Top 20 Αρχική διορθωτικά μέτρα για τη μείωση των λευκών μαλλιών Στυλ στη ζωή

Σπίτι Remedies To Reduce White Hair

Η ανάπτυξη των λευκών μαλλιών λόγω της ηλικίας είναι αρκετά φυσική. Αλλά η τάση να αναπτύσσονται λευκά μαλλιά ενώ είστε ακόμα στα εφηβικά σας χρόνια σημαίνει ότι το σώμα σας δεν λειτουργεί σωστά. Υπάρχουν πολλά αίτια για αυτό. Για να αναφέρουμε μερικούς, μπορούμε να μιλάμε για άγχος, σοβαρές ασθένειες όπως ο θυρεοειδής, υπερβολικές ποσότητες τροφή με βαθιά τηγανητά και πικάντικα τρόφιμα, έλλειψη βιταμίνης Β και C στη διατροφή σας ή ακόμα και προσθήκη στοιχείων στη διατροφή σας που είναι ουσιαστικά όξινα. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η πτώση των μαλλιών προκαλείται λόγω των μορίων που διαχωρίζονται το ένα από το άλλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα μαλλιά σας έχουν τελειώσει.

Σπίτι Remedies to Reduce White Hair - Copy

Μπορείτε σίγουρα να λάβετε ορισμένα θετικά βήματα για να βγείτε από αυτό το δίλημμα. Το άρθρο εδώ θα σας δώσει τη βασική ιδέα και κατανόηση και επίσης θα παρέχει όλες τις σπιτικές συμβουλές, γενικές συμβουλές και προτάσεις που χρειάζεστε για να βγείτε από αυτή την κατάσταση λευκών μαλλιών. Επομένως ακολουθήστε τις παρακάτω θεραπείες για τη θεραπεία λευκών μαλλιών πολύ προσεκτικά.

Καλύτερες θεραπείες για το σπίτι Πώς να απαλλαγείτε από τα λευκά μαλλιά:

1. Βαφή τα μαλλιά σας:

Top 20 Αρχική διορθωτικά μέτρα για τη μείωση των λευκών μαλλιών Στυλ στη ζωή

Για να μειώσετε τα λευκά μαλλιά, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να το βάψετε. Αγοράστε ένα προϊόν καλής ποιότητας που πεθαίνει από την αγορά και βάψτε τα μαλλιά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία χρωμάτων, αλλά είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το μαύρο αφού φαίνεται φυσικό και απλό. Βεβαιωθείτε ότι το προϊόν που αγοράζετε δεν περιέχει αμμωνία. Αυτό θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στα μαλλιά σας μακροπρόθεσμα.

Δείτε περισσότερα: Θεραπεία Spa Μαλλιών στο σπίτι

2. Πιείτε πολύ νερό:

Top 20 Αρχική διορθωτικά μέτρα για τη μείωση των λευκών μαλλιών Στυλ στη ζωή

Εάν το ενδοκρινικό σας σύστημα δεν λειτουργεί σωστά, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες τα αποτελέσματα να αρχίσουν να εμφανίζονται στα μαλλιά σας. Επομένως, για να επιτρέψετε στο σύστημα να λειτουργεί σωστά, πρέπει να πίνετε δώδεκα έως δεκατέσσερα ποτήρια νερό καθημερινά. Αυτό θα αποτρέψει την έλευση των λευκών μαλλιών και θα προωθήσει την καλύτερη διέγερση των μαλλιών μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ωστόσο, θα πρέπει να τρώτε καλύτερα και να χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά πακέτα μαλλιών, για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

3. Υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής για να ξεφορτωθείτε τα λευκά μαλλιά:

Σπίτι Remedies To Reduce White Hair Treatment-Healthy Diet

Θα πρέπει να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής για να αποχαιρετήσετε τα λευκά μαλλιά σας προβλήματα. Με αυτό εννοούμε να τρώμε πιο υγιεινά γεύματα. Προσθέστε φρούτα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς, γάλα, αυγά και κρέας για να αποκτήσετε και πάλι πανέμορφα και μαύρα μαλλιά. Μειώστε την πρόσληψη αλατιού και νατρίου, καθώς η περίσσεια αυτών των στοιχείων οδηγεί πάντα στην πτώση των μαλλιών. Έχοντας μερικά καρύδια και καρύδια ανακαρδιοειδών είναι επίσης επωφελής. Μπορείτε επίσης να ασκείστε τριάντα φορές την ημέρα για να έχετε πιο υγιή μαλλιά.

