτόπουλου:

Κοτόπουλο soup (2)

Ένας νόστιμος τρόπος για να πάρει την ανακούφιση από τον πόνο στο λαιμό είναι να έχετε κάποια σούπα κοτόπουλου. Αυτό μπορεί να γίνει μία φορά κάθε μέρα μέχρι να υποχωρήσει τελείως το πρόβλημα. Επίσης, μπορείτε να εισπνεύσετε τον ατμό από τη σούπα εάν έχετε μιά μύτη φραγμένη. Είναι καλύτερα να παίρνετε το ζωμό σούπας κοτόπουλου παρά το ένα με πολλή μαργαρίνη.

10. Λεμόνι βοηθά στον πόνο στο λαιμό:

Λεμόνι

Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα θεραπείες για τον πόνο στο λαιμό και αυτό είναι πολύ χρήσιμο για να καθαρίσετε τον βλεννογόνο μέσα στον λαιμό ο οποίος προκαλεί περισσότερους πόνους. Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι από το οποίο το πρώτο είναι αναμιγνύοντας κάποια ποσότητα χυμού λεμονιού στο ζεστό νερό του Luke και στη συνέχεια γαργαλίζετε με το ίδιο. Δεύτερον μπορείτε να πάρετε μια σφήνα λεμονιού και στη συνέχεια πασπαλίζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι σε αυτό και γλείφουμε αργά.

11. Κανέλα:

Κανέλα

Κανέλα είναι ένα ζεστό συστατικό και είναι πολύ χρήσιμο για τη θεραπεία κάθε είδους πόνο και επίσης είναι ένα από τα κοινά φάρμακα για τον πόνο στο λαιμό. Μπορείτε να προσθέσετε σκόνη κανέλλας και μαύρη πιπεριά σε ζεστό νερό και στη συνέχεια να γαργαλίζετε μαζί του. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε λάδι κανέλας σε κάποιο μέλι και στη συνέχεια να το καταναλώσετε δύο φορές τουλάχιστον κάθε μέρα. Αυτό είναι το καλύτερο σπίτι θεραπεία για τον πόνο στο λαιμό και το οποίο είναι εύκολα διαθέσιμο σε κάθε σπίτι.

12. Ρόδι θεραπεύει τον πόνο στο λαιμό:

Ρόδι

Το ρόδι χρησιμοποιείται ευρέως ως ένα σπίτι για την αντιμετώπιση του πόνου στο λαιμό και μπορείτε να βράσετε τα φλοιά του ροδιού σε 3-4 φλιτζάνια νερό και να το πιείτε περίπου δύο φορές την ημέρα. Τώρα στέλεχος αυτής της λύσης και μπορείτε να το πίνετε είτε ως τσάι είτε αλλιώς μπορείτε να γαργαλίστε με αυτό το νερό. Πρέπει επίσης να πίνετε δύο ποτήρια χυμού ροδιού κάθε μέρα.

13. Ξίδι μηλίτη μήλου:

μήλο Cider Vinegar

Επίσης ονομάζεται ACV, θα πρέπει σίγουρα να το χρησιμοποιήσετε για άμεση ανακούφιση από πόνο στο λαιμό. Μπορείτε είτε να αραιώσετε ένα τραπέζι ACV και ένα κουταλάκι του γλυκού με μέλι σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και στη συνέχεια να κάνετε γαργάρες μαζί του ή μπορείτε να προσθέσετε κάποια σκόνη κανέλας και μαύρο πιπέρι στην ίδια αυτή λύση και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε ως μία από τις φυσικές θεραπείες για πονόλαιμος.

14. Καραμέλες:

Καραμέλες

Αυτό δεν είναι απαραίτητα ο άνθρωπος καραμέλες ζάχαρης, διότι μιλάμε μόνο για τις μη ζαχαρωμένες καραμέλες. Όταν υποφέρετε από πόνους στο λαιμό, πρέπει να πιπιλίζετε τέτοια σκληρά καραμέλες και λουκάνικα ή παστίλιες για να κρατήσετε το σάλιο σας άθικτο και επίσης να απαλλαγείτε από το τρελό συναίσθημα στο λαιμό.

15. Υπεροξείδιο του υδρογόνου:

Υδρογόνο Peroxide

Αυτό είναι ένα πολύ καλό στην λίστα των φαρμάκων για το πόνο στο λαιμό μαζί με το να είναι μια καλή θεραπεία για άλλες περικοπές και τους πόνους. Πρέπει να πάρετε ένα καπάκι γεμάτο από υπεροξείδιο του υδρογόνου και στη συνέχεια να το αναμίξετε με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Τώρα χρησιμοποιήστε το για να γαργάρετε το λαιμό σας. Η γεύση είναι πολύ άσχημη και έτσι μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι για να το βελτιώσετε εάν το επιθυμείτε. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για την αντιμετώπιση του πόνου στο λαιμό.

16. Καρδιές Θεραπεία για τον πόνο στο λαιμό:

Γαρίφαλο

Αυτό το συγκεκριμένο μπαχαρικό είναι γνωστό ότι είναι μια πολύ πλούσια πηγή της ευγενόλης και έτσι μπορείτε απλά να αρχίσετε να μασάτε περίπου 4-5 σκελίδες για να απελευθερώσετε την ποσότητα της ευγενόλης που θα βοηθούσε περαιτέρω στον περιορισμό του πόνου στο λαιμό. Μπορείτε εναλλακτικά να βράσετε λίγο νερό με 3-4 σκελίδες και να κάνετε τσάι με βότανα. Αυτό μπορεί να είναι πολύ καλή θεραπεία για τις πληγές στο λαιμό.

