Top 15 πλεονεκτήματα και χρήσεις σκόνης Amla Στυλ στη ζωή

Το ινδικό φραγκοστάφυλο είναι ένας πολύ πλούσιος και διατροφικός καρπός. Αυτό μπορεί να ξηρανθεί και στη συνέχεια να μετατραπεί σε σκόνη που πωλείται συχνά στην αγορά. Αυτό έχει υψηλό θρεπτικό περιεχόμενο της βιταμίνης C. Επομένως αυτό πρέπει να λαμβάνεται σωστά για τα απαιτούμενα προβλήματα. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για αυτοθεραπεία χωρίς συνταγή.

Top 15 πλεονεκτήματα και χρήσεις σκόνης Amla Στυλ στη ζωή

Amla Powder Πλεονεκτήματα και Πλεονεκτήματα:

Χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς και φροντίδα της επιδερμίδας για δεκαετίες, αυτό το ξινό φρούτο έχει ποικίλες χρήσεις και οφέλη. Εδώ θα δούμε τη μορφή σκόνης και πώς μπορεί να μας ωφελήσει. Παρακάτω είναι τα κορυφαία 15 οφέλη της σκόνης amla που ένα άτομο πρέπει να γνωρίζει.

1. Μειώνει την υψηλή χοληστερόλη:

Αυτό μειώνει την κακή χοληστερόλη. Αυτό μπορεί να μειωθεί με την κατανάλωση περίπου 240 mg ξηρής σκόνης amla σε 500 mg αυτής καθημερινά με νερό πριν πάτε για ύπνο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να θεραπεύσει το πρόβλημα της χοληστερόλης.Συνήθως τα άτομα με υψηλή χοληστερόλη λαμβάνουν στατίνες για να μειώσουν την LDL μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων τους. Μελέτες δείχνουν ότι η σκόνη αμλα είναι γεμάτη από αντιοξειδωτικά και έχει παρόμοιο αποτέλεσμα με τις στατίνες. Μετά τη λήψη της σκόνης, το επίπεδο LDL και χοληστερόλης των ασθενών μειώθηκε.

2. Καλό για τη θεραπεία πέτρες της χοληδόχου κύστης:

Αυτό όμως δεν είναι συνταγογραφούμενο από τον εαυτό σας. Μόνο η σωστή δοσολογία για την επανεμφάνιση των λίθων ή για να βοηθηθεί κάποιος να έχει καλύτερη υγεία των νεφρών μπορεί να προταθεί από γιατρό. Ωστόσο, η κατανάλωσή τους με τη μορφή κάψουλων μπορεί να βοηθήσει ακόμη και αν αυτά δεν είναι φρέσκα. Η κατανάλωση αρκετού νερού συνιστάται επίσης με καλή διατροφή. Η Amla είναι γνωστό ότι μειώνει τον κίνδυνο χολόλιθων. Σε πολλές περιπτώσεις οι πέτρες στη χοληδόχο κύστη προκαλούνται λόγω της υψηλής χοληστερόλης. Τα αντιοξειδωτικά στα εκχυλίσματα amla μειώνουν τη χοληστερόλη και ενισχύουν τη χοληδόχο κύστη.

3. Αντιμετωπίζει έλκος:

Αυτό έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό το πρόβλημα. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο αν καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες τακτικά. Τα ένζυμα που υπάρχουν μέσα σε αυτό μειώνουν τον πόνο των ελκών που προκαλούνται από υπερ-οξύτητα εξουδετερώνοντας την οξύτητα και ψύοντας το στομάχι.

4. Προστατεύει το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες:

Αυτά είναι υπεύθυνα για την πρόκληση βλάβης του δέρματος και επίσης για το κρύο. Η τακτική κατανάλωση ενός μικρού μέρους της σκόνης που λαμβάνεται με τη μορφή συμπληρωματικών καψουλών μπορεί να είναι χρήσιμη για την παροχή ανοσίας στο σώμα. Η σκόνη είναι γεμάτη με βιταμίνη C που ενισχύει το φυσικό αμυντικό μηχανισμό του σώματος και εμποδίζει τα κακά βακτηρίδια να προσπαθούν να εισβάλουν.

Δείτε περισσότερα:  Οφέλη από την κατανάλωση λιναριού

5. Προλαμβάνει τον Ίκτερο Ενισχύει την ανοσία:

Αυτό μπορεί να καταναλώνεται τακτικά με τη μορφή κάψουλων υγείας για την πρόληψη της εμφάνισης ίκτερου και επίσης μπορεί να ενισχύσει την ανοσία του σώματος έναντι άλλων ασθενειών όπως το σκορβούτο. Ο τεράστιος αριθμός των αντιοξειδωτικών που υπάρχουν στο amla λέγεται ότι ελέγχει τα επίπεδα της χολερυθρίνης και της κρεατινίνης καθώς επίσης και εξασφαλίζοντας ότι το συκώτι δεν θα υποστεί βλάβη από οξειδωτικό στρες.

6. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως απολέπιση:

Η σκόνη Amla μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πρόσωπο με μικρή ποσότητα νερού για να γίνει ένας φυσικός θάμνος. Αυτό είναι πολύ καλό για να απαλλαγούμε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Ωστόσο, αυτό πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν με λεπτές γραμμές και καθαρίζουν και μαλακώνουν το δέρμα δίνοντάς του μια νεανική ακτινοβολία.

7. Θεραπεία διαβήτη:

Αυτό δεν συνιστάται να λαμβάνεται από τους ανθρώπους της υπογλυκαιμίας, καθώς αυτό λειτουργεί ως ένα αντίδοτο για τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Εντούτοις, ένα άτομο που έχει αυτό πρέπει να είναι σε συνεννόηση με τον γιατρό του γιατρού διαβήτη καθώς οι δοσολογίες άλλων φαρμάκων μπορεί να χρειαστεί να είναι αλλαγές όταν ένα άτομο αρχίζει να έχει συμπληρώματα σε μορφή κάψουλων σε σκόνη ή σε άλλες μορφές. Με υψηλά επίπεδα χρωμίου που υπάρχουν στην σκόνη Amla, ο μεταβολισμός του οργανισμού ελέγχεται και η ινσουλίνη παράγεται και μειώνεται ο σάκχαρος του αίματος. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο υγιές για τους διαβητικούς καθώς τα επίπεδα γλυκόζης ελέγχονται και χρησιμοποιούνται σωστά.

Δείτε περισσότερα:  Κανέλα Σπόροι

8. Θεραπείες Blemishes:

Αυτό μπορεί να γίνει σε ένα πακέτο προσώπου με κάποια besan, κουρκούμη και μέλι. Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια να ξεπλυθεί. Αυτό είναι πλούσιο σε φυσική βιταμίνη C με αποτέλεσμα λεύκανσης που μπορεί να λευκαίνει τις κηλίδες αν αυτό χρησιμοποιείται και ακολουθείται σε τακτική βάση. Τα αντιοξειδωτικά στο amla βοηθούν επίσης στην επισκευή των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη, έτσι ώστε οι ελλείψεις να καθαρίζονται και το δέρμα να λάμπει.

9. Θεραπείες νιφάδων:

Για τους ανθρώπους που θέλουν κλιματιστικό αποτέλεσμα για ξηρότητα μπορεί να χρησιμοποιήσει σκόνη amla. Μπορούν να το χρησιμοποιήσουν με γιαούρτι σε κτυπημένη μορφή και επίσης αυγά μαζί με μέλι και ελαιόλαδο. Αυτά θα πρέπει να αναμιγνύονται σε ίδιες αναλογίες και, εάν απαιτείται, η σκόνη μπορεί να αυξηθεί στο μείγμα έτσι ώστε αυτό να έχει περίπου μια καλή εφαρμοστέα συνοχή. Αυτό μπορεί να διατηρηθεί για περίπου 30 λεπτά στην κεφαλή με τομή και επίσης σε όλα τα σκέλη. Οι κλώνοι πρέπει να είναι καλά επικαλυμμένοι. Στη συνέχεια, ένα άτομο μπορεί να το πλύνει.

Αυτό είναι καλό για τη θεραπεία του κεφαλιού από το σχηματισμό νιφάδων και αυτό μπορεί να θεραπεύσει το τριχωτό της κεφαλής για να θρέψει τις ρίζες. Αυτό βοηθά επίσης στην τόνωση της τριχοφυΐας και την καθιστά λαμπερή. Ένα άτομο μπορεί να κάνει μια συσκευασία που αποτελείται από περίπου 4 κουταλάκια του γλυκού της σκόνης με ξινό τυρόπηγμα στην ίδια αναλογία και επίσης χυμό λεμονιού για τη θεραπεία των προβλημάτων κλίμακας. Λόγω των παραγόντων ενυδάτωσης που βρίσκονται στο amla και της δύναμης να ενυδατώνει και να διατηρεί την υγρασία, η σκόνη είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για τη μείωση της πιτυρίδας, εμποδίζει την πτώση των μαλλιών και βοηθά στην κνησμό του τριχωτού της κεφαλής.

10. Υγεία των ματιών:

Ακριβώς όπως τα καρότα είναι καλά για τα μάτια λόγω των ιδιοτήτων καροτίνης τους, ομοίως η σκόνη amla έχει υψηλά επίπεδα καροτίνης που επιτρέπουν καλή υγεία των ματιών, αυτό είναι παράλληλα με την περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α. Το καροτίνη της Amla είναι γνωστό ότι μειώνει τον κίνδυνο καταρράκτη και μακρόχρονης όρασης που συμβαίνουν συχνά σε ηλικία.

11. Απορρόφηση ασβεστίου:

Υπάρχει μια εξαιρετικά μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C στην Amla, στην πραγματικότητα 20 φορές περισσότερο από ένα εσπεριδοειδές σαν πορτοκάλι. Η βιταμίνη C βοηθά το σώμα να απορροφά το ασβέστιο. Το ασβέστιο είναι σημαντικό να διατηρήσουμε τα δόντια, τα νύχια και τα οστά μας υγιή και το δέρμα και τα μαλλιά μας λαμπερά και λαμπερά και να αποτρέψουμε την οστεοπόρωση αργότερα στη ζωή.

12. Διουρητικό:

Όταν ουρηθούμε, ουσιαστικά αφαιρούμε τις τοξίνες από το σώμα μας, συμπεριλαμβανομένου πάρα πολύ νερό και ουρικού οξέος. Το Amla έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, ώστε να μας επιτρέπει να ουίνουμε πιο συχνά και να σταθεροποιούμε την οξύτητα στα ούρα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την πρόληψη λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος και για να διασφαλιστεί ότι τα νεφρά παραμένουν υγιή.

13. Μειώνει την αρτηριακή πίεση:

Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και τα αντιοξειδωτικά στο amla μειώνουν την αρτηριακή πίεση διευρύνοντας την κυκλοφορία του αίματος. Τα αντιοξειδωτικά στο amla επίσης σταθεροποιούν το επίπεδο χοληστερόλης στο αίμα. Η βιταμίνη C βοηθά επίσης στη δημιουργία νέων αρτηριών.

14. Προϊόν κατά της γήρανσης:

Με τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες που υπάρχουν στην amla, καταπολεμά την ελεύθερη ρίζα να έρχεται στο σώμα. Είναι αυτές οι τοξίνες και τα βακτήρια που προκαλούν τις ρυτίδες και τα σημεία ηλικίας. Οι βιταμίνες και τα ανόργανα άλατα που υπάρχουν στο Amla μαζί με την περιεκτικότητα σε υγρασία βοηθούν το δέρμα να παραμείνει απαλό και εύπλαστο.

15. Αναιμία:

Η σκόνη Amla είναι γεμάτη από σίδηρο και βιταμίνη C. Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του σιδήρου και την αύξηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο σώμα. Μια καλή ιδέα να παίρνετε αμλα σκόνη τακτικά για να αποτρέψετε ή να θεραπεύσετε την αναιμία.

Η ταπεινή amla, που δεν είναι ευρέως γνωστή στη Δύση, αλλά χρησιμοποιείται στην Αγιουρβέδα για αιώνες, έχει μια εκπληκτική ποσότητα φαρμακευτικών ιδιοτήτων. Με τη δημοτικότητα που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, προστίθεται πλέον πιο συχνά σε προϊόντα ομορφιάς και καθημερινά προϊόντα περιποίησης. Ποιος ήξερε ότι ένα καρπό που απολάβαμε τόσο πολύ όσο τα παιδιά με τέτοιες θαυματουργές ιδιότητες.

Δείτε περισσότερα: Οφέλη για την υγεία των αποξηραμένων τζίντζερ

Πηγή εικόνας: 1

Leave A Comment

+ 14 = 23