4. Φύλλα καρύδας και κάρυ:

Top 20 Αρχική διορθωτικά μέτρα για τη μείωση των λευκών μαλλιών Στυλ στη ζωή

Ο συνδυασμός φύλλων καρύδας και curry θα είναι απολύτως τέλειο για την ενίσχυση της τρίχας και επίσης για να διατηρήσει το χρώμα και την ομορφιά της. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε κάποια καρύδα και να το ανακατεύετε με κάρυ φύλλα. Μετά από αυτό, πρέπει να το εφαρμόσετε σε κάθε τμήμα της τρίχας σας. Μασάζ στα μαλλιά σας για τα επόμενα δεκαπέντε με είκοσι λεπτά. Η σωστή εφαρμογή θα μειώσει την πιτυρίαση, την τριχόπτωση και θα βοηθήσει στην πάχυνση των μαλλιών. Κάνετε αυτό δύο φορές την εβδομάδα για να δείτε τα αποτελέσματα.

Δείτε περισσότερα: Πώς να σταματήσει η πρόωρη γκρίζα

5. Amla Pack:

Top 20 Αρχική διορθωτικά μέτρα για τη μείωση των λευκών μαλλιών Στυλ στη ζωή

Ένα άλλο μεγάλο πακέτο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μαυρίσετε τα μαλλιά είναι το πακέτο amla. Πάρτε λίγο αμλα σκόνη και προσθέστε πηγμένο γάλα και χυμό λεμονιού σε αυτό. Ανακατεύουμε καλά και εφαρμόζουμε από το τριχωτό της κεφαλής μέχρι τις άκρες. Αφήστε το να παραμείνει για τα επόμενα σαράντα έως σαράντα πέντε λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Για να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτό το πακέτο κάθε δύο ημέρες. Θα περιορίσει τα γκρίζα μαλλιά και θα επιφέρει δραστικές αλλαγές μόνο μέσα σε διάστημα 90 ημερών. Έτσι χρησιμοποιήστε αυτό, είστε υπομονετικοί και προσέξτε τα μαλλιά σας να μεταμορφώνονται.

6. Αμύγδαλο και αμλά:

Top 20 Αρχική διορθωτικά μέτρα για τη μείωση των λευκών μαλλιών Στυλ στη ζωή

Βράζουμε μείγμα αμυγδαλέλαιο και αμλαέλαιου. Αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, κάντε το μασάζ στο κρανίο για τα επόμενα δεκαπέντε λεπτά. Τώρα τα μαλλιά σας πρέπει να παραμείνουν ακίνητα για τα επόμενα είκοσι λεπτά. Τώρα ξεπλύνετε με νερό και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ένα καλό φυτικό σαμπουάν. Αυτό το πακέτο έχει δοκιμαστεί και δοκιμαστεί αρκετές φορές και είναι αρκετά αποτελεσματικό και ευεργετικό για όσους θα ήθελαν να απαλλαγούν από γκρίζα και λευκά μαλλιά.

7. Βουτυρόγαλα:

Σπίτι Remedies To Reduce White Hair Treatment-buttermilk 7

Ετοιμάστε ένα φρέσκο ​​και φυσικό χυμό από κάρυ φύλλα. Τώρα προσθέστε λίγο βουτυρόγαλα σε αυτό. Βράστε το απαλά. Μετά από αυτό μπορείτε να εφαρμόσετε αυτό το μείγμα σε όλο το τριχωτό της κεφαλής σας. Αφήστε το να παραμείνει στα μαλλιά σας για τα επόμενα 30 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αυτό το φάρμακο είναι αρκετά αποτελεσματικό και έχει χρησιμοποιηθεί κυρίως στα χωριά της Κεράλα για τη μείωση των λευκών μαλλιών. Άνθρωποι όλων των ηλικιών το έχουν χρησιμοποιήσει και το έχουν εκτιμήσει επίσης.

8. Σουσαμέλαιο και χυμός καρότου:

Top 20 Αρχική διορθωτικά μέτρα για τη μείωση των λευκών μαλλιών Στυλ στη ζωή

Στη Νότια Ινδία, το σησαμέλαιο και ο χυμός καρότου μαζί με τη σκόνη σπόρων methi αφήνονται για ξήρανση κάτω από τον ήλιο. Μετά από περίπου 21 ημέρες, το μίγμα θεωρείται έτοιμο για εφαρμογή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε μασάζ απαλά σε όλο το τριχωτό της κεφαλής σας για μια περίοδο 15 έως 30 λεπτών. Ξεπλύνετε το με κρύο νερό μετά από αυτό. Κάνετε κάθε εναλλακτικό για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό είναι φυσικό και ευεργετικό.

9. Χυμός κρεμμυδιών για την επεξεργασία λευκών μαλλιών:

Top 20 Αρχική διορθωτικά μέτρα για τη μείωση των λευκών μαλλιών Στυλ στη ζωή

Μια άλλη αποτελεσματική θεραπεία για γκρίζα ή λευκά μαλλιά είναι ο χυμός κρεμμυδιού. Θα χρειαστεί να πάρετε μερικά κομμάτια κρεμμυδιού και να τα τρίψετε σε όλο το τριχωτό της κεφαλής σας. Παρόλο που η μυρωδιά είναι κακή, θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Αυτή η διαδικασία σίγουρα θα αναστρέψει τη διαδικασία της λεύκανσης και θα σας δώσει καλής ποιότητας μαλλιά μόνο μέσα σε ένα μήνα εάν συνεχίσετε να το κάνετε αυτό τακτικά.

Δείτε περισσότερα: Γκρίζα επεξεργασία μαλλιών

10. Μαύρο Τσάι:

Top 20 Αρχική διορθωτικά μέτρα για τη μείωση των λευκών μαλλιών Στυλ στη ζωή

Τα γκρίζα και λευκά μαλλιά μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη βοήθεια μαύρου τσαγιού. Απλά βράζετε δύο κουταλιές τσαγιού πρώτα. Μην προσθέτετε σε αυτό ζάχαρη ή γάλα. Τώρα περιμένετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Εφαρμόστε το νερό σε όλα τα μαλλιά σας και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε λίγο κρύο νερό για να ξεπλύνετε καλά. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σαμπουάν για αυτή τη διαδικασία. Κάνοντας αυτό τρεις φορές την εβδομάδα θα σας δώσει καλά αποτελέσματα.

11. Henna:

Το Henna είναι μια φυσική βαφή που χρησιμοποιείται επίσης για χρωματίζοντας τα χέρια με διάφορα σχέδια. Ακόμη και στην περίπτωση των γκρίζων ή λευκών μαλλιών, η χέννα δρα ως φυσικός παράγοντας χρωματισμού και ταυτόχρονα ενυδατώνει τα μαλλιά σας όταν εφαρμόζεται ως μάσκα μαλλιών. Για αυτό, χρειάζεστε μια χούφτα φύλλα χέννα, 3 κουταλάκια του γλυκού αμλα σκόνη, 2 κουταλάκια του γλυκού γιαούρτι και ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη καφέ.

κίννα fr white hair

Τρίψτε τα φύλλα και τα άλλα συστατικά και στη συνέχεια εφαρμόστε αυτή την πάστα απευθείας στα μαλλιά σας και αφήστε την να στεγνώσει. Σαμπουάν τα μαλλιά σας μετά από αυτό. Ο καφές δίνει στα μαλλιά σας μια πιο σκούρα καφετιά χροιά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη χήνα για την επεξεργασία λευκών μαλλιών ως λάδι για τα μαλλιά, βράζοντας φύλλα χέννας σε λάδι καρύδας και στη συνέχεια ψύοντας αυτό το λάδι για να το χρησιμοποιήσετε αργότερα.

12. Διαυγές Βούτυρο:

Πως to Reduce White Hair -Clarified butter

Επίσης γνωστό ως Ghee στην Ινδία είναι ένα από τα καλύτερα θεραπείες για τα λευκά μαλλιά. Η Ghee λέγεται ότι είναι μια ενισχυτική δύναμη και επίσης μια πηγή βιταμίνης Α που είναι πολύ χρήσιμη αν θέλετε να δείτε ανάπτυξη σε οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένων των μαλλιών σας. Αυτό που πρέπει να κάνετε για αυτό είναι να πάρετε λίγο καθαρό ghee ή ξεκαθαρισμένο βούτυρο και στη συνέχεια να κάνετε μασάζ το κρανίο σας με το ίδιο περισσότερο από μερικές φορές την εβδομάδα. Αυτό όχι μόνο θα ενισχύσει τις ρίζες και θα αποτρέψει τα λευκά μαλλιά, αλλά θα φέρει επίσης λάμψη στα θαμπό μαλλιά σας.

13. Λουλούδια χαμομήλι σας κάνει μακριά από τα λευκά μαλλιά:

Πως to Reduce White Hair -Chamomile flowers

Όταν είστε κατάθλιψη με το πρόβλημα του τρόπου μείωσης των λευκών μαλλιών κάποια λουλούδια χαμομηλιού μπορούν να έρθουν στη διάθεσή σας με βεβαιότητα. Τα λουλούδια του χαμομηλιού είναι γνωστό ότι είναι χρήσιμα για πολλές διαταραχές και ασθένειες και αυτό είναι ακόμα μια χρησιμότητα αυτών των όμορφων λευκών λουλουδιών. Τώρα για αυτό δεν χρειάζεστε τα λουλούδια, αλλά η σκόνη χαμομηλιού που διατίθεται στα ιατρικά καταστήματα. Θα πρέπει να πάρετε αυτή τη σκόνη και στη συνέχεια βράστε το σε νερό για περίπου 20-25 λεπτά και στη συνέχεια στέλεχος. Εφαρμόστε αυτή τη λύση τακτικά για καλύτερα αποτελέσματα.

14. Δεντρολίβανο και φασκόμηλο:

Πως to Reduce White Hair - Rosemary and sage

Το δεντρολίβανο και ο φασκόμηλος που λαμβάνονται μαζί είναι επίσης αποτελεσματικές λύσεις του προβλήματός σας για το πώς να σταματήσετε τα λευκά μαλλιά. Σε κάθε περίπτωση αυτά τα δύο βότανα είναι γνωστά ως φυσικά χρωστικές ουσίες και έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακριβώς όπως τα φύλλα χέννας για φυσική αύξηση του χρώματος των μαλλιών. Αυτά τα αρωματικά βότανα όχι μόνο γαρνίζουν τις σούπες και τις πίτσες, αλλά είναι επίσης χρήσιμες για τον υγιεινό τρόπο ζωής και την ομορφιά σας. Τώρα για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα βότανα θα πρέπει να τα παίρνετε μαζί, να τα ρίξετε και στη συνέχεια να αφαιρέσετε το υγρό από αυτά. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το υγρό για να χρωματίσετε τα μαλλιά σας. Από την άλλη πλευρά, το έλαιο δεντρολίβανου που είναι αρκετά διαθέσιμο στα πολυκαταστήματα είναι επίσης καλό για την επεξεργασία λευκών μαλλιών.

15. Φυτά Guava:

Πως to Reduce White Hair -Gauva plant

Τα φρούτα guava είναι φυσικές πηγές βιταμίνης C και έχουν πολύ υψηλές τιμές τροφίμων. Τώρα τα φύλλα αυτού του δέντρου είναι επίσης υψηλά όταν πρόκειται για χρήσιμες χρήσεις. Μιλώντας για τα μαλλιά, τα φύλλα guava είναι πολύ χρήσιμα ως λύση για το πώς να σταματήσουν τα λευκά μαλλιά. Οι γκουαβάδες διατίθενται εύκολα στην αγορά και επίσης αναπτύσσονται σε κήπους και έτσι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί τακτικά ως μία από τις θεραπείες για τα λευκά μαλλιά. Απλά πρέπει να πάρετε μια χούφτα φρέσκα φύλλα γκουάβα, να τα αλέσετε και να το εφαρμόσετε στα μαλλιά σας τακτικά.

16. Αλόη Βέρα:

Πως to Reduce White Hair -Aloe vera

Όλοι γνωρίζουμε για τα οφέλη των φυτών της Aloe Vera και των λιπαρών τους φύλλων. Είναι σαν τις λύσεις μιας στάσης για λαμπερό δέρμα, καλή σωματική διάπλαση και καλά μαλλιά επίσης. Όταν ανησυχείτε για το πώς να μειώσετε τα λευκά μαλλιά οι ήχοι της Aloe Vera έρχονται στη διάσωση αμέσως. Η ουσία που είναι σαν ζελέ μέσα στα φύλλα της Αλόης είναι η πιο σημαντική ουσία. Πρέπει να κόψετε το φύλλο ενός φυτού της Aloe Vera από τη μέση του επίπεδου τμήματος και στη συνέχεια να ξύνετε το ζελέ από μέσα. Πάρτε τα όλα σε ένα μπολ και τώρα με τη βοήθεια των δακτύλων σας μπορείτε να το εφαρμόσετε στο τριχωτό της κεφαλής καθώς και τα μαλλιά σας και στη συνέχεια να τα πλύνετε αργότερα.

17. Λάδι μουστάρδας:

Πως to Reduce White Hair - Mustard oil

Γνωρίζουμε ήδη τα οφέλη των φύλλων χήνας και πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Τώρα για να μάθετε περισσότερα για τα σκευάσματα για τα λευκά μαλλιά, ενημερώστε μας λίγο περισσότερο σχετικά με το πώς το πετρέλαιο από μουστάρδα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Προηγουμένως γνωρίζουμε ότι τα φύλλα χέννας μπορούν να βράσουν με λάδι καρύδας για να χρησιμοποιηθούν αργά αργότερα. Τώρα το λάδι μουστάρδας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό με καλύτερα οφέλη για σίγουρο. Πρέπει να πάρετε περίπου 250 γραμμάρια μουστάρδα και περίπου 60-65 γραμμάρια φύλλα χέννας και στη συνέχεια βράστε μαζί έως ότου τα φύλλα της χέννας είναι πλήρως καμένα στο λάδι. Τώρα γνωρίζετε ότι τα οφέλη των φύλλων της χέννας εγχέονται σωστά στο λάδι και έτσι είναι έτοιμα για χρήση.

18. Μπουκάλι κολοκύνθη για τη μείωση των λευκών μαλλιών:

Μπουκάλι Gourd for white hair

Επίσης γνωστή ως lauki στα Χίντι, ο χυμός αυτού του λαχανικού είναι πολύ χρήσιμος για το λαμπερό δέρμα καθώς και για φυσικά υγιή μαλλιά χωρίς ένα μόνο άσπρο σκέλος μαλλιών. Ο χυμός του lauki ή κολοκύθας χρησιμοποιείται για την επεξεργασία λευκών μαλλιών σε μεγάλο βαθμό σε όλο τον κόσμο. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης αυτής ως μια από τις θεραπείες στο σπίτι για τη μείωση των λευκών μαλλιών είναι ότι αυτά είναι εύκολα διαθέσιμα στην αγορά και επίσης αρκετά ανέξοδο. Ο χυμός της κολοκύθας μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά και δεν είναι καν κολλώδης. Αυτό αποτρέπει τη λεύκανση των μαλλιών και συμβάλλει στη διατήρηση της υγιεινής των μαλλιών.

19. Neem:

Neem leavs fr white hair

Επιστημονικά γνωστό ως «margosa», τα φύλλα neem έχουν ακραίες φαρμακευτικές και αντιβακτηριακές τιμές. Είτε πρόκειται για την καταστροφή επιβλαβών βακτηρίων που προκαλούν δερματικές παθήσεις ή εκείνες που προκαλούν τριχοφυΐα σε ένα ανησυχητικό ρυθμό. Τώρα είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα φύλλα neem και το έλαιο neem είναι επίσης σημαντικές λύσεις για τον τρόπο μείωσης των λευκών μαλλιών. Για αυτό, πρέπει να πάρετε μια χούφτα φύλλα neem και στη συνέχεια βράστε τους ωραία σε καρύδα ή αμυγδαλέλαιο. Αφού γίνει, στραγγίξτε το λάδι, ψύξτε το και στη συνέχεια μασάζ το τακτικά στο τριχωτό της κεφαλής.

20. Μανγκο σπόροι:

Πως to Reduce White Hair -Mango seeds

Πρόκειται για μια μακροχρόνια θεραπεία που χρησιμοποιείται από τις μητέρες και τις γιαγιάδες μας, καθώς έχει ισχυρή πίστη από όλες τις γυναίκες ότι οι σπόροι μάνγκο είναι καλές θεραπείες για τη μείωση της επεξεργασίας λευκών μαλλιών. Για αυτό, πρέπει να πάρετε σπόρους μάνγκο και στη συνέχεια στεγνώστε τους κάτω από τον ήλιο για λίγες μέρες. Τώρα όταν είναι όλοι αποξηραμένοι και σκληροί, πρέπει να τις αλέσετε και να ανακατεύετε με την ξηρά σκόνη φραγκοστάφυλου. Τώρα μπορείτε να τα αναμίξετε με το λάδι τρίχας που χρησιμοποιείτε και να το εφαρμόσετε στο τριχωτό και στα μαλλιά σας.

Τα λευκά και γκρίζα μαλλιά είναι ένα πρόβλημα με τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Επίσης, η πρόωρη γήρανση και λεύκανση είναι ένα άλλο μεγάλο ζήτημα. Τώρα μπορείτε να επιλέξετε από ένα ευρύ φάσμα των εσωτερικών θεραπειών για τη θεραπεία λευκών μαλλιών και να τα χρησιμοποιήσετε τακτικά καλύτερα αποτελέσματα.

Πηγή εικόνας: Απόθεμα κλείστρου

Leave A Comment

− 1 = 2