17. Turmeric:

Κουρκούμη

Το κουρκούμη έχει πολλές αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορείτε να αναμίξετε μερικά ποσά του σε ζεστό νερό και στη συνέχεια να πιείτε τη λύση αυτή κάθε πρωί. Και πάλι μπορείτε να προσθέσετε λίγο κουρκούμη και λίγο μαύρο πιπέρι για να ζεστάνετε το γάλα και να πιείτε αργά πριν πάτε για ύπνο κάθε βράδυ για σίγουρη ανακούφιση από τον πόνο στο λαιμό.

18. Τζίντζερ μπορεί να μειώσει τον πόνο στο λαιμό:

Τζίντζερ

Τζίντζερ είναι ένα πολύ καλό φάρμακο για το λαιμό πληγή επειδή έχει κάποια ζεστασιά σε αυτό και βοηθά επίσης να καθαρίσετε το βλεννογόνο στο λαιμό. Μπορείτε να πάρετε μικρά κομμάτια τζίντζερ και τώρα να πάρει 2 φλιτζάνια νερό και να αρχίσει να βράζει με τα κομμάτια τζίντζερ σε αυτό. Τώρα βράζουμε έως ότου το νερό μειωθεί σε ένα φλυτζάνι. Τώρα προσθέστε το μέλι σε αυτό και πιείτε το ζεστό αφέψημα.

19. Ατμός:

Ατμός

Πάρτε ένα δοχείο και ζεστό νερό σε αυτό. Τώρα ρίξτε μερικές σταγόνες ελαίου ευκαλύπτου σε αυτό το δοχείο. Τώρα καθίστε με το πρόσωπό σας προς τα κάτω σε αυτό το νερό και εισπνεύστε τον ζεστό ατμό. Καλύψτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα για να αφήσετε τον ατμό να συσσωρεύεται. Αυτό θα βοηθήσει στον καθαρισμό του βλεννογόνου και έτσι θα σας δώσει ανακούφιση.

20. Πιπεριά Cayenne:

Κόκκινο πιπέρι Pepper

Αυτή η θεραπεία για πονόλαιμο χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο εκτενώς. Μπορείτε να αναμίξετε σε ζεστό νερό μελιού και μετά 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν και στη συνέχεια να απολαύσετε το ζεστό νερό. Αυτό θα δώσει μεγάλη ανακούφιση από τον πόνο του λαιμού. Αν είστε αλλεργικοί στο πιπέρι Cayenne τότε μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα του.

21. Χυμός ντομάτας:

Ντομάτα Juice

Οι ντομάτες είναι πολύ υψηλές πηγές λυκοπενίου και αυτό είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό. Μπορείτε ως φάρμακο για τον πονόλαιμο να πάρετε λίγο χυμό ντομάτας και περίπου 10-12 σταγόνες πιπέρι σάλτσα στο ζεστό νερό και στη συνέχεια ξεκινήστε γαργάρων με αυτό για κάποια στιγμιαία ανακούφιση. Αυτό μπορεί να είναι λίγο ερεθιστικό για το λαιμό, αλλά θα είναι ανακούφιση σίγουρα.

22. Κουνουπίδι ανακουφίζει από τον πόνο στο λαιμό:

Fenugreek

Το Fenugreek έχει πολλές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τα πονόλαιμα. Μπορείτε να πάρετε κάποια ποσότητα σπόρων fenugreek και έπειτα να βράσει σε λίγο νερό. Μόλις το κάνετε, μπορείτε στη συνέχεια να το απολαύσετε ως τσάι βοτάνων και να πάρετε άμεση ανακούφιση από τον πόνο στο λαιμό.

23. Ρίζες Marshmallow:

Marshmallow Roots

Μπορείτε να πάρετε για ένα κουτάλι γεμάτο ρίζες marshmallow και στη συνέχεια προσθέστε αυτό σε ένα φλιτζάνι γεμάτο νερό. Τώρα βράστε αυτό και κρατήστε το βράσιμο για περίπου μισή ώρα. Όταν τελειώσετε, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη φλόγα και να την φέρετε σε θερμοκρασία δωματίου. Τώρα προσθέστε λίγο μέλι σε αυτό το νερό και στη συνέχεια καταναλώνετε τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα.

24. Τσάι σμέουρων:

Βατόμουρο Tea

Για αυτό θα χρειαστείτε μια χούφτα αποξηραμένα φύλλα σμέουρων. Τώρα αλέστε τα για να τα φτιάξετε σε σκόνη και βράστε το με λίγο νερό μέχρι να εισχωρήσουν. Τώρα κατεβάστε λίγο τη ζέστη μέχρι να ζεσταθεί. Στραγγίστε το διάλυμα και πίνετε αυτό το τσάι.

25. Χυμός χόρτου σιταριού:

Σιτάρι grass Juice

Αυτό είναι ένα θαυμάσιο φυσικό σπιτικό φάρμακο για τον πονόλαιμο και μπορείτε να πάρετε απλό χόρτο σιταριού και στη συνέχεια με μείγμα νερού για να κάνετε κάποιο χυμό από αυτά. Τώρα μπορείτε να γαργάρετε με αυτό το χυμό για κάποια ανακούφιση από τον πονόλαιμο.

Ο πόνος στο λαιμό είναι πολύ ερεθιστικός και φαίνεται και πεισματικός. Είναι ακόμη δύσκολο να πίνετε νερό σε αυτή την περίπτωση και αυτές οι θεραπείες για τον πόνο στο λαιμό θα σας βοηθήσουν πολύ για όλη την ανακούφιση που χρειάζεστε.

Leave A Comment

4 + 5